g_alkis Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Καλημέρα. Ερωτήσεις άσχετου οπότε θέλω την επιείκεια σας. Δημιούργησα ένα eshop σε commercial πλατφόρμα cms. Τον πρώτο χρόνο η εταιρία που μου κατασκεύασε το eshop μου προσέφερε δωρεάν hosting. Τώρα που λήγει η ετήσια φιλοξενία, μπορώ να πάω σε άλλα hosting (τα πακέτα hosting της εταιρίας είναι πολύ ακριβά από ότι βλέπω σε σχέση με άλλα) ή είμαι "δεμένος" (λειτουργικά) σε αυτά που μου προσφέρει η εταιρία λόγω του cms που μου προσέφερε; Δηλαδή μπορώ να έχω τη συγκεκριμένη πλατφόρμα cms με άλλο host?
cyclo Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Καλημέρα. Ερωτήσεις άσχετου οπότε θέλω την επιείκεια σας. Δημιούργησα ένα eshop σε commercial πλατφόρμα cms. Τον πρώτο χρόνο η εταιρία που μου κατασκεύασε το eshop μου προσέφερε δωρεάν hosting. Τώρα που λήγει η ετήσια φιλοξενία, μπορώ να πάω σε άλλα hosting (τα πακέτα hosting της εταιρίας είναι πολύ ακριβά από ότι βλέπω σε σχέση με άλλα) ή είμαι "δεμένος" (λειτουργικά) σε αυτά που μου προσφέρει η εταιρία λόγω του cms που μου προσέφερε; Δεμένος είσαι αν τους μόνο αν τους χρειάζεσαι. Δηλαδή μπορώ να έχω τη συγκεκριμένη πλατφόρμα cms με άλλο host? Λογικά ναι.
parsifal Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Proprietary λύσεις CMS και eCommerce συνήθως προσφέρονται πακέτο με το hosting. Υποπτεύομαι πως αν θέλεις να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς, είσαι πρακτικά δεμένος.
Scirocco Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 χμμμμ χμμμμ Μου θυμιζει μια εταιρια που δουλευα "το καιρο εκεινο" σαν developer.... Full custom cms panels, και οταν ερχοταν ο καιρος, δεν μπορουσαν να φυγουν....η μπορουσαν......για δες το!!!
Xenobius Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Όπως λένε και οι υπόλοιποι παραπάνω, το θέμα είναι καθαρά στο ποια είναι η πλατφόρμα (δεν ξέρω βεβαια τι λέει το συμβόλαιό σου). Αν είναι μία γνωστή πλατφόρμα όπως woocommerce, virtuemart, opencart κλπ τότε μπορείς να το μεταφέρεις οπου θες οταν λήξει το συμβόλαιο. Αν είναι μία custom superduper πλατφόρμα που την έχουν δημιουργήσει, συνήθως δεν αφήνουν να πας αλλού με την δικαιολογία ότι ο κώδικας είναι δικός τους και κάποια γραμμούλα λέει σε αυτό που έχεις υπογράψει ότι δεν γίνεται μεταφορά. Ακόμα και να γίνεται, θα στο δώσουν όλο σε καμία encoded έκδοση (πχ IonCube) που σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να πειράξεις τίποτα αλλά ούτε θα έχεις Support όπου και να πας. Επομένως, αν είναι γνωστή μπορείς να φύγεις, αν όχι δύσκολο σε βλέπω.
cyclo Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Σε κάθε περίπτωση "μπορείς" (τεχνικά...) να φύγεις. Το μόνο κόλλημα είναι οι δεσμεύσεις που έχεις απέναντι στην εν λόγω εταιρεία.
Xenobius Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Σε κάθε περίπτωση "μπορείς" (τεχνικά...) να φύγεις. Το μόνο κόλλημα είναι οι δεσμεύσεις που έχεις απέναντι στην εν λόγω εταιρεία. Υπάρχουν providers που σου παρέχουν ένα κλειστό support , του στυλ έχεις το CMS αυτό όσο είσαι σε εμάς χωρις FTP χωρίς τίποτα (ψιλο-managed κατάσταση). Κι αυτό το υπογράφεις στα ψιλά γράμματα. Εκεί αν αποφασίσεις να φύγεις, φεύγεις χωρίς CMS, δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει κώδικα κάποιος που σε έχει βαλει να υπογράψεις ότι δεν θα το ζητήσεις. Ο φιλος μας παραπανω ρωτάει "Δηλαδή μπορώ να έχω τη συγκεκριμένη πλατφόρμα cms με άλλο host?", επομένως αν είναι δικός τους προστατευμένος κώδικας, θα μπορεί να φύγει αλλά με άδεια χέρια. 1
cyclo Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Υπάρχουν providers που σου παρέχουν ένα κλειστό support , του στυλ έχεις το CMS αυτό όσο είσαι σε εμάς χωρις FTP χωρίς τίποτα (ψιλο-managed κατάσταση). Κι αυτό το υπογράφεις στα ψιλά γράμματα. Εκεί αν αποφασίσεις να φύγεις, φεύγεις χωρίς CMS, δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει κώδικα κάποιος που σε έχει βαλει να υπογράψεις ότι δεν θα το ζητήσεις. Ο φιλος μας παραπανω ρωτάει "Δηλαδή μπορώ να έχω τη συγκεκριμένη πλατφόρμα cms με άλλο host?", επομένως αν είναι δικός τους προστατευμένος κώδικας, θα μπορεί να φύγει αλλά με άδεια χέρια. ναι, όπως είπα εν ολίγοις... Το μόνο κόλλημα είναι οι δεσμεύσεις που έχεις απέναντι στην εν λόγω εταιρεία., τεχνικά είναι πάντοτε εφικτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα