Basilhs23___ Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Είχα για χρόνια το avira antivir μέχρι που το έκανα uninstall. Το παράπονό μου ήτανε οτι το έβαζα κάθε μερικούς μήνες να κάνει full scan και μετά από ώρες σκαναρίσματος επειδή έχω πάρα πολλά αρχεία στον σκλήρο και λίγο πρίν ολοκληρωθεί το scanning, γινόταν ένα σφάλμα και έκλεινε όλη η εφαρμογή, το αποτέλεσμα ήτανε οτι δεν μπορούσα να βρώ έστω σε κάποιο report file με τα αρχεία που εντόπισε το πρόγραμμα για να τα κάνω delete manually. Αφού με ταλαιπώρησε το avira και κατά την απεγκατάσταση γιατί γινόταν ένα error και δεν μπορούσα να προχωρήσω στην διαγραφή του λογισμικού, έβαλα το avast free με το οποίο έκανα και γρηγορότερο scanning χωρίς πρόβλημα. Άκουσα όμως με βάση κάποια τελευταία comparisons οτι το avast δεν είναι πολύ καλό και του ξεφεύγουν ιοί που τους ποιάνει το avira. Σε γενικές γραμμές ποιά η γνώμη σας για το καθένα? Προστατεύουν και τα 2 εξίσου καλά? 1
arc Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Με βάση τα στατιστικά του τελευταίου μήνα, ( http://chart.av-comparatives.org/chart1.php ) το avast εχει επιτυχία 97,4% και το avira 99%. Εγινε edit: Avira 99 oxi 98
auron10000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Απο προσωπικη εμπειρια και με τα δυο επειδη ειχα ακουσει οτι το Avira επιανε ποιο πολλα απο ιους και malmware απο το avast που ειχα ,το δοκιμασα και παρατηρησα τα εξης για το Avira που με εκαναν να γυρισω παλι στο Avast:Ελειψη web protection στην free εκδοση,menu μη προσιτο,ελλειψη gamιng mode πραγμα που την ωρα που καποιος θα επαιζε θα τον επιβαρυνε παρα πολυ ακομη και αν απενεργοποιουσε το Real protection,επιβραδυνση του συστηματος μου ειδικα την ωρα του scanning.Μετα απο αυτα τα αρνητικα αποφασισα να το βγαλω και να ξαναβαλω το Avast το οποιο ολα τα παραπανω αρνητικα δεν τα ειχε.Εχω να τονισω επισης οτι πριν βαλω ξανα το Avast, το Avira για να απεγκατασταθει σωστα παρολο που ειχα χρησιμοποιησει προγραμματα οπως Revo unistaller και αλλα για να το αφαιρεσω πληρως δεν εφευγε μια συντομευση του , για να φυγει ηθελε παλι install και unistall ολοκληρο .Ειχα ασχημη εμπειρια με το Avira παρολο που ειχα ακουσει τα καλυτερα και οτι ειναι ελαφρυ κατι ομως το οποιο οπως καταλαβαινετε δεν συνεβη στο δικο μου συστημα
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Απο προσωπικη εμπειρια και με τα δυο επειδη ειχα ακουσει οτι το Avira επιανε ποιο πολλα απο ιους και malmware απο το avast που ειχα ,το δοκιμασα και παρατηρησα τα εξης για το Avira που με εκαναν να γυρισω παλι στο Avast:Ελειψη web protection στην free εκδοση,menu μη προσιτο,ελλειψη gamιng mode πραγμα που την ωρα που καποιος θα επαιζε θα τον επιβαρυνε παρα πολυ ακομη και αν απενεργοποιουσε το Real protection,επιβραδυνση του συστηματος μου ειδικα την ωρα του scanning.Μετα απο αυτα τα αρνητικα αποφασισα να το βγαλω και να ξαναβαλω το Avast το οποιο ολα τα παραπανω αρνητικα δεν τα ειχε.Εχω να τονισω επισης οτι πριν βαλω ξανα το Avast, το Avira για να απεγκατασταθει σωστα παρολο που ειχα χρησιμοποιησει προγραμματα οπως Revo unistaller και αλλα για να το αφαιρεσω πληρως δεν εφευγε μια συντομευση του , για να φυγει ηθελε παλι install και unistall ολοκληρο .Ειχα ασχημη εμπειρια με το Avira παρολο που ειχα ακουσει τα καλυτερα και οτι ειναι ελαφρυ κατι ομως το οποιο οπως καταλαβαινετε δεν συνεβη στο δικο μου συστημα Εγώ δυσκολεύομαι λίγο με το inteface του avast. Δεν λέω πως δεν έχουν κάνει δουλειά οι άνθρωποι, αλλά δεν μου αρέσει πολύ. Έχει πολλά υπό-menu.
flik Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Και να είχε web protection τι σημασία έχει, αφού σκανάρει πάλι όσα αρχεία κατεβαίνουν και τρέχουν. Το web protection όταν αφορά μόνο σκανάρισμα αρχείων για μένα είναι περιττό. Δεν είναι περιττό όταν συνδεύεται με url protection, κτλ. Το avast όντως έχει (το παλίο network shield, που ενσωματώθηκε στο υπάρχον web protection). Άσε που στην τελευταία έκδοση υπάρχει και στην free έκδοση του avira, συνδευόμενο απο toolbar, το οποίο με την σειρά του είχε πάρει το μάτι μου οτι παρακάμπτεται. Αυτή τη στιγμή, το avast δεν διανύει καθόλου καλή περίοδο. Το avira έχει την σταθερότητα που είχε πάντα. Δηλαδή πολύ καλό detection rate, ελαφρύ, χωρίς να προκαλεί συχνά προβλήματα. Εφόσον δεν σου έκατσε καλά, δοκίμασε το panda cloud free. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Έχει βγάλει free av η Panda? Πως τα πάει σε σχέση με avira/avast.
flik Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Είναι αρκετά καλό. Στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω στο θέμα προστασίας, αλλά γενικά θεωρείται πολύ ελαφρύ και απροβλημάτιστο.
kostas_dr Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μεταξύ avast και avira πάντως, προτιμώ το 1ο, γιατί, στο δικό μου pc, η μεταφορά απ' το ένα antivirus στο άλλο, μου δημιούργησε προβλήματα και μου βάρυνε αρκετά το σύστημα.
flik Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εννοείται ρε συ. Το οτι κανένα antivirus πλην του windows defender δεν εξασφαλίζει οτι θα δέσει αρμονικά με το υπόλοιπο σύστημα. Και το avira εμφανίζει και blue screens πχ σε αρκετά συστήματα. Υπάρχει ένας πολύ πολύ χοντρικός κανόνας, οτι όσο πιο απλές λειτουργίες έχει ένα antivirus τόσο λιγότερο προβληματικό είναι. Συνήθως για αυτό τα ελαφριά ταυτίζονται με απροβλημάτιστη λειτουργία, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεσμευτικό. Απο κει και πέρα, ακόμα και αυτό αλλάζει πάρα πολύ απο έκδοση σε έκδοση κτλ. Πάντα δοκιμάζουμε πρώτα πως κάθεται στο συστημα, είναι μακράν το βασικότερο κριτήριο. 1
kostas_dr Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Πάντα δοκιμάζουμε πρώτα πως κάθεται στο συστημα, είναι μακράν το βασικότερο κριτήριο. +1
flik Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Βγήκε και έκδοση 3.0 του panda cloud. Μπορεί να το δοκιμάσω, αλλά έχω βολευτεί πολύ με το σεταρισμένο eset μου που είναι αόρατο τελείως και πιάνει ότι δοκιμάσω να του πετάξω.
revolver1990 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Το έψαξα πολύ και επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω antivirus το έχωσα το panda(είχα avira πριν).Όποια test είδα ήταν όλα σε εκδόσεις 2.3-2.6 και παρατήρησα ότι όσο περνάει ο καιρός το antivirus ωριμάζει και βελτιώνει τα στατιστικά του.Μετά από 3 ώρες χρήσης μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ....για τα scanning/detection cababilities δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα ακόμα αλλά τα τεστ δείχνουν ότι είναι παρόμοια με αυτά του avira οπότε είμαστε Ok.
flik Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Όντως στα τεστ τα πηγαίνει πολύ καλά, και ειδικά στο av-comparatives τα πάει εξαιρετικά μετά την έκδοση 2.2. Προσωπικά δεν έχω πειστεί οτι είναι τόσο μα τόσο καλό, δεν λέει κάτι αυτό, ποτέ το δείγμα ενός χρήστη δεν είναι αρκετό, στα τεστ είναι, αν κάνουμε την προυπόθεση οτι είναι όλα καθαρά και αθώα (μπορεί να είναι μπορεί όχι). Αλλά έχω πειστεί οτι είναι στο επίπεδο του avira, στο θεμα προστασίας, ναι. Αν σε κάποιον κάθεται καλά και του φαίνεται ελαφρύ, προτείνω σίγουρα να το κρατήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα