Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχω ένα θέμα με τη μνήμη ραμ, στο σύστημα της υπογραφής μου έχω ένα σετάκι 2χ2Gb της Kingston στα 1600.Ενας φίλος μου έδωσε ένα άλλο σετάκι Link.png Site: 2x2Gb OCZ στα 1333.

Τις βάζω δουλεύουν κανονικά και τις ρυθμίζω στα 1600 από το bios και στα windows μου λέει 8gb ram 2gb usable,μετά τις κατεβάζω στα 1333 και μου λέει 4gb usable

Τι μπορώ να κάνω για να δουλέψουν κανονικά ??

Δημοσ.

devil0

Οι μνημες δουλευουν κανονικα απλα "τρωει" μνημη η γραφικων του επεξεργαστη. *

Πανε bios και απενεργοποιηση integrated graphics -> off

και για τις μνημες να βαλεις XMP προφιλ (turbo -maximum) 1600 αναλογα τι λεει; γιατι από το εργοστασιο είναι στα 1333.

*για Intel επεξεργαστες τωρα για amd δεν μιλαω εκ πειρας.

αν δεν το βρεις στο bios διαβασε το εγχειρίδιόν χρησης της  μητρικης σου. αλλιως πεσ παλι εδώ.

αυτά!

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής που έχω δεν έχει integrated graphics.Οι Kingston δουλεύουν στα 1600 και OCZ στα 1333 λογικά θα δουλέψουν όλες στα 1333 αλλά το πρόβλημα είναι ότι αναγνωρίζει από τα 8γιγα μόνο τα 4.Ισως γιατί δουλεύει σε single channel και οχι σε dual.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής που έχω δεν έχει integrated graphics.Οι Kingston δουλεύουν στα 1600 και OCZ στα 1333 λογικά θα δουλέψουν όλες στα 1333 αλλά το πρόβλημα είναι ότι αναγνωρίζει από τα 8γιγα μόνο τα 4.Ισως γιατί δουλεύει σε single channel και οχι σε dual.

τι λειτουργικο εχεις; αν εχεις 32 μπιτς θα βλεπει 4 αλλιως γιανα δει τα 8 θελεις 64μπιτο

Δημοσ.

@devil0

Δεν ξερω κατι άλλο μονο αυτό με το intergrated graphics από προσωπική εμπειρια, αν δεν βρεις λυση ισως θα πρεπει να ζητήσεις τεχνικη υποστοιριξη πχ. καπιο γειτονικο tech shop.

επισης αν καταλαβα καλα τρεχεις διαφορετικες μαρκα μνημες και mhz/timings/channel ?

δεν είμαι τεχνικος αλλα δεν ακούγεται λογικο, ισως δεν συγχρονιζουν

Δημοσ.

Τελικά οι OCZ είναι ελαττωματικές δεν δουλεύουν σε dual channel.Οταν τις έβαλα όλες μαζί μου εμφάνιζε 6γιγα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...