Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι που βγηκαμε στις αγορες!....εχουμε και προεκλογικη περιοδο...

Γιατί σε οτιδήποτε πρέπει κάποιοι να δίνετε πολιτική χροιά; Για χιούμορ; Fail είναι.

• Like 2
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eχουμε 2 συνιστωσες:

1) Αξιολογες ελληνικες εφαρμογες δεν υπαρχουν ή ειναι ελαχιστες

2) Οι Ελληνες ΔΕΝ αγοραζουν εφαρμογες, μονο για candy crash saga ειναι

Δωρο αδωρο να ανεβασει Ελληνας dev τις εφαρμογες του.

Σκέφτηκες ότι αυτός ο Έλληνας developer ίσως να αναπτύζει εφαρμογή για όλο τον κόσμο, και όχι μόνο για την ελληνική αγορά, ή να έχει αναλάβει white-label την ανάπτυξη και έκδοση μιας εφαρμογής;

Πίστεψέ με, σε πολλούς μας λύνει τα χέρια.

• Like 4
Δημοσ.

Μεχρι 2.000 η 5.000€ δεν θυμαμαι το ποσο ειναι ως εσοδα απο χομπι και δεν εχει φπα ουτε χρειαζεται να κανεις εναρξη.

Δεν ισχύει αυτό.

Δυστυχώς ο Κ.Φ.Σ (πρώην Κ.Β.Σ) δεν έχει προβλέψει περιπτώσεις τέτοιες, για πιο "δίκαιη" και εύκολη φορολόγηση από χομπίστες προγραμματιστές.

Η σωστή διαδικασία είναι ότι και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

-Έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία, εγγραφή ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και επιμελητήριο.

-Θα πρέπει να εκδίδει Τιμολόγια και να τηρεί βιβλία κανονικά.

-Και εφόσον μιλάμε για εταιρεία εξωτερικού και έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών

Πλέον αν τα κάνει κάποιος αυτά θα πληρώνει: 800 η 1000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος τον χρόνο και φορολογία 26% για όσα δηλώσει από το πρώτο ευρώ και ΦΠΑ 26%.

Σωστά όλα αυτά, αλλά αν κόβεις μόνο στην Google Ireland (ένας εργοδότης) τότε λογικά μπορεί να φορολογηθείς σαν μισθωτός. Από όσο θυμάμαι αυτό ισχύει μέχρι τρεις εργοδότες. 

offtopic: Οι αποδείξεις σε ιδιώτες (όσοι και να είναι αυτοί), μου έχει πει λογίστρια ότι λαμβάνονται σαν ένας εργοδότης.

Ναι,ισχύει αυτό(ΜΟΝΟ για εργοδότες ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ όμως), αλλά θα έχεις κανονικά βιβλία σαν επιτηδευματίας, που σημαίνει ότι θα σε πιάνει κανονικά ΦΠΑ και Ο.Α.Ε.Ε.

Επίσης αυτό με την φορολόγηση σαν μισθωτός δεν είναι τόσο "ωραίο" όσο ακούγεται. Θα έχεις το πλεονέκτημα του χαμηλότερου φορολ.συντελ. αλλά δεν θα μπορείς να περάσεις έξοδα και να εκπέσεις εισφορές Ο.Α.Ε.Ε.... με λίγα λόγια ΘΑ ΠΛΕΡΩΣΕΙΣ και πάλι αρκετα!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

υπαρχει Ελληνας με android που πληρωνει για apps????

χαχαχαχα

Ειρωνικα  το λες?

Παντως δυστυχως ετσι ειναι .

Δημοσ.

Πάντως το ότι βγάλανε άκρη με τα φορολογικά ίσως είναι μια ένδειξη ότι έρχονται και οι συσκευές Nexus στην Ελλάδα...

χαχαχαχα

Και ναι, εγώ είμαι Έλληνας, πληρώνω για εφαρμογές που μου αρέσουν και συγνώμη που, παρά τα ειρωνικά σου γελάκια, δεν αισθάνομαι άσχημα γι'αυτό!

• Like 6
Δημοσ.

Οι Έλληνες αγοράζουν εφαρμογές ειδικότερα στο iOS όπου είναι και λίγοι αυτοί που κάνουν jailbrake, στο android είναι το αντίθετο ακριβώς .

Ως τώρα το iOS είχε με διάφορα περισσότερες Ελληνικές εφαρμογές για να δούμε τι θα γίνει αρχίζει και παίρνει τα πάνω του το android.

Όταν έκανα έρευνα αγοράς iPhone 4 και samsung galaxy s1 , το iPhone 4 ήταν με διάφορα καλύτερο για εφαρμογές, βέβαια και σήμερα που το έχω το iPhone 4 αποδείχθηκε πολυ καλύτερη επιλογή απο το s1.

Παλιά πχ δεν υπήρχε το App Zapp για android πλέον υπάρχει ( δε το έχω δοκιμάσει )

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

χαχαχαχα

υπάρχουμε ναι.

είτε γιατι θέλουμε να κάνουμε στην ουσία donate στον προγραμματιστή τοσο για την εφαρμογή αλλα και για το support που της κάνουν πχ στο xda, ειτε γιατι χρειαζόμαστε όντως την advanced εκδοση ή την paid app και προτιμάμε να τους δωσουμε 0.99 euro αντι να κατεβάσουμε σπασμένη.

ενδεικτικά μερικές απο τις βασικές εφαρμογές που εχω αγορασμένες και ειναι money well spent:

greenify (donation package)

gravitybox (donation)

wakelock detector (donation)

tasker (paid)

swype (paid)

tapatalk (paid)

• Like 11
Δημοσ.

υπάρχουμε ναι.

είτε γιατι θέλουμε να κάνουμε στην ουσία donate στον προγραμματιστή τοσο για την εφαρμογή αλλα και για το support που της κάνουν πχ στο xda, ειτε γιατι χρειαζόμαστε όντως την advanced εκδοση ή την paid app και προτιμάμε να τους δωσουμε 0.99 euro αντι να κατεβάσουμε σπασμένη.

ενδεικτικά μερικές απο τις βασικές εφαρμογές που εχω αγορασμένες και ειναι money well spent:

greenify (donation package)

gravitybox (donation)

wakelock detector (donation)

tasker (paid)

swype (paid)

tapatalk (paid)

+1

Όταν μια εφαρμογή σου λύνει τα χέρια και είναι προφανές ότι ο developer έχει ιδρώσει για αυτήν, το να δώσεις μερικά ευρώ είναι η μπύρα που τον κερνάς γιατι το αξίζει.

Επίσης δεν έχεις το άγχος για κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει προσθέσει κάποιος τρίτος στο πειρατικό .apk όπως και έχεις τα Update άμεσα και αυτόματα χωρίς να περιμένεις και να ψάχνεις.

• Like 8
Δημοσ.

Eχουμε 2 συνιστωσες:

2) Οι Ελληνες ΔΕΝ αγοραζουν εφαρμογες, μονο για candy crash saga ειναι

Εχω περιπου 20-30 εφαρμογές αγορασμένες στο play store... και ποιο πρόσφατη και ακριβή το Sygic στα 25€, αν και μπορουσα ανετα να το έχω σπασμένο.

Γενικά, οταν κάτι αξίζει θα το πληρώσω. Μου τρέχουν απ τα μπατζάκια? Οχι.. το αντίθετο... αλλα ο κόπος των αλλων για μια χρήσιμη εφαρμογή ας αμοίβεται... ενας καφές λιγότερος... κλαιν...

απο εκει και πέρα... κανείς Ελληνας μικρός developer δεν θα ασχοληθεί να φτιάξει εφαρμογή και να την διακινήσει μέσω Ελληνικού play store γιατι πολυ απλά θα τον σαπίσουν στην φορολόγηση. Η θα πρεπει να πουλά την εφαρμογή του πολυ ακριβά ή θα μπαίνει μέσα.

Το επιχειρείν καλώς η κακώς πλέον είναι για επιχειρήσεις με cojones απο πίσω και καλό τραπεζικό λογαριασμό. Ο μικρός δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι.

• Like 5
Δημοσ.

Η προσθήκη ήταν και απαρραίτητη και χρήσιμη γιατί όλο και κάποιος Έλληνας developer θα φτιάξει κάτι αξιόλογο που να απευθύνεται σε ανθρώπους του εξωτερικού - αν όχι και σε κάποιους Έλληνες...

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι δυνατον να υπαρχουν ανθρωποι που δεν δινουν 1 ευρω για κατι που θα χρεισιμοποιούν συνεχως; Προσωπικα αγοραζω τις εφαρμογες που χρησιμοποιώ και θεωρω τουλαχιστον αχαριστια το γεγονος να μην το κανει καποιος άλλος.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...