Brut3r Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Καλημέρα, έχω μια απορία περί οθόνης και ανάλυσης. Η οθόνη που έχω έχει ως Μέγιστη Ανάλυση 1920x1080, αν βάλω στο σύστημα μου μία καλή κάρτα γραφικών που να έχει την δυνατότητα να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις σε αυτή την περίπτωση τι γίνετε; Θα έχω ως "περιορισμό" την ανάλυση της Οθόνης;
Brut3r Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Και αν επιλέξω η Κάρτα Γραφικών να δώσει μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή που υποστηρίζει το μόνιτορ, η οθόνη θα σβήσει; η θα παραμορφωθεί η εικόνα;
Xristaras12 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 δεν θα μπορεσεις να τη βαλεις ετσι απλα. Θα πρεπει να παρακαμψεις την επιλογη που εχει για να προσαρμοστει η αναλυση στη μεγιστη του μονιτορ και αφου βαλεις μεγαλυτερη αναλυση τελικως θα εχεις παρενεργειες. Θα φευγει πιο εξω το desktop απ την οθονη πχ. Φυσικα και δεν υπαρχει λογος να κανεις κατι τετοιο.
Brut3r Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μάλιστα, δηλαδή όταν θα παίζω κάποιο Παιχνίδι το μέγιστο που θα μπορώ να βάζω στα Options θα είναι το 1920x1080 ώστε να τα βλέπω μια χαρά αλλιώς θα έχω "παραμόρφωση".
Xristaras12 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 μεγαλυτερη αναλυση δεν θα βαλεις. Σε μικροτερη αναλυση θα ειναι παραμορφωμενα και θολα ΕΚΤΟΣ κ αν παιζεις σε windowed mode οποτε βαλε μια αναλυση που δειχνει σωστα.
Brut3r Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ πολύ, έχω ακόμα μια απορία για ένα παρεμφερές θέμα αλλά θα κάνω νέο post.
Cowboy Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Η οθονη σου εχει 1920x1080 pixels, δεν μπορει να προβαλει περισσοτερα. Μια καλη καρτα γραφικων ομως μπορει ομως να κανει rendering σε πολυ μεγαλυτερη αναλυση, αν μιλαμε για games. Σε αυτη την περιπτωση μπορεις να κανεις Downsampling. Δηλαδη να κανει η καρτα rendering το παιχνιδι σε αναλυση π.χ. 3840x2560 και μετα να κανεις downsample σε 1920x1080 και να το προβαλεις στην οθονη. Η διαφορα στην εικονα ειναι τεραστια, και δεν χρειαζεται πλεον antialiasing καθως η εικονα ειναι πεντακαθαρη. Το παρακατω screenshot to εχω τραβηξει στο Battlefield 4.Downsampling απο 5120x2880 σε 2560x1440 που ειναι η οθονη μου.
Cowboy Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 1. Αρκετα καινουρια games το εχουν ενσωματωμενο σαν επιλογη στις ρυθμισεις γραφικων. Ειτε σαν Downsampling, ειτε σαν Resolution Scale, ή OGSSAA. Το Battlefield 4 για παραδειγμα το εχει στις ρυθμισεις του σαν "Resolution Scale" με default τιμη 100%, και μπορεις να το ανεβασεις εως 200%. Το 200% των 1080p ειναι 3840x2160 (4Κ). 2. Παλαιοτερα παιχνιδια που δεν το εχουν ενσωματωμενο σαν επιλογη, ο πιο απλος τροπος για να το κανεις ειναι αυτος:Nvidia: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=509076AMD: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=472941 Και τωρα ψαχνω τροπο να γινεται force το custom resolution μονο οταν ανοιγω ενα παιχνιδι, για την διαρκεια του παιχνιδιου. Οταν το καταφερω θα ενημερωσω εδω.Αν και πιστευω αργα η γρηγορα θα το ενσωματωσουν και σαν επιλογη στα drivers τους οι Nvidia και η AMD. Επισης, θελεις πολυ δυνατη καρτα με πολυ VRAM για να κανεις downsample σε βαρια games. Οταν κανεις downsample απο 3840x2160 σε 1080p, για την καρτα ειναι ακριβως το ιδιο με το να επαιζες σε native 4Κ οθονη, καθως κανει rendering σε 3840x2160. 1
Xristaras12 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 στο συστημα της υπογραφης ετσι κ αλλιως δεν εχω και τρομερες απαιτησεις σε γραφικη ισχυ για το bf4 και παιζω χωρις φιλτρα και με ολα στο medium για να μην βουταει ασχημα. Σχεδον παντου εχω 70-110 fps σε 1280Χ1024 απλα με ενοχλει λιγακι το AA και κανει τρομερες γωνιες ειδικα σε καγκελα(ΠΧ locker)
Cowboy Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Για το συστημα αυτο δεν θα σου προτεινα Downsampling!Για antialiasing το καλυτερο για εσενα ειναι το FXAA που το εχει ενσωματωμeνο το Battlefield 4 και ειναι παρα πολυ ελαφρυ, το λεει "Antialiasing POST" βαλε το στο Medium ή στο High, οτι σου αρεσει περισσοτερο στο ματι.Επισης η οθονη σου ειναι 75Hz να φανταστω? Πανω απο τα fps που μπορει να δειξει η οθονη σου (75fps αν ειναι 75hz) δεν θα επρεπε να πηγαινει, γιατι θα εχεις ανωμαλιες στα γραφικα. (tearing και microstuttering). Πρεπει να περιορισεις τα fps σου στα 75 με τη χρηση Vsync (ειναι στα Options καθε game).Ειτε με το FPS Limit του MSI Afterburner, χωρις να εχεις τα μειονεκτήματα του Vsync. Ειτε με Adaprive Vsync μεσα απο Nvidia Driver ή Dynamic Vsync απο RadeonPRO για AMD.
Xristaras12 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 δεν βαζω vsync γιατι σε περιπτωσεις που γινεται ο κακος χαμος βουταω κατω απο 40αρια και πανε ολα λιγο αργα(καπνος,εκρηξεις κλπ) tearing εχω αρκετο και ελαχιστο stuttering σε αποτομες αλλαγες ναι. 75 δεν την εχω παει ποτε,τα windows απο μονα τους την εχουν στα 60. να δω αν παει 75; ποτε δεν ειχα ασχοληθει με το refresh rate της και την δουλευω ετσι απ το 2008(αν θυμαμαι καλα)
Cowboy Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δες τις δυο τελευταιες γραμμες του προηγουμενου post μου. H ποιο απλη λυση ειναι το FPS Limit μεσω MSI Afterburner. Αυτο το βιντεο σου εξηγει πως: Πες μου το μοντελο της οθονης σου και θα σου πω αν παει. Αν και για εμενα θα ηταν καλυτερο να αναβασεις λιγο τις ρυθμισεις σου και να προσπαθησεις να εχεις Min FPS: 30 και Average FPS: 60.
Ntinaras Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 1. Αρκετα καινουρια games το εχουν ενσωματωμενο σαν επιλογη στις ρυθμισεις γραφικων. Ειτε σαν Downsampling, ειτε σαν Resolution Scale, ή OGSSAA. Το Battlefield 4 για παραδειγμα το εχει στις ρυθμισεις του σαν "Resolution Scale" με default τιμη 100%, και μπορεις να το ανεβασεις εως 200%. Το 200% των 1080p ειναι 3840x2160 (4Κ). 2. Παλαιοτερα παιχνιδια που δεν το εχουν ενσωματωμενο σαν επιλογη, ο πιο απλος τροπος για να το κανεις ειναι αυτος: Nvidia: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=509076 AMD: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=472941 Και τωρα ψαχνω τροπο να γινεται force το custom resolution μονο οταν ανοιγω ενα παιχνιδι, για την διαρκεια του παιχνιδιου. Οταν το καταφερω θα ενημερωσω εδω. Αν και πιστευω αργα η γρηγορα θα το ενσωματωσουν και σαν επιλογη στα drivers τους οι Nvidia και η AMD. Επισης, θελεις πολυ δυνατη καρτα με πολυ VRAM για να κανεις downsample σε βαρια games. Οταν κανεις downsample απο 3840x2160 σε 1080p, για την καρτα ειναι ακριβως το ιδιο με το να επαιζες σε native 4Κ οθονη, καθως κανει rendering σε 3840x2160. το 200% του 1920X1080p δε νομιζω οτι ειναι το 3840Χ2160,πρεπει να ειναι το 400%...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα