Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμηση κάρτας?

Reginald

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία κάρτα γραφικών NVIDIA Vanta (δεν ξέρω αν την λέω σωστά),εώς τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα,άλλωστε δεν πολυ παίζω παιχνίδια στο pc.

Δανείστηκα δύο games και στα δύο μου βγάζει μόνο ήχο και μάλιστα μου κάνει Shut Down την οθόνη.Να υποθέσω ότι η κάρτα δεν "σηκώνει" τα παιχνίδια άρα θέλω αναβάθμση η είναι αλλού το πρόβλημα?

Δημοσ.

Έχετε να μου προτείνετε καμία σε μία λογική τιμή?

Επίσης είναι εύκολο να την εγκαταστήσω μόνος γιατί μου είναι δύσκολο να μεταφέρω το pc,δεν έχω μεταφορικό μέσο και έχω βαρεθεί να κάνω βόλτες με το pc στα χέρια :X :D

Δημοσ.

Φίλε μου,

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ :shock:

Οι εταιρίες (Ati,nvidia) με την συμβολή ΟΛΩΝ των πουλημένων game developers μας έχουν αναγκάσει να αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο τα ασήμαντα κομματάκια σιλικόνης (απο πλευράς κόστους παραγωγής - όχι έρευνας) μόνο και μόνο για να βλέπουμε τα σύγχρονα ΟΠΤΙΚΑ επιτεύγματα. :roll:

Συγνώμη, εγω νόμιζα κάποτε ότι τα games είναι αυτό ακριβώς που λένε : ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ούτε DEMO ούτε BENCHMARK - η σύγχρονη μόδα).

8)

Αν όμως δεν σε ενδιαφέρουν τα games θα πρέπει να είσαι πολύ ευχαριστημένος αυτήν την εποχή καθώς μια low-badget κάρτα όπως είναι η gf4mx ή ακόμα καλύτερα η 9200 θα μπορέσουν να σε ικανοποιήσουν απόλυτα στον τομέα 2D,DVD,TVOUT με κόστος στα 50 euro περίπου. :P

Αλλιώς φίλε μου θα πρέπει να συμβιβαστείς στο γεγονός και να σκάσεις :

100 euro περίπου 4200 <1 χρόνος gaming (έλεω DX9)

200 euro περίπου 9600 <1.5-2 χρόνια gaming και άμα...

400 euro περίπου 9800 2-3 χρόνια gaming αλλά με low στο τέλος

Ζύγισε λοιπον τις ανάγκες σου και πράξε ανάλογα... :idea:

Εγώ θα πρότεινα (αν υπήρχαν ακόμα) τις απλές 9500 με την προοπτική του mod με κόστος παραπλήσιο της 4200.

Είναι η μόνη επιλογή που σου δίνει τουλάχιστον την ψευδαίσθηση οτί κοίτα με λίγα (σχετικά :twisted: ) λεφτάκια πήρα μια καρτούλα που θα αντέξει 2 χρονάκια. :wink:

Δημοσ.

Αυτην την εποχή δεν έχω την δυνατότητα για κάρτα άνω τον 100 € άλλωστε δεν πολυ παίζω παιχνίδια στο pc,μάλλον θα πάρω μία απο 50 εώς 80 € σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Α! και κάτι ακόμη,είναι εύκολο να την εγκαταστήσω μόνος;Έχω κάποιες γνώσεις αλλά δεν το έχω ξανακάνει.

Δημοσ.

Koita, me tis kartes grafikwn oti kai na kaneis meta apo kana trimino tha klais ta lefta sou giati tha exei pesei dramatika giati tha exei vgei kati kainourio. Katarxin to provlima pou les den einai standar oti theleis anavathmisi. Isos na exeis provlimatikous drivers. Poia paixnidia dokimases na paikseis? An einai tou teleftaiou xronou me ti karta pou exeis einai ligo xlomo na sou paizoune. Alla kai pali otan ena paixnidi de mporei na treksei se mia karta, sinithos sou vgazei minima lathous i sou sernetai. De mou xei tixei periptosi na mou mavrizei tin othoni. Perissotero gia drivers mou fainetai. Tora oso gia kainouria karta. Ego pira prosfata tin Geforce FX 5200 me 80 euro kai mporo na po oti gi afta pou edosa eimai apolita efxaristimenos giati mou paizei poli kala os arista oti kikloforei os tora, kai paizei arketa kala to tv out tis kai ta DVD mou xoris kanena provlima. Tora oso gia tin egkatastasi tis kartas einai gelio. Akoma kai an den exeis empeiria, me tin agora kainourias kartas sou prosferetai manual pou exei analitikes odigies gia tin topothetisi. Eksallou den einai kai tipota spoudaio. Apla vgazeis ti palia , vazeis ti kainouria kai meta egkathistas tous drivers sto leitourgiko. Afta

Δημοσ.
Katarxin to provlima pou les den einai standar oti theleis anavathmisi. Isos na exeis provlimatikous drivers. Poia paixnidia dokimases na paikseis? An einai tou teleftaiou xronou me ti karta pou exeis einai ligo xlomo na sou paizoune. Alla kai pali otan ena paixnidi de mporei na treksei se mia karta, sinithos sou vgazei minima lathous i sou sernetai. De mou xei tixei periptosi na mou mavrizei tin othoni. Perissotero gia drivers mou fainetai.

Και εγώ κάτι τέτοιο υποπτεύομαι γιατί με την προηγούμενη κάρτα μου σερνόταν τα παιχνίδια και σε άλλα μου έβγαζε σφάλμα όπως είπες.Τώρα αν είναι Drivers πού μπορώ να τους βρώ;Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;Το CD απο την κάρτα δεν το έχω γιατι μου την πέρασε το μαγαζί...τρέχα γύρευε δηλαδή.

Δημοσ.

Το υπόλοιπο σύστημά σου τι είναι; Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάρεις καινούργια κάρτα αφενώς και αν θα παίζει με τα παλιά σου hardware αφετέρου...

Δημοσ.

Βασικά το πρόβλημα σου πρώτα απ'όλα εντοπίζεται στο refresh rate της κάρτας σου και της οθόνης.

Πιό συγκεκριμένα, τι σηκώνει η οθόνη και τι μπορεί να σου δώσει η κάρτα!

Όταν λοιπόν τρέξεις κάτι σε D3D, DDRAW ή σε OpenGL, το refresh rate σου δεν είναι όπως στο Desktop σου. Αλλάζει!Και προφανώς έχεις προβληματα.

Δοκίμασε να τρέξεις DXDIAG (Start-Run) και στον τομέα "More Help" πάτα το κουμπί "override". Εκεί βάλε 60 Hz για αρχή, και ανάλογα με τι παιχνίδι παίζεις και τι ανάλυση χρησιμοποιείς, και πάνω απ'όλα τι σηκώνει η κάρτα σου και η οθόνη σου, άλλαζε το αυτό το νούμερο. Αυτά μπορείς να κάνεις για παιχνίδια Direct Draw ή Direct3D.

Για OpenGL τώρα πήγαινε http://www.voodoofiles.com και βρές να κατεβάσεις κανέναν refresh locker. Τρέξε τον και βάλε τον επίσης στα 60Hz και δές ανάλογα πόσο σηκώνει.

Αυτά!

Αν θές κάρτα με 50 ευρώ και δεν σε ενδιαφέρουν τα games πάρε ή καμια Radeon 9200 ή καμιά GF4MX440.

Δημοσ.
Το υπόλοιπο σύστημά σου τι είναι; Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάρεις καινούργια κάρτα αφενώς και αν θα παίζει με τα παλιά σου hardware αφετέρου...

Intel Celeron 1100

Ram 128

Hard Disk 40 GB

WinXP Pro GR

δεν ξέρω αν παίζει ρόλο πάντος η οθόνη μου είναι Proview.

Τα παιχνίδια που θέλω να παίξω είναι τα:Metal Gear Solid και F1 2002.

Εκεί βάλε 60 Hz για αρχή, και ανάλογα με τι παιχνίδι παίζεις και τι ανάλυση χρησιμοποιείς, και πάνω απ'όλα τι σηκώνει η κάρτα σου και η οθόνη σου, άλλαζε το αυτό το νούμερο.

Ότι και να βάλω το ίδιο μου κάνει...shut down.

Όπως σας είπα δεν πολυασχολούμε με games και έτσι δεν τα έχω ψάξει αυτά και μου είναι ακαταλαβίστικα.Αν σου είναι εύκολο να γίνεις ποιό συγκεκριμένος διλαδή τι είναι το refresh locker (δεν κατάφερα να βρώ τίποτα στο site που έδωσες) θα με υποχρέωνες :)

Ευχαριστώ όλους που βοηθάτε!

Δημοσ.

me tin vanta sou tha mporeseis na paikseis isos na ta paixnidia,vazontas ta panta apo tis rithmiseis sto minimun.to thema omos einai oti den ta xareis katholou.koitakse na pareis mia karta grafikon (efoson exeis apofasisei na min anabathmiseis to ipoloipo sistima sou) pou tha ekmetalleuetai to iparxon sistima sou.min pas kai pareis kamia tpt eksofreniko giati den tha deis kati tromero kai tha klais ta leftakia sou.

oso afora tin egastasi tis:kaneis uninstall tous drivers tin vanta,kleineis to pc.anoigeis to kouti,bgazeis tin palia karta,vazeis tin kainourgia.prosoxi na efarmosei kala kai epeita tin vidoneis.sindeeis pali tin othoni,anoigeis to pc kai kaneis kanonika egatastasi.

prosoxi ston statiko ilektrismo...geiosou gia kanena misolepto se kanena metalliko antikeimeno sto edafos.

Δημοσ.

Καθώς πείραζα τις ρυθμίσεις που μου είπε ο Paladin-}LoA{- έβαλα το παιχνίδι και μου έβγαλε το ποντίκι αλλα όχι με το κλασσίκο βελάκι αλλα με ένα χεράκι που προφανώς είναι απο το game,κάτι πάει να γίνει αλλα στο τέλος κάνει shut down.Μήπως φίλε μου Dreamstorm είναι εύκολο να μου δώσεις οδηγίες για το minimum των ρυθμίσεων και αν δεν γίνει τίποτα μάλλον θα άρχισω να ψάχνω για καινούργια.Αν δεν βαριέσε να γράφεις κάνε έναν κόπο :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...