vasilis.a Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Χαιρετώ όλη την κοινότητα του insomnia.gr Έχω ένα προβληματάκι με την ενεργοποίηση-χρήση του Wifi hotspot του φορητού υπολογιστή μου, το οποίο με παιδεύει εδώ και μέρες και χρειάζομαι την βοήθεια σας!! Συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι ότι, παρ' όλο που κάνω τις "σωστές" ρυθμίσεις για την ενεργοποίηση του wifi hotspot και ενώ έχω ένδειξη "Internet", όπως και στο δίκτυο το οποίο χρησιμοποιώ για το internet του laptop, δεν έχω πρόσβαση στο ασύρματο internet. Θυμίζω ότι, πριν απευθυνθώ σε αυτό το forum, δοκίμασα όλους σχεδόν τους τρόπους για να χρησιμοποιήσω την εν λόγω δυνατότητα των windows 8.1. Ακόμα, χρησιμοποίησα και προγράμματα τρίτων για πετύχω τον σκοπό μου, αλλά πάλι τίποτα!! Παρακάτω, παραθέτω εικόνα με την τρέχουσα κατάσταση του δικτύου, απο το "κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης". Ελπίζω να ήμουν κατανοητός στα παραπάνω και περιμένω τις χρήσιμες συμβουλές σας!!!! -Ευχαριστώ.
pantote Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Θέλω να δω τη Διαχείριση Συσκευών και συγκεκριμένα τους προσαρμογείς δικτύου και τις άλλες "άγνωστες συσκευές" αν υπάρχουν. Γενικά υπάρχει θέμα με τους drivers και ειδικά με τον driver της ms (VWiFi Bus 0). Υπάρχει και η περίπτωση να μην υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από τη συσκευή σου... Δώσε μας τα αποτελέσματα από το παρακάτω στη γραμμή εντολών: netsh wlan show drivers
pantote Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 H συσκευή σου Broadcom 802.11n υποστηρίζει Hosted network, οπότε είσαι ok μέχρι εδώ. Δεν βλέπω πουθενά όμως τον Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter. Χωρίς αυτόν τον εικονικό driver δεν πρόκειται να δουλέψει! Δοκίμασε να βάλεις ξανά τον τελευταίο driver της συσκευή σου Broadcom 802.11n από το site της Lenovo. Σου δίνω λίγες ελπίδες γιατί αυτός ο εικονικός driver της ms είναι πολύ περίεργος... στα W8.1! δοκίμασε και τα παρακάτω να δούμε τι feedback θα δώσει: netsh wlan start hostednetwork netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Hotspot key=Password keyUsage=persistent netsh wlan show hostednetwork netsh wlan show settings
vasilis.a Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Φίλε, ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου και σου παραθέτω τα αποτελέσματα:
pantote Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέχρι στιγμής όλα ok! Θέλω να δω πάλι τη Διαχείριση Συσκευών και συγκεκριμένα τους προσαρμογείς δικτύου και τις άλλες "άγνωστες συσκευές" αν υπάρχουν. Αν δείς τον Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter τότε λογικά όλα είναι έτοιμα...
vasilis.a Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Κατέβασα και οδηγούς ξανά αλλά κια πάλι τίποτα!!!!
pantote Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Έκανες restart έτσι; Δοκίμασε και το WiFi HotSpot Creator https://www.youtube.com/watch?v=27KBO4X6a24
vasilis.a Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Φίλε, το πρόγραμμα που μου λές να κατεβάσω, φαίνεται ότι έχει ιό!! Δεν το κατέβασα, αλλά δοκίμασα κάτι το οποίο έπρεπε να δοκιμάσω και νωρίτερα.....δοκίμασα να συνδεθώ με άλλο υπολογιστή, απ' το ασύρματο που εκπέμπει το λάπτοπ και όλα κομπλέ!!! Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνδέεται κανένα smarphone σε αυτό το δίκτυο. Δοκίμασα και με ένα παλιό κινητό που μπαίνει στο ίντερνετ και μάντεψε....συνδέθηκε κανονικά!! Άρα, το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στα smartphones. Έχεις ιδέα τι μπορεί να φταίει?
pantote Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Most Android devices are programmed to reject Ad-Hoc connections. Δοκίμασε και το connectify.me (σε Access Point (AP) mode Hotspot) είναι από τα καλύτερα.
vasilis.a Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Φίλε, βρήκα την άκρη!!! Τελικά ήταν οι οδηγοί της ασύρματης κάρτας δικτύου....αν και είχα κατεβάσει τους προτεινόμενους οδηγούς, απ' το site της Lenovo, για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω. Στην ουσία, κατέβασα οδηγούς της Intel και λύθηκε το πρόβλημα!! Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου.
pantote Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μπράβο δώσε και το link από τους drivers της intel να το έχουμε.
vasilis.a Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μια μικρή διόρθωση. Οι οδηγοί είναι για win8 x64 και λειτουργούν άψογα στα 8.1. Οι οδηγοί που δοκίμασα και πέτυχα τον σκοπό μου, είναι: Site: Lenovo G580 WLAN Drivers for windows 8 & 8.1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα