Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Θελω βοηθεια.

Θα παει ενας φιλος Αμερική, και θα κουβαλαει μαζι του ενα macbook pro και ενα ipad mini. Οταν θα γυρισει μπορει ν φερει μαζι του και ενα ipad air και να μην πληρωσει τιποτα στο τελωνειο;

Γραφουνε πουθενα τι ειχες οταν εφυγες και σε τσεκαρουν οταν μπαινεις;

Δημοσ.

Καλό θα είναι να το έχει σε μια τσάντα με τον φορτιστή. Με πλήρη συσκευασία υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόβλημα. Το κουτί με τα λοιπά παρελκόμενα μπορεί να στα ταχυδρομήσει πριν φύγει από Αμερική.

Δημοσ.

Βγαίνοντας από τον χώρο του τελωνελιου υπάρχουν δύο έξοδοι που μπορεί να επιλέξει κανείς κατά κρίση αν έχει δηλαδή να δηλώσει κάτι που υπόκειται σε εκτελωνισμό ή όχι.

• η κόκκινη για δήλωση κάποιου αγαθού. Επιδεικνύοντας την απόδειξη αγοράς μπορεί κανεις να περάσει ακόμη και μην πληρώνοντας κάτι. Ή να πληρώσει από κλάσμα της αξίας μέχρι την πλήρη αξία 23% ΦΠΑ + 3-5% έξοδα. Αυτά βέβαια εναπόκεινται στην κρίση του ελεγκτή.

• η πράσινη για καμία δήλωση. Σε έλεγχο πάντως κι όταν ο ελεγκτής κρίνει ότι πρέπει να εκτελωνιστεί κάτι μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο.

Εσύ αποφασίζεις φίλε μου. :)

Δημοσ.

Βγαίνοντας από τον χώρο του τελωνελιου υπάρχουν δύο έξοδοι που μπορεί να επιλέξει κανείς κατά κρίση αν έχει δηλαδή να δηλώσει κάτι που υπόκειται σε εκτελωνισμό ή όχι.

• η κόκκινη για δήλωση κάποιου αγαθού. Επιδεικνύοντας την απόδειξη αγοράς μπορεί κανεις να περάσει ακόμη και μην πληρώνοντας κάτι. Ή να πληρώσει από κλάσμα της αξίας μέχρι την πλήρη αξία 23% ΦΠΑ + 3-5% έξοδα. Αυτά βέβαια εναπόκεινται στην κρίση του ελεγκτή.

• η πράσινη για καμία δήλωση. Σε έλεγχο πάντως κι όταν ο ελεγκτής κρίνει ότι πρέπει να εκτελωνιστεί κάτι μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο.

Εσύ αποφασίζεις φίλε μου. :)

αυτό σε πια χώρα γίνετε?

γιατί εγώ ξέρω ότι μόνο τα ασυνόδευτα περνούν τελώνιο.

Δημοσ.

αυτό σε πια χώρα γίνετε?

γιατί εγώ ξέρω ότι μόνο τα ασυνόδευτα περνούν τελώνιο.

1. Στην πατρίδα μας αγαπητέ και για ταξιδιώτες που έρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε.

2. Όσο αφορά στα ασυνόδευτα ή αυτά που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. αν προτιμάς, υπό προϋποθέσεις περνούν κι αυτά τελωνείο. 

Δημοσ.

1. Στην πατρίδα μας αγαπητέ και για ταξιδιώτες που έρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε.

2. Όσο αφορά στα ασυνόδευτα ή αυτά που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. αν προτιμάς, υπό προϋποθέσεις περνούν κι αυτά τελωνείο. 

ποτέ δεν έχω δει κάποια διπλή δίοδο,

ίσα ίσα που λόγο ότι μπαίνουμε στην πατρίδα ούτε έλεγχο δεν μας κάνουν, σου λένε Έλληνας είσαι τους λες ναι και μπαίνεις.

μιλάω για πτήσης από εκτός Ευρώπης.

τα ασυνόδευτα δεν περνούν ποτέ τελωνείο, είναι ο τυπικός έλεγχος ασφάλειας που κάνουν, για όπλα, βόμβες κοκ

Δημοσ.

Ότι πεις, ο φίλος Demon13 αποφασίζει.....

Έχεις δίκιο, αλλά ξέρεις τι συμβαίνει;

Όταν έρχεσαι από Νέα Υόρκη έχεις ενδιάμεση στάση στο Παρίσι για παράδειγμα. Άρα στην Ελλάδα μπαίνεις από Σένγκεν.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, αλλά ξέρεις τι συμβαίνει;

Όταν έρχεσαι από Νέα Υόρκη έχεις ενδιάμεση στάση στο Παρίσι για παράδειγμα. Άρα στην Ελλάδα μπαίνεις από Σένγκεν.

Κάτι δεν μου πάει καλά. Δηλαδή απλά σταματώντας στο Παρίσι δεν υπόκεισαι πλέον στον έλεγχο των Ελληνικών υπηρεσιών ;.

Δεν νομίζω.

Δημοσ.

ποτέ δεν έχω δει κάποια διπλή δίοδο,

ίσα ίσα που λόγο ότι μπαίνουμε στην πατρίδα ούτε έλεγχο δεν μας κάνουν, σου λένε Έλληνας είσαι τους λες ναι και μπαίνεις.

μιλάω για πτήσης από εκτός Ευρώπης.

τα ασυνόδευτα δεν περνούν ποτέ τελωνείο, είναι ο τυπικός έλεγχος ασφάλειας που κάνουν, για όπλα, βόμβες κοκ

Εχει διπλη διοδο.

Και στο Βενιζελος εχει.

Δημοσ.

Εχει διπλη διοδο.

Και στο Βενιζελος εχει.

ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο

και όχι μόνο αυτό, tablet κινητά και laptops που κουβαλούσα, τα μισά αγορασμένα από Αμερική, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Δημοσ.

ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο

και όχι μόνο αυτό, tablet κινητά και laptops που κουβαλούσα, τα μισά αγορασμένα από Αμερική, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Αφου προφανως περναγες(ασυναισθητα) απο την εξοδο που δεν ειχες να δηλωσεις κατι, ειναι πολυ σπανιο να σε σταματησουν για εξτρα ελεγχο.

Δημοσ.

Αφου προφανως περναγες(ασυναισθητα) απο την εξοδο που δεν ειχες να δηλωσεις κατι, ειναι πολυ σπανιο να σε σταματησουν για εξτρα ελεγχο.

ναι αλλά τα έβγαζα ένα ένα στον έλεγχο αποσκευών, χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

ναι αλλά τα έβγαζα ένα ένα στον έλεγχο αποσκευών, χωρίς πρόβλημα.

O ελεγχος αποσκευων γινεται για λογους ασφαλειας, οχι για λογους εκτελωνισμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...