Peleus17 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Εδώ και αρκετό καιρό φτιάχνω μουσική κυρίος EDM. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω monitors και θέλω τώρα να πάρω τα KRK R6. Ξέρω ότι για να παίξουν σωστά χρειάζομαι μια εξωτερική κάρτα ήχου. Επίσης έχω ένα AKAI Mini Mpk και το πρόβλημα είναι ότι δεν λειτουργεί καλά όταν το συνδέω απευθείας στο λάπτοπ. Τι θέλω να πω....Όταν προσπαθώ να παίξω έχει μεγάλο latency αλλά διορθώνεται όταν χαμηλώνω το buffer size αλλά και πάλι δεν δίνει την αίσθηση σωστής λειτουργίας. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι. Αν πάρω μια εξωτερική κάρτα ηχου, θα παίζουν σωστά τα ηχεία και το μίνι πιάνο (Midi) ? Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Tribal21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Και οι εξωτερικές κάρτες έχουν latency και εκεί η λύση είναι μικρότερο buffer(όσο μικρότερο buffer όμως,τόσο μεγαλύτερο cpu usage έχεις)! Ποια είναι η μικρότερη τιμή Buffer που μπορείς να βάλεις?? Επίσης μερικές κάρτες(όπως η δικιά μου,m-audio firewire 1814),έχουν επιλογή για direct monitoring αλλά αυτό λύνει το πρόβλημμα μόνο όταν παίζεις και όχι όταν κάνεις πχ μίξη!
Peleus17 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Το μικρότερο που έχω βάλει είναι 43. Μπορώ να σπαμαρω το κουμπί χωρίς να παρατηρώ κάποιο μεγάλο latency. αλλά και πάλι κάτι δεν πάει καλά. Τι μου προτείνεις να κάνω ? Έχω Drivers της. Asio αλλά όταν το βάζω ως primary δεν έχει καθόλου ήχο στο F L10
Tribal21 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μου φαίνεται λίγο παράξενο με 43 buffer να καταλαβαίνεις latency! Όταν τις βάζεις primary στο FL εννοείς? Δεν χρησιμοποιώ και το FL για να μπορέσω να σε βοηθήσω παραπάνω όσο αφορά το πρόγραμμα,δεν ξέρω μήπως είναι δηλαδή κάποια ρύθμιση από κει.. Τι άλλες επιλογές σου έχει όταν πας να βάλεις drivers στο fl?
Peleus17 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Έχει τους ASIO4ALL τον.έχει για επιλογή, μετά έχει βασικό πρόγραμμα οδήγησης και το Realtek νομίζω. Δεν ξέρω τι να κάνω.
Tribal21 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Από αυτούς οι ASIO4ALL είναι οι καλύτεροι. Δοκίμασε όμως να δεις και με τους Realtek αν αλλάζει κάτι...(δεν νομίζω όμως). Επίσης δες αν μέσα στις ρυθμίσεις του FL(λογικά κάπου εκεί που επιλέγεις τους drivers θα είναι) έχει κάποια επιλογή για direct monitoring.
Peleus17 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Ναι μεσα απο το ΦΛ10 τους διααλεγω, εχω δοκιμασει ολους καμια διαφορα, εκτος τον ΑΣΙΟ που δεν βγαζει καν ηχο και ολα αυτα απο το ΦΛ10.....
Tribal21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το googlαρα και είδα ότι έχουν πολλοί θέμα με τους asio και με κάρτα της realtek αλλά γράφουν κάποιες λύσεις! Οπότε ρίξε μία ματιά σε αυτό το video: και γενικά γκουκλαρε το κ εσύ! Ελπίζω να βρεις κάτι που να σε βοηθήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα