Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω στήσει το καινούργιο μου pc αλλα αφού απέτυχα να κάνω install απο bootable usb εχω κολλήσει στα bios μέχρι να βρω ενα dvd να κάνω την δουλεία μου. Το θέμα είναι πως μέχρι να γίνει αυτό,δεν μπορώ να τον απενεργοποιήσω ασφαλές και η μόνη λύση απο οτι φαίνετε ειναι το power button. Είναι ασφαλές να το κάνω ενω είμαι στα bios? Έχω ακούσει πως είναι η χειρότερη λύση το shutdown με αυτόν τον τρόπο και όπως καταλαβαίνετε ειναι και ολοκαίνουριο το μηχάνημα και φοβάμαι.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον είσαι στο bios και όχι μέσα στο λειτουργικό.

Αλλά ακόμη και στο λειτουργικό σύστημα, συνήθως η ρύθμιση του power button είναι να κάνει τερματισμό και όχι απότομη διακοπή ρεύματος.

Δημοσ.

Δεν δημιουργείτε κανένα πρόβλημα.... Αρκεί να το πατάς μια φορά και όχι παρατεταμένα για 7+ secs

Δημοσ.

Σε περιπτωση που κολλησει το PC τι ειναι καλυτερο,να πατηθει το power button η το reset?

Παιζει ρολο αν υπαρχουν ανοιχτες εφαρμογες πριν κολλησει?

Δημοσ.

Παιζει ρολο αν υπαρχουν ανοιχτες εφαρμογες πριν κολλησει?

Κανένα ρόλο. Το αποτέλεσμα για τα προγράμματα/αρχεία θα ειναι το ίδιο

Σε περιπτωση που κολλησει το PC τι ειναι καλυτερο,να πατηθει το power button η το reset?

Το reset γιατί κόβει απλώς την τροφοδοσία προς cpu (το λεω απλοποιημένα).

Το power αντίθετα κόβει ρεύμα προς όλο το σύστημα κάτι που καταπονεί μηχανικά μέρη (π.χ. δίσκους). 

Τέλος αν πατήσεις το power, πρώτα μέτρα μεχρι το 10 και μετά το πατας για να ανάψει. Το άμεσο ανυπόμονο ON μετά απο off ειναι σαν ηλεκτρικό spike. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...