Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως αυτη η ανοησία της google, όπου και καλά δεν μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. (δεν μιλάω καν για όλη την EMEA), δίνει μια εντύπωση ερασιτεχνισμού που δεν αρμόζει σε τόσο μεγάλη εταιρία.

Δηλαδή, μας λέει ότι βγάζει ως εταιρία τοσα δις το χρόνο, και δεν μπορεί να διαθέσει λίγα λεφτά να βάλει δυο λογιστές να βγάλουν άκρη με τα φορολογικά συν ότι άλλο χρειάζεται, για να έχει παρουσία σε όλη την Ευρώπη.

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ εδώ και λίγους μήνες "πουλάω" μικρές εφαρμογές στο Google Playstore αλλά χρησιμοποιώ μια Γερμανική τράπεζα.

Δεν έχω καταλάβει αν θα πρέπει να δηλώνω φόρο στην Ελλάδα ή στην Γερμανία (Ελλάδα μένω) ή όχι.

Στο Google Wallet έχει Credits, Debits και

Current Ballance που δείχνει λογικά ότι γίνονται χρεώσεις από την Google και από την στιγμή που δεν είναι καθόλου

σταθερό το "εισόδημα" πως το δηλώνει κανείς (εάν πρέπει)?

http://imgur.com/a/HANPh

Αν μπορεί και γνωρίζει κανείς ας μας ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο για το τί πρέπει να κάνουμε και να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον. :)

Δημοσ.

Εγώ εδώ και λίγους μήνες "πουλάω" μικρές εφαρμογές στο Google Playstore αλλά χρησιμοποιώ μια Γερμανική τράπεζα.

Δεν έχω καταλάβει αν θα πρέπει να δηλώνω φόρο στην Ελλάδα ή στην Γερμανία (Ελλάδα μένω) ή όχι.

Αν μπορεί και γνωρίζει κανείς ας μας ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο για το τί πρέπει να κάνουμε και να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον. :)

Εφόσον μένεις Ελλάδα, θα πρέπει να φορολογηθούν εδώ.

Το να φορολογηθούν όμως δεν είναι απλό (όπως έγραψα και μια σελίδα πιο πριν) καθώς θα πρέπει να κάνεις ΕΝΑΡΞΗ επιτηδεύματος στην εφορία (έναρξη επιχείρησης με λίγα λόγια) και να έχεις τους φόρους και τις υποχρεώσεις που έχουν και οι υπόλοιπες Ελληνικές επιχειρήσεις. (Φόρος επιτηδεύματος, ΦΠΑ,Intrastat, εγγραφή στον Ο.Α.Ε.Ε κτλ κτλ) και θα χρειαστείς σίγουρα λογιστή.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή παίζει ρόλο το που μένω και όχι η τράπεζα που μπαίνουν τα χρήματα που είναι στην Γερμανία?

Εσύ προσωπικά έχεις ασχοληθεί με το θέμα δηλαδή πουλάς εφαρμογές στο Google Playstore ή στο Appstore?

Έχει κάποιες επιλογές στο Google Wallet στις ρυθμίσεις

http://imgur.com/jKjDVOx

Eπιλογή χώρας Ελλάδα (ή Γερμανία), όμως δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω στην συνέχεια. Με λίγο ψάξιμο στο google δεν βρήκα χρήσιμες πληροφορίες.

Μάλλον θα πρέπει να βρω λογιστή όπως ανέφερες.

Δημοσ.

Εγώ φίλε με εφαρμογές των appstore δεν έχω ασχοληθεί. Είμαι λογιστής όμως και το είχα ψάξει παλαιότερα για μια παρόμοια περίπτωση(έσοδα από διαφημίσεις Google)  και δυστυχώς και εκεί χρειαζόταν έναρξη επιτηδεύματος.

Αν κάνεις έναρξη σαν επιχείρηση θα έχεις πολλά έξοδα,δες το πρώτα πριν ξεκινήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι δυνατον να υπαρχουν ανθρωποι που δεν δινουν 1 ευρω για κατι που θα χρεισιμοποιούν συνεχως; Προσωπικα αγοραζω τις εφαρμογες που χρησιμοποιώ και θεωρω τουλαχιστον αχαριστια το γεγονος να μην το κανει καποιος άλλος.

Και όμως.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ που μιλούσα με έναν φίλο μου με ένα S4 και μιλούσαμε για το What's app και μου λέει σιγά μην δίνω 89 cents τον χρόνο θα χρησιμοποιώ viber.

Δηλαδή δίνεις τόσα λεφτά για κινητό κερδίζεις τόσα χρήματα από το app τα οποία θα ξόδευες για τηλέφωνα και λες δεν δίνω 89 λεπτά ενώ εχθές έδωσες 30Ε σε ποτά και περιφανεύεσαι.

Απλά αστείο.

• Like 8
Επισκέπτης
Δημοσ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Και όμως.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ που μιλούσα με έναν φίλο μου με ένα S4 και μιλούσαμε για το What's app και μου λέει σιγά μην δίνω 89 cents τον χρόνο θα χρησιμοποιώ viber.

Δηλαδή δίνεις τόσα λεφτά για κινητό κερδίζεις τόσα χρήματα από το app τα οποία θα ξόδευες για τηλέφωνα και λες δεν δίνω 89 λεπτά ενώ εχθές έδωσες 30Ε σε ποτά και περιφανεύεσαι.

Απλά αστείο.

Δεν είναι μόνο ένας, είναι πάρα πολλοί δυστυχώς.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι όλοι ίδιοι ρε παιδιά.

Και η χώρα του developer δεν σημαίνει ότι τα apps του απευθύνονται σε έλληνες.

Σημαίνει ότι η google μπορεί να συνεργαστεί με ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και επιχειρήσεις..

Δεν ξέρω αν θα είναι Ireland η εταιρία τιμολόγησης ή η ελληνική θυγατρική..
Αν κάποιος γνωρίζει , ας ενημερώσει.

Και δεν χρειάζεται έναρξη νομίζω μέχρι κάποιο ποσό..

Επίσης όποιος κάνει έναρξη, θα έχει μεν έξοδα ασφάλισης, αλλά θα μπορεί να περνάει ως έξοδα και πολλές δαπάνες (βενζίνες - ρεύμα κλπ.) ..
Βέβαια χρειάζεται τζίρος για να ρεφάρεις τα χαράτσια του τεβε και του τέλους επιτηδεύματος (η αλητεία του Βενιζέλου)..

Αλλά αν δουλεύεις κι αλλού και είσαι νέος ασφαλισμένος , παίρνεις απαλλαγή για το ΤΕΒΕ (ή για το ΙΚΑ , όποιο από τα δύο θέλεις)..

Δημοσ.

Δεν είναι όλοι ίδιοι ρε παιδιά.

Και η χώρα του developer δεν σημαίνει ότι τα apps του απευθύνονται σε έλληνες.

Σημαίνει ότι η google μπορεί να συνεργαστεί με ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και επιχειρήσεις..

Δεν ξέρω αν θα είναι Ireland η εταιρία τιμολόγησης ή η ελληνική θυγατρική..

Αν κάποιος γνωρίζει , ας ενημερώσει.

Και δεν χρειάζεται έναρξη νομίζω μέχρι κάποιο ποσό..

Επίσης όποιος κάνει έναρξη, θα έχει μεν έξοδα ασφάλισης, αλλά θα μπορεί να περνάει ως έξοδα και πολλές δαπάνες (βενζίνες - ρεύμα κλπ.) ..

Βέβαια χρειάζεται τζίρος για να ρεφάρεις τα χαράτσια του τεβε και του τέλους επιτηδεύματος (η αλητεία του Βενιζέλου)..

Αλλά αν δουλεύεις κι αλλού και είσαι νέος ασφαλισμένος , παίρνεις απαλλαγή για το ΤΕΒΕ (ή για το ΙΚΑ , όποιο από τα δύο θέλεις)..

1)Χρειάζεται έναρξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΣΟΥ.

2)Δαπάνες όπως βεντζίνες κτλ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ, αγορές υπολογιστή και software όμως εκπίπτουν.

3)Απαλλαγή από το ΤΕΒΕ πλέον δεν παίρνεις τόσο εύκολα. (Μέχρι πέρυσι ήταν πιο εύκολο)

4)Φορολόγηση από το 1 ευρώ με 26% !!!!!!!

5)Χρειάζεται ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ λογιστή. 

Μην το κουράζουμε άλλο το θέμα παιδιά. Καταλάβατε περίπου τι παίζει για να ξεκινήσει κάποιος.

Δείτε και το παρακάτω: Άρθρο 21 (Ν. 4172/2013) Κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα

"Ως επιχειρηματική συναλλαγή ορίζεται «κάθε μεμονωμένη ή συμπτωματική πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων» 

Δημοσ.

"Ως επιχειρηματική συναλλαγή ορίζεται «κάθε μεμονωμένη ή συμπτωματική πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων» 

χμμμ ... δηλαδή αν παίρνω μερικά ψιλουδάκια από κάποια affiliations δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επιχειρηματική συναλλαγή επειδή πληρώνομαι μια φορά το τετράμηνο και έτσι δεν γίνεται να υπάρξουν 3 ομοειδείς συναλλαγές το εξάμηνο;; ή κάτι δεν κατάλαβα καλά;;; αλλά και πάλι λέει και το "κάθε μεμονωμένη" ...

μήπως μπορείς να το κάνεις πιο σαφές σε μας τους άσχετους με τα λογιστικα;;;

Δημοσ.

οι λογιστες φανταζομαι θα ξερουν.

θελω κι εγω να μαθω, αν ξερει κανεις τι ισχυει ακριβως ας μας φωτισει.

διοτι τι γινεται αν καποιος ανεβασει μια εφαρμογη επι πληρωμη και κανει πχ 100 downloads *1€=100€ ? θα ερθει το κρατος και θα τον κουρεψει? ή θα τα παιρνει μαυρα για οσα downloads γινονται ?

Εγώ μαύρα θα τα έπαιρνα χαχαχαχαχα, σιγά μην αφήσω το κράτος να βάλει χέρι στα λεφτά της εφαρμογής μου, βάζει αλλού χέρι ... φθάνει μέχρι εκεί.

Keep your hands off my app!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση Avatar_GR ..το άρθρο με διαφώτισε για το πόσο χαζό φορολογικό σύστημα έχουμε :P Θα πάω να δηλωθώ Ρουμανία να έχω 13% φορολόγηση μόνο από το ετήσιο καθαρό κέρδος της "επιχείρησης" :P

Όσο για αυτούς που λένε πως ο Έλληνας δεν πληρώνει για εφαρμογές είτε είναι 12 χρονών και δίνουν όλα τους τα λεφτά στο LoL είτε δεν ξέρουν το "αν ο σερβιτόρος είναι καλός,άσε και κάτι από τα ρέστα στην υγειά του". Καλά το είπε κάποιος πιο πάνω ...σκάνε 50αρικά για ποτά και τους πείραξε το 1ευρώ!

• Like 1
Δημοσ.

Όσο για αυτούς που λένε πως ο Έλληνας δεν πληρώνει για εφαρμογές είτε είναι 12 χρονών και δίνουν όλα τους τα λεφτά στο LoL είτε δεν ξέρουν το "αν ο σερβιτόρος είναι καλός,άσε και κάτι από τα ρέστα στην υγειά του". Καλά το είπε κάποιος πιο πάνω ...σκάνε 50αρικά για ποτά και τους πείραξε το 1ευρώ!

Η ειρωνία: Οι ίδιοι τύποι έχουν antivirus στο κινητό, το οποίο τους τρώει μπαταρία και πόρους. Οπότε πάρε κινητάρα με super επεξεργαστή για να τραβάει και πάρε καινούρια μεγαλύτερη μπαταρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...