Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2600 για 25 χρονων αυτοκίνητο με καμια ασφάλεια και άνεση; γιατι;

Χιλιες φορές το cuore το καινούργιο που λες και ας ειναι σα κουβαδακι...

Το 1.0 ecoboost πεφτει πολυ άνετα χαμηλά σε κατανάλωση αν το οδηγεις χαλαρα (πρέπει να βρεις το ιδανικό σημείο του)), το είχα για μία μέρα test drive οταν πρωτοβγήκε και το μονο - του για εμενα ειναι ο σχετικά θορυβώδης κινητήρας του (λόγω 3 κυλίνδρων) - αυτό βεβαια ειναι και υποκειμενικό γιατι το συγκρίνω π.χ. με bmw που αν δεν ανοιξω το παραθυρο δεν τον ακούω...

13τριων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα σου προτεινα καινουργιο οικονομικο σε καυσιμα και μικτη ασφαλεια τουλάχιστον τον πρωτο χρονο

Το τι να προσεξεις είναι τα σηματα , τον μπροστινο σου και ...τον πισινο σου ...Δηλαδη όλα ....Μην αγχωνεσαι παντως

Δυο μου παιδια ξεκινησαν να οδηγουν στην Αθηνα χωρις πρόβλημα

Από τα 18 τους μαλιστα χωρις καμμια εμπειρια ....Η κορη ειναι τωρα 26 και ο γιος 22

Αααα...Το αυτοματο κιβωτιο βοηθαει πολύ τους αρχαριους και αν σου γινει συνηθεια δεν το αλλαζεις ποτε

Εγω στα 56 μου τα τελευταια 10 χρονια εχω μονο αυτόματα

Αν καταληξεις σε καινουργιο κοιτα οπωσδήποτε για disel

Για κυβικα θα ελεγα μεταξυ 1400-1600max

Είναι πιτσιρικάς και λέτε diesel καινούριο μεικτή ασφάλεια 1600cc (καλά για το ότι είναι φοιτητής και το κόστος όλων αυτών δεν το συζητάω...)

Γιατί να πάρει καινούριο αφού υποψιάζεστε ότι θα χρειαστεί μεικτή ασφάλεια...πραγματικά όμως!!

Λόγω των παραπάνω εγώ προτείνω μικρό μεταχειρισμένο οικονομικό...

Μπορεί ο μπαμπάς να δίνει άπειρα λεφτά, εμείς έναν νέο οδηγό πως πρέπει να συμβουλέψουμε?Να πάρει z4 ας πούμε?

Γρατζουνιές βαθουλωματάκια δεν παίζει να μην κάνει, οπότε κατά εμέ να δώσει 3-4 τώρα να πάρει ένα μικρό-οικονομικό να μην το φοβάται και τα υπόλοιπα να τα κρατήσει να τα δώσει σε κάτι άλλο ή να πάρει αργότερα ένα ''καλό''...

Η λογική δίνω 10 χιλιάρικα στον 20άρη (με τα φυσικά επόμενα κυβικά-μόστρα-μη αίσθηση κινδύνου-ταχύτητας) τα ξέρουμε παιδιά μην τα λέμε...

Είναι πιτσιρικάς και λέτε diesel καινούριο μεικτή ασφάλεια 1600cc (καλά για το ότι είναι φοιτητής και το κόστος όλων αυτών δεν το συζητάω...)

Γιατί να πάρει καινούριο αφού υποψιάζεστε ότι θα χρειαστεί μεικτή ασφάλεια...πραγματικά όμως!!

Λόγω των παραπάνω εγώ προτείνω μικρό μεταχειρισμένο οικονομικό...

βασικά δε νομίζω σε 19 χρονων ανθρωπο να κάνει κάποια εταιρεία μικτή ασφαλεια και αν κάνει το κόστος θα αγγίζει και θα ξεπερνάει τα 1000€ το χρόνο μαζί με τα επασφάλιστρα...

Και εγω ειμαι της άποψης του μικρού σίγουρα (εως fiesta σε μεγεθος και εως 1300-1400 σε κυβικά) και ίσως μεταχειρισμένου..

Μπορεί ο μπαμπάς να δίνει άπειρα λεφτά, εμείς έναν νέο οδηγό πως πρέπει να συμβουλέψουμε?Να πάρει z4 ας πούμε?

Γρατζουνιές βαθουλωματάκια δεν παίζει να μην κάνει, οπότε κατά εμέ να δώσει 3-4 τώρα να πάρει ένα μικρό-οικονομικό να μην το φοβάται και τα υπόλοιπα να τα κρατήσει να τα δώσει σε κάτι άλλο ή να πάρει αργότερα ένα ''καλό''...

Η λογική δίνω 10 χιλιάρικα στον 20άρη (με τα φυσικά επόμενα κυβικά-μόστρα-μη αίσθηση κινδύνου-ταχύτητας) τα ξέρουμε παιδιά μην τα λέμε...

Αν μπορεί να δώσει άπειρα λεφτά θα πάρει και κάτι με άπειρα λεφτά και αν του αρέσει η Ζ4 θα πάρει και Ζ4.

Και φυσικά παίζει να μην κάνει γρατζουνιές και βαθουλώματα.

Δεν υπάρχει καμιά λογική στο να μπορείς να διαθέσεις λεφτά για ένα καλύτερο, πιο καινούριο και πιο ασφαλές αυτοκίνητο και να πηγαίνεις συνειδητά σε κάτι χειρότερο.

Ούτε ακούω καθημερινά παιδιά οικονομικά άνετων οικογενειών να σκοτώνονται εκτός αν νομίζετε πως όσοι έχουν λεφτά αγοράζουν στα παιδιά τους παλιά μεταχειρισμένα των 2000-4000Ε. 

Δλδ αν μπορούσε να πάρει και 2000cc πρώτο αμάξι ας το έπαιρνε...?! Οκ..

Επίσης είπα πουθενά να μην πάρει ασφαλές ή να μην εχει ανέσεις?

Το δεν παίζει να κάνει γρατζουνιά που λες άστο...ούτε μία στις εκατό.Θέλει να πηγαίνει κέντρο που είναι η σχολή του σε ώρες αιχμής...τι καταλαβαίνεις?

Εννοείται θέλει ο καθένας μας να διαθέτει το 100% των χρημάτων που μπορεί, αλλά ως άπειρος οδηγός ας είναι συγκρατημένος στα χρήματα (και οι γονείς κυρίως αλλά πάμε αλλλού μετά)

Το ακριβότερο δεν είναι και καλύτερο για αυτά που θέλουμε...Ας σταματήσουμε να κρατάμε από κάθε θέμα ότι μας βολεύει. Λέει τι να προσέξει στην κυκλοφορία της Αθήνας, λέει ότι έμαθε επαρχία και του λέμε εξάντλησε τα λεφτά να πάρεις καινούριο, diesel, μεικτές ασφάλειες και και και λολ αυτά ούτε εμείς δεν τα έχουμε πάρει που έχουμε κάποια χρόνια στην οδήγηση..

Δηλαδή ένα μεταχειρισμένο με 6-7 χιλιάρικα για 1ο οδηγό είναι out of the box τελείως?!

Θα μπορούσα να πω πάρε πύραυλο και να είσαι προσεκτικός και να μαι κ κύριος...αφού το προσεκτικός θα μείνει έξω από την πόρτα (όπως το έχουμε κάνει ΟΛΟΙ) γιατί να του πω να πάρει πύραυλο??? :-)

Ναι αν μπορούσε 2λιτρο ας αγόραζε.

Τι θα πάθαινε?

Ακόμα και να κάνει γρατζουνιες, εγώ πάντως και άλλοι γνωστοί και φίλοι δεν κάναμε, μετά απο 1-2 χρόνια της φτιάχνει όλες μαζί και είναι έτοιμος.

Άλλο 6-7 και άλλο 3-4 που αναφέρθηκε παραπάνω.

Το θέμα τελικά βλέπω πως κάθε φορά είναι το τι είχαμε εμείς....

Παιδια κοιταξτε, οι γρατζουνιές στο κέντρο της Αθήνας ειδικά αν δεν εχεις δικο σου παρκινγκ ειναι δεδομενες, οσα χρονια και αν οδηγάς...

Εγω εχω πάνω απο 10 χρόνια το δίπλωμα και εχει τύχει οπως παρκαρω να ακουμπήσω τον απο πίσω (συνηθως) επειδη ειτε παρκαρε πιο εξω, είτε εχει κοτσαδόρο είτε απλα ειμαι μετα απο 12-14 ώρες δουλειάς και δε λειτουργεί ο εγκεφαλος μου για πολλα πολλα..

Επίσης κατα την ίδια λογική θα σε τσουγκρίσουν πολλοί. Αν με την πρώτη γρατσουνιά σε πιάνει ταραχή καηκες, χαθηκε το παιχνίδι... Οπως λεει και ο Nick τις μαζευεις και στα 2 χρόνια πας δίνεις 100-200 ευω και τις φτιάχνεις αν σε ενοχλούν στο μάτι!

Τα περι 2000κ.ε. σε ανθρωπο που μόλις πηρε το διπλωμα δε τα συζητώ καν... Εδω 1600 πισωκινητο οδηγούσα τοτε (χωρις ηλεκτρονικα βοηθηματα και μπουρδες) και τα ψιλοχρειάστηκα 2-3 φορές με βροχα και το γύρισα σε 1200 άλλου μέλους της οικογενειας..

Δεν είναι το τι είχα εγώ γιατί δεν ανέφερα καν τι είχα...

Βέβαια όταν λέμε γρατζουνιές άλλο λέμε...τέλος πάντων.

Εσύ πες 2λιτρο τι θα πάθει....εγώ δεν το λέω.

Ας το κλείσουμε το ζήτημα ανακεφαλαιώνοντας. Για μένα δες καινούριο ή μεταχειρισμένο σε όσα χρήματα θες αρκεί να είναι μαζεμένο κυβικώς και εμφανισιακώς γιατί αγόρια είμαστε ξέρουμε μόλις δούμε γκάζι...μέσα το πόδι...

Δεν είναι το τι είχα εγώ γιατί δεν ανέφερα καν τι είχα...

Βέβαια όταν λέμε γρατζουνιές άλλο λέμε...τέλος πάντων.

Εσύ πες 2λιτρο τι θα πάθει....εγώ δεν το λέω.

Ας το κλείσουμε το ζήτημα ανακεφαλαιώνοντας. Για μένα δες καινούριο ή μεταχειρισμένο σε όσα χρήματα θες αρκεί να είναι μαζεμένο κυβικώς και εμφανισιακώς γιατί αγόρια είμαστε ξέρουμε μόλις δούμε γκάζι...μέσα το πόδι...

μεγάλη αλήθεια λες... Το βαρυ ποδι θα σταματησει μονο όταν αρχίσει κάποιος να δουλευει και πρεπει να πληρωσει τις βενζίνες του ή οταν κάνει οικογενεια και εχει αυξημενα εξοδα... ΤΟ βλέπω και απο εμένα που πλέον σπάνια θα το "δωσω", 80%+ των διαδρομων μου τις κανω σαν ταριφας (6η με 60χαω)..

Γι΄αυτό επιμένω και ξαναλέω, μεταχειρο 5ετίας έως 1300-1400, καλης ποιότητας-ασφαλες και ομορφο και θα ειναι αρχοντας ο TS

• Like 1

Μέχρι να αρχίσει να δουλεύει κάποιος για βενζίνες κτλ και μέχρι να πάει σαν ταρίφας πόσες μπινιές θα κάνει και πόσο θα το πληρώσει...

Προσωπικά ένα ιχ 7χιλ έπρεπε να δώσω άλλα 3χιλ για να το φτιάξω και να καταλάβω πόσο αστείο είναι να τρακάρεις και πόσο άγιο πρέπει να έχεις για να ζήσεις...γι αυτό τα λέμε, όχι επειδή είμαστε 100χρόνων ή θα τα πάρει από την τσέπη μας το παιδί.

• Like 1

ναι αυτό ήταν το πρόβλημα... :P

(12 / 2000 - 5/2014, έτοιμο για το RIP ειναι...)

Συγνημη δεν το λεω για να σε προσβαλλω αλλα μαλλον δεν ξερεις απο αυτοκινητα...  ή μαλλον δεν ξερεις απο micra k11!!! 

Συγνημη δεν το λεω για να σε προσβαλλω αλλα μαλλον δεν ξερεις απο αυτοκινητα...  ή μαλλον δεν ξερεις απο micra k11!!! 

Προτιμώ να μην ξέρω αν μιλάμε για τετοια αυτοκίνητα... Ανθρωπος να ήταν θα ειχε ρημάξει σε 14 χρόνια..

Σε κάθε περίπτωση δεν πρεπει να προτείνεται τετοιο όχημα που δεν παρέχει καμία ασφάλεια σε ενα νέο οδηγό... Γνώμη μου ταπεινή...

υ.γ. οχι δεν ξερω απο μικρα κ11, η μονη επαφή μου με μικρα ειναι 3 νοικιάρικα (τα 2 τελευταία μοντέλα), συμπαθητικά αμελητέα, δε με συγκινησαν καθόλου σε αντίθεση με αλλα πιο υποδεέστερα νοικιάρικα ιδιας κατηγορίας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...