Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν αντιδρά σαν μαλ_κισμένο και δεν παίρνει από λόγια, τρώει μπούφλα για αρκετά σοβαρό λόγο imho. Το αν είναι στη φύση μας τέτοιου είδους επαφές, είναι άλλη κουβέντα.

Προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή όταν κάθεσαι 15 λεπτά να κάνεις ένα τσιγάρο μετά από τα όσα. Αχτιγλυκό. Ε, να μάθει πως αυτό τραβάει άλλα και σιγά σιγά να μπαίνει στο σωστό κλίμα.

Επακριβώς το παραπάνω το έκαναν σε εμένα, και έμαθα πότε να σπάω και να αφήνω τον άλλον να βρει μια στιγμή ηρεμίας για να μην τρελαθεί. Σπόγγοι είμαστε μικρά, στρώνουμε γρήγορα.

Δε συμφωνώ μ' αυτό, και το λέω για να μην παρεξηγηθεί το προηγούμενο post μου.

Σίγουρα αν πας ν' αράξεις και το διαβολάκι χοροπηδάει πάνω σου, μια μπούφλα και "εξαφανίσου" αργά ή γρήγορα θα του μάθουν πώς λειτουργεί το πράγμα. Και δεν πρόκειται να γίνει και το διαβολάκι δολοφόνος όταν μεγαλώσει (τουλάχιστον όχι μόνο απ' αυτό). Αλλά παρόλα αυτά το θεωρώ parenting fail.

Όποιος έχει μικρά παιδιά (< 5) ή σκέφτεται να αποκτήσει, http://www.goodreads.com/book/show/769016.How_To_Talk_So_Kids_Will_Listen_Listen_So_Kids_Will_Talk

Δημοσ.

Διαφωνώ. Εξαρτάται απ' τον γονέα. Έχεις παιδί(α); Το(α) έχεις δείρει ποτέ; Αισθάνθηκες ότι έκανες το σωστό; Αν δεν έχεις, έχεις ρωτήσει κάποιον που έδειρε το παιδί του πώς ένιωσε; Αν βρεις κάποιον που θα σου πει ότι ένιωσε καλά (πιστεύοντας ότι το κάνει για το καλό του παιδιού του) μάλλον θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Οχι δικα μου παιδια δεν εχω αν και βοηθω μια φιλη (μανα μονη) οπως μπορω και μεσα σε αυτο συμπεριλαμβανεται και το παιδι της 3 ετων. Οχι δεν ειμαι πατερας του για να του φωναζω και να το μαλωνω γενικοτερα αλλα καταλαβαινω οτι το παιδι ειναι ανισσοροπο (λογο ελειψης πατερα) και χρειαζεται αλλου τυπου μεταχειρηση που με τα λογια μονο δουλεια δεν κανεις. 

Θες να το ριξεις στην ιδια τη μανα το φταιξιμο οτι το παιδι ειναι ανισσοροπο και κακομαθημενο, καντο ελευθερα αλλα εγω το ριχνω και στον χαρακτηρα του παιδιου και πρεπει να το συμαζεψεις με αναλογους τροπους. Απλα δεν γινεται να κανεις ενα παιδι να καταλαβει με το λογο καποια πραγματα που η ουσια τους και η σημασια τους χανεται στο παιδικο μυαλο τους. 

Δημοσ.

Οχι δικα μου παιδια δεν εχω αν και βοηθω μια φιλη (μανα μονη) οπως μπορω και μεσα σε αυτο συμπεριλαμβανεται και το παιδι της 3 ετων. Οχι δεν ειμαι πατερας του για να του φωναζω και να το μαλωνω γενικοτερα αλλα καταλαβαινω οτι το παιδι ειναι ανισσοροπο (λογο ελειψης πατερα) και χρειαζεται αλλου τυπου μεταχειρηση που με τα λογια μονο δουλεια δεν κανεις. 

Θες να το ριξεις στην ιδια τη μανα το φταιξιμο οτι το παιδι ειναι ανισσοροπο και κακομαθημενο, καντο ελευθερα αλλα εγω το ριχνω και στον χαρακτηρα του παιδιου και πρεπει να το συμαζεψεις με αναλογους τροπους. Απλα δεν γινεται να κανεις ενα παιδι να καταλαβει με το λογο καποια πραγματα που η ουσια τους και η σημασια τους χανεται στο παιδικο μυαλο τους. 

Κοίτα, γενικές τοποθετήσεις κάνουμε (τουλάχιστον εγώ). Το θέμα είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύπλοκο αν το εξετάσεις κατά περίπτωση. Δεν κατηγορώ τους γονείς με την έννοια που μπορεί να το εκλαμβάνουν κάποιοι (δες και το πρώτο μου ποστ, αν δεν βαριέσαι). Εξ άλλου και αυτούς κάποιοι γονείς τους μεγάλωσαν-διαμόρφωσαν και αν συνεχίσουμε την συλλογιστική θα καταλήξουμε ότι φταίνε ο Αδάμ και η Εύα! Το κεντρικό σημείο του ζητήματος είναι το αιώνιο και αναπάντητο ερώτημα "Είμαστε ή γινόμαστε"; Αναπάντητο ως προς την αναλογία εννοώ, φυσικά και ο χαρακτήρας μας (τα γονίδια ή ό,τι άλλο σημαίνει χαρακτήρας) παίζει ρόλο αλλά και το περιβάλλον επείσης. Εγώ κλίνω προς το περιβάλλον. Ότι δηλαδή σε μεγάλο ποσοστό είμαστε αυτό που διαμορφώθηκε απ' το περιβάλλον μας και τα εγγενή χαρακτηριστικά παίζουν μικρότερο ρόλο. Έχουν βέβαια (τα εγγενή χαρακτηριστικά) τον ουσιαστικό ρόλο του πώς εισπράτουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα (περιβάλλον). Εγώ πάντως όσες φορές τα μάλωσα (και μια φορά που τους έδωσα από μία στο χέρι) αισθάνθηκα απαίσια και σκεφτόμαουν ότι, δεν μπορεί σε ένα κοινό μας πρόβλημα (δικό μου και του γιού μου, ας πούμε) να φταίει το δεκάχρονο και όχι ο σαραντάχρονος. Πάντα σε γενικές γραμμές μιλάω. Ίσως το χτυπηματάκι στο χέρι να τους γλύτωσε από κάποιο σοβαρό αυτοκινητικό και δεν είμαι σε θέση να πω αν το μετάνιωσα ή όχι.

Φιλικά πάντα. Γνώμες λέμε και επειρίες.

• Like 4
Δημοσ.

καταλαβαινω οτι το παιδι ειναι ανισσοροπο (λογο ελειψης πατερα)

Θα έλεγα πως για τις συμπεριφορές των παιδιών "φταίνε" αυτοί τους οποίους τα παιδιά συναναστρέφονται και από τους οποίους μαθαίνουν. Όταν οι γονείς πετάνε χαρταετό ή ακόμα χειρότερα συμβάλλουν αρνητικά, το παιδί γίνεται κακομαθημένο και ανισόρροπο. Κι όταν λείπουν... τα παιδιά έχουν ανάγκη role model. Αν δεν είσαι εσύ role model για το παιδί σου, θα γίνει κάποιος άλλος.

σκεφτόμουν ότι, δεν μπορεί σε ένα κοινό μας πρόβλημα (δικό μου και του γιού μου, ας πούμε) να φταίει το δεκάχρονο και όχι ο σαραντάχρονος.

Υποβάλλω τα σέβη μου.

Δημοσ.

Τρομάζω στην ιδέα και μόνο του τι βοήθεια προσφέρεις στο τρίχρονο που το θεωρείς ανισόρροπο.Και ναι φταίει η μάνα του και γι'αυτό.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το ξέρετε, πάντως μέχρι τα 4 διαφορφώνει το παιδί τον χαρακτήρα του

• Like 1
Δημοσ.

Όντως...οι εμπειρίες ενος παιδιου μέχρι τα 4-5 διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά του χωρις να σημαίνει βέβαια οτι δε μπορει να "πλαστεί" μελλοντικά προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

Άσχετο αλλά επειδη κάτι διάβασα για ξύλο. Δε χρειάζεται να πω οτι είμαι κατά αλλά αν κάποιος απο εσάς γίνει γονιός κάποια στιγμή θα καταλάβει τι σημαίνει "μου ρχεται να σε πιάσω και να τσακίσω" (οι γονείς ξέρουν καλύτερα και ακόμα περισσότερο το πόσο μετανίωνουν και μόνο τη σκέψη που θα κάνουν, πόσο μάλλον αν τελικά δεν αντισταθούν στην παρόρμιση)

Δημοσ.

Πριν χρονια,15 χρονων κλεισμενος στο νετ καφε σκαει ενα παιδι με γρατζουνιες και σημαδια πνιγμου στο λαιμο....

Τι εχεις?Με εδειρε ο πατερας μου...

ΝΕΥΡΙΚΟ ΓΕΛΙΟ.

Δημοσ.

Τρομάζω στην ιδέα και μόνο του τι βοήθεια προσφέρεις στο τρίχρονο που το θεωρείς ανισόρροπο.Και ναι φταίει η μάνα του και γι'αυτό.

Δεν προσφερω καμια βοηθεια στο τριχρονο, στη μονη μανα του προσφερω βοηθεια (οπως του να πηγαινω να παιρνω το παιδι απο το σχολειο οταν η μανα του βρισκεται δουλεια) και ναι το λεω και στη μανα του οτι το παιδι το θεωρω ανισσοροπο και κακομαθημενο. Κακα τα ψεματα ενας και μονο γονιος δεν μπορει να προσφερει σε ενα παιδι τα απαραιτητα για την αναπτυξη του χαρακτηρα του. Το παιδι δεν εχει παραδειγματα διπλα του εκτος απο τη μανα του και το τελευταιο 6μηνο και εμενα που προσπαθω απλα να "υπαρχω" και οχι να παιρνω μερος στο μεγαλωμα του παιδιου ασχετα αν το παιδι ειναι κολλημενο πανω μου και προσπαθει να με μιμηθει για το οτιδηποτε. 

Εξηγησε μας επισης γιατι φταιει η μανα του. Υπολογισε οτι ειναι μια μονη γυναικα που δουλευει σε εναν ξενο τοπο. 

Δημοσ.

Ολοι πανω κατω την ιδια ηλικια ειχαμε και το γελιο ηταν αυθορμητο οχι για την ηλικια,αλλα για την μεθοδο που χρησιμοποιουσε.Τραγικο ναι,αλλα αλλιως σκεφτεσαι σε αυτην την ηλικια.

Δημοσ.

εγω παντως,δίπλα εχω τον ανιψιό μου 5 χρονών πλεον.

Ειναι καλομαθημένο οσο δεν παει...Οταν ομως χτυπάει το κουδουνι εδω,βαράει προσοχές,δε τον έχω φωνάξει,εννοείται απαγορεύεται το βρίσιμο μπροστά του,δε τον εχω χτυπήσει αλλα άπαξ και του πω με λιγο ανεβασμένη φωνή και το ανάλογο ύφος,έφυγες.

Βαράει εντο και σούζα μαζί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...