Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναλόγως, εάν ένα παιδί κάνει καμιά χοντρή επικίνδυνη μαλακία, τότε μία ελαφριά φάπα πιστεύω πας αρμόζει απλά και μόνο για να μάθει πως αυτό αυτό που έκανε ήταν πολύ επικίνδυνο και να μην ξανά διανοηθεί να το ξανακάνει. Σκεφτείτε, πόσες φορές όταν ήσασταν παιδιά σας είχαν πει να μην κάνετε κάτι και εσείς μετά το κάνατε; 

Εάν όμως το παιδί είναι μωρό, τότε είτε του φωνάξεις, είτε το βαρέσεις δεν θα καταλάβει, οπότε απλά κάθεσαι και του εξηγείς ήρεμα.

Δημοσ.

Το αν φας ξυλο η οχι εξαρταται απο το παιδι δυστηχως που και που πρεπει να πεφτει καμια φαπιτσα ξερω παιδια που δεν φαγανε ποτε ξυλο και γιναν τρελα κωλοπαιδα και κακομαθημενα!

Παιδι     Μαμα κατεστρεψα την χωρα.
Μαμα    Δεν πειραζει παιδι μου θα σου παρω αλλη.
  • Like 10
Δημοσ.

Παιδι     Μαμα κατεστρεψα την χωρα.
Μαμα    Δεν πειραζει παιδι μου θα σου παρω αλλη.

i see what you did there χαχαχα

359.gif

• Like 2
Δημοσ.

ενταξει μην το παρουσιαζουμε σαν κατορθωμα...

οι γονεις αυτοι δεν επρεπε να γινουν γονεις...

Καλα αυτο δε το θεωρω ξυλο παντως.Θυμάμαι ενα παιδι που ειχε ερθει σχολειο και ειχε μεινει σημάδι απο τη σφαλιαρα  μελανια και τον πειραζανε.Αλλο να φας μια σφαλιάρα και αλλο να σε βαρανε για μιση ώρα και μπινελίκια.  

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν υφισταται "εκπαιδευτικο" χαστουκι. Οι σφαλιαρες (και το ξυλο γενικοτερα) συμβαινουν γιατι εκεινη τη στιγμη ξεσπανε τα νευρα τους ή το σοκ τους οι γονεις (ή οποιος το δινει τελος παντων). Απο κει και περα, αν το παιδι κανει καποιο επικινδυνο λαθος ή στην πορεια αποδειχθει κωλοπαιδο ή οτιδηποτε τετοιο, σημαινει πως δεν εχει γινει σωστη δουλεια απο τους γονεις. Sad but true και ειμαι σιγουρος πως η ψυχολογια θα με υποστηριζει σε αυτο.

• Like 9
Δημοσ.

Δεν υφισταται "εκπαιδευτικο" χαστουκι. Οι σφαλιαρες (και το ξυλο γενικοτερα) συμβαινουν γιατι εκεινη τη στιγμη ξεσπανε τα νευρα τους ή το σοκ τους οι γονεις (ή οποιος το δινει τελος παντων). Απο κει και περα, αν το παιδι κανει καποιο επικινδυνο λαθος ή στην πορεια αποδειχθει κωλοπαιδο ή οτιδηποτε τετοιο, σημαινει πως δεν εχει γινει σωστη δουλεια απο τους γονεις. Sad but true και ειμαι σιγουρος πως η ψυχολογια θα με υποστηριζει σε αυτο.

δηλαδη για ολα φταινε οι γονεις οκ εχουν το 80% το 90% της ευθηνης αλλα παιζει ρολο και το παιδι εγω με τον αδερφο μου μεγαλωσαμε στο ιδιο σπιτι και δεν εχουμε καμια σχεση στον χαρακτηρα.

• Like 3
Δημοσ.

δηλαδη για ολα φταινε οι γονεις οκ εχουν το 80% το 90% της ευθηνης αλλα παιζει ρολο και το παιδι εγω με τον αδερφο μου μεγαλωσαμε στο ιδιο σπιτι και δεν εχουμε καμια σχεση στον χαρακτηρα.

Και το παιδί πώς διαμόρφωσε χαρακτήρα; από μόνο του; Ή από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει; 

Και το χαστούκι κακοποίηση είναι. Σου μένει για πάντα. Πόσο μάλλον σε ένα παιδί. 

Απλά κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο απαίδευτοι που ο μόνος τρόπος που ξέρουν να περάσουν κάτι στον άλλον είναι με τη βία. 

• Like 1
Δημοσ.

Και το παιδί πώς διαμόρφωσε χαρακτήρα; από μόνο του; Ή από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει; 

Και το χαστούκι κακοποίηση είναι. Σου μένει για πάντα. Πόσο μάλλον σε ένα παιδί. 

Απλά κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο απαίδευτοι που ο μόνος τρόπος που ξέρουν να περάσουν κάτι στον άλλον είναι με τη βία. 

Εγώ σε όλη μου τη ζωή μόνο μια ελαφριά σφαλιάρα είχα φάει στον πισινό μου και δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα ψυχολογικό τραύμα. Ίσα-ίσα που την θεώρησα και σωστή διότι έτσι έμαθα να μην παίζω με την φωτιά. (Είχα βάλει φωτιά σε μια κουρτίνα)

Simple as that. Ούτε παιδικά τραύματα και μαλακίες, ούτε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε αϋπνίες τα βράδια, ούτε καν που την θυμόμουν να πω την αλήθεια.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ στο να ρίχνεις ξύλο στο παιδί, αλλά ας ηρεμήσουμε λίγο με αυτό το "Παιδικά τραύματα" και "Ψυχολογικά προβλήματα". 

Χαρακτήρας παιδιού = Οικογένεια + φιλίες + ασχολίες + ενδιαφέροντα +.......

• Like 3
Δημοσ.

Απο τα ερεθισματα που εχει τα παιδια δεν ειναι ολα ιδια στο ενα αρεσει κατι στο αλλο δεν αρεσει , μετα πλεκονται και οι παρεες που κανει ο καθενας κλπ.

Απλο παραδειγμα η μανα μου μας ελεγε να μην καπνισουμε εγω δεν το εχω δοκιμασει ποτε ο αδερφος μου ξεκινησε απο τα 15, αρα δεν φταιει ο μονο ο γονιος.

Δημοσ.

μεχρι τα 17-18 που ειναι κρισιμη ηλικια που ξεκιναει απο το γυμνασιο τον βασικο ρολο τον παιζουν οι γονεις.Σε εκεινη την ηλικια ειδικα στο γυμνασιο εαν το παιδι μπλεξει με τα γνωστα παρεακια μετα μεχρι τον στρατο τουλαχιστον δυσκολα θα ξεμπλεξει.

προσωπικα εκανα παρεα η απλα τυχαινε πολλες φορες να κατσω στην ιδια παρεα με πολλους απο τους γνωστους "μαγκες" του γυμνασιου με το τσιγαρακι (και οχι μονο το "καθαρο" ) αλλα ποτε δεν θελησα ουτε καν να δοκιμασω μια φορα.Δεν ξερω,ισως καθε φορα να τυχαινε ?..ισως η μανα μου που καθε φορα που με εβλεπε με τετοιους μου ελεγε ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩΩΩ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣΣΣ? και μετα μου μυριζε και τα ρουχα και το στομα ..χαχαχα...παντως σημασια εχει οτι πανω σε αυτο κατι πηγε καλα.

Δημοσ.

μεχρι τα 17-18 που ειναι κρισιμη ηλικια που ξεκιναει απο το γυμνασιο τον βασικο ρολο τον παιζουν οι γονεις.Σε εκεινη την ηλικια ειδικα στο γυμνασιο εαν το παιδι μπλεξει με τα γνωστα παρεακια μετα μεχρι τον στρατο τουλαχιστον δυσκολα θα ξεμπλεξει.

προσωπικα εκανα παρεα η απλα τυχαινε πολλες φορες να κατσω στην ιδια παρεα με πολλους απο τους γνωστους "μαγκες" του γυμνασιου με το τσιγαρακι (και οχι μονο το "καθαρο" ) αλλα ποτε δεν θελησα ουτε καν να δοκιμασω μια φορα.Δεν ξερω,ισως καθε φορα να τυχαινε ?..ισως η μανα μου που καθε φορα που με εβλεπε με τετοιους μου ελεγε ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩΩΩ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣΣΣ? και μετα μου μυριζε και τα ρουχα και το στομα ..χαχαχα...παντως σημασια εχει οτι πανω σε αυτο κατι πηγε καλα.

Δεν παίζουν μόνο οι γονείς ρόλο. Μπορεί να έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να μην καπνίζεις, αλλά εσύ επειδή είσαι ξεροκέφαλος και πεισματάρης να πας να καπνίσεις. 

Δημοσ.

Δεν εχω φαει ποτε ξυλο ή δεν θυμαμαι....αντιθετα ο αδερφος μου εχει φαει πολυ απο ο,τι εχει πει (πριν γεννηθω εγω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...