Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιηγήθηκα στην ιστοσελίδα του Lazarus/FPC και μπορώ να πώ ότι φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

Ποια όμως είναι η άποψή σου για το Delphi XE6?

Θέλω να πώ ότι αν επισκεφτείς την ιστοσελίδα της embarcadero θα παρατηρήσεις ότι το RAD studio της υπόσχεται σχεδόν τα πάντα. Επομένως είναι το Lazarus μπροστά όπως ήταν όταν εσύ μεταπήδησες από το Delphi 6 σε αυτό, ή πλέον η εικόνα είναι η ίδια αν δεν έχει αντιστραφεί ?

Εφόσον έχω ένα εργαλείο free με το οποίο δεν μου έχει τύχει ακόμα τίποτα που να μην μπορώ να καταφέρω, καταλαβαίνεις ότι δεν ξανασχολήθηκα ποτέ με την -εμπορική- Delphi. Ακόμα κι αν έχει γίνει ferrari, τι να την κανω τη ferrari όταν κάνω άνετα τη δουλειά μου με ένα Golf;

Και σίγουρα από μία περιήγηση σε ένα site δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, ικανό ώστε να εκφέρω άποψη.

Και ποια είναι η εικόνα του Lazarus απέναντι στην C#.NET ?

Μα νομίζω σου είπα ήδη ότι δεν είμαι σε θέση να σου τα συγκρίνω αξιόπιστα και -πόσο μάλλον- αντικειμενικά.

Όσον αφορά την PhP, όπως και εσύ ο ίδιος ανέφερες στην πρώτη σου απάντηση, το πρότζεκτ που θέλω να κάνω θα χρειαστεί και ένα κομμάτι μιας script γλώσσας όπως η PhP. και όχι να κάνω όλο το πρότζεκτ σε αυτήν.

Για αυτόν τον λόγο ναι θέλω ένα εργαλείο - μάλλον μια σουίτα εργαλείων - που να κάνει μεγαλύτερο optimization, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ και αν είναι καλύτερα να δουλέψω το Web κομμάτι με Object Oriented Pascal μέσω του Delphi ή του Lazarus, ή να το δουλέψω με την PhP (που γνωρίζω αρκετά καλά) μέσω του Delphi ή του Lazarus (εφόσον η δυνατότητα αυτή παρέχεται από αυτές τις σουίτες).

Ξαναλέω ότι δεν έχω κανένα στοιχείο του σχεδιασμού σου. Με αυτή την επιφύλαξη, εικάζοντας, θα σου έλεγα ότι:

(1) ένα κομμάτι θα πρέπει να το αναπτύξεις σε κάποιο RAD και να παράγεις exe για desktop interfaces,

(2) ένα άλλο θα "συμφέρει" καλυτερα σε php and the like,

(3) και ένα άλλο ίσως να είναι σκόπιμο να γίνει binary έστω κι αν αφορά το web.

Αυτό θα προκύψει από τις ανάγκες και τους πόρους σου.

Ε, για την τομή των (1) και (3) πιστεύω ότι ένα τέτοιο εργαλείο θα σε καλύψει απόλυτα. Αν μπορέσεις να στριμώξεις μέσα και το (2), ακόμα καλύτερα, αλλά αν όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος!

Δημοσ.

Δουλευω με delphi, και για την delphi μπορω να πω με σιγουρια οτι τα 2 πρωτα μπορει να τα κανει. Το μεγαλο πλεονεκτιμα της delphi επι της c#, σημφωνα με αυτα που μου εχουνε μεταφερει senior developers της εταιριας μου ειναι οτι ειναι πολυ καλυτερη σε συνδιασμο με δομες δεδομενων οσο αφορα ταχυτητα ευχρηστια, επιλογες. Βεβαια θα κανεις applications μονο για windows αλλα στα windows θα τρεχουνε native με ενα .exe file και τιποτα αλλο. 

Οσον αφορα το μελλον πιστευω σιγουρα η c# εχει μεγαλυτερο, αν και ειναι τοσο παρομοιες και εχουνε τοσα παρομοια 3rd party development που απλα αμα μπορεις να χρησιμοποιησεις την μια μπορεις και την αλλη. 

Φίλε @Papakaliati

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω μιας και εργάζεσαι ήδη σε περιβάλον Delphi να μου πείς αν χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του - Delphi XE6. Αν ναι τότε θα ήθελα κάποιες πληροφορίες όσον αφορά το interoperability σε άλλα OS πλην των Windows και επίσης αν η σουίτα δίνει την δυνατότητα στον προγραμματιστή να μπορεί να δουλέψει σε PhP και να την συνδυάσει με τα εργαλεία της σουίτας προκειμένου να δημιουργήσει σύνθετες Web εφαρμογές. 

Σε ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για τις πληροφορίες σου

Εφόσον έχω ένα εργαλείο free με το οποίο δεν μου έχει τύχει ακόμα τίποτα που να μην μπορώ να καταφέρω, καταλαβαίνεις ότι δεν ξανασχολήθηκα ποτέ με την -εμπορική- Delphi. Ακόμα κι αν έχει γίνει ferrari, τι να την κανω τη ferrari όταν κάνω άνετα τη δουλειά μου με ένα Golf;

Και σίγουρα από μία περιήγηση σε ένα site δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, ικανό ώστε να εκφέρω άποψη.

Μα νομίζω σου είπα ήδη ότι δεν είμαι σε θέση να σου τα συγκρίνω αξιόπιστα και -πόσο μάλλον- αντικειμενικά.

Ξαναλέω ότι δεν έχω κανένα στοιχείο του σχεδιασμού σου. Με αυτή την επιφύλαξη, εικάζοντας, θα σου έλεγα ότι:

(1) ένα κομμάτι θα πρέπει να το αναπτύξεις σε κάποιο RAD και να παράγεις exe για desktop interfaces,

(2) ένα άλλο θα "συμφέρει" καλυτερα σε php and the like,

(3) και ένα άλλο ίσως να είναι σκόπιμο να γίνει binary έστω κι αν αφορά το web.

Αυτό θα προκύψει από τις ανάγκες και τους πόρους σου.

Ε, για την τομή των (1) και (3) πιστεύω ότι ένα τέτοιο εργαλείο θα σε καλύψει απόλυτα. Αν μπορέσεις να στριμώξεις μέσα και το (2), ακόμα καλύτερα, αλλά αν όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος!

Φίλε @geomagas

Ο σχεδιασμός που ανέφερες για τα πρώτα δύο βήματα είναι αυτός που πρόκειται να ακολουθήσω (με κάθε επιφύλαξη αναλόγως των αναγκών και έξτρα λειτουργειών που μπορεί να προκύψουν). Για το τρίτο (3) βήμα, δεν ξέρω αν υπάρχει σκοπιμότητα να δημιουργηθεί ένα κομάτι για Web σε binary format. καθώς και ποιες ανάγκες και σκοπούς θα καλύψει. 

Σίγουρα όμως αυτό είναι πάνω-κάτω το πλάνο που σκέφτομαι να ακολουθήσω.

Από εκεί και πέρα όμως θα ήθελα την άποψή σου για το εάν το Lazarus επιτρέπει την δημιουργία Web εφαρμογών μέσω PhP ή αν απαιτεί την χρήση άλλης γλώσσας. (Θεωρώ ότι είναι γλυτώνεις σημαντικό χρόνο όταν μπορείς να χρησιμοποιείς γλώσσες που γνωρίζεις και χρησιμοποιείς καιρό από το να κάνεις την ίδια δουλειά με γλώσσες που δεν "κατέχεις" τόσο καλά).

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου

Δημοσ.

Απο οσο εχω δει δε νομιζω πως η FPC εχει τιποτα τρελο για web development. Με php μπορεις να κανεις παρα πολλα με καποιο framework. πχ laravel , symfony , zend  και να εχεις ORM support.

Επειδή έχεις μια ταση προς delphi απο οτι βλεπω πιστευω πως καλο ειναι να κανεις evaluate. Φτιαξε και με τις δυο τεχνολογιες ενα μινι Project σχετικο με αυτο που θες. Και θα εχεις καλυτερη εικονα

• Like 2
Δημοσ.

Απο οσο εχω δει δε νομιζω πως η FPC εχει τιποτα τρελο για web development. Με php μπορεις να κανεις παρα πολλα με καποιο framework. πχ laravel , symfony , zend  και να εχεις ORM support.

Επειδή έχεις μια ταση προς delphi απο οτι βλεπω πιστευω πως καλο ειναι να κανεις evaluate. Φτιαξε και με τις δυο τεχνολογιες ενα μινι Project σχετικο με αυτο που θες. Και θα εχεις καλυτερη εικονα

Φίλε @ParhsG

Έψαξα λίγο την FPC και δυστυχώς παρατήρησα ότι το Lazarus υποστηρίζει μονάχα JScript, και όχι PhP που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια. Βέβαια όπως πολύ σωστά επισήμανες, το Web κομμάτι, μπορώ να το φτιάξω με κάποιο άλλο framework όπως αυτά τα 3 που ανάφερες (Εδώ χρειάζομαι τις γνώσεις του φίλου @geomagas που γνωρίζει και χρησιμοποιεί το Lazarus ). 

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω και μία άλλη παράμετρο στην συζήτηση:

Ένας λόγος που είμαι σκεπτικός με την C#.NET παρά την μεγάλη αποδοχή της και ζήτησή της από την αγορά, είναι γιατί στο Web κομμάτι - απ' όσο ξέρω - δεν υποστηρίζει PhP ενώ αντίθετα υποστηρίζει Java, AJAX και βεβαίως JSscript.

Θέλω να πώ ότι εφόσον για να χρησιμοποιήσω την PhP θα πρέπει να πάω σε κάποιο PhP framework (όπως τα προαναφερθέντα από τον φίλο ParhsG), δεν μπορώ να δω πώς θα με βοηθούσε η C#.NET περισσότερο από το Delphi, όταν - όπως δηλώσανε κάποιοι φίλοι εδώ - τα Desktop-interfaces γίνονται θα μπορούσα να πώ "πιο ολοκληρωμένα και αξιόπιστα" με το Delphi.

Δημοσ.

Εγω γενικα συνδέω τις εφαρμογες με καποιο public API. REST ,SOAP κτλ.Ετσι δεν εχει σημασια η τεχνολογια απο πισω.Επιπλεον μπορεις να κανεις extension στη Php αλλα και σε αλλες μεσω delphi κτλ.

Ειχα ενα server με C#  . NET που ειχε API και με αυτο γιναν εφαρμογες για windows , android, ios  και java! .

Επισης εγινε και σερβερ με ruby και δε χρειαστηκε να αλλαξει τιποτα στα αλλα.

Δημοσ.

Η C#.NET υποστηρίζει Java;;;

Συγνώμη για το λάθος,

Πάνω στο χέρι γίνονται καμιά φορά λάθη. Όχι η C#.NET δεν υποστηρίζει Java

Σ' ευχαριστώ φίλε Geomagas για την έγκαιρη παρατήρηση....

Εγω γενικα συνδέω τις εφαρμογες με καποιο public API. REST ,SOAP κτλ.Ετσι δεν εχει σημασια η τεχνολογια απο πισω.Επιπλεον μπορεις να κανεις extension στη Php αλλα και σε αλλες μεσω delphi κτλ.

Ειχα ενα server με C#  . NET που ειχε API και με αυτο γιναν εφαρμογες για windows , android, ios  και java! .

Επισης εγινε και σερβερ με ruby και δε χρειαστηκε να αλλαξει τιποτα στα αλλα.

Φίλε @ParhsG

Θα ήθελα να μου δώσεις μερικές πληροφορίες όσον αφορά την δημιουργία extension του Delphi για PhP, αν δεν σου είναι πολύς κόπος.

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...