Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα καλο συμπληρωματικο ερωτημα στο νημα αυτο θα ηταν

" ...και ποτε σταματησαν να σας βαρανε και αρχισατε να τους βαρατε εσεις? "

Πριν τρία χρόνια. Πήγε η μητέρα μου από τα νεύρα της να με σπρώξει και κατά λάθος την έσπρωξα εγώ. Ε, από τότε συνειδητοποίησε ότι πλέον της ρίχνω 3 κεφάλια και έπαψε να είναι κοντά μου όταν φωνάζει. Με τον πατέρα μου ποτέ δεν τσακωνόμασταν. Απλά έλεγε ένα "Σκασμός!" και το βούλωνε όλη η γειτονιά. (Βλέπεις, είναι Στρατιωτικός ο μπαμπάς  :P)

Δημοσ.

Παιζουν πολλα ρολο παιδια. Αν εισαι μοναχοπαιδι το ξυλο δειχνει λιγο βαρυ. Αν εχεις αλλα τρια αδερφια δεν σου καιγετε καρφι, ισα ισα που κοντραρετε ποιος εφαγε τις περισσοτερες. Αλλο σφαλιαρα, αλλο στον κολο. Αλλο βια και αλλο ψιλη. Αλλο να μπαινουν οι γονεις στο σπιτι και να φοβασαι και αλλο χαιρεσε παρολο που αρπαζεις και καμια που και που. Αλλο απο τη μανα και αλλο απο τον πατερα. Αλλο τοτε που τις αρπαζαν ολοι οι φιλοι σου και αλλο να εισαι ο μοναδικος.

Εγω εφαγα αρκετες αλλα μονο απο την μανα, οσο με θυμαμαι απορω πως ειχα αρπαξει τοσο λιγες. Θυμαμαι μας κυνηγουσε η μανα με μια βεργα και εμεις τρεχαμε γυρω γυρω απο το τραπεζι, ΠΑΙΖΑΜΕ κυνηγητο και γελουσαμε!! Οποιον επιανε ομως κοβοταν το γελιο

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

δηλαδη για ολα φταινε οι γονεις οκ εχουν το 80% το 90% της ευθηνης αλλα παιζει ρολο και το παιδι εγω με τον αδερφο μου μεγαλωσαμε στο ιδιο σπιτι και δεν εχουμε καμια σχεση στον χαρακτηρα.

Κοιτα καλως ή κακως η οικογενεια ειναι το πρωτο κοινωνικο γκρουπ στο οποιο ειναι μελος ενας ανθρωπος. Απο κει λαμβανει τα πρωτα ερεθισματα.  Επειτα ερχεται το σχολειο κ.ο,κ. Αλλα μεχρι να φτασει στο σημειο να μπει στο επομενο γκρουπ ο χαρακτηρας του εχει διαμορφωθει ως εναν βαθμο. Τα αδερφια ειναι λογικο να εχουν διαφορετικους χαρακτηρες αφου ειναι διαφορετικοι ανθρωποι. Απλως πιστευω πως οι γονεις πρεπει να το βλεπουν αυτο και να εχουν διαφορετικο τροπο διαπαιδαγωγησης αν χρειαζεται.

Εγω θυμαμαι να τις εχω φαει κανα δυο φορες μονο, οκ δε μου εχει μεινει και κανενα απωθημενο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως εγινα και καλυτερος ή χειροτερος ανθρωπος λογω αυτων. Οποτε δωρον αδωρον.

• Like 1
Δημοσ.

Μου ειχαν κρυψει το Atari για ενα μηνα επειδη ετριψα το παγωτο μου στη μουρη ενος κοριτσιου στο δημοτικο .

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι στο νηπιαγωγείο καθόμασταν όλοι σε κύκλο να μας πει η δασκάλα μια ιστορία. Διπλα μου καθόταν ένα κοριτσάκι που μου αρεσε . Ε και κάναμε ψιλοπαιχνιδακια με τα μάτια και ετσι. Καποια στιγμή τρώω μια σφαλιάρα απο την νηπιαγωγό απιστευτη . Περισσότερο ένιωσα άσχημα γιατι έγινε μπροστά στο κοριτσι που μου αρεσε. Ασχετο με οικογένεια αλλα το θυμάμαι έντονα .

• Like 1
Δημοσ.

Στο δημοτικο πηγαινα σε ενα σχολιο του Βυρωνα που ειχε ακομη πρασινα θρανια ξυλινα με κλιση (ολο ξυλινο -οχι τα καινουργια που εχουν τα πορτοκαλι/πρασινα σιδερενια ποδια)  και εκει ειχαμε εναν καθηγητη που εδινε χαστουκια σε οποιον δεν ειχε διαβασει. Μιλαμε κανονικα χαστουκια. Φωναζε το μαθητη μπροστα στην στο πινακα και του εριχνε. 2 χρονια εκει δεν θυμαμαι να ειχε παραπονεθει καποιος γονιος. Πρεπει να ειχα φαει 3-4 χαστουκια αυτα τα χρονια αλλα τα ειχα με την κορη του (που ηταν στην ιδια ταξη - αλλο ακυρο) και ετσι δεν τον χαλασε.

Τωρα που το σκεφτομαι δεν ξερω πως ο τυπος τις ειχε σκαπουλαρει και δεν τον ειχαν βγαλει στις ειδησεις (βεβαια μιλαμε παντα για 1990)  αλλα και πως οι γονεις συναινουσαν σε αυτο (σιγα που δεν το ηξρεαν). Ο δικος μου μαλιστα ο πατερας του ειχε πει "Να τρωει και καμια ψιλη αμα ερχεται αδιαβαστος", μισοαστεια μισοσοβαρα.

Τεσπα, ουτε κρυο ουτε ζεστη γενικως για το ξυλο αν και η προσωπικη μου επιλογη οταν με το καλο θα κανω παιδια θα ειναι να μην το χρησιμοποιω. 

• Like 2
Δημοσ.

Τεσπα, ουτε κρυο ουτε ζεστη γενικως για το ξυλο αν και η προσωπικη μου επιλογη οταν με το καλο θα κανω παιδια θα ειναι να μην το χρησιμοποιω.

Να μην το χρησιμοποιήσεις και να θυμάσαι ότι το ξύλο από τους γονείς στα παιδιά δείχνει αδυναμία του γονέα. Μπορεί να έχει καλό, κακό ή αδιάφορο αποτέλεσμα αλλά το σίγουρο είναι ότι φανερώνει την αποτυχία του γονέα σε κάποιο(α) θέμα(τα). Κατά τον ίδιο τρόπο που ο πόλεμος φανερώνει την αποτυχία της πολιτικής.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα το καταφέρεις, τουλάχιστον στον απόλυτο βαθμό, αλλά όσο περισσότερο προσπαθήσεις τόσο καλύτερο για σένα και τα παιδιά. Προσωπικά τους έχω ρίξει μια πολύ ψιλή στο χέρι. Δεν έπαθαν τίποτα αλλά αν είχα βρει άλλον τρόπο θα ήμουν κερδισμένος.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι όταν η μητέρα μου θόλωνε εντελώς και ούρλιαζε, ενώ η αδελφή μου τσίριζε, εγώ έπαιρνα απλά ένα-ένα τα ποτήρια και τα έσπαγα μέχρι να σταματήσει...

Το κλουβί με τις τρελές φάση! :D

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμαμαι περιστατικο που ειχαμε σπασει με ενα αλλο καλοπαιδο σε ηλικια 12-13 χρονων κατι τζαμια απο ενα εργοστασιο, ε μας βρηκαν εγω ακομα θυμαμαι τα σκαμπιλια που φαγα του αλλου του εσπασε ο πατερας του μια ξυλινη καρεκλα στην πλατη αλλα η αληθεια ειναι τα θελε ο κ..ς μας!!

Το παιδι προφανως και δεν θελει σωματικη βια αλλα λογω δουλειας εχω δει πολλα παιδια και 2-3 απο αυτα αν ειχε γκρεμο καπου κοντα τα πεταγα χαλαραααα.

Επεξ/σία από Κολοκυθοσπορος
  • Like 4
Δημοσ.

Δεν έχω φάει ποτέ ξύλο από τους γονείς μου οπότε δεν έχω αναρωτηθεί καν για το αν πρέπει και δεν πρέπει. Ευτυχώς μεγάλωσα σε περιβάλλον ιδανικό και είχα τα καλύτερα παιδικά χρόνια που μπορεί να φανταστεί κανείς μιας και ήμουν τυχερός να έχω δίπλα μου ανθρώπους με μορφωτικό επίπεδο που συνδυαζόταν με καλοσυνάτο χαρακτήρα γιατί η μόρφωση δυστυχώς δεν αποτελεί εχέγγυο από μόνη της. 

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι στο νηπιαγωγείο καθόμασταν όλοι σε κύκλο να μας πει η δασκάλα μια ιστορία. Διπλα μου καθόταν ένα κοριτσάκι που μου αρεσε . Ε και κάναμε ψιλοπαιχνιδακια με τα μάτια και ετσι. Καποια στιγμή τρώω μια σφαλιάρα απο την νηπιαγωγό απιστευτη . Περισσότερο ένιωσα άσχημα γιατι έγινε μπροστά στο κοριτσι που μου αρεσε. Ασχετο με οικογένεια αλλα το θυμάμαι έντονα .

Την κ@@ την νηπιαγωγο...Δεν αφηνε το παιδι να κανει καμακι...χαχα

• Like 2
Δημοσ.

Μου ειχαν κρυψει το Atari για ενα μηνα επειδη ετριψα το παγωτο μου στη μουρη ενος κοριτσιου στο δημοτικο .

μου θυμισες το κορυφαιο ειχα τσακωθει με ενα πιτσιρικι στο σχολειο και ειχαμε ψιλοπλακωθει και για να με τιμωρήσει η μανα μου δεν με αφησε να παω στη πρεμιερα αυτης της ταινιας:

MV5BMjE3NzcyNzM4MF5BMl5BanBnXkFtZTYwNDA3

στεναχωρηθηκα αλλα μετα εμαθα τι μουφα ηταν και μου περασε. :P

Δημοσ.

Δεν έχω φάει ποτέ ξύλο από τους γονείς μου οπότε δεν έχω αναρωτηθεί καν για το αν πρέπει και δεν πρέπει. Ευτυχώς μεγάλωσα σε περιβάλλον ιδανικό και είχα τα καλύτερα παιδικά χρόνια που μπορεί να φανταστεί κανείς μιας και ήμουν τυχερός να έχω δίπλα μου ανθρώπους με μορφωτικό επίπεδο που συνδυαζόταν με καλοσυνάτο χαρακτήρα γιατί η μόρφωση δυστυχώς δεν αποτελεί εχέγγυο από μόνη της. 

Τι καλύτερα παιδικά χρόνια μπορεί να έχεις περάσει αφού δεν έχεις φάει και καμια καρπαζιά να περάσει η ώρα.

Όχι δεν το δέχομαι :lol:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...