celt3 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δεν προσφερω καμια βοηθεια στο τριχρονο, στη μονη μανα του προσφερω βοηθεια (οπως του να πηγαινω να παιρνω το παιδι απο το σχολειο οταν η μανα του βρισκεται δουλεια) και ναι το λεω και στη μανα του οτι το παιδι το θεωρω ανισσοροπο και κακομαθημενο. Κακα τα ψεματα ενας και μονο γονιος δεν μπορει να προσφερει σε ενα παιδι τα απαραιτητα για την αναπτυξη του χαρακτηρα του. Το παιδι δεν εχει παραδειγματα διπλα του εκτος απο τη μανα του και το τελευταιο 6μηνο και εμενα που προσπαθω απλα να "υπαρχω" και οχι να παιρνω μερος στο μεγαλωμα του παιδιου ασχετα αν το παιδι ειναι κολλημενο πανω μου και προσπαθει να με μιμηθει για το οτιδηποτε. Εξηγησε μας επισης γιατι φταιει η μανα του. Υπολογισε οτι ειναι μια μονη γυναικα που δουλευει σε εναν ξενο τοπο. Η μάνα του φταίει στο οτι σε αφήνει κοντά του.Είναι βαρια η λέξη ανισόρροπο για το τρίχρονο δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις και θα ήθελα να ήξερα τι στάση κρατάς απέναντι σε αυτό το ανισόρροπο που όπως λες απουσία του πατέρα σε έχει ως πρότυπο.Αν η μάνα ταλαιπωρείται πώς περιμένεις το τρίχρονο να αντιδρά σε τέτοιες συνθήκες έλλειψης (όπου έλλειψη μπορεί να είναι η πατρική φιγούρα,η μάνα που δουλεύει κκοκ)?
CheOnWeb Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δεν προσφερω καμια βοηθεια στο τριχρονο, στη μονη μανα του προσφερω βοηθεια (οπως του να πηγαινω να παιρνω το παιδι απο το σχολειο οταν η μανα του βρισκεται δουλεια) και ναι το λεω και στη μανα του οτι το παιδι το θεωρω ανισσοροπο και κακομαθημενο. Κακα τα ψεματα ενας και μονο γονιος δεν μπορει να προσφερει σε ενα παιδι τα απαραιτητα για την αναπτυξη του χαρακτηρα του. Το παιδι δεν εχει παραδειγματα διπλα του εκτος απο τη μανα του και το τελευταιο 6μηνο και εμενα που προσπαθω απλα να "υπαρχω" και οχι να παιρνω μερος στο μεγαλωμα του παιδιου ασχετα αν το παιδι ειναι κολλημενο πανω μου και προσπαθει να με μιμηθει για το οτιδηποτε. Εξηγησε μας επισης γιατι φταιει η μανα του. Υπολογισε οτι ειναι μια μονη γυναικα που δουλευει σε εναν ξενο τοπο. Το "ανισόρροπο" φαντάζομαι το λες με την έννοια της έλλειψης της ισορροπίας μητέρας-πατέρα. Διευκρίνησέ το, διότι έτσι όπως το λες ακούγεται βαρύ. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες οικογένειες. Όμως πάντα υπάρχει τρόπος για καλή διαπαιδαγώγηση από έναν γονέα χωρίς όμως να το "απαιτώ" από μια μόνη μητέρα.
Kostas93 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Πριν 9? χρόνια περίπου στην 6η δημοτικού η δασκάλα μουσικής μου είχε τραβήξει άδικα το αυτί.Ακόμη περιμένω τη μέρα που θα τη πετύχω με το αυτοκίνητο της και θα της το χαρακώσω όλο. πλάκα κάνω πλάκα κάνω πως κάνω πλάκα 3
silverado Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Πριν 9? χρόνια περίπου στην 6η δημοτικού η δασκάλα μουσικής μου είχε τραβήξει άδικα το αυτί. Ακόμη περιμένω τη μέρα που θα τη πετύχω με το αυτοκίνητο της και θα της το χαρακώσω όλο. πλάκα κάνω πλάκα κάνω πως κάνω πλάκα Το να ησουν φαλτσος, παιζει ?
Kostas93 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 μπα, ο απο πίσω μίλαγε και την πλήρωσα εγώ. αλλά ηταν φίλος και δεν είπα κουβέντα. 1
Razor_7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγώ τους βάραγα όταν ήμουνα μικρός.Σιγά μην τους αφήσω να με βαρέσουν πρώτοι...
silverado Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Επειδη τα ποιο νεαρα ατομα δεν εχουν γνωρισει τις παλιες εποχες της αυστηροτητας στα σχολεια, θα αναφερω ενα παραδειγμα.Δημοτικο καθε φορα που εκανε μια αταξια ενα αγορι, ο δασκαλος σηκωνε ολα τα αγορια (εκτος απο τον γιο του που ηταν στην ιδια ταξη μαζι μας) μας εβαζε στην σειρα και με μια μεγαλη βεργα μας βαραγε με δυναμη στις απλωμενες ανοιχτες παλαμες 5 με 10 φορες τον καθενα (αναλογα την ορεξη που ειχε).Αταξια ηταν και το να παιζεις μπαλα στο διαλειμμα ή να μιλας με τον διπλανο σου στην ωρα του μαθηματος.Αποτελεσμα καθε μερα ουρα για τις βεργιες.Συνηθως τις αταξιες τις εκαναν δυο ατομα,ενας εξυπνος και ενας χαζος. Εξυπνος γιατι ειχε την φαεινη ιδεα να ειναι ο τελευταιος στην ουρα και ετσι ο δασκαλος εβγαζε ολη του την λυσσα στους πρωτους και σταδιακα τα κτυπηματα εξασθενουσαν.Βλακας ο αλλος γιατι παντα ηταν ο πρωτος στην σειρα και ετρωγε τις ποιο δυνατες.Εγω επειδη πηρα χαμπαρι το τι γινοταν απο ενα σημειο και περα,ειμουν παντα ο προτελευταιος.Δεν θελησα να παω τελευταιος γιατι σεβομουν τα πνευματικα δικαιωματα του εξυπνου.
ikaruga24 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Το "ανισόρροπο" φαντάζομαι το λες με την έννοια της έλλειψης της ισορροπίας μητέρας-πατέρα. Διευκρίνησέ το, διότι έτσι όπως το λες ακούγεται βαρύ. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες οικογένειες. Όμως πάντα υπάρχει τρόπος για καλή διαπαιδαγώγηση από έναν γονέα χωρίς όμως να το "απαιτώ" από μια μόνη μητέρα. Αυτη ακριβως την εννοια λεω. Σχεση πατερα-μητερας και τα προτυπα. Να βλεπει πραγματα το παιδι και οσο μπορει να μαθαινει απο αυτο. Ουτε και θεωρω οτι υπαρχει σωστος τροπος διαπαιδαγωγησης απο ενα και μονο ατομο της οικογενειας και ειδικα οταν μιλαμε για δυσκολες καταστασεις οπως η παρουσα και τετοιες υπαρχουν απειρες. Η μάνα του φταίει στο οτι σε αφήνει κοντά του.Είναι βαρια η λέξη ανισόρροπο για το τρίχρονο δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις και θα ήθελα να ήξερα τι στάση κρατάς απέναντι σε αυτό το ανισόρροπο που όπως λες απουσία του πατέρα σε έχει ως πρότυπο.Αν η μάνα ταλαιπωρείται πώς περιμένεις το τρίχρονο να αντιδρά σε τέτοιες συνθήκες έλλειψης (όπου έλλειψη μπορεί να είναι η πατρική φιγούρα,η μάνα που δουλεύει κκοκ)? Δεν ειναι καθολου βαρια λεξη. Εξηγω παραπανω γιατι.
Luxx Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Πολυ ξυλο ετρωγα και εγω και η αδερφη μου, αλλα τα θελαμε και εμεις. Πολυ ατακτα ημασταν. Οπου δε πιπτει λογος, πιπτει ραβδος ελεγαν οι παλιοι. Βεβαια εγω θα προσπαθησω να μην κανω το ιδιο στα παιδια μου. Αν βεβαια δεν ετρωγα ξυλο, ενω το χρειαζομουν, μπορει τωρα να ημουν κανενα τσογλανι.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν θυμάμαι τι είχα κάνει αλλά 1-2 φορές είχα φάει σφαλιάρα. Για να μην έφαγα μετά, προφανώς δεν το έκανα ξανά.
Flexeril Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 εγω παντως,δίπλα εχω τον ανιψιό μου 5 χρονών πλεον. Ειναι καλομαθημένο οσο δεν παει...Οταν ομως χτυπάει το κουδουνι εδω,βαράει προσοχές,δε τον έχω φωνάξει,εννοείται απαγορεύεται το βρίσιμο μπροστά του,δε τον εχω χτυπήσει αλλα άπαξ και του πω με λιγο ανεβασμένη φωνή και το ανάλογο ύφος,έφυγες. Βαράει εντο και σούζα μαζί. Έτσι ακριβώς είναι και το westie μου! 1
mathsrule Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 εγω παντως,δίπλα εχω τον ανιψιό μου 5 χρονών πλεον. Ειναι καλομαθημένο οσο δεν παει...Οταν ομως χτυπάει το κουδουνι εδω,βαράει προσοχές,δε τον έχω φωνάξει,εννοείται απαγορεύεται το βρίσιμο μπροστά του,δε τον εχω χτυπήσει αλλα άπαξ και του πω με λιγο ανεβασμένη φωνή και το ανάλογο ύφος,έφυγες. Βαράει εντο και σούζα μαζί. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την ξαδέλφη μου (4 ετών). Είναι διαολάκι (μπορεί να φταίει ότι μένει μόνο με την μητέρα της), αλλά μου έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ενώ εκείνη κάνει διαολιές και όλοι της φωνάζουν δίχως επιτυχία, μόλις την κοιτάξω κάθεται σούζα!
Sova Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 100 φορές καλύτερα κακομαθημένο παιδί (ακόμα κι ενήλικας) παρα φοβισμένο παιδί και εσωστρεφής μετά ως ενήλικας απο το ξύλο και τις τιμωρίες που σου επέβαλαν. 3
tehAllantin Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Πολυ ξυλο ετρωγα και εγω και η αδερφη μου, αλλα τα θελαμε και εμεις. Πολυ ατακτα ημασταν. Οπου δε πιπτει λογος, πιπτει ραβδος ελεγαν οι παλιοι. Βεβαια εγω θα προσπαθησω να μην κανω το ιδιο στα παιδια μου. Αν βεβαια δεν ετρωγα ξυλο, ενω το χρειαζομουν, μπορει τωρα να ημουν κανενα τσογλανι. συνδρομο στοκχόλμης στα καλύτερά του
LongTom Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ο πατέρας μου ποτέ δεν μας ακούμπησε,η μάνα μου όλο και κάποιο ζαρζαβατικό-παντόφλα θα εκτόξευε προς το μέρος μας εάν γινόμασταν πολύ ενοχλητικά και μετρημένες, στα δάκτυλα του ενός χεριού, μπάτσες στον κώλο για κάτι τρομερές μ@#@κιες που είχαμε κάνει και κοντέψαμε να την πεθάνουμε-σκοτωθούμε. Ξύλο,και πολύ, έτρωγα από αδέλφια και ξαδέλφια(ως ο πιο μικρός κατά τουλάχιστον 4+ χρόνια). Γενικά καμία μπατσούλα στον κ@λο δεν νομίζω ότι πειράζει όταν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος.Ειδάλλως το καλύτερο είναι η συζήτηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα