Προς το περιεχόμενο

Διαδικασια μεταβιβασης αυτοκινητου με παραδομενες πινακιδες,χωρις πληρωμενα τελη για το 2014 και ανασφαλιστου.

Thanos1972

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια.

Υπαρχει κανενας καλος ανθρωπος που να εκανε προσφατα την παραπανω διαδικασια?

τελικα βρηκα μεταχειρισμενο να παρω,ενα Honda HRV το οποιο ο κατοχος του εχει παραδοσει πινακιδες για να μην ειχε τα τελη του 2014.οποτε ειναι και χωρις τελη και ανασφαλιστο.

Ο νομος ψηφιστηκε που ελεγε για λιγοτερα τελη οταν θα γινετε μεταβιβαση στο μεσο της χρονιας?

επισης,να ενημερωσω οτι το αυτοκινητο εχει ΚΤΕΟ μεχρι τον Νοεμβριο.

Ξερω οτι χρειαζετε να υπαρχει το χαρτι του ΚΤΕΟ μαζι και οτι πλεον οι μεταβιβασεις δεν γινονται στα ΚΕΠ αλλα στις νομαρχιες.

Οι πινακιδες ειναι παραδομενες σε αλλη πολη απο αυτη που ειμαι.

Ο πωλητης πρεπει να παει,να πληρωσει τα τελη και το κοστος μεταβιβασης που ειναι εαν θυμαμαι καλα 165 euros για 1600.ωραια,πρεπει να ειμαι και εγω μαζι του?(γιατι ειναι σε αλλη πολη).

επισης για να παρω τις πινακιδες πρεπει να βγαλω κατευθειαν ασφαλεια?

γενικοτερα θυμηστε μου λιγο ποια ειναι η διαδικασια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρεπει να παει να παρει τις πινακίδες ο ιδιοκτητης και να πληρωσει για τελη κυκλοφοριας από Μαιο μεχρι Δεκεμβριο (8 μηνες)

Μετα μπορει να στο μεταβιβασει και εσυ πληρωνεις καπου τοσα που λες 165 ευρω και αμμεσα να το ασφαλισεις την ιδια μερα για να μπορει να κυκλοφορησει

Ναι η διαδικασια δεν γινεται πια στα ΚΕΠ

Καλο το HRV αλλα θα εχει τα χρονακια του μιας και νομιζω σταματησε το 2004 να βγαινει

Εχω το CRV του 2008 με υγραεριο

• Like 1

το 2006 σταματησε αλλα αυτο που θα παρω ειναι του 2001 με το vtek.ειναι καλη η τιμη αλλα θα χρειαστει τα service του.ακομη και τον ιμαντα...και λαστιχα.και ξερω οτι αυτα ειναι αρκετα χρηματα.στην ξεφτιλα για τις 16αρες ζαντες θελει 400 euros σε μετριο λαστιχο και αλλα τοσα για τον ιμαντα με τα υπολοιπα.αλλα με ενθουσιασε το αυτοκινητο λιγο που το περπατησα (δεν εχει πινακιδες γαρ) και ειναι Ελληνικο κατασκευασμενο στην ιαπωνια και οχι εγγλεζικο.

με αυτη την αλλαγη ανεβαινω στην τεχνολογια του αυτοκινητου απο το 1972 στο 2001.ειναι καλο αλμα για εμενα :) :P

βασικα ειναι αξιοπιστο αυτοκινητο και κατι τετοιο εψαχνα και εγω.να μην ζηταει πολλα.και απο ερευνα που εχω κανει τετοιο ειναι και το συγκεκριμενο.3πορτο και καθαρο.ουτε διαρροες εχει απο κατω ουτε τιποτα.

σε ευχαριστω για την απαντηση.αυτο που θελω να μαθω ειναι εαν το αυτοκινητο πρεπει να ειναι ασφαλισμενο για να γινει η μεταβιβαση.οχι για να κυκλοφορησει,για να μεταβιβαστει.γιατι αυτα που διαβαζω ειναι οτι για μεταβιβαση πρεπει να εχει κτεο και οχι ασφαλεια.

και επειδη ειναι σε αλλη πολη,δεν θελω να το ασφαλισω στο ονομα μου χωρις να εχει γινει η μεταβιβαση...καταλαβαινεις τι θελω να πω.βασικα και τωρα που το σκεφτομαι,δεν μπορω να το ασφαλισω στο ονομα μου αφου δεν ειναι δικο μου.οποτε λογικα μιλωντας,δεν θα χρειαστει για την μεταβιβαση.

αλλα,βγαζεις ακρη με αυτους......

Ειναι λιγο θεατρο του παραλογου

Προχτες το εκανα

Η εφορια για να δωσει πινακιδες πρεπει να πας φωτοτυπια του σηματος της ασφαλειας

Αν μπορει να βγαλει ασφαλιστηριο ο νεος ιδιοκτητης (πριν παρει την αδεια στο ονομα του) εχει καλως

(εδω πιθανως θα σου φερει αντιρρηση ο ασφαλιστης ενω η εφορια το δεχεται)

Αλλιως βρισκεις μια ασφαλιστικη και τους λες να σου βγαλουν χωρις να πληρωσεις τιποτα, ενα προσωρινο σημα για λιγα λεπτα της ωρας και μετα το ακυρωνουν και βγαινει κανονικο στο ονομα του νεου ιδιοκτητη

2ο θεατρο του παραλογου ειναι οτι αλλαξε ο νομος και πρεπει να πληρωσεις το σημα για να το παρεις και ειναι στην κριση του ασφαλιστη να σε εξυπηρετησει

Μετα παει και παιρνει τις πινακιδες και αδεια και πληρωνει τελη για τους υπολοιπους μηνες

Πατε μαζι στο υπουργειο μεταφορων και κανετε τη μεταβιβαση οπου πρεπει να εχετε μαζι  το χαρτι του ΚΤΕΟ την αποδειξη τελων και φωτοτυπια ταυτοτητων και ΚΤΕΟ

Ο νεος ιδιοκτητης κανει ασφαλεια

• Like 1

Α μαλιστα.θελει φωτοτυπια την καινουργια την ασφαλεια.οκ.....και εγω πως θα το ασφαλισω στο ονομα μου αφου δεν ειναι ακομη δικο μου.αρα πρεπει να το κανει ο τωρινος ιδιοκτητης.ωραια πραγματα.και αντε πες στραβωνει η δουλεια...να δω τι θα την κανω την ασφαλεια.οποτε θα προσπαθησω αυτο που λες,για μια μερα εστω ασφαλιση.λεμε τωρα.παραλογο οπως λες.

οκ με τις φωτοτυπιες,το καταλαβα αυτο.

γνωριζει κανεις εαν γινετε να ερθει ο φακελος του αυτοκινητου απο την πολη που ειναι,στην πολη που ειμαι χωρις να εχει γινει η μεταβιβαση και χωρις να παραστω εγω προσωπικα εκει?

Η νέα νομοθεσία λέει πως για να γίνει άρση ακινησίας πρέπει να τους δείξεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο και όχι απλά προσωρινό σήμα, τώρα αν κάποια εφορία κάνει άρση με προσωρινό σήμα θα είναι παρατυπία. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι υποχρέωση του πωλητή να φροντίσει τις διαδικασίες και να πληρώσει τα τυχόν έξοδα για αυτό. Εκτός βέβαια αν ο αγοραστής βρει ασφαλιστή που δέχεται να το ασφαλίσει απευθείας στο όνομα του πριν μεταβιβαστεί.

γνωριζει κανεις εαν γινετε να ερθει ο φακελος του αυτοκινητου απο την πολη που ειναι,στην πολη που ειμαι χωρις να εχει γινει η μεταβιβαση και χωρις να παραστω εγω προσωπικα εκει?

Ναι, ο ιδιοκτήτης μπορεί να το ζητήσει αυτό, και αν θυμάμαι καλά χρεώνουν κάπου 70-80€. Η μεταβίβαση όμως μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μηχανολογικό, δεν είναι ανάγκη να γίνει σε κείνο που βρίσκεται ο φάκελος. Φτάνει να μην υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, αν υπάρχει πρέπει πρώτα να γίνει άρση στο μηχανολογικό που βρίσκεται ο φάκελος, και μετά μπορεί να γίνει η μεταβίβαση οπουδήποτε. Η μόνη διαφορά είναι πως πρέπει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά να τους πας έναν φάκελο με έλασμα(0,80€ κοστίζει), και αυτό γιατί θα δημιουργηθεί νέος φάκελος τον οποίο τον ονομάζουν "υποφάκελο λόγω μεταβίβασης". Ο αρχικός φάκελος θα παραμείνει στο μηχανολογικό που βρισκόταν πριν τη μεταβίβαση. Επίσης δεν είναι ανάγκη να παραστείς προσωπικά στη μεταβίβαση, μπορείς να κάνεις μια εξουσιοδότηση σε οποιονδήποτε, ακόμα και τον πωλητή.

• Like 1

Α μαλιστα.ωραια,πες δεν γινετε αρση ακινησιας ακομα.μεταβιβαση μπορει να γινει χωρις ασφαλιστιριο,να ερθουν οι πινακιδες στην πολη που ειμαι και να τα κανω εγω τα παντα?θα μου πεις,αρση ακινησιας ειναι στο ονομα του τωρινου ιδιοκτητη.

εαν θυμαμαι καλα παντως το 2007 που ειχα κανει αρση ακινησιας την αντικα,δεν ειχα πληρωσει κατι για την μεταφορα του φακελου σε αλλη πολη.θα μου πεις,εκει ειχαν καταστραφει οι παλιες πινακιδες και επρεπε να βγαλω νεες οποτε ισως γιαυτο ηταν κατι τετοιο.

παρακρατηση κυριοτητας δεν υπαρχει.

το αυτοκινητο ειναι αγορασμενο απο την πολη που ειμαι,το αγορασε αυτος,μετεφερε τον φακελο στην πολη που ειναι,οι πινακιδες του ειναι απο εδω που ειμαι και θελω να φερω τον φακελο.αυτο το λεω γιατι ισως υπαρχει ο αρχικος φακελος εδω που ειμαι εγω.

σε καθε περιπτωση,σας ευχαριστω και κατι τελευταιο,η μεταβιβαση μπορει να γινει οποιαδηποτε ημερα εκτος τεταρτης εαν θυμαμαι καλα?τελος,οταν παρω τις πινακιδες,τις παιρνω την ιδια μερα?

δεν ειναι το θεμα το παιδεμα.το θεμα ειναι το τι χαρτια πρεπει να εχω μαζεψει απο την αρχη (που ψιλοκαταλαβα τι πρεπει να εχω μαζι μου) και να παω μια φορα και να τελειωνω με το ζητημα.

(ασε που σιγα μην δωσω 40 euros για δουλεια που μπορω να κανω μονος μου).

Φίλε Θάνο μπερδεύεις πολύ τα πράγματα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Α μαλιστα.ωραια,πες δεν γινετε αρση ακινησιας ακομα.μεταβιβαση μπορει να γινει χωρις ασφαλιστιριο,να ερθουν οι πινακιδες στην πολη που ειμαι και να τα κανω εγω τα παντα?θα μου πεις,αρση ακινησιας ειναι στο ονομα του τωρινου ιδιοκτητη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει μεταβίβαση(η οποία γίνεται στη διεύθυνση μεταφορών) είναι η ύπαρξη άδειας κυκλοφορίας, κατά συνέπεια πρέπει να γίνει πρώτα άρση ακινησίας. Στη μεταβίβαση όχι, δεν χρειάζεται να είναι ασφαλισμένο. Επίσης η ακινησία γίνεται στις εφορίες, δεν νομίζω να υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν τα χαρτιά της ακινησίας σε άλλη πιο κοντινή εφορία. Και ναι, ο τωρινός ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει άρση ακινησίας, ή κάποιος άλλος με εξουσιοδότηση.

εαν θυμαμαι καλα παντως το 2007 που ειχα κανει αρση ακινησιας την αντικα,δεν ειχα πληρωσει κατι για την μεταφορα του φακελου σε αλλη πολη.θα μου πεις,εκει ειχαν καταστραφει οι παλιες πινακιδες και επρεπε να βγαλω νεες οποτε ισως γιαυτο ηταν κατι τετοιο.

Είσαι σίγουρος ότι έγινε μεταφορά φακέλου? Κατά κανόνα δεν υπάρχει λόγος για μεταφορά φακέλου, εκτός αν υπάρχει άλλη διαδικασία για τις "αντίκες" που αγνοώ. Η επανέκδοση πινακίδων λόγω καταστροφής δεν έχει να κάνει με μεταφορά φακέλου.

παρακρατηση κυριοτητας δεν υπαρχει.

Ωραία.

το αυτοκινητο ειναι αγορασμενο απο την πολη που ειμαι,το αγορασε αυτος,μετεφερε τον φακελο στην πολη που ειναι,οι πινακιδες του ειναι απο εδω που ειμαι και θελω να φερω τον φακελο.αυτο το λεω γιατι ισως υπαρχει ο αρχικος φακελος εδω που ειμαι εγω.

Με μπερδεύουν αυτά που γράφεις. Για να καταλάβεις πως γίνεται, η πρώτη άδεια του αυτοκινήτου που έχω τώρα βγήκε από τη διεύθυνση μεταφορών στο Μπραχάμι. Κάποια στιγμή πουλήθηκε σε μόνιμο κάτοικο Πατρών, αλλά η μεταβίβαση έγινε στη διεύθυνση μεταφορών στη Μεσογείων επειδή βόλευε να γίνει εκεί. Στη Μεσογείων δημιουργήθηκε υποφάκελος λόγω μεταβίβασης, και ο αρχικός παρέμεινε στο Μπραχάμι. Αργότερα πουλήθηκε σε μένα, η μεταβίβαση έγινε στην Πάτρα, δημιουργήθηκε πάλι υποφάκελος εδώ, και ο αρχικός φάκελος συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα στο Μπραχάμι.

Μην σκας για το που βρίσκεται ο φάκελος, δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει, όπως ξαναέγραψα μεταβίβαση μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Και σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση του πωλητή να κάνει την άρση ακινησίας, να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, να κάνει άρση παρακράτησης, να το περάσει ΚΤΕΟ, και γενικά οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να μπορέσει να το μεταβιβάσει.

σε καθε περιπτωση,σας ευχαριστω και κατι τελευταιο,η μεταβιβαση μπορει να γινει οποιαδηποτε ημερα εκτος τεταρτης εαν θυμαμαι καλα?τελος,οταν παρω τις πινακιδες,τις παιρνω την ιδια μερα?

Ναι, οι μεταβιβάσεις γίνονται Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Οι πινακίδες κανονικά πρέπει να βρίσκονται πάνω στο αυτοκίνητο, και να τις παραλάβεις μαζί με συτό. Στην μεταβίβαση χρειάζεται μόνο η άδεια, όχι οι πινακίδες.

δεν ειναι το θεμα το παιδεμα.το θεμα ειναι το τι χαρτια πρεπει να εχω μαζεψει απο την αρχη (που ψιλοκαταλαβα τι πρεπει να εχω μαζι μου) και να παω μια φορα και να τελειωνω με το ζητημα.

(ασε που σιγα μην δωσω 40 euros για δουλεια που μπορω να κανω μονος μου).

Ωραία, η μεταβίβαση γίνεται στη διεύθυνση μεταφορών. Χρειάζεσαι:

Άδεια κυκλοφορίας και φωτοτυπία αυτής(χωρίς παρακράτηση).

Δελτίο τεχνικού ελέγχου(ΚΤΕΟ) σε ισχύ, και φωτοτυπία αυτού.

Παρουσία πωλητή-αγοραστή ή εξουσιοδοτημένοι αυτών.

Φάκελο με έλασμα σε περίπτωση που ο αρχικός φάκελος είναι αλλού.

Να γνωρίζεις την ακριβή διεύθυνση και το ΑΦΜ του αγοραστή.

edit

Ξέχασα το σημαντικότερο, για 1600cc παράβολο 165€ από την alpha bank στο όνομα του αγοραστή που θα γράφει την πινακίδα του αυτοκινήτου.

• Like 1

Πρεπει να παει να παρει τις πινακίδες ο ιδιοκτητης και να πληρωσει για τελη κυκλοφοριας από Μαιο μεχρι Δεκεμβριο (8 μηνες)

Μετα μπορει να στο μεταβιβασει και εσυ πληρωνεις καπου τοσα που λες 165 ευρω και αμμεσα να το ασφαλισεις την ιδια μερα για να μπορει να κυκλοφορησει

Ναι η διαδικασια δεν γινεται πια στα ΚΕΠ

Καλο το HRV αλλα θα εχει τα χρονακια του μιας και νομιζω σταματησε το 2004 να βγαινει

Εχω το CRV του 2008 με υγραεριο

καλησπερα παιδια...

φιλε γιαννη νομιζω οτι δεν εχει δημοσιευτη \ψηφιστει κατι τετοιο και αν κανεισ αρση πινακιδων πληρωνεισ τα τελη για ολο το χρονο..του 2014....

επισης αν το αυτοκινητο καθοταν σε ακινισια (με παραδομενεσ πινακιδες και το 2013 εχω την εντυπωσει οτι πληρωνεισ και τα τελη του προηγουμενου χρονου...αυτο το τελευταιο βεβαια το λεω με καθε επιφυλαξη....

επιστρεφω και διορθωνω  οτι ναι μπορει να γινει ,αλλα για οχηματα που  παραδωθηκαν οι πινακιδες  τους μονο για το  ετοσ 2014 δηλαδη στα τελη δεκεμβριου του 2013....

σε αντιθετη περιπτωση ισχυουν τα παραπανω...

καλησπερα παιδια...

φιλε γιαννη νομιζω οτι δεν εχει δημοσιευτη \ψηφιστει κατι τετοιο και αν κανεισ αρση πινακιδων πληρωνεισ τα τελη για ολο το χρονο..του 2014....

επισης αν το αυτοκινητο καθοταν σε ακινισια (με παραδομενεσ πινακιδες και το 2013 εχω την εντυπωσει οτι πληρωνεισ και τα τελη του προηγουμενου χρονου...αυτο το τελευταιο βεβαια το λεω με καθε επιφυλαξη....

επιστρεφω και διορθωνω  οτι ναι μπορει να γινει ,αλλα για οχηματα που  παραδωθηκαν οι πινακιδες  τους μονο για το  ετοσ 2014 δηλαδη στα τελη δεκεμβριου του 2013....

σε αντιθετη περιπτωση ισχυουν τα παραπανω...

Καλησπερα .Ο φιλος μας γραφει :

Υπαρχει κανενας καλος ανθρωπος που να εκανε προσφατα την παραπανω διαδικασια?

τελικα βρηκα μεταχειρισμενο να παρω,ενα Honda HRV το οποιο ο κατοχος του εχει παραδοσει πινακιδες για να μην ειχε τα τελη του 2014.

Δεν λεει καπου ότι δεν ειχε πληρωσει και του 2013

Το αν εχει ηδη ψηφιστεί δεν το ξερω  αλλα όπως αλλα πολλα εχουν λεχθει

καλησπερα παιδια...

Καλησπέρα.

Και ψηφίστηκε, και δημοσιεύτηκε, και κοινοποιήθηκε. Λεπτομέρειες μπορείς να δεις εδώ:

http://www.odigostoupoliti.eu/arsi-akinisias-aftokiniton-gia-2014-teli-kikloforias-ipologismos/#sthash.YHtdX76D.dNHpOFFA.dpbs

• Like 2

Μαγκες,ευχαριστω για τις απαντησεις.σε καθε περιπτωση θα ενημερωσω τι γινετε.

οσον αφορα την αντικα,ναι ειχε μεταφερθει ο φακελος αφου το ειχα ζητησει χωρις να πληρωσω.απο Θεσσαλονικη που ηταν οπως και οι πινακιδες του,τα μετεφερα Ξανθη οπου εβγαλα και Ξανθιωτικες πινακιδες.

οσον αφορα την τωρινη αγορα,η ακινησια εγινε το 2013.ο ιδιος μου διευκρινισε οτι τα τελη του 2013 ηταν πληρωμενα.

ολα καλα ως εδω.κτεο υπαρχει σε ισχυ μεχρι τον Νοεμβριο.

την αρση θα παει να την κανει ο ιδιος,θα πληρωσει και τα τελη (κατοπιν συμφωνιας μας,τα τελη ειναι δικο μου κοστος) στην πολη που παρεδωσε πινακιδες,θα τις παρει και θα ερθει μετα εδω να κανουμε την μεταβιβαση,να πληρωσω και οτι ειναι να πληρωσω και τετοια.

αυτο που με καιει ειναι η ασφαλεια.ο ιδιος μου διευκρινησε οτι για να γινει η μεταβιβαση,πρεπει να ειναι ασφαλισμενο το αυτοκινητο πλεον.αλλαξε ο νομος.

και καθομαι και αναρωτιεμαι εγω,πως θα το ασφαλισω το αυτοκινητο στο ονομα μου αφου δεν το εχω παρει ακομα στο ονομα μου?εαν κατσει καμια στραβη τελευταια στιγμη,τι θα την κανω την ασφαλεια του συγκεκριμενου αυτοκινητου?????ρωταω εγω τωρα.

μιλησα με τον ασφαλιστη μου και λεει οτι υπαρχει μια φορμα στο μηχανολογικο (εκει που γινονται οι μεταβιβασεις τελος παντων) που την συμπληρωνει ο πωλητης και αναφερει οτι ειναι για μεταβιβαση ετσι ωστε να γινει η μεταβιβαση και μετα να βγαλω ασφαλεια.ειναι ολιγον μπερδεμα αλλα μεσα στις επομενες μερες θα ξεκαθαρισουν τα πραγματα που θα κανω την παραπανω διαδικασια και θα ενημερωσω.

αυτο που με καιει ειναι η ασφαλεια.ο ιδιος μου διευκρινησε οτι για να γινει η μεταβιβαση,πρεπει να ειναι ασφαλισμενο το αυτοκινητο πλεον.αλλαξε ο νομος.

Αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω, ούτε στο google βρήκα κάτι με σύντομη αναζήτηση. Αλλά και έτσι να είναι, γιατί τη στιγμή της μεταβίβασης δεν δείχνει το ασφαλιστήριο που θα δείξει όταν θα κάνει άρση ακινησίας? Ή ισχυρίστηκε ότι άλλαξε και αυτό, δλδ ότι δεν χρειάζεται ασφαλιστήριο για να κάνει άρση? Όπως και να έχει, είναι πρόβλημα του πωλητή και όχι δικό σου, αυτός πρέπει να το λύσει.

και καθομαι και αναρωτιεμαι εγω,πως θα το ασφαλισω το αυτοκινητο στο ονομα μου αφου δεν το εχω παρει ακομα στο ονομα μου?

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί σπας το κεφάλι σου για το πως θα λύσεις τα προβλήματα του πωλητή :)

εαν κατσει καμια στραβη τελευταια στιγμη,τι θα την κανω την ασφαλεια του συγκεκριμενου αυτοκινητου?????ρωταω εγω τωρα.

Μόνο ο ασφαλιστής σου/η ασφαλιστική σου μπορεί να σου πει αν γίνεται να το ακυρώσεις και να σου επιστραφούν χρήματα. Εφόσον βέβαια βρεθεί ασφαλιστής/ασφαλιστική να στο ασφαλίσει χωρίς να σου ανήκει.

μιλησα με τον ασφαλιστη μου και λεει οτι υπαρχει μια φορμα στο μηχανολογικο (εκει που γινονται οι μεταβιβασεις τελος παντων) που την συμπληρωνει ο πωλητης και αναφερει οτι ειναι για μεταβιβαση ετσι ωστε να γινει η μεταβιβαση και μετα να βγαλω ασφαλεια.ειναι ολιγον μπερδεμα αλλα μεσα στις επομενες μερες θα ξεκαθαρισουν τα πραγματα που θα κανω την παραπανω διαδικασια και θα ενημερωσω.

Αυτό, τουλάχιστον με τον τρόπο που το διατυπώνεις, έρχεται σε αντίφαση με αυτό που έγραψες πριν. Από τη μία δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση ανασφάλιστου αυτοκινήτου, από την άλλη όμως γίνεται μεταβίβαση ανασφάλιστου εφόσον ο πωλητής γράψει στη "φόρμα" ότι πρόκειται για μεταβίβαση...

Πολύ το κουράσαμε, όπως έγραψα και πριν οτιδήποτε διαδικασίες και έξοδα για να γίνει το όχημα μεταβιβάσιμο επιβαρύνουν τον πωλητή, ο αγοραστής πληρώνει μόνο την αξία του οχήματος που έχει συμφωνηθεί συν την μεταβίβαση. Εγώ στη θέση σου θα ζητούσα από τον πωλητή να ετοιμάσει μόνος του ότι χαρτιά χρειάζονται, μόλις τα ετοίμαζε θα πήγαινα στην τράπεζα να πληρώσω τέλη μεταβίβασης και άδειας, και καπάκι στο μηχανολογικό για μεταβίβαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...