themis_81 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Εχει παρει κανεις σας καποιον εξωτερικο δισκο με thunderbolt συνδεση ? Σκεφτομαι να το ψαξω λιγακι μηπως και πλεον συμφερει πιο πολυ απο οτι παλαιοτερα και θελω γνωμες ... Θα ηθελα πχ να αποθηκευω τις δουλειες μου που ειναι για edit σε εναν Raid Thunderbolt δισκο και για ταχυτητα και για ασφαλεια ... Any suggestions ?
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Χμ ήμουν εγω στο τσακ να πάρω αλλά το έχω καθυστερήσει. Δες εδώ http://www.lacie.com/US/more/?id=10149και εδώ https://eshop.macsales.com/shop/Thunderbolt/ .
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Εχει παρει κανεις σας καποιον εξωτερικο δισκο με thunderbolt συνδεση ? Σκεφτομαι να το ψαξω λιγακι μηπως και πλεον συμφερει πιο πολυ απο οτι παλαιοτερα και θελω γνωμες ... Θα ηθελα πχ να αποθηκευω τις δουλειες μου που ειναι για edit σε εναν Raid Thunderbolt δισκο και για ταχυτητα και για ασφαλεια ... Any suggestions ? Θα ειναι ssd ο σκληρος φανταζομαι ετσι?
themis_81 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Οχι απαραιτητα γιατι ακομα το κοστος ειναι αστα να πανε , αλλα θα ηθελα να μπορω μελλοντικα να του αλλαξω ( αν και μαλλον λογω controller δεν θα παιζει ε ? )
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Οχι απαραιτητα γιατι ακομα το κοστος ειναι αστα να πανε , αλλα θα ηθελα να μπορω μελλοντικα να του αλλαξω ( αν και μαλλον λογω controller δεν θα παιζει ε ? ) Για τους περισσοτερους ssd και για ολους τους hdd δεν προσφερει συνηθως καποιο σημαντικο πλεονεκτημα ταχυτητας το thunderbolt σε σχεση με το usb3. Αντιθετα ειναι ακριβοτερο και ουσιαστικα με τα ιδια χρηματα μπορεις να παρεις ταχυτερη usb3 λυση. Πχ αυτη η λυση που ειναι usb3.0 με 2 δισκους σε raid κοστιζει 350€ και δεν εχει μεγαλη διαφορα σε ταχυτητα με αυτην την λυση thunderbolt που κοστιζει 40+% πανω, στα 500€. Τελος, αν θελεις ταχυτητα μονο για τα αρχεια που δουλευεις(αρα οχι μεγαλες απαιτησεις σε χωρητικοτητα), η λογικη λεει οτι θα παρεις εναν usb 3 ssd, που αρχιζουν απο τα 120€ . Μπορεις να βρεις και αλλες μαρκες. Ετσι , αγοραζοντας αυτα τα 2 προιοντα, θα εχεις και μικροτερο κοστος και μεγαλυτερες ταχυτητες (σε σχεση με μια λυση thunderbolt) για τα αρχεια που δουλευεις και θελεις να κανεις edit(αυτα θα ειναι στον ssd) και μετα θα τα μεταφερεις στο raid enclosure για αποθηκευση. 3
JoEone Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Πάντως μιας και ειναι να χώσεις χρήμα,εχω τον Lacie 2big quadra usb3.0 απο τα χριστούγεννα περίπου[σε mac mini] και δουλεύει άψογα και με καλή ταχύτητα.Προσωπικά θα το ξαναγόραζα
themis_81 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Πάντως μιας και ειναι να χώσεις χρήμα,εχω τον Lacie 2big quadra usb3.0 απο τα χριστούγεννα περίπου[σε mac mini] και δουλεύει άψογα και με καλή ταχύτητα.Προσωπικά θα το ξαναγόραζα Του εχεις τρεξει κανενα Black Magic να δεις ταχυτητες ?
CheOnWeb Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Εχει παρει κανεις σας καποιον εξωτερικο δισκο με thunderbolt συνδεση ? Σκεφτομαι να το ψαξω λιγακι μηπως και πλεον συμφερει πιο πολυ απο οτι παλαιοτερα και θελω γνωμες ... Θα ηθελα πχ να αποθηκευω τις δουλειες μου που ειναι για edit σε εναν Raid Thunderbolt δισκο και για ταχυτητα και για ασφαλεια ... Any suggestions ? Τι είδους Media θα χειρίζεσαι μέσα απ' τον εξωτερικό; Πόσο περίπου χώρο θες για αρχή; Πόσο είναι το budget σου;
themis_81 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Ειμαι φωτογραφος οποτε θα χειριζομαι καποιες εκατονταδες εικονες καθε φορα Σαν χωρο εχω για backup ηδη αρκετα ΤΒ ( εχω τους Firewire Western Digital My Studio II ) http://www.macworld.com/article/1160268/wdmybookstudioedition2.html Οποτε την εκαστοτε φωτογραφιση που θα δουλευω θα ηθελα να την εχω σε κατι πιο γρηγορο για να δουλευω πιο ανετα ... Πανω απο 1ΤΒ αν ειναι για συμβατικο δισκο αν ειναι για ssd μαλλον λογω τιμης μεχρι 256GB Για αυτο σκεφτομουν τους Thunderbolt αλλα μαλλον προς το παρον αποδοση προς τιμη δεν συμφερει ...
CheOnWeb Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο η ασφάλεια και η χωρητικότητα παρά η ταχύτητα. Πού σε καθυστερεί το έως τώρα σύστημα; Τι εννοείς "θα χειριζομαι καποιες εκατονταδες εικονες καθε φορα";
themis_81 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Για ασφαλεια εχω τους Raid WD που προανεφερα Εννοω πως οταν ανοιξω καμμια 1000ρα εικονες πχ στο Lightroom θα ηθελα να ειναι πιο γρηγορα οσα κανω
JoEone Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Λοιπον,έτρεξα το black magic [w/ 1gb] δίνει: Read 174.7 Mb/s Write 166.3 Mb/s Δεν ξέρω τί σου λένε τα τέστ,εγω μπορω να σου πώ πως ειμαι επίσης φωτογράφος,δουλεύω Lightroom 5.4 [Creative Cloud],για την ακρίβεια,του πίνω το αιμα[θα δώσω για Adobe Lr expert και το "λίωνω" και εκτός δουλειας] εχω τον κατάλογο σε ssd και τις φωτό στον συγκεκριμένο δίσκο [raid1].Σε μεγάλα batch processing [with Lens correction etc] μάλλον το mac mini την "ακούει" παρά ο Lacie...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα