Apostolos83 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Καλησπεριζω το φόρουμ... Θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει για τη σωστη τοποθέτηση ενος home cinema 6.1 (Sony ραδιοενισχυτης απλα δεν έχω ευκαιρο το μοντελο) στο νεο μου καθιστικό διαστάσεων περιπου 4x3... Ποιο συγκεκριμένα θα ήθελα βοήθεια στο σωστο ύψος που πρεπει να τα τοποθετησω.. Στο παλιό καθιστικό μου δεν σκέφτηκα καν αυτό το θεμα γιατί ηταν ενας αρκετά μεγαλυτερος χώρος. Η τηλεοραση θα τοποθετηθεί στο μέσο του μήκους των 4 μετρων και δυστηχως η απόσταση θέασης θα είναι τα 2,5-3μ... Καμια ιδέα; Αποστολή από το Galaxy Nexus με τη χρήση Insomnia App
David20 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημερα στον φιλο....Κατ αρχην οσον αφορα το στησιμο των ηχειων θα πρεπει οπως κοιτας την tv τα δυο κυρια ηχεια, αφου ειναι δεξια και αριστερα της tv, θα πρεπει απαραιτητα το κεντρικο(ηχειο διαλογων λεγεται) να ειναι κατω απ την tv αν τα δυο κυρια ηχεια ειναι ψηλοτερα τοποθετημενα απ αυτην...Αν ειναι τοποθετημενα σχετκα χαμηλα τοτε θα πρεπει το ηχειο διαλογων να παει πανω απ την tv..Αυτα σε γενικες γραμμες.....Τωρα τα περιφεριακα ηχεια,τα πισω, μπορουν να πανε χαμηλα,ψηλα,στο κεντρο,δεξια και αριστερα κλπ.Γιατι δεν διαβαζεις τις οδηγιες του κατασκευαστη να δεις;Εχω sony home cinema απο το 2003 και εχει αρκετες ρυθμισεις ως προς την τοποθετηση και την αποσταση που εχει το καθε ηχειο απο την θεση ακροασης...παιζει μεγαλο ρολο να ορισεις τις σωστες αποστασεις(απ την θεση ακροασης) και επισης τα καλωδια να κοπουν χωρις να εχεις μεγαλα περισσευματα...Οποιος θελει να βοηθησει απ το forum και αν κανω καπου λαθος,δεκτες οι συμβουλες,δεν το παιζω εξπερ, απ την δικη μου μικρη πειρα μιλαω...Καλη ιδεα να παρεις συμβουλες απ τον συμφορουμιτη graphist 83,το κατεχει το αθλημα και οχι μονο ο συγκεκριμενος.... Να ξερεις οτι ο ενισχυτης σου που δεν μας λες προσωρινα ποιος ειναι,δεν πειραζει, σιγουρα εχει παμπολλες ρυθμισεις για τα παντα σχεδον,εδω ο δικος μου εχει πληρεστατο μενου ρυθμισεων και ειναι του 2003 παρακαλω....φανταζομαι ο δικος σου τι θα χει που φανταζομαι καινουριος θα ειναι.. Εγω πχ εχω τα δυο κυρια ηχεια λιγο ψηλοτερα απ την tv,το κεντρικο ακριβως μπροστα και κατω της,το sub woofer κατω βεβαια, και τα δυο πισω (τα περιφερειακα) αρκετα ψηλα,αλλα ολα τα ηχεια τα εχω ρυθμισμενα απ τον ενισχυτη να ειναι στην θεση ,στο υψος και στη αποσταση που τα εχω τοποθετημενα,δεν τα βαζουμε δηλ στη τυχη ποτε,αλλιως ποτε δεν θα εχουμε τη αισθηση του περιφερειακου ηχου που μας δινει ενα home cinema..Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο και να μην θολωσες...Εχεις ηχεια ραφιου,δαπεδου,τι ακριβως; Επεξ/σία 4 Μαΐου 2014 από David20
CheOnWeb Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Το σωστό στήσιμο είναι αυτό που θα σου δώσει την ίδια ισορροπία εντάσεων με αυτή που άκουγε ο τεχνικός που έκανε την μίξη της ταινίας. Πώς μπορεί να το πετύχεις; Δύσκολα! Υποτίθεται ότι ένα "μετρημένο" σύστημα θα σου έδινε την αναφορά που χρειάζεσαι (την εντύπωση δηλαδή των εντάσεων μιας συγκεκριμμένης σκηνής μιας ταινίας). Μια σωστή αίθουσα σινεμά, ίσως είναι μια τέτοια περίπτωση. Το να βρεις βέβαια ένα εγγυημένο σύστημα, να δεις μια σκηνή ή μια ταινία και μετά να θυμάσαι τις στάθμες των καναλιών ώστε να ρυθμίσεις τα ηχεία σου αναλόγως, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, οπότε η καλύτερη λύση είναι να κάνεις μια κλασική, συμμετρική τοποθέτηση και μετά να διορθώνεις τις στάθμες από τον ενισχυτή βλέποντας ταινίες που ξέρεις ώστε να καταλήξεις σ' αυτό που σου φαίνεται σωστό. Εξ άλλου αν σ΄αρέσει εσένα τα άλλα περισσεύουν! Εκ πείρας σου λέω ότι όσοι ρυθμίζουν μόνοι τους, έχουν την τάση να δυναμώνουν υπερβολικά το Sub και τα Surround σε σχέση με το αντικειμενικά σωστό.
David20 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Σω Το σωστό στήσιμο είναι αυτό που θα σου δώσει την ίδια ισορροπία εντάσεων με αυτή που άκουγε ο τεχνικός που έκανε την μίξη της ταινίας. Πώς μπορεί να το πετύχεις; Δύσκολα! Υποτίθεται ότι ένα "μετρημένο" σύστημα θα σου έδινε την αναφορά που χρειάζεσαι (την εντύπωση δηλαδή των εντάσεων μιας συγκεκριμμένης σκηνής μιας ταινίας). Μια σωστή αίθουσα σινεμά, ίσως είναι μια τέτοια περίπτωση. Το να βρεις βέβαια ένα εγγυημένο σύστημα, να δεις μια σκηνή ή μια ταινία και μετά να θυμάσαι τις στάθμες των καναλιών ώστε να ρυθμίσεις τα ηχεία σου αναλόγως, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, οπότε η καλύτερη λύση είναι να κάνεις μια κλασική, συμμετρική τοποθέτηση και μετά να διορθώνεις τις στάθμες από τον ενισχυτή βλέποντας ταινίες που ξέρεις ώστε να καταλήξεις σ' αυτό που σου φαίνεται σωστό. Εξ άλλου αν σ΄αρέσει εσένα τα άλλα περισσεύουν! Εκ πείρας σου λέω ότι όσοι ρυθμίζουν μόνοι τους, έχουν την τάση να δυναμώνουν υπερβολικά το Sub και τα Surround σε σχέση με το αντικειμενικά σωστό. Σωστα αυτα που λες....Ολοσωστα...Η τελικη εκτιμηση του χρηστη μετραει,αν εχει κανει βεβαιως τα σωστα βηματα εξ αρχης...Τοποθετησεις,ρυθμισεις αποστασεων κλπ κλπ κλπ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα