Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αυτο λεω οτι αμφιβάλλω για την ημερομηνια που λεει... ΕΙναι κλασσικη ελληνική μπουρδα να βαζουν ημ. πρωτης άδειας στην Ελλαδα..

Είχες γράψει πως αμφιβάλλεις επειδή το 2005 βγήκε το νέο μοντέλο, για αυτό σε συμπλήρωσα.

Πάντως διαφωνώ για το πόσο "μικρό" και "οικονομικό" είναι το συγκεκριμένο. Καταρχήν ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία(ή έστω των μικρών πολυμορφικών), καμία σχέση με μικρό. Σε τέλη κυκλοφορίας/ασφάλεια κτλ είναι όπως τα μικρομεσαία μια και είναι 1400άρι. Από κατανάλωση ξεφεύγει σε σχέση με τα υπόλοιπα 1400άρια. Και τέλος σε συντήρηση/ανταλλακτικά το πληρώνεις σαν mercedes. Σίγουρα ΔΕΝ θα το πρότεινα σε κάποιον που θα ήθελε ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο.

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχες γράψει πως αμφιβάλλεις επειδή το 2005 βγήκε το νέο μοντέλο, για αυτό σε συμπλήρωσα.

Πάντως διαφωνώ για το πόσο "μικρό" και "οικονομικό" είναι το συγκεκριμένο. Καταρχήν ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία(ή έστω των μικρών πολυμορφικών), καμία σχέση με μικρό. Σε τέλη κυκλοφορίας/ασφάλεια κτλ είναι όπως τα μικρομεσαία μια και είναι 1400άρι. Από κατανάλωση ξεφεύγει σε σχέση με τα υπόλοιπα 1400άρια. Και τέλος σε συντήρηση/ανταλλακτικά το πληρώνεις σαν mercedes. Σίγουρα ΔΕΝ θα το πρότεινα σε κάποιον που θα ήθελε ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο.

προφανώς και εγω δε το πρότεινα απλα απαντησα σε ερωτημα που τέθηκε...

Εμενα η αποψη μου ειναι κάτι του στυλ φιέστα, σουιφτ κλπ..

Δημοσ.

Γεια σας,

Ειμαι φοιτητής στην Αθήνα και θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο για να μετακινούμαι από και προς τη σχολή μιας και μένω σχετικά μακριά. Το δίπλωμα το πήρα το καλοκαίρι που πέρασε και σκέφτομαι οτι στην αρχή ίσως δυσκολευτώ αρκετά στην οδήγηση(το δίπλωμα το πήρα σε επαρχιακή πόλη απ´ όπου κατάγομαι). Προτείνετε να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο ή κάποιο φτηνό καινούριο (π.χ. Ford fiesta ή fiat punto κλπ.);

Να κάνω και μια ακόμα ερώτηση, αν και πιστεύω ότι θα απαντηθεί με την εμπειρία. Τι πρέπει να προσέξω περισσότερο τις πρώτες φορές που θα κυκλοφορήσω(όταν με το καλό κυκλοφορήσω :-));

Ευχαριστώ

Για μεταχειρισμένα ρίξε και μία ματιά εδώ: αυτοκίνητα

Δημοσ.

Ενταξει με έστειλες στον διάολο με την πρώτη προτασή σου . Ωραία λοιπόν κανένας λόγος να οδηγάμε αυτοκίνητα με δομικα σημεία ακαμψίας και ζώνες παραμόρφωσης . Γιατί αν δεν οδηγείς σωστά όπως λες δεν σε σώζει καμία ασφάλεια.  Το ενδεχόμενο να οδηγείς εσύ καλα και ο άλλος λάθος το έχεις σκεφτεί; Η μάλλον τί παει να πει δεν οδηγάς καλα; Ότι πας με 400χλμ να μπεις σε στροφή 90 μοιρών; Ναι οκ δεν σώζεσαι . Αν όμως συγκρουστείς μετωπικά με 60 χλμ με ένα όχημα; Η ελλειψη παθητικής ασφάλειας θα σε σκοτώσει η μή έλλειψη το πιο πιθανότερο να σε σώσει  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ  αυτο ειναι τραγικό.

Όσο για τον φίλο απλα ζήτησε γνώμη για αμάξι και όχι για συντήρηση. Καταρχάς δεν είμαστε μέσα στο πορτοφόλι του μπορεί να είναι οικονομικά ευκατάστατος.

Ωραια τα λες.. Εγω βλεπω ομως οτι ολοι χρωστανε στις τραπεζες για να εχουν παθητικη ασφαλεια(μοστρα) και ολοι μετανιωσαν που πηραν κατηγορια αυτοκινητου πανω απο την τσεπη τους και στο τελος παραδεχτηκαν την δικη μου νοοτροπια.. τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα.
Δημοσ.

Ωραια τα λες.. Εγω βλεπω ομως οτι ολοι χρωστανε στις τραπεζες για να εχουν παθητικη ασφαλεια(μοστρα) και ολοι μετανιωσαν που πηραν κατηγορια αυτοκινητου πανω απο την τσεπη τους και στο τελος παραδεχτηκαν την δικη μου νοοτροπια.. τα υπολοιπα ειναι φληναφηματα.

Σοβαρος άνθρωπος με μυαλο στο κεφάλι δε βαζει τα παιδιά του σε αυτοκίνητο σαν αυτα που λες.. Οποιος το κάνει ηθελημενα ειναι επικινδυνος!

Κατα τα αλλα στα περι δανείων εν μέρει εχεις δικιό, αλλά δε φταίει απαραίτητα ο κάθε οικογενειαρχης που του έριξαν το εισοδημα στα μισα...

Δημοσ.

να δω αν εχει καποιος τα κοτσια να παει με σταρλετ και μικρα μεχρι την πατρα

Εγώ πάντως, με το suzuki alto 1.0 τού '97, που πούλησα πριν από λίγο καιρό, τη διαδρομή Batumi-Tbilisi-Batumi (860 χλμ πήγαινε-έλα), στα έξι χρόνια που το είχα, την είχα κάνει πάνω από 20 φορές, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Για το μέγεθός του, μια χαρά πήγαινε στον ανοιχτό δρόμο το πιτσιρίκι. Μέχρι τα 140 χλμ/ω που μπορούσε να πάει δε, ήταν και εντυπωσιακά σταθερό για τόσο μικρό και παλιό αυτοκίνητο.

Εντάξει, αν με ακουμπούσε κάνας νταλικέρης, θα ...εξατμιζόμουν, αλλά άλλο αυτό... :-D   

• Like 2
Δημοσ.

Σοβαρος άνθρωπος με μυαλο στο κεφάλι δε βαζει τα παιδιά του σε αυτοκίνητο σαν αυτα που λες.. Οποιος το κάνει ηθελημενα ειναι επικινδυνος!

Κατα τα αλλα στα περι δανείων εν μέρει εχεις δικιό, αλλά δε φταίει απαραίτητα ο κάθε οικογενειαρχης που του έριξαν το εισοδημα στα μισα...

Το παλικαρι θελει ενα αυτοκινητο για να κινειται ουσιαστικα στο κεντρο και ειναι νεος οδηγος. Δεν βλεπω καποια υπερβολη σε αυτο που του προτεινω.. Παντως οσοι αρχαριοι οδηγοι πηραν καινουριο αυτοκινητο το μετανιωσαν(μιλαω για την πλειοψηφια). Εγω δεν ειμαι αντιθετος στο να παρει τα αυτοκινητα που του προτεινετε αλλα να μην αλλαξει ο τροπος ζωης του στα οικονομικα γιατι συνηθως αυτο γινεται..

να δω αν εχει καποιος τα κοτσια να παει με σταρλετ και μικρα μεχρι την πατρα

μην λες τετοια γιατι δημιουργεις εντυπωσεις.. στην Ελλαδιτσα βρισκεσαι!!! Ας μην ερχοταν τοσα χρονια το ετοιμο χρημα(δανικο) και θα σου ελεγα ποιο starlet και micra.. Με τον γαιδαρο θα πηγαινες!!!!
  • Like 1
Δημοσ.

δεν χρειαστικα "δανικο" για να αγορασω αυτοκινητο

Δανία του Νότου που λέμε...

Οποίος τα έχει παίρνει οποίος δεν τα έχει μικρά, σταρλετ ή γάιδαρο στα ιδια λεφτα που δεν έχει και τέλη.

Το παλικάρι έχει ένα πόσο να διαθέσει... Γιατι να πάρει ενα σαράβαλο;

Δημοσ.

τα αυτοκινητα δεν αλλαζονται καθε 2-3 και 5 χρονια γι αυτο επενδυεις ενα αξιοπρεπες ποσο να το εχεις τουλαχιστον 10 χρονια,εκτος αν θες να αλλαζεις αυτοκινητα επειδη βγηκαν νεα μοντελα....

Δημοσ.

προφανώς και εγω δε το πρότεινα απλα απαντησα σε ερωτημα που τέθηκε...

Εμενα η αποψη μου ειναι κάτι του στυλ φιέστα, σουιφτ κλπ..

Και εγώ διαφώνησα με την απάντηση που έδωσες στο ερώτημα που τέθηκε, δεν διαφώνησα με το ότι ΔΕΝ το πρότεινες.

Εντάξει, αν με ακουμπούσε κάνας νταλικέρης, θα ...εξατμιζόμουν, αλλά άλλο αυτό... :-D

Προσωπικά πιστεύω πως αν σε ακουμπούσε κανας νταλικέρης, ελάχιστη διαφορά θα είχε το αν οδηγούσες alto/starlet, ή astra/corolla.

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω πως αν σε ακουμπούσε κανας νταλικέρης, ελάχιστη διαφορά θα είχε το αν οδηγούσες alto/starlet, ή astra/corolla.

Συμφωνώ, δεν το συζητάμε. Απλώς το είπα χαριτολογώντας διότι, όπως και να το κάνουμε, δεν θεωρείται και η καταλληλότερη για τέτοια ταξίδια, αυτή η κατηγορία μεγέθους αυτοκινήτων. Αφού δεν είχα άλλο τότε όμως...

• Like 1
Δημοσ.

τα αυτοκινητα δεν αλλαζονται καθε 2-3 και 5 χρονια γι αυτο επενδυεις ενα αξιοπρεπες ποσο να το εχεις τουλαχιστον 10 χρονια,εκτος αν θες να αλλαζεις αυτοκινητα επειδη βγηκαν νεα μοντελα....

Γιατί δεν αλλάζονται τα αυτοκίνητα κάθε 2-3 ή 5 χρόνια? Με ποια λογική? Ένα τουλάχιστον επιχείρημα που διαψεύδει τον ισχυρισμό σου το ανέφερες ο ίδιος(επειδή βγήκαν νέα μοντέλα), και έχω στο μυαλό μου μερικά ακόμα.

Δημοσ.

Ο μόνος, κατά τη γνώμη μου, λόγος για να κρατήσει κάποιος αυτοκίνητο πάνω από 5ετία, είναι το να είναι αναγκασμένος. Να μην αντέχει δηλαδή οικονομικά την αγορά καινούργιου. Σεβαστός φυσικά, αλλά όφελος δεν υπάρχει απολύτως κανένα. Κάθε άλλο, θα 'λεγα.

Λογική που να συνηγορεί υπέρ του να κρατάς αυτοκίνητο για δεκαετία και πλέον, ενώ μπορείς να το αντικαταστήσεις, θεωρώ ότι δεν υπάρχει. Η δε λέξη «επένδυση», μιλώντας για αυτοκίνητο - αντικείμενο, δηλαδή, που εκ δεδομένου χάνει εμπορική αξία με την πάροδο των ετών - είναι ίσως η πλέον ακατάλληλη για την περίπτωση: Φθορές («φυσικές» και μη), έξοδα κίνησης, συντήρησης, επισκευών κ.τ.λ., καθιστούν την όλη κατάσταση «λεφτά σε τρύπιο κουβά». Τα παραπάνω δε, ισχύουν ανεξαρτήτως τού αν μιλάμε για «ακριβό» ή «φθηνό» αυτοκίνητο.

Δημοσ.

Μερικοί απλά δεν ενδιαφερονται να το αλλάξουνε.

Έχω τέτοια παραδειγματα.

Άλλοι τα κρατάνε γιατί απλά τους αρέσουν. Και τέτοια έχω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...