parasaser Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 O ελεγχος αποσκευων γινεται για λογους ασφαλειας, οχι για λογους εκτελωνισμου. μισό λεπτό ρε παιδιά, ναι αυτό το ξέρω, αυτό που δεν κατάλαβα είναι σε πιο αεροδρόμιο γίνετε τελωνειακός έλεγχος αποσκευών ενός επιβάτη? είπατε αυτό για το ΕΛ.ΒΕ δηλαδή κάθονταν οι υπάλληλοι και εξετάζουν ΜΙΑ-ΜΙΑ-ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ τις βαλίτσες των επιβατών και μετά άντε άλλη μια καθυστέρηση σε τελωνειακό έλεγχο διαβατηρίων? σε κανονισμούς που έχω διαβάσει λένε ότι μόνο οι ασυνόδευτες αποσκευές εμπίπτουν σε τελωνειακό έλεγχο από το αρμόδιο προσωπικό, όλες οι άλλες ελέγχονται μόνο για θέμα ασφάλειας. μπορεί να είναι όπως τα λέτε, εγώ πάντως πρώτη φορά το ακούω.
haHa Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 μισό λεπτό ρε παιδιά, ναι αυτό το ξέρω, αυτό που δεν κατάλαβα είναι σε πιο αεροδρόμιο γίνετε τελωνειακός έλεγχος αποσκευών ενός επιβάτη? είπατε αυτό για το ΕΛ.ΒΕ δηλαδή κάθονταν οι υπάλληλοι και εξετάζουν ΜΙΑ-ΜΙΑ-ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ τις βαλίτσες των επιβατών και μετά άντε άλλη μια καθυστέρηση σε τελωνειακό έλεγχο διαβατηρίων? σε κανονισμούς που έχω διαβάσει λένε ότι μόνο οι ασυνόδευτες αποσκευές εμπίπτουν σε τελωνειακό έλεγχο από το αρμόδιο προσωπικό, όλες οι άλλες ελέγχονται μόνο για θέμα ασφάλειας. μπορεί να είναι όπως τα λέτε, εγώ πάντως πρώτη φορά το ακούω. Δεν εξεταζουν μια-μια-εναν-εναν. Δες ξανα το μηνυμα του φιλου: Βγαίνοντας από τον χώρο του τελωνελιου υπάρχουν δύο έξοδοι που μπορεί να επιλέξει κανείς κατά κρίση αν έχει δηλαδή να δηλώσει κάτι που υπόκειται σε εκτελωνισμό ή όχι. • η κόκκινη για δήλωση κάποιου αγαθού. Επιδεικνύοντας την απόδειξη αγοράς μπορεί κανεις να περάσει ακόμη και μην πληρώνοντας κάτι. Ή να πληρώσει από κλάσμα της αξίας μέχρι την πλήρη αξία 23% ΦΠΑ + 3-5% έξοδα. Αυτά βέβαια εναπόκεινται στην κρίση του ελεγκτή. • η πράσινη για καμία δήλωση. Σε έλεγχο πάντως κι όταν ο ελεγκτής κρίνει ότι πρέπει να εκτελωνιστεί κάτι μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο. Εσύ αποφασίζεις φίλε μου.
parasaser Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 ναι λάθος μου, αλλά και πάλι θα κάτσει ο άλλος επί τόπου να εξετάσεις τα αντικείμενα και την αξία τους, (έστω ότι δεν υπάρχει η απόδειξη αγοράς) και θα κόψει και απόδειξη για το ένα ή για τα πολλά αντικείμενα πληρωμένου ΦΠΑ και θα υπάρχει και ταμείο που θα εισπράττετε ο ΦΠΑ? και όλα αυτά σε αεροδρόμιο που όλοι τρέχουν σαν τρελοί. Ξανά λέω μου φαινετε πολύ περίεργο καθώς δεν το έχω συναντήσει ποτέ, αλλά δεν το αποκλείω για να το λέτε εσείς.
haHa Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 ναι λάθος μου, αλλά και πάλι θα κάτσει ο άλλος επί τόπου να εξετάσεις τα αντικείμενα και την αξία τους, (έστω ότι δεν υπάρχει η απόδειξη αγοράς) και θα κόψει και απόδειξη για το ένα ή για τα πολλά αντικείμενα πληρωμένου ΦΠΑ και θα υπάρχει και ταμείο που θα εισπράττετε ο ΦΠΑ? και όλα αυτά σε αεροδρόμιο που όλοι τρέχουν σαν τρελοί. Ξανά λέω μου φαινετε πολύ περίεργο καθώς δεν το έχω συναντήσει ποτέ, αλλά δεν το αποκλείω για να το λέτε εσείς. Nαι, απο την στιγμη που μονος σου δηλωνεις οτι θεωρεις πως κατι χρηζει εκτελωνισμου, τοτε γινονται αυτες οι διαδικασιες. Αν δεν δηλωσεις (παιρνοντας απο την αντιστοιχη εξοδο) οτι εχεις αγαθα για εκτελωνισμο, τοτε μπορει απλα να σε σταματησουν για τυχαιο ελεγχο. Σπανια, αλλα γινεται. Και τοτε μπορει να εχεις και προστιμο εκτος απο τους νομιμους φορους,ΦΠΑ κλπ. Διαφορετικα θα ερχοντουσαν αφορολογητα πχ τα iphone μαζικα 50-50 απο εναν μονο επιβατη. Υ.Γ.: Την επομενη φορας που θα πας σε αεροδρομιο , δωσε βαση/προσεξε για τις 2 εξοδους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα