Panckman Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Τελικά θα το εμφανίσουν στην αγορά? Αυτό σημαίνει δεν διαβάζω το άρθρο και απλά κάνω "σχόλιο" 6
anivas11 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Ο μεγάλος όγκος δεδομένων εξακολουθεί να αποθηκεύεται μαγνητικά σε σκληρούς δίσκους. Σήμερα το backup στο σπίτι γίνεται μόνο σε εξωτερικό μαγνητικό δίσκο. Οι οπτικοί έχουν γίνει κάτι σαν τις παλιές δισκέτες και τείνουν να εξαφανιστούν. Τα μαγνητικά tape δεν έχουν γρήγορη προσπέλαση, δεδομένων για αυτό είναι κατάλληλα μόνο για backup - restore. Αν τα tape γίνουν σχετικά φτηνά και τεράστιας χωρητικότητας, σίγουρα θα αγόραζα ένα εξωτερικό για backup των λάπτοπ και των pc στο σπίτι. Μην ξεχνάτε την ραγδαία αύξηση δεδομένων λόγω φωτογραφικών μηχανών, καμερών HD, βιντεοτηλεφώνων κλπ που δεν έχουμε που να τα βολέψουμε.
lordvec Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Φαντάζομαι το πρόβλημα τώρα έχει να κάνει με το data rate.
erevos_csd Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Φαντάζομαι το πρόβλημα τώρα έχει να κάνει με το data rate. Όπου χρησιμοποιούνται ταινίες, δεν τους νοιάζει το data rate. Πάντως στις ταινίες το πρόβλημα είναι το data read rate, αλλά το data access latency που δεν είναι καν (σχετικά) σταθερή τιμή, επειδή πρέπει ολόκληρη ταινία να γίνει rewind ή fast forward από το σημείο που είναι στο σημείο που είναι τα δεδομένα που χρειάζεται να διαβαστούν.
tetra82 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Google tape backup datacenter Γατάκια Google. Hammered FTW 3
parsifal Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Φυσικά και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται το tape storage παιδιά, είναι εξαιρετική η πυκνότητα εγγραφής που προσφέρει. Αλλά λόγω της σειραϊκής λειτουργίας κάνει μόνο για offline backup, όχι για άλλες χρήσεις όπου βασιλεύουν και δικαίως μηχανικοί και SSD δίσκοι... 1
menthol1979 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Αυτό σημαίνει δεν διαβάζω το άρθρο και απλά κάνω "σχόλιο" Μην μαλώνεις το bot μας 4
lordvec Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Όπου χρησιμοποιούνται ταινίες, δεν τους νοιάζει το data rate. Πάντως στις ταινίες το πρόβλημα είναι το data read rate, αλλά το data access latency που δεν είναι καν (σχετικά) σταθερή τιμή, επειδή πρέπει ολόκληρη ταινία να γίνει rewind ή fast forward από το σημείο που είναι στο σημείο που είναι τα δεδομένα που χρειάζεται να διαβαστούν. Πρωτίστως θα έλεγα σε νοιάζει ο ρυθμός εγγραφής, όταν υπάρχουν time windows στα οποία πρέπει να έχεις προλάβει να πάρεις τα backup σου. Άλλωστε οι πολύ υψηλές ταχύτητες σειριακής εγγραφής είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των ταινιών.
hammerd Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 @basilis5 κασσέτα είναι τα μαγνητικά data storage units παράδειγμα Περισσότερα μπορείς να μάθεις στο http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_tape_data_storage @hammered Το post μου με έβαλε σε σκέψεις. Απο την μία η Sony και η IBM, εταιρείες κολοσοί δισσεκατομυρίων επενδύουν στα magnetic data. Απο την άλλη εσύ ένα καμμένος χρήστης του insomnia λές πως είναι άσχετοι. χμμ πραγματικά είμαι σε σκέψεις. Να δεκτώ το RnD της IBM ή το R&D του hammered; Θα μπορούσες να μου στείλεις μερικά δεδομένα απο τα εργαστήρια που οποσδήποτε έχεις; Τράβα να παίξεις τώρα με τις πλαστελίνες σου. Γίναμε όλοι μάστορες! 1. ποιος ειναι ο hammered ??? 2.ποιος ειπε οτι ειναι ασχετοι ??? 3.καμμενος απο οτι φαινεται πρεπει να εισαι εσυ...πλαστελινες ??? τι ειναι αυτο ??? για να το λες πρεπει να τις εχεις προσφατες... με αυτες παιζεις και γραφεις τετοια ??? 4.εγω αναφερομουν στην ταινια που εχουν μεσα αν εχουν ακομα , και σε ολα αυτα που ειπαν και αλλοι παραπανω για μειονεκτηματα... τεσπα πλακα εχετε μερικοι ξερολες εδω μεσα...anyway...
xteliox Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 ...τον επόμενο μήνα θα βγει και το αντίστοιχο walkman!! 1
Ypnovatis Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 1. ποιος ειναι ο hammered ??? 2.ποιος ειπε οτι ειναι ασχετοι ??? 3.καμμενος απο οτι φαινεται πρεπει να εισαι εσυ...πλαστελινες ??? τι ειναι αυτο ??? για να το λες πρεπει να τις εχεις προσφατες... με αυτες παιζεις και γραφεις τετοια ??? 4.εγω αναφερομουν στην ταινια που εχουν μεσα αν εχουν ακομα , και σε ολα αυτα που ειπαν και αλλοι παραπανω για μειονεκτηματα... τεσπα πλακα εχετε μερικοι ξερολες εδω μεσα...anyway... Αυτό που ορίζεται ως μειονέκτημα σε μια άλφα κατάσταση, σε μία βήτα, μπορεί να γίνει ακόμη και πλεονέκτημα. Όπως είπε ο parsifal όταν θέλεις offline backup απλά χρησιμοποιείς magnetic μέσα γιατί απλά θέλεις ΧΩΡΟ. Όταν θέλεις χώρο αλλά και ταχύτητα τότε χρησιμοποιείς δίσκους, SSD κλπ καλούδια. Γενικά, το να παραδέχεσαι ότι έκανες μια μπούρδα είναι καλύτερο από το να πας να τη βγάλεις λάδι. Λέω εγώ τώρα. Μπορεί και να κάνω και λάθος.
Chrisigia Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δεν απομαγνητίζονται οι κασέτες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Απορία έχω, μη με φάτε.
instasomniac Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Χαβαλές Αν φτιάξω μια υπηρεσία free cloud storage 5 GB για την Ελλάδα. Υποθέτω ότι θα το κάνει το 40% του πληθυσμού. 10.000.000 άνθρωποι Χ 40% = 4.000.000 άνθρωποι. 5 GB X 4.000.000 = 20.000.000GB = 20.000 TB. 20.000TB / 185 TB = 108 κασσέτες. Δλδ με 100 τέτοιες καθαρίζω για την Ελλάδα. fuck redundancy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα