teo20net Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Πρόσφατα αγόρασα τα ηχεία του τίτλου για το σαλόνι μου, τα οποία είναι συνδεμένα στον υπολογιστή. Για την ρύθμισή τους χρησιμοποιώ το πρόγραμμα της Realtek HD που έχει η κάρτα ήχου της motherboard μου. Το προβληματάκι που έχω είναι ότι δεν μπορώ να ισορροπήσω την αναπαραγωγή όλων των ηχείων σωστά. Το κυριότερο κ πιο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι παρακολουθείς την ταινία σε μια δεδομένη ένταση κατα την διάρκεια που παίζουν διάλογοι αλλά μόλις αρχίσει καμμιά έκρηξη/πυροβολισμός, γίνεται το έλα να δείς. Κατα συνέπεια έχω δίπλα μου το πληκτρολόγιο κ μόλις πάει να γίνει κάτι στην ταινία αυξομειώνω την ένταση συνεχώς, ανάλογα. Υπάρχει κάποια λύση σ'αυτό;
teo20net Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Υπάρχει περίπτωση να φταίει το format ήχου στις ταινίες που βλέπω; Δηλαδή AAC ή DTS. (Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου μ'αυτά)
Nikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Από ότι βλέπω συνδέονται αναλογικά με το decoding να γινεται από το πρόγραμμα του player. Θα πρέπει να ανοίξεις το πρόγραμμα να πάς στις ρυθμίσεις ήχου και να δεις τι έχεις βάλει. Εσύ μαλλον θέλεις normalize στον ήχο οπότε αν το έχει σαν επιλογή, επέλεξε το. Δες τις ρυθμίσεις, είναι ο decoder 5.1; έχεις ρυθμίσει το sub να βγάζει μόνο του τις χαμηλές συχνότητες κτλ. Δες το και πες μας
teo20net Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Χρησιμοποιώ το Media player classic - Home Cinema edition x 64. Το είχα σετάρει με οδηγό τις ρυθμίσεις κάποιου παιδιού που βρήκα δημοσιευμένες σε κάποιο ελληνικό forum αλλα δεν θυμάμαι σε ποιο ακριβώς. Αυτές όμως αφορούσαν κυρίως το κομμάτι της εικόνας. Στον ήχο τώρα, είχα το Normalize απενεργοποιημένο και τώρα το ενεργοποίησα. Όσο για το sub κλπ, απ'ότι βλέπω, εφόσον η ταινία είναι 5.1 κάνει μόνο του την κατανομή στα κανάλια. Αν κάνω κάτι λάθος διόρθωσέ με.
teo20net Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Χρειάζεται να κάνω κάτι συγκεκριμένο για την αναπαραγωγή DTS και AAC;
CheOnWeb Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Το κυριότερο κ πιο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι παρακολουθείς την ταινία σε μια δεδομένη ένταση κατα την διάρκεια που παίζουν διάλογοι αλλά μόλις αρχίσει καμμιά έκρηξη/πυροβολισμός, γίνεται το έλα να δείς. Οι ταινίες είναι φτιαγμένες για σινεμά. Σχετικά χαμηλή ένταση στους διαλόγους (στην ήσυχη αίθουσα τους ακούς φυσιολογικά) ώστε να υπάρχει αρκετή δυναμική περιοχή μέχρι το maximum της έντασης για "εκρήξεις" και άλλα δυνατά sound effects. Αν σε ενοχλεί, ψάξε για κάποια ρύθμιση τύπου "compression". Κανονικά το normalize "σηκώνει" όλο τον ήχο μέχρι το δυνατότερο σημείο της ταινίας να παίξει στο maximum, δεν αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των καναλιών. Τώρα τι μπορεί να εννοεί το κάθε πρόγραμμα me to νορμαλιζε δεν ξέρω, μπορεί και να εννοεί compression.
teo20net Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το κυριότερο κ πιο ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι παρακολουθείς την ταινία σε μια δεδομένη ένταση κατα την διάρκεια που παίζουν διάλογοι αλλά μόλις αρχίσει καμμιά έκρηξη/πυροβολισμός, γίνεται το έλα να δείς. Οι ταινίες είναι φτιαγμένες για σινεμά. Σχετικά χαμηλή ένταση στους διαλόγους (στην ήσυχη αίθουσα τους ακούς φυσιολογικά) ώστε να υπάρχει αρκετή δυναμική περιοχή μέχρι το maximum της έντασης για "εκρήξεις" και άλλα δυνατά sound effects. Αν σε ενοχλεί, ψάξε για κάποια ρύθμιση τύπου "compression". Κανονικά το normalize "σηκώνει" όλο τον ήχο μέχρι το δυνατότερο σημείο της ταινίας να παίξει στο maximum, δεν αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των καναλιών. Τώρα τι μπορεί να εννοεί το κάθε πρόγραμμα me to νορμαλιζε δεν ξέρω, μπορεί και να εννοεί compression. Με το Normalize δείχνει να διορθώθηκε κάπως η κατάσταση. Παρόλα αυτά νομίζω ότι μσζεύει τον ήχο προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.
CheOnWeb Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Είναι δύσκολο να ξέρεις τι ακριβώς κάνει κάθε φίλτρο. Ψάξ' το εμπειρικά. Σε περίπτωση που κάνεις εσύ το transcode των ταινιών, μπορείς να εφαρμόσεις το compression κατά την κωδικοποίηση (π.χ. με το Handbrake βάζεις DRC=Dynamic Range Compression) αλλά θα χάσεις την πραγματική μίξη της ταινίας. https://trac.handbrake.fr/wiki/DynRangeCompression
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα