Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια που η φωτο ειναι με το γνωστο c64 θυμαμαι την simons basic για τους 64ριδες,,,,

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμενα η μανα τα εδωσε γιατι λεει ηταν παλιατσουρα ειχα καμια 20αρια παιχνιδια μαζι με το amstrad πικρα λεμε.

αχ αυτές οι μάνες... έχουν μια μανία να πετάνε τα πάντα!...

Δημοσ.

Ένα ωραιότατο εγχειρίδιο(printed in Korea) βρέθηκε στα χέρια μου ως συνοδευτικό ενός ταχύτατου για την εποχή 386 PC με SVGA 14αρα οθόνη!

Κάπως έτσι  ξεκίνησε εκείνη η ωραία ημέρα του 1990 και φυσικά δεν υπήρχε γυρισμός!!!

IMG_20140504_142159.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Πςς ακομα θυμάμαι.. που στο λύκειο μας έβαλε ο καθηγητής να μάθουμε την basic, και φυσικά ήταν τόσο ξενέρωτο το μάθημα, και γενικά όλες αυτές οι εντολές τόσο σπαστικές, που με ανάγκαζαν την ωρα του μαθήματος να βγαίνω, να πίνω ενα amnesia, και να γυρνάω στην τάξη για ύπνο :)

Δημοσ.

Viva BASIC !!!

και εγω αλλος ενας που ξεκινησε με BASIC σε Amstrad .... πίσω στο 1985.

Τιμής ένεκεν δίνω ένα λίνκ για έναν OnLine Amstrad emulator με την υπεροχη του locomotive BASIC

http://www.cpcbox.com/

• Like 2
Δημοσ.

αχ αυτές οι μάνες... έχουν μια μανία να πετάνε τα πάντα!...

Ασε μην το συζητας μαζι ειχε δωσει και σε ενα γειτωνα το bmx μου για λεει μεγαλωσα για ποδηλατο .... :shock:  

• Moderators
Δημοσ.

Και εδω εκκινηση με Locomotive Basic σε Amstrad ενος... θειου μου καπου 6-7 ετων εγω, ο υπολογιστης ηδη ~10 τοτε...

Δημοσ.

Ωραία χρόνια. Πρώτο πρόγραμμα σε Sinclair ZX81 το οποίο έχω ακόμα. Απίστευτη αίσθηση επιτυχίας εκείνη τη εποχή. Δυστυχώς έφυγε για πάντα.

Χρόνια πολλά (άντε γιατί θα βάλω τα κλάματα!!!).

Δημοσ.

Καλη φαση. Νομιζω basic ειχα κανει τελος λυκειου στο μαθημα ""προγραμματισμου"" τοτε. Η καποια που εμοιαζε πολυ. Η πρωτη επαφη με κωδικα.  Η ρομαντικη αρχη. Γεια σου ρε basic

Δημοσ.

Έχω και εγώ ακόμα το βιβλίο από τον πρώτο μου υπολογιστή:

Hyundai Super 16v (θυμίζει 16βάλβιδο αυτοκίνητο!!)

-CPU Intel 8088 10MHz

-640 KB memory

-5,25'' floppy 360 KB

-3.5'' floppy 1.44 MB

-Μονόχρωμο πορτοκαλί monitor

Σου δίνανε δισκέτες με το MS-DOS v3.3 & GW-Basic v3.2, manual για την χρήση του υπολογιστή και ...για την χρήση του monitor!!!!

Έχω ακόμα όλο εκείνο το περιεχόμενο μαζί με ένα τεύχος του περιοδικού Pixel που κυκλοφόρησε την εβδομάδα που αγόρασα τον η/υ (1990).

https://db.tt/REuH3GLe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...