tazos87 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Σε αυτό το προγραμματάκι απο κάτω πχ, ρωτάω τον χρήστη να εισάγει 10 φορές μία απο τις προεπιλεγμένες τιμές.Το θέμα είναι ΑΝ δεν εισάγει μια απο τις 2 τιμές, πως μπορώ να κάνω να επαναλαμβάνεται η ερώτηση μέχρι να εισάγει μια απο τις δύο επιλογές? (εδω πχ το 1 ή το 2).Σημείωση: Εχω μάθει if,else, while, τελεστές (++χ κλπ), αντικείμενα κλάσης,είμαι αρχή δηλαδή.Απλά από το βιβλίο που διαβάζω είχε στο τέλος του κεφαλαίου μια παρόμοια άσκηση και σύμφωνα με αυτά που έχω μάθει δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.Ο κώδικας: package analysis; import java.util.*; public class Analysis { public static void main(String[] args) { Scanner input = new Scanner(System.in); int pass = 0; int fail = 0; int count = 0; int result; while (count < 10) { System.out.println("Enter the result (pass = 1, failure = 2) : "); result = input.nextInt(); if (result == 1) pass += 1; else if (result == 2) fail += 1; else //τι κανω εδώ? count += 1; } System.out.println("The passes are " + pass); System.out.println("The failures are " + fail); if (pass >= 8) System.out.println("Congratulations!"); } } Ευχαριστώ!
bnvdarklord Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Αν μέσα στο else μειώσεις το count κατα ένα ουσιαστικά στην επόμενη επανάληψη ζητάς τον ίδιο αριθμό. Βάλε και ενα μήνυμα λάθος μαζι και ετοιμος.
tazos87 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Ωραίος! Τελικά ήταν απλό με το count -= 1 , αλλά δεν το σκέφτηκα έτσι...πως φαίνεται το πρακτικό μυαλό του προγραμματιστή... Ευχαριστώ!
MeTaXaS4 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 ή μπορείς να αλλάξεις το System.out.println("Enter the result (pass = 1, failure = 2) : "); result = input.nextInt(); με do{ System.out.println("Enter the result (pass = 1, failure = 2) : "); result = input.nextInt(); }while(result!=1 && result!=2);
tazos87 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ!Δεν έχω μάθει ακόμα σχετικα με do, τώρα θα μπω στο κεφάλαιο...!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα