Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Δεν ξέρω αν είναι η σωστή κατηγορία, αλλά θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Ένας φίλος μου έχει το PS3 Slim και θέλει να κάνει ενίσχυση σήματος WiFi. Η απόσταση είναι γύρω στα 100m και τώρα πιάνει 30%. Γίνεται να βάλει ενισχυτή WiFi; Αν ναι κάνει αυτό: http://www.you.gr/proionta/telephony-networking/asyrmata-diktyaka-proionta/wireless-adapters/wireless-d-link-usb-dwa-171

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Το αρχικό που ρωτάς ειναι δεκτης wifi αλλα ειναι τοσο αδύναμος που το ενσωματωμένο wifi του ps3 θα πιάνει πολύ καλύτερα. 

100m είναι μεγάλη αποσταση και το wifi δεν θέμα μόνο δέκτη αλλά και θέμα πομπού. Η βελτιστη λύση ειναι να ρίξεις utp καλώδιο από το router μεχρι 10μέτρα από το ps3 και εκεί να βάλεις ένα access point που να εκπέμπει ασύρματα. 

Επειδή τα 100m μου φαίνονται too much, πες μας ολο το θέμα (απο που θες να πάρεις σήμα, που να δώσεις, τι παρεμβάλεται, κλπ) να σου πουμε πρακτική λύση. 

Αυτό ειναι repeater. Το ρυθμίζει διαβάζοντας το manual.

Δημοσ.

Το αρχικό που ρωτάς ειναι δεκτης wifi αλλα ειναι τοσο αδύναμος που το ενσωματωμένο wifi του ps3 θα πιάνει πολύ καλύτερα. 

100m είναι μεγάλη αποσταση και το wifi δεν θέμα μόνο δέκτη αλλά και θέμα πομπού. Η βελτιστη λύση ειναι να ρίξεις utp καλώδιο από το router μεχρι 10μέτρα από το ps3 και εκεί να βάλεις ένα access point που να εκπέμπει ασύρματα. 

Επειδή τα 100m μου φαίνονται too much, πες μας ολο το θέμα (απο που θες να πάρεις σήμα, που να δώσεις, τι παρεμβάλεται, κλπ) να σου πουμε πρακτική λύση. 

Αυτό ειναι repeater. Το ρυθμίζει διαβάζοντας το manual.

Λοιπόν! Έχει το PS3 στο σπίτι του και θέλει να πιάσει σήμα από το σπίτι του θείου του που έχει απόσταση 100m. Τώρα, χωρίς acces point και τίποτα πιάνει 30%. Αν βάλει αυτό: http://www.you.gr/pr...d-link-dap-1320 στην πρίζα μπροστά από το PS3, θα βελτιωθεί το σήμα;;;

Δημοσ.

Αυτό που δείχνεις είναι Range Extender (αναμεταδότης) και όχι Access Point που λάθος αναφέρει το site.

Η δουλειά του είναι να μπαίνει σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο ώστε να λαμβάνει καλύτερα το σήμα και να το αναμεταδίδει.

Μειώνοντας εσύ την απόσταση από 100 μέτρα στα π.χ. 98, δεν θα κερδίσεις κάτι παραπάνω. Το πολύ-πολύ το σήμα από 30% να πάει στο 31% και αυτό αν η συσκευή έχει καλά χαρακτηριστικά.

Η καλύτερη λύση να πάρει ένα κανονικό εξωτερικό Access Point (π.χ. NanoStation LocoΜ2) και να το τοποθετήσει είτε στο σπίτι του (ως δέκτη) είτε στου θείου του (ως πομπός), όπου βρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση να πάρει ένα κανονικό εξωτερικό Access Point (π.χ. NanoStation LocoΜ2) και να το τοποθετήσει είτε στο σπίτι του (ως δέκτη) είτε στου θείου του (ως πομπός), όπου βρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο αν το βάλει στο μπαλκόνι του (δηλ. σαν δέκτη) θα πιάσει γύρω στα 60%;

Δημοσ.

Λοιπόν! Έχει το PS3 στο σπίτι του και θέλει να πιάσει σήμα από το σπίτι του θείου του που έχει απόσταση 100m. 

Εχω απορία τι κεραία/router έχει ο θείος σου ώστε στα 100m να εχει πιάνει σήμα. Ακόμα κι αν ανέβει το ποσοστό η ποιότητας σύνδεσης και το download θα ειναι πολύ κακό. Αν εχεις οπτική επαφή με το θείο σου, τοτε πρέπει να αγοράσεις δυο κατευθυντικές κεραίες και να τις βάλετε στα μπαλκόνια που η μια να στοχεύει την αλλη. Στην πλευρά του θείου σου πρέπει να κουμπώσει στο router του (άρα καλώδιο) και στη δική σου πλευρά πρέπει να πάρεις και ένα access point που θα δέχεται το σήμα της κεραίας με καλώδιο (δηλαδή καλώδιο για μεσα στο σπίτι) και μετά το access point θα το μοιράζει ασύρματα στο υπόλοιπο σπιτι. 

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο αν το βάλει στο μπαλκόνι του (δηλ. σαν δέκτη) θα πιάσει γύρω στα 60%;

Το σίγουρο είναι ότι θα παίξει καλύτερα, αλλά όχι το πόσο.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα πάει 40% ή 50% ή 60%, χωρίς να γνωρίζει πόσα εμπόδια υπάρχουν ενδιάμεσα και τι θόρυβος από γειτονικά ασύρματα δίκτυα.

Η βέλτιστη λύση είναι αυτή που προτείνει ο @arc, δηλαδή από μία συσκευή και στα 2 μέρη. Στην απόσταση αυτή θα φθάνει σε απόδοση της ενσύρματης λύσης.

Επειδή όμως καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει οικονομική δυσχέρεια, ξεκινάς με ένα δοκιμάζοντας την εγκατάσταση εναλλάξ και αν δεν υπάρχει αξιόπιστο αποτέλεσμα προχωράς στη αγορά και της δεύτερης συσκευής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...