teo20net Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Έχω ένα Acer Aspire 5735z με πιθανό πρόβλημα στη μητρική του. Για να τον φτιάξω, είναι να αγοράσω απο αγγελία συμφορουμίτη μια motherboard απο ίδιο laptop το οποίο πουλάει. Έχουμε όμως μια απορία. Ο πωλητής χρησιμοποιεί το laptop χωρίς οθόνη (δεν έχει οθόνη) δηλαδή είναι μονίμως συνδεμένο στην τηλεόραση, όπου έχει κανονικά εικόνα. Υπάρχει περίπτωση να βάλω τη motherboard στο δικό μου και να μην δίνει εικόνα στην οθόνη του laptop? Αυτο που θέλω να πω δηλαδή...γίνεται ένα laptop που λειτουργεί η έξοδος vga του, να έχει κάτι προβληματικό/καμμένο κ να μην μπορεί να δώσει εικόνα σε οθόνη laptop κανονική;
teo20net Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Για την περίπτωση που τα μπέρδεψα κ δεν έγινε κατανοητό αυτο που ρωτάω, να το θέσω κι αλλιώς. Αν έχει καεί το κομμάτι της κάρτας γραφικών (η οτιδήποτε άλλο), υπάρχει περίπτωση να μπορεί δίνει εικόνα μόνο στη vga έξοδο αλλα όχι σε κανονική οθόνη laptop?
Euclides Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Για την περίπτωση που τα μπέρδεψα κ δεν έγινε κατανοητό αυτο που ρωτάω, να το θέσω κι αλλιώς. Αν έχει καεί το κομμάτι της κάρτας γραφικών (η οτιδήποτε άλλο), υπάρχει περίπτωση να μπορεί δίνει εικόνα μόνο στη vga έξοδο αλλα όχι σε κανονική οθόνη laptop? Oχι
teo20net Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δηλαδή εφόσον μπορεί κ δίνει εικόνα σε εξωτερική οθόνη, τότε σίγουρα θα μπορεί να δώσει εικόνα κ σε οθόνη laptop (εφόσον του συνδέσω μια που να λειτουργεί); Υ.Γ. Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στη mobo?
sil_unique Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Oχι Θα διαφωνήσω καθώς που έχει τύχει πάνω από μια φορά να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών και να μην δίνει στην εσωτερική οθόνη ενώ σε εξωτερική δούλευε οκ. Από την άλλη είναι αρκετά σπάνιο. 1
teo20net Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Θα διαφωνήσω καθώς που έχει τύχει πάνω από μια φορά να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών και να μην δίνει στην εσωτερική οθόνη ενώ σε εξωτερική δούλευε οκ. Από την άλλη είναι αρκετά σπάνιο. Είναι σπάνιο και σου έχει τύχει πάνω απο μια φορά;
sil_unique Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Είναι σπάνιο και σου έχει τύχει πάνω απο μια φορά; Εμένα στα προσωπικής χρήσης μόνο δίσκος και τροφοδοτικό μου έχει τύχει. Σαν τεχνικός όμως περνάνε πολλά μηχανήματα από τα χέρια μου.
Roger Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Kαι εγω θα διαφωνησω.Αν εχει καψει μια ασφαλεια,δεν θα δινει στην δικη του οθονη,και θα δινει κανονικα σε εξωτερικη.
teo20net Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Σε τέτοια περίπτωση καμμένης ασφάλειας, μπορεί να αλλαχτεί και να λυθεί το πρόβλημα ή αν καεί ασφάλεια...οθόνη τελος;
Roger Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Ναι αλλαζεται,πρεπει να το κανει ανθρωπος που γνωριζει. Ο πωλητης δεν γνωριζει αν δινει στην οθονη του λαπτοπ?
teo20net Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δυστυχώς όχι μιας κ το χρησιμοποιεί μόνο με εξωτερική οθόνη (έτσι το αγόρασε εξ αρχής, χωρίς οθόνη).
Roger Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Παρε την οθονη σου λοιπον και το υπολοιπο λαπτοπ που εχεις και δοκιμασε το αν αναβει πριν το αγορασεις. Τουλαχιστον αυτο θα εκανα εγω.
teo20net Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Problem solved. Αλλάχθηκε η μητρική και το laptop που είχε πρόβλημα, πλέον λειτουργεί άψογα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
teo20net Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Αγόρασα τη μητρική απο μέλος του forum (χωρίς δίσκο και ram) με τα παρελκόμενα όλα επάνω της και έκανα την αντικατάσταση μόνος μου. Κόστος μητρικής 60 ευρώ (και μου έχουν μείνει ο επεξεργαστής, το παλιό mobo, heatsink και fan για ανταλλακτικά) + η φρέσκια παστούλα (Arctic Silver αν θυμάμαι καλά). Με παίδεψε λιγάκι μιας κ δεν είχα ξαναλύσει laptop ποτέ, αλλά το laptop λειτουργεί άψογα πλέον. Με την ευκαιρία αντικατέστησα τα Vista που είχε preloaded με Win 8.1 και μπορώ να πώ ότι πετάει, σε βαθμό πέραν του αναμενόμενου. Φτου να μην το ματιάσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα