Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εσυ με ρωτας ρε φιλε?υποτιθεται εγω ρωταω,οποτε αν δεν εχεις εμπειρια,μη γραφεις.

για να μαθαινεις παντως με μια γρηγορη ματια ειδα οτι παιζουν αρκετων ειδων,απο απλοι μεχρι αυτοματοι με ελεγχο θερμοκρασιας για νερουλο μετριο σφιχτο αυγο.κατι που με το μπρικι ειναι λοτο.

  • Like 1
Δημοσ.

καταρχας μη τρελενεσε και μην εισαι απότομος. κατα δευτερον αυγο θα βρασεις αν δε μπορεις να το βρασεις όπως θες σε μπρίκι άστω καλύτερα μην ασχολείσε καν.

Δημοσ.

μα μου λες,οχι δεν αξιζει,κ τι κερδιζεις απτο βρασιμο σε μπρικι.αρα δεν εχεις καν βραστηρα,κ αμφισβειτιται το αν εχεις βρασει κ αυγα σε μπρικι 3-4 φορες εβερ.χωρις παρεξηγηση.

 

λες να μην ασχολουμαι με το σπορ?για να ρωταω παει να πει οτι το κανω τακτικα κ ψαχνω το βελτιστο,ελεος αμεσως να πει ο καθενας το μακρυ του κ το κοντο του εδω μεσα.

  • Like 1
Δημοσ.

επεσε στο ματι μου απτο crazy οντως γιατι τοχα αφησει ενα διαστημα.ηθελα να παρω παλια.δεν ειναι κ τραγικο το κοστος,μιλαμε για 10ε.αλλα εχει κ πιο ακριβους,που στο κανουν οπως θες αλλα δε ξερω αν αξιζει κ αν γινεται κ στους πιο φτηνους αυτο με πιο πολυ νερο/χρονο κλπ.

 

παντως το αυγο το βραστο εχει μια "τεχνη".οχι μονο στο πως θα γινει,αλλα κ στο αν χρεαστει να βρασεις πολλα πχ για βαψιμο,οπου εκει πραγματικα ειναι το λοτο του αιωνα αφου μαλλον θα σπασουν/χυθουν.υπαρχουν πολλα "γιατροσοφια γιαυτο αλλα χανεται η μπαλα στην ασαφεια.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρα,σκεφτομαι να παρω ενα βραστηρα αυγων,αξιζει?ποση ωρα κανει να τα βρασει?οσοι εχουν ας πουν μια γνωμη.

 

Kαλησπέρα

Έχουμε εδώ και καιρό, η γυναίκα το χρησιμοποιεί και το έφερε.

Προσωπικά το βρίσκω τελείως αδιάφορο και πιο χρονοβόρο.

Προτιμώ να βράσω στο μπρίκι 2 αυγά ή στην κατσαρόλα για πιο πολλά, πλένεται και πιο εύκολα από το μηχάνημα.

 

Τώρα αν θες να βγάλεις μελάτα αυγά ίσως να σε βολέψει γιατί έχει (αυτό που έχουμε εμείς) να του βάζεις διάφορα ''προγράμματα'' για νερουλο μετριο σφιχτο κ.τ.λ 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

εγω εχω παρει,στην ουσια δεν βραζουν τα αυγα αλλα ψηνονται στον ατμο,με ελαχιστο νερο,υπαρχει δοσολογια για το ποσο νερο πρεπει να βαλεις αναλογα ποσα αυγα εχεις και σε τι επιπεδο θες να γινουν,ειναι ψιλοαχρηστη συσκευη για καποιον που δεν τον πολυνοιαζουν πως θα γινουν τα αυγα αλλα αμα εισαι περιεργος σαν εμενα και θες να γινουν ακριβως οπως τα θες,μετα απο καποια πειραματα λεει,για να κανεις αυγα για βαψιμο δεν λεει γιατι πρεπει να τα τρυπησεις στο πανω σημειο με μια πολυ λεπτη βελονα αλλιως σκανε,οποτε για πασχα δεν κανουν,αυτα,ελπιζω να σε καλυψα

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο που λεει "με εξάρτημα για τρύπημα των αυγών" τι παιζει?

 

 

α μαλιστα,γραφαμε μαζι.thank you Sadamiraq 

Επεξ/σία από xifiassamsung
Δημοσ.

αυτο που λεει "με εξάρτημα για τρύπημα των αυγών" τι παιζει?

ειναι μια μικρη βελονα κατω απο τον μετρητη νερου για να τρυπησεις το αυγο γιατι αλλιως θα σκασει.

  • Like 1
Δημοσ.

Το σωστό βράσιμο είναι "επιστήμη" και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μέγεθος, ποιότητα, θερμοκρασία αυγού (πριν το βράσιμο), αρχική θερμοκρασία νερού, ποσότητα νερού, είδος μπρικιού κλπ. 'Οσες περισσότερες "σταθερές" έχεις τόσο πιο γρήγορα θα βρεις τη "συνταγή".

Ας πούμε, σταθερή θέση στο ψυγείο (όχι πολύ κρύο, πόρτα ή κάτω-κάτω καλύτερα εκτός αν έχεις δροσερό μέρος εκτός ψυγείου και ξέρεις ότι τα αυγά που παίρνεις είναι φρέσκα), σταθερό μπρίκι που να χωράει μπόλικο νερό και χρονόμετρο.

Ο βραστήρας δεν νομίζω ότι μπορεί να σε βοηθήσει σ' αυτά. Κι αυτός πειράματα θέλει, οπότε καταλήγεις στα ίδια. Το πρόβλημα με τα πασχαλινά είναι ότι τα κάνουμε μια φορά το χρόνο κι έτσι δεν υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για δοκιμές, άσε που λόγω "τρύπας" όπως αναφέρθηκε είναι ακατάλληλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...