Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 1 Μαΐου του 1964 δυο μαθηματικοί ο John G. Kemeny και Thomas E. Kurtz δημιούργησαν μια γλώσσα προγραμματισμού που άφησε εποχή.Ο λόγος για την γνωστή γλώσσα προγραμματισμού στους μεγαλύτερους BASIC που είναι ακρωνύμιο των λέξεων Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code.

Η Basic έφερε αρκετές καινοτομίες και ήταν πιο εύκολη από άλλες γλώσσες προγραμματισμού της εποχής όπως η FORTRAN.

Η Basic είχε δυο βασικά πλεονεκτήματα το πρώτο ήταν ότι στις εντολές της χρησιμοποιούσε λέξεις από την καθημερινότητα και το δεύτερο ότι ήταν ταυτόχρονα και compiler κάτι το οποίο ήταν πολύ καινοτόμο για αυτή την εποχή.

Παρακάτω ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον video το οποίο αξίζει να το δείτε:

Source.png Πηγή: Technewz

Επεξ/σία από Anorymous
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σαν τωρα θυμαμαι τα πρωτα μου προγραμματακια σε gw basic στον αθανατο spectrum. Μεχρι προγραμματακι για την επιλυση εξισωσης δευτερου βαθμου ειχα φτιαξει. Ωραια χρονια. Χρονια πολλα λοιπον basic!!!!

• Like 13
Δημοσ.

Σαν τωρα θυμαμαι τα πρωτα μου προγραμματακια σε gw basic στον αθανατο spectrum. Μεχρι προγραμματακι για την επιλυση εξισωσης δευτερου βαθμου ειχα φτιαξει. Ωραια χρονια. Χρονια πολλα λοιπον basic!!!!

Εγω το μονο που θημαμαι ειναι το "RUN" για να τρεξει τα παιχνιδια στο Amstrad :P

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καπου εχω ακομα τις κασσετες του spectrum.στην αρχη τον ειχα σε ασπρομαυρη τβ..

εμενα η μανα τα εδωσε γιατι λεει ηταν παλιατσουρα ειχα καμια 20αρια παιχνιδια μαζι με το amstrad πικρα λεμε.

Επεξ/σία από Anorymous
  • Like 1
Δημοσ.

πολυ ωραια χρόνια..

και εμενα το η basic με συνοδευσε σχετικα νωρις στους υπολογιστες.

πριν 20 χρόνια λοιπον μπηκε ο πρώτος υπολογιστής στο σπίτι (τότε μόλις 8 χρονων) με Windows 3.1 και DOS 5.1 και μας ειχανε δωσει κ ενα σχετικο βιβλιο με ολες τις εντολες απο DOS, στα 10 μου εφτιαχνα batch αρχεια με χρησιμες για εμενα λειτουργιες.

εντω μεταξυ μου αρεσε να τριγυρναω στους φακελους των windows και να σκαλιζω τα παντα.. (ποσες φορες τα ειχα διαλυσει και απο dos δεν μπορουσα να μπω σε windows.. και επαιζα με εντολες EMM386 και himem.sys, απιστευτα πραγματα για 10 χρονων, εκ των οποιων πολλα τα εβρισκα στην τυχη και απορω που ζει ακομα και το λειτουργικο και ο σκληρος δισκος!). θυμαμαι που ειχα βρει κατι αρχεια bas (τα αρχεια της basic, τοτε βεβαια δεν ηξερα τι ειναι αλλα ανοιγανε με εναν editor οταν εκανα διπλο κλικ) και ειχε ενα κουμπακι επανω στον editor (compile) που αναλογα με το bas που φορτωνα, ετρεχε και ενα παιχνιδι.. και καταλαβα οτι το bas ηταν κωδικας και ειχα παει στον κωδικα απο ενα φιδακι και εβαζα 0 και 1 σε δικα μου σημεια του κώδικα και εφτιαχνα πιστες με το ονομα μου :P

όχι μόνο η basic αλλα γενικοτερα οι υπολογιστες ειχανε μια γοητεια τοτε που πλεον δεν υπαρχει. ηταν αλλο να μεγαλωνεις με chip και ram και αλλο με facebook και tumblr και ολη την μερα να βλεπεις να μιλανε στο πρώτο, για τον τρομερο ιο που καταστρεφει σκληρους δισκους και οτι οι hacker γραφτηκανε στο facebook και φτιαχνουν προφιλ με το ονομα σου αλλα εσυ δεν τους βλεπεις. 

η basic παντως δεν νομιζω να πεθάνει ποτέ, είναι πολυ ευκολη γλωσσα και εκτός απο το οτι ειναι η καλυτερη επιλογη για τα σχολεια ωστε τα παιδια να μυηθουν ευκολα στον προγραμματισμο, υπάρχει και η visual basic που την εξελισσει αρκετα και κανεις απλά τα πάντα με την ιδια (σχεδον) ευκολια.

• Like 3
Δημοσ.

Μην μου πεις ότι τον κόλλησες ; δικός μου ήταν σε basic  :-D

Χαιρεσε ε και τοσο καιρο αναρωτιμουν ποιος μακακας καθετε και φτιαχνει ιους :P

• Like 3
Δημοσ.

GW basic = Link.png Site: microsoft basic ;)

Μάλλον εννοείς ZX Spectrum Basic  ;)

Basic will never die!!

Ακόμα φτιάχνω σε vb6 μερικά γρήγορα προγράμματακια που τρέχουν ακόμα και σε windows 8 :D

Δημοσ.

Και εμένα ήταν η πρώτη γλώσσα (vb6) που έφτιαξα κάποιο σχεδόν "επαγγελματικό" project κάπου στο 2ο έτος.

Είχα έρθει σε επαφή με διάφορες γλώσσες πιο πριν (Pascal, C) στη σχολή αλλά με αυτή έκανα το πρώτο μου μεγάλο project.

Μπορώ να πω οτι με βοήθησε να πάω παρακάτω. Λόγω του ότι έφτιαχνες πολύ εύκολα -χωρίς να έχεις βαθύτερη γνώση κάποιων ζητημάτων- πράγματα τα οποία δουλεύανε ή πιο σωστά σχεδόν δουλεύανε. 

Ωστόσο είναι από τις γλώσσες που δε θέλω να βλέπω μπροστά μου πλέον (ειδικά η VB6).

Μάλιστα υποστηρίζω πως συγκεκριμένα η visual basic 6 είναι απο τις πλατφόρμες που έφερε σε επαφή με τον προγραμματισμό πολύ κόσμο που δεν είχε σχέση με πληροφορική ή μαθηματικά. Και αυτό είναι και καλό και κάκο.

Νομίζω πως -φανταστικό σενάριο- οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράψουν για την VB6 πως έκανε πολύ κόσμο να γράψει κώδικα, ήταν όμως και η αιτία να γραφεί πολύς (σε ποσότητα) και κακός (σε ποιότητα) κώδικας. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...