Προς το περιεχόμενο

Αγορά αυτοκινήτου

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Γεια σας,

Ειμαι φοιτητής στην Αθήνα και θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο για να μετακινούμαι από και προς τη σχολή μιας και μένω σχετικά μακριά. Το δίπλωμα το πήρα το καλοκαίρι που πέρασε και σκέφτομαι οτι στην αρχή ίσως δυσκολευτώ αρκετά στην οδήγηση(το δίπλωμα το πήρα σε επαρχιακή πόλη απ´ όπου κατάγομαι). Προτείνετε να πάρω κάποιο μεταχειρισμένο ή κάποιο φτηνό καινούριο (π.χ. Ford fiesta ή fiat punto κλπ.);

Να κάνω και μια ακόμα ερώτηση, αν και πιστεύω ότι θα απαντηθεί με την εμπειρία. Τι πρέπει να προσέξω περισσότερο τις πρώτες φορές που θα κυκλοφορήσω(όταν με το καλό κυκλοφορήσω :-));

Ευχαριστώ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα σου προτεινα καινουργιο οικονομικο σε καυσιμα και μικτη ασφαλεια τουλάχιστον τον πρωτο χρονο

Το τι να προσεξεις είναι τα σηματα , τον μπροστινο σου και ...τον πισινο σου ...Δηλαδη όλα ....Μην αγχωνεσαι παντως

Δυο μου παιδια ξεκινησαν να οδηγουν στην Αθηνα χωρις πρόβλημα

Από τα 18 τους μαλιστα χωρις καμμια εμπειρια ....Η κορη ειναι τωρα 26 και ο γιος 22

Αααα...Το αυτοματο κιβωτιο βοηθαει πολύ τους αρχαριους και αν σου γινει συνηθεια δεν το αλλαζεις ποτε

Εγω στα 56 μου τα τελευταια 10 χρονια εχω μονο αυτόματα

Αν καταληξεις σε καινουργιο κοιτα οπωσδήποτε για disel

Για κυβικα θα ελεγα μεταξυ 1400-1600max

• Like 1

Επισκέπτης

Ωραια!

Καμία πρόταση για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο;

Εγω πάλι θα σου πρότεινα κάποιο οικονομικό μεταχειρισμένο μικρο γύρω στις 3-4 χιλιάδες μιας και είσαι αφενός νέος οδηγός και αφετέρου στην αθηνα όπου οι γρατσουνιες και τα μικροτσουγκρισματα είναι καθημερινό φαινόμενο. Ισως ένα φιέστα 1200 να σου ήταν ιδανικό μιας και απο ότι κατάλαβα σου αρέσει...

Ford fiesta 1 lt ecoboost  είναι μια άριστη επιλογή και σε πολύ καλή τιμή. όσο για το punto θα σου λεγα αστο στην άκρη. Το fiesta υπερτερεί παντού και ίσως να μην υπερτερεί στα ανταλλακτικά αλλα δεν θα ναι τρελή η διαφορά κόστους ανταλλακτικών.
Άλλα όπως είπαν και ποιο πάνω να κάνεις μικτή ασφάλιση . Δε σου λέω ότι θα τρακάρεις αλλα υπάρχει εξαιρετική πιθανοτητα να το κτυπήσεις ή να το γρατζουνίσεις τουλάχιστον μια φορά. Το ιδανικότερο είναι μεταχερισμένο φθηνό για να μάθεις να οδηγάς στην ζούγκλα της Αθήνας και ύστερα να το διώξεις για να πάρεις ένα καινούριο . 

Επίσης, είσαι σίγουρος ότι θα σε βολεύει το αμάξι απο οικονομικής πλευράς; Πρέπει να σαι πολύ καλα ευκατάστατος ως φοιτητής για να αντέξεις τα κόστη συντήρησης και βενζίνης ενός αυτοκινήτου. 

Εγω που είμαι φοιτητής μένω Κυψέλη και πάω στο Αιγάλεω κάθε μέρα . Τα κόστη σε βενζίνες μου βγαίνουν στο 30αρι την βδομαδα μόνο για να πάω σχολή και έχω 1400αρι ατμοσφαιρικό του 2003 .
Βέβαια το αμάξι ειναι οικογενειακό και μένω με τους γονείς μου οπότε δεν έχω extra κοστος.

Προσωπικη παλι γνωμη αν πας σε μεταχειρισμενο αλλα και καινουργιο προτιμησε Γιαπωνεζικο που εχουν τις λιγοτερες βαλβες (από προσωπικη εμπειρια) και οικονομικοτερα σε καυσιμα

Από το 1988 μεχρι και τωρα εχουν περασει 8 από τα χερια μου όλα καινουργια αγορασμένα

Βεβαια περι ορεξεως...ουδεις λογος

• Like 1

1.mitsubishi colt 1.3 95hp
2.Suzuki swift 1.3 92hp

Τα 2 καλητερα αυτοκινητα της κατηγοριας εαν επιλεξεις ενα απο τα δυο δεν προκειται να το μετανιωσεις στιγμη.
πολυ οικονομικα στην καταναλωση
Μηδεν προβληματα ξεχνας συνεργεια και εχεις ησηχο το κεφαλι σου!

οσοι ξερουν αγοραζουν Japan..

• Like 1

1.ξερεις να οδηγεις?οδηγεις ανετα με ταχυτητες ή χωρις?τα στοπ και τα φαναρια σε προβληματιζουν?

2.πες μας περιοχες και ποιους δρομους περνας.αλλο να περνας περιφερειακη υμητου,συγγρου,παραλιακη και αλλο κεντρο-μεσογειων.

3.ΕΙσαι αθηναιος ή μενεις αθηνα και θα επισκεπτεσαι γονεις καθε τοσο εκει που ειναι και ποσα κμ ειναι αυτα?

4.Οσο πιο ακριβο αυτοκ.τοσο καλυτερη παθητικη/ενεργητικη ασφαλεια!ξεχνα την ηλιθια νοοτροπια που ηλιθιοι γονεις αγοραζουν παλια αυτοκ.χωρις abs/αεροσακους κτλ. γιατι ειναι νεοι και θα τα τρακαρουν..

2.Suzuki swift 1.3 92hp

Τα 2 καλητερα αυτοκινητα της κατηγοριας εαν επιλεξεις ενα απο τα δυο δεν προκειται να το μετανιωσεις στιγμη.

και yaris :)

2.Suzuki swift 1.3 92hp

κανενα δεν ειναι made in japan.ολα ευρωπη κατασκευαζονται.το μονο που ειναι 100% japan ειναι το mazda 2 το οποιο σε ερευνα που ειχε γινει παλιοτερα απο περιοδικο αυτοκινητων παρουσιασε τις πιο λιγες βλαβες απο οποιοδηποτε αμαξι της κατηγοριας του.

• Like 2

Επισκέπτης

1.ξερεις να οδηγεις?οδηγεις ανετα με ταχυτητες ή χωρις?τα στοπ και τα φαναρια σε προβληματιζουν?

2.πες μας περιοχες και ποιους δρομους περνας.αλλο να περνας περιφερειακη υμητου,συγγρου,παραλιακη και αλλο κεντρο-μεσογειων.

3.ΕΙσαι αθηναιος ή μενεις αθηνα και θα επισκεπτεσαι γονεις καθε τοσο εκει που ειναι και ποσα κμ ειναι αυτα?

4.Οσο πιο ακριβο αυτοκ.τοσο καλυτερη παθητικη/ενεργητικη ασφαλεια!ξεχνα την ηλιθια νοοτροπια που ηλιθιοι γονεις αγοραζουν παλια αυτοκ.χωρις abs/αεροσακους κτλ. γιατι ειναι νεοι και θα τα τρακαρουν..

Λοιπόν:

1)ξερω να οδηγώ αρκετά καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ταχύτητες.

2)επειδή μένω χολαργο, υπάρχουν 2 τρόποι να παω στη σχολη(ζωγραφου). Είτε μέσω Παπάγου και μετά από κατεχάκη για να παω από Καισαριανή, είτε από κέντρο(Μεσογείων...)

3) Δεν είμαι Αθηναίος, μένω στη Αθήνα, κανονικά ειμαι από Τρίκαλα(Θεσσαλεία) και πηγαίνω εκεί μια φορά το μήνα, μερικές φορές και πιο "αραιά". Η απόσταση ειναι 330 km περίπου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα περιμένω προτάσεις- υποδείξεις και ό,τι τέλος πάντων κρίνετε χρήσιμο!

Λοιπόν:

1)ξερω να οδηγώ αρκετά καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις ταχύτητες.

2)επειδή μένω χολαργο, υπάρχουν 2 τρόποι να παω στη σχολη(ζωγραφου). Είτε μέσω Παπάγου και μετά από κατεχάκη για να παω από Καισαριανή, είτε από κέντρο(Μεσογείων...)

3) Δεν είμαι Αθηναίος, μένω στη Αθήνα, κανονικά ειμαι από Τρίκαλα(Θεσσαλεία) και πηγαίνω εκεί μια φορά το μήνα, μερικές φορές και πιο "αραιά". Η απόσταση ειναι 330 km περίπου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα περιμένω προτάσεις- υποδείξεις και ό,τι τέλος πάντων κρίνετε χρήσιμο!

Για μένα, εκ πείρας, ξεχνάς το αυτοκίνητο για Τρίκαλα. Το κόστος είναι υπέρογχο συγκριτικά με το τραίνο...

Απο εκει και πέρα ψάξε για κάτι με πολυ πολύ χαμηλή κατανάλωση. Προσωπικά είμαι κατα του πετρελαίου - και ειδικά του μεταχειρου πετρελαίου, για την πόλη για διάφορους λόγους...

• Like 1

κανενα δεν ειναι made in japan.ολα ευρωπη κατασκευαζονται.το μονο που ειναι 100% japan ειναι το mazda 2 το οποιο σε ερευνα που ειχε γινει παλιοτερα απο περιοδικο αυτοκινητων παρουσιασε τις πιο λιγες βλαβες απο οποιοδηποτε αμαξι της κατηγοριας του.

Δεν εννουσα για τα αυτοκινητα αλλα για τις εταιριες περι japan.

αλλα αυτο δεν εχει να λεει και επειδη δεν κατασκευαζοντε japan 100% τι σημαινει;

οι κινητηρες που φορανε και τα 2 αυτοκινητα που προτεινα στο παιδι ειναι καθαροαιμοι japan

που αυτο εχει σημασια.

και το mazda 2 επισης ειναι πολυ καλο και ξεχασα να το αναφερω.

αυτα τα αυτοκινητα ειναι οπως ειπα με μηδεν προβληματα,οικονομικα.αξιοπιστα.

δεν προκειται να το μετανιωσει στιγμη εαν επιλεξει καποιο απο αυτα.

Οσο για corsa turbo diesel και για punto που ανεφερες αν ειναι και καταλιξει σε αυτα ας κανει κολλητο τον συνεργιατζη γιατι θα του χρειαστει.

Απο εκει και περα οτι πιστευεις καλητερο για σενα φιλε αγορασε το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...