zefiroth Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Καλησπερα σε ολους.Εχω το εξης προβλημα,εδω και καιρο, με μια μητρικη Foxconn flamingblade socket 1366: Οταν το πισι βγαινει απο το ρευμα,η μητρικη χανει ολες τις ρυθμισεις,σαν να κανεις clear cmos ,και πρεπει να ξαναμπουν χειροκινητα (δεν κραταει ουτε saved profiles,ουτε ημερομηνια). Σαν να μην εφτανε αυτο,η μητρικη αρνειται πεισματικα να κανει ποστ οταν το cmos jumperaki ειναι σε default θεση 1-2 ,αλλα κανει Post οταν ειναι σε θεση 2-3,δηλαδη στη θεση clear cmos!(Δεν κανει save τις ρυθμισεις ομως ).Με trial and error βρηκα οτι ο μονος τροπος να κανω boot και να μπορω να κανω save ρυθμισεις στο bios ειναι χωρις jumper ("γυμνες" οι θεσεις 1-2-3 στο clear cmos). Tι εχω δοκιμασει: Αλλαγη μπαταριας Αλλες μνημες Αλλο τροφοδοτικο Αλλη καρτα γραφικων Reflash latest bios Οπτικος ελεγχος ΜΒ και socket pins-Ολα φαινονται οκ. Κατα τα αλλα η μητρικη και το συστημα ειναι rock stable ειτε default ειτε με τον Ι7 στα 3,6 που τον βαζω συνηθως . Ανοιχτος σε ιδεες,προτασεις παιδες. Specs:I7 920 D0 ,CM 212evo,8GB Kingston Hyperx,6850 Radeon,500w Chieftec,120GB SSD kingston.
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 ξερω οτι δεν λυνει το προβλημα, αλλα βοηθαει να το εχεις επανω σε ups:ετσι ακομη κι αν το βγαλεις απο την πριζα, ή πεσει το ρευμα, ή οτιδηποτε,δεν θα χασει τις ρυθμισεις του = δεν θα μπλεξεις ξανα-μανα απο τη αρχη.επαναλαμβανω: δεν λυνει το προβλημα -αλλα αισιχτιριζεις πολυ λιγοτερο!
zefiroth Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 ξερω οτι δεν λυνει το προβλημα, αλλα βοηθαει να το εχεις επανω σε ups: ετσι ακομη κι αν το βγαλεις απο την πριζα, ή πεσει το ρευμα, ή οτιδηποτε, δεν θα χασει τις ρυθμισεις του = δεν θα μπλεξεις ξανα-μανα απο τη αρχη. επαναλαμβανω: δεν λυνει το προβλημα -αλλα αισιχτιριζεις πολυ λιγοτερο! Yup,υπαρχει στο μυαλο αυτη η λυση,και οπως λες θα βοηθησει στο "σιχτιρισμα" ,σωστα.
FasTaker Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 εχω μεινει απο ιδεες. Προσωπικα θα αλλαζα μητρικη απο το να καθομαι να βριζω καθε μερα.
zefiroth Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δεν με καιει ιδιαιτερα το θεμα ,καθως ειναι 2ο pc,και το βρισιμο γινεται 1 φορα το τριμηνο οταν η ΔΕΗ κανει τα δικα της.Ζω με την εν λογω μητρικη πολυ καιρο,το thread το ανοιξα τωρα πιο πολυ για brainstorming -highly technical quiz και επειδη το φαγητο αργει να γινει
magic4spell Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 το ιδιο μου εκανε παλια μια asus 5pq (775) λυση δεν βρήκα απλά είχα αυτό που είπαν τα παιδια παραπάνω ups και ετσι ελαχιστοποισα την ταλαιπωρια...Η μητρικη αυτή είχε dual biow και δεν ξερω αυτο ποσο επηρεασε το θεμα.. Παντως αν μπορεις κανε downgrade στο bios και αν εχει dual bios δικιμασε μηπως κανει; boot απο το δευτερο... επιπλεον μερικά προγράμματα για flash εχουν την επιλογη της πλήρους ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ του παλιου bios χωρις διατηρηση ρυθμίσεων....
panoc Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 to manual το διαβασες ; το clear cmos jumper βρισκεται στη πανω δεξια μερια της μητρικης διπλα στις μνημες και η default Θεση του ειναι 2-3, για να γινει clear cmos το βαζεις στην 1-2. μην εχεις μπερδευτει με το VBAT_DISCHARGΕ που ειναι στο κατω μερος της μητρικης ; μιας και αυτο οντως το νορμαλ ειναι 1-2 και το clear στο 2-3 ; ριξε μια ματια στο manual http://www.foxconnchannel.com/driverdownload/Motherboard/Intel/Socket1366/Flaming%20Blade/Manual/Flaming%20Blade%20Series-Manual-En-V1.1.zip
zefiroth Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 @magicspell Το bios downgrade πιο πολλα προβληματα μαλλον θα δημιουργησει ,καθως τα προηγουμενα bios ,συμφωνα με τα γραφομενα σε φορουμ, ηταν unstable at best.Και οχι ,δεν ειναι dual bios η μητρικη. @panoc Το ειχα κανει σωστα το clear cmos,και ναι εχεις δικιο ειναι 2-3 default ,1-2 clear cmos ,εγω το εγραψα λαθος στο πρωτο ποστ.To vbat_discharge το εχω δοκιμασει και αυτο αλλα τζιφος. Το μυστηριο παραμενει
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Κοιτα πιθανον ειναι προβλημα που εχει προκληθει απο κακο ρευμα-πως λεμε "κακο ματι" - οποτε, ή ζεις μαζι του με τον ups τροποπου σου εξασφαλιζει οτι και μετακομισεις του κάνεις διχως να χανειή τη κανεις με ελαφρα πηδηματακια για αλλη μητρικη, συστημα κλπ
kiko33gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Φιλε μου, δε ριχνεις μια ματια στην μπαταρια αν ακουμπανε σωστα τα λαμακι στους πολους? Ειχα ενα παρομοιο προβλημα - ενω η μπαταρια καθοταν κανονικα, ενα κομματι ειχε σπασει και δεν εκανε επαφη με την πανω μερια ( το + νομιζω).
geo_Ath Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Εχεις δοκιμάσει να ξεβιδώσεις τη μητρική απο το κουτί και να κανεις δοκιμη στη μητρική εκτός του case? Να μην ερχεται σε επαφή με τπτ δηλαδη.. Εμένα μ χει τυχει αυτό το κουφο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα