ennia Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Καλημέρα και καλό μήνα,έχω ένα παλιό pc και του είχα βάλει τα ubuntu 13.10 αλλά τωρα θέλω να περάσω παλι windows 7. προσπαθώντας να τα σβήσω μου εμφανίστηκε αυτό το μήνυμα (error: file `/boot/grub/i386-pc/normal.mod` not found) και δεν μπορω να κάνω τίποτα. πείτε καμια ιδέα πως θα μπορέσω να περάσω τα 7ρια.Υ.Γ. εχω βρει καποιες εντολες στο νετ για τη λυση του προβληματος αλλα δεν καταφερα να κανω τιποτα. το pc ειναι P4 με 512ram
mphxths Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 αρχικα να σε ενημερωσω οτι με 512 μνημη τα 7αρια θα αγκομαχουν χειροτερα και απο τον βενιζελο σε ευθεια κατα δευτερον , απλα βαζεις το σιντι με τα 7αρια και μπουταρεις απο αυτο....στο σημειο που σου λεει σε ποιον δισκο κλπ θα εγκατασταθει..σβηνεις ολα τα partitions , δημιουργεις ΕΝΑ καινουργιο (στην ουσια η εγκατασταση θα δημιουργησει ενα μικρο των 100mb περιπου και το υπολοιπο ολο σε ενα partition με τον υπολοιπο χωρο του δισκου.) Εσυ θα επιλεξεις το δευτερο partition (οχι το μικρο που εφτιαξε δηλ) και θα κανεις εγκατασταση .... Δεν εισαι συγκεκριμενος το τι προσπαθεις να κανεις και πως οποτε σου λεω ποια ειναι η νορμαλ διαδικασια...
ennia Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 δεν φτανω σε αυτο σημειο ετσι ωστε να μπορεσω να εχω επιλογες.... στην εκκινηση μου βγαζει το μηνυμα του τιτλου. απλα θελω να περασω τα 7ρια home 32bit για τα linux κολλαγαν
mphxths Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 δεν φτανεις σε αυτο το σημειο γιατι εικαζω δεν μπουταρει το σιντι ποτε..και παει να μπει στο λινουξ που προφανως του χεις βγαλει τα ματια με καποιον τροπο... σε αυτο δεν μπορει καποιος να σε βοηθησει..πρεπει να δεις με ποιον τροπο θα μπουταρει το σιντι...ειτε με ρυθμιση στο bios ειτε πατοντας καποιο κουμπι οταν ξεκιναει ο υπολογιστης για να σου βγαλει το μενου που επιλεγεις ποια συσκευη μπουταρει... απαξ και μπουταρει το σιντι των 7 , η διαδικασια ειναι αυτη που περιεγραψα παραπανω.
ennia Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 εχω τρελαθει απο χθες δεν μποταρει κανενα cd ουτε κανενα usb με κανενα λειτουργικο. μονο ενα 64β 7αρι που εχω αλλα δεν το προχωραει γιατι δεν το σηκωνει ο επεξεργαστης οπως μου βγαφει....θα φυγει απο το μπαλκονι και ειμαι και στον 5ο
dragonborn Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δοκίμασε αν υπάρχει επιλογή στο BIOS να αφαιρέσεις όλες τις συσκευές boot και άσε μόνο το DVD ή USB. Δοκίμασε και μια επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις (BIOS). Υποθέτουμε ότι αυτά που έχεις φτιάξει DVD/USB έχουν «καεί» σωστά. απλα θελω να περασω τα 7ρια home 32bit για τα linux κολλαγανΕνώ τα 7αρια θα πετάνε Δεν κόλλαγαν τα Linux, το Ubuntu (αν κατάλαβα καλά) κόλλαγε και αυτό επειδή πιθανότατα το είχες εγκαταστήσει με Unity (ή κάποιο άλλο βαρύ γραφικό περιβάλλον). Θα πρότεινα να δοκιμάσεις και άλλες διανομές (ίσα με 100+ υπάρχουν), γιατί και με τα 7αρια θα απηυδήσεις.
ennia Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 τελικα ξεμπερδεψα.... εβαλα το σιντι των 7 και τελος ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.
mphxths Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 τελικα ξεμπερδεψα.... εβαλα το σιντι των 7 και τελος ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. ενω πριν ποιο σιντι εβαζες για να περασεις τα 7αρια?!?!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα