Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα χτίσω νέο pc και κοιτάω για μνήμες. Σχεδόν όλες είναι 1600MHz kai timing 9-9-9-24.

Θεωρητικά γνωρίζω οτι όσο μεγαλύτερη η συχνότητα και όσο μικρότερα και σφηχτά τα timings τόσο το καλύτερο.

Βρήκα λοιπόν αυτές τις μνήμες οι οποίες είναι στα 2400MHz αλλά τα timing είναι χειρότερα (11-13-13-35).

Το αποτέλεσμα τι θα είναι? Είναι καλύτερες ή χειρότερες σε σχέση με τις γνωστές 1600 με 9-9-9-24 για ενα multitasking kai gaming pc?

Επίσης είναι προτιμότερο να βάλω μια 8αρα μνημη ή 2x4 gb? ή δεν παίζει ρόλο?

Δημοσ.

Αν υποστηρίζει η motherboard σου dual channel (φυσιολογικα θα υποστηρίζει) καλύτερα να βάλεις 2x4 για να  εκμεταλευτείς το extra bandwidth που προσφέρει το dual channel, τωρα οσο αφορά την ταχύτητα η 2400 ή 1600 βάλεις δεν θα δεις καμια διαφορά.

Ποια motherboard ειναι ?

Δημοσ.

Δεν εχω αποφασίσει ακόμα. Πάντως υπολογίζω γύρω στα 100-140 ευρώ για μητρική. Λογικά θα εχει dual channel.

Τι άλλο να προσέξω να εχει η μητρική? Μαλλον αυριο θα ανοιξω νεο thread για προτασεις σχετικα με το χτήσιμο που θα κανω, αλλά μιας και είσαι εδώ διαφώτισε με να ξερω πανω κατω ποιες MB να κοιταω

Δημοσ.

2400 θα ειναι με overclocked. Αν θυμαμαι καλα χωρις OC μεχρι 1800MHZ μπορει να φτασει. αν επιλεξεις την μνημες αυτες τελικα παρε μητρικη για ΟC. η σειρα Z87 της gigabyte  θα σε καλυπτει λογικα,

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει οποια motherboard και να πάρεις λιγο πολυ θα τα έχει ολα δεν υπάρχει κατι συγκεκριμένο να κοιτάξεις , για τις μνήμες οπως σου ειπα ειτε 2400 η 1600 να πάρεις που θα υποστηρίζει η otherboard θα εισαι κομπλέ , μην παίξεις μονο με μνήμες που θέλουν overclock για να λειτουργήσουν σε συγκεκριμένη ταχύτητα

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στην σύνθεσή μου εδώ να μου πείτε την γνώμη σας.

Overclock δεν κάνω οπότε απο μνημες θα παρω μια απλή 2χ4 gb.

Πιο πολύ με προβληματίζει η μητρική. Δεν ξέρω απο που να κόψω και λεω να παρω πιο φθηνή mobo...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...