VaderD Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Εχω ένα δίσκο με NTFS partition το όποιό έχει Data πανω .. Ξέρει κανείς πως μπορώ να στήσω mirror raid σε αυτό με ένα ίδιο 2ο που έχω με debian Linux χωρίς να χάσω τα δεδομένα που έχει ήδη ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 ενας απο τους δυο θα χασει τα δεδομενα..γιατι κατα την κατασκευη του mirror ο ενας απο τους δυο θα αντιγραψει πληρως τον αλλον (το διαλεγεις εσυ αυτο).... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VaderD Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Ωραία εσόσον είναι ένας από τους δύο δεν με νοιάζει... ο 1ος έχει τα δεδομένα ο 2ο είναι άδειος και εφόσον το διαλέγω όλα καλά ! Πως το κάνω όμως δεν μου έιπες ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 το raid ειναι πονεμενη υποθεση...και υπαρχουν πολλοι τροποι αναλογως το διαθεσιμο hardware... 1. απο τον sata controller της μητρικης..εφοσον υποστηριζει λειτουργια raid.Την ενεργοποιεις , βγαζει ενα νεο μενου (bios) κατα την εκκινηση του υπολογιστη , με καποιον συνδυασμο πληκτρων μπαινεις σε καποιο μενου διαχειρισης του raid..και απο κει το στηνεις...ευκολο πραμα 2.Αν εχεις καρτα-raid-controller , πραγμα που δεν πιστευω , η δουλεια ειναι ακριβως οπως το (1) , απλα αντι για ενσωματωμενο sata controller , την δουλεια την κανει αλλος. 3.Αν δεν υπαρχει τιποτα απο τα παραπανω , τοτε μπορεις να στησεις το λεγομενο software raid..στην ουσια το στησιμο το κανει το λειτουργικο συστημα ...Aν θυμαμαι καλα , σε λινουξ το εργαλειο λεγεται mdadm , γοογλαρε το. Το να στησεις ομως το raid μεταξυ δυο δισκων και να θες ο ενας να κρατησει τα δεδομενα του..και μαλιστα να ειναι και λειτουργικο συστημα..δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικο με αυτο το εργαλειο.... Με hardware λυση απλα λες στον controller ..τον ταδε δισκο αντιγραφη στον δεινα δισκο...και τον "ταδε" δεν τον αγγιζει καθολου... αλλα softwar-ικα δεν ξερω ποσο ευελιξια υπαρχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VaderD Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Βασικά δεν έχει λειτουργικό πάνω ..Έχει μόνο Data και μάλιστα σε NTFS ! debian έχει ο Server που θελω να τους βάλω ! Controler εχω αλλά επειδή θέλω mirror να κάνω και να μπορώ αργότερο να το μεταφέρω ...από το debian στο arch σκέφτομαι να το κάνω στο debain ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 δεν καταλαβα..μιλαμε για 3 δισκους? ενας με λειτουργικο και 2 που θα γινουν mirror? τοτε ευκολα μεσα απο το debian και με το mdadm θα γινει η δουλεια...γοογλαρε το . αν ομως μιλαμε για 2 δισκους , debian + κενος_δισκος , τοτε χωρις hardware controller να κανει την δουλεια ομορφα και καθαρα..δεν ξερω κατα ποσο γινεται με το mdadm...εχω καιρο να ασχοληθω...δεν ξερω αν εχει την ευελιξια να διατηρησει τα δεδομενα του ενος κατα την κατασκευη του raid. επισης ξεχασα να αναφερω πριν , οτι αν υποστηριζει λειτουργια raid ο σατα controller της μητρικης..τοτε να θυμασαι οτι το raid υποστηριζεται απο συγκεκριμενα sata ports (θα αναφερει το εγχειριδιο ποια ειναι αυτα..συνηθως τα χρωματιζουν με αλλο χρωμα και τα διαχειριζεται δευτερευοντας controller) επισης αν αλλαξεις λειτουργια στον sata controller που χεις πανω το λειτουργικο.. δηλ απο achi/ide σε raid και σε αυτον τον controller παιζει και το debian για παραδειγμα...πολυ πιθανο να μην μπουταρει τα windows αν υπηρχαν στανταρ δεν θα μπουταρανε..το λινουξ σαν ευελικτο παλικαρι ομως μπορει και να μπουταρει απλα να χεις στο πισω μερος του μυαλου σου και αυτο το ενδεχομενο... οπως και να χει για μενα μια hardware λυση ειναι η πιο καθαρη αλλα και πιο δυσκινητη..π.χ. αν αλλαξουν μητρικη οι δισκοι του raid..πολυ πιθανο να μην παιξουν..ενω η software λυση παιζει παντου εφοσον το λειτουργικο που "εστησε" το raid ακολουθαει τους mirrored δισκους... EDIT : δες εδω http://iiordanov.blogspot.gr/2011/04/how-to-convert-your-single-drive-linux.html μετατρεπει εγκατασταση ubuntu , απο ενα δισκο , σε 2 δισκους σε mirror. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα