Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο baskon με αυτό το με πρωτη ματια επιθετικο που μου φανηκε καπως ποστ, με εκανε να διαβασω και το παραπανω το οποιο σχολιασε.

Ένα σχολιο λοιπον και από μενα για το ^^.

Αν το να δωσεις 1000 ευρω είναι λαθος για την στιγμη συμφωνα και με τη γνωμη του SavvinDiesel (κατι που ολοι εχουμε γραψει ως γνωμη αρκετες φορες στα σχετικα με 4Κ τοπικς), το να δωσεις 4000+500=4500 είναι "4 φορες λαθος" με το ιδιο ακριβως σκεπτικο. Δεν υπαρχει επενδυση οσο και αν μοιαζει επειδή θα αλλαξεις το κουτακι όπως το λες των υποδοχων, αφου το 8Κ είναι πολύ πιο κοντα απο το 2020 που νομιζεις ότι "θα φτασει στην Ελλαδα το 4Κ". Οσο ξεπερασμενη θα είναι αυτή των 1000 ευρω, άλλο τοσο ξεπερασμενη θα είναι και αυτή των 4500. Με την διαφορα ότι με το ποσο των 4500 που εχεις δωσει, θα επαιρνες μια ξεπερασμενη των 1000ευρω τωρα+ μια φρεσκια των 8Κ μετα απο 4-5 χρονια. Η ακομα καλυτερα μια καλυτερη σε ένα χρονο + μια 8Κ μετα απο 4-5 χρονια. Κ.ο.κ.

Αν απο το ποστ σου εβγαινε καθαρα το μηνυμα "μην αγορασετε τωρα μια 4K tv, εκανα και εγω "λαθος" που πηρα μια-δεν ηξερα δεν ρωτησα", δεν θα διαβαζες τις αντιδράσεις που προκαλεσε το ποστ σου, που ηταν περισσοτερο "μην παρετε μια φτηνη, καλυτερα παρτε μια ακριβη γιατι είναι future proof", γιατι μονο εκει εστιασε το ποστ σου ως διαφορα των 2. ΔΕΝ είναι future proof λοιπον ουτε η ακριβη. Το μονο που μπορεις να πεις είναι, πως είναι 5% πιο future proof (λογω του νέο hdmi που αναφέρεις - με εξτρα κοστος ομως), με μια τιμη όμως 350% πιο πανω + το επιπλέον κοστος που θα χειροτερεψει ακομα την "κακη αγορα" (αν σκεφτόμαστε με ορους VFM).

Κατά τα αλλα μεγεια σου. :)

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την ανάλυση σου και την τεκμηρίωσή σου.

Τίποτε δεν αποτελεί furureproof αγορά ή επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας, όταν πρωτόκολλα και features αλλάζουν σαν τα πουκάμισα σε γρήγορο χρονικό διάστημα και ειδικά σε cosumer products.

Επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας αποτελεί κάτι το οποίο θα δώσει πίσω τα λεφτά του ή δε θα προκαλεί μπελάδες σε κάποιον που πραγματικά το θέλει για επαγγελματική χρήση (και όντως εκεί δε θα τον νοιάξει το ποσό που δαπάνησε γιατί θα το πάρει πίσω λίαν συντόμως). Παράδειγμα τηλεόραση εγκατεστημένη σε εταιρία στο conference/meeting/board room για 5ετία γεμάτη που χρησιμοποιείται συνεχώς για παρουσιάσεις κλπ και που το boxάκι θα ήταν σαφώς καλύτερη λύση από το να ξηλώνεις την TV και να ψάχνεις να βάλεις άλλη κλπ κλπ...

Σε οποιαδήποτε άλλη χρήση μια TV με το 1/4 ή 1/5 του κόστους μιας αντίστοιχης άλλης, θα προσφέρει ακριβώς το ίδιο (ή σχεδόν το ίδιο user experience) και φυσικά θα αποτελεί τρανταχτά καλύτερο VFM όπως ανέφερες.

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα... Είμαι ευτυχής κάτοχος της Samsung F9000 στις 55 ίντσες, την οποία αγόρασα πριν 5 μήνες περίπου, 4.500 ευρώ από τον Κωτσόβολο Θεσσαλονίκης. Τα 500 ευρώ ήταν η εξτρά εγγύηση του καταστήματος. Δεν θα τα τσιγκουνευόμουν εφόσον θα έδινα τα 4 χιλιάρικα για την TV. Θα πρότεινα σε φίλους να μην βιαστούν να αποκτήσουν ακόμη 4K. Τώρα θα με ρωτήσετε, εσύ ρε φίλε γιατί την πήρες;;; Και δίκιο θα έχετε. Λοιπόν! Αυτή τη στιγμή περιεχόμενο 4K δεν υπάρχει, παρά μόνο κάποια βιντεάκια samples τα οποία κυκλοφορούν στον internet και τα οποία δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους ούτε στα καταστήματα. Έδωσα τόσα λεφτά και δεν ήξεραν στο κατάστημα ότι υπάρχουν για να με προμηθεύσουν.  Promotional ήταν στην τελική... Τέλοσπάντων! Από εκεί και πέρα φυσικά κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μεταδίδει σε 4K. Είχα διαβάσει ότι θα γίνουν δοκιμές μέσα στο 2014-2015 στο τηλεοπτικό δίκτυο των Η.Π.Α.. Άρα κάπου μέσα στο 2020 ίσως φτάσει και στο Ελλάντα! Άρα προς το παρόν διαφορά στην ποιότητα θα δει κάποιος μόνο σε ταινίες Blue-Ray, με δεδομένο ότι όσο upscale και να κάνει η TV, η ποιότητα του τηλεοπτικού δικτύου δεν πλησιάζει το 4Κ ούτε για πλάκα. Και το τονίζω αυτό γιατί την γεύση από 4Κ την πήρα από τα εν λόγω samples που σας προανέφερα. Ο κυριότερος λόγος βέβαια για να μην αποκτήσει ΑΚΟΜΗ κάποιος 4Κ τηλεόραση (εκτός της F9000, θα εξηγήσω πιο κάτω το γιατί) είναι διότι το πρότυπο του HDMI αναμένεται από μήνα σε μήνα να αλλάξει και καμμιά 4Κ τηλεόραση τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει υιοθετήσει το νέο πρότυπο. Το περιεχόμενο 4Κ σε ένα δισκάκι blueray ας πούμε θα "παίξει" στην TV μέσω HDMI φυσικά και το HDMI 2.0 ( το καινούριο δηλαδή ) θα μεταφέρει "σωστά" τα δεδομένα σε αντίθεση με το υπάρχων HDMI. Και το υπάρχων HDMI θα "παίξει", αλλά σίγουρα θα υπολείπεται. Από εκεί και πέρα, για να ευλογήσω και τα γένια μου   :-D η F9000 ήταν η μοναδική 4Κ τηλεόραση η οποία είχε τις θύρες σύνδεσής της ξεχωριστά σε boxάκι που συνδέεται στην TV και όχι στο πίσω μέρος της, το οποίο αύριο-μεθαύριο θα μπορέσω να αλλάξω με το καινούριο box που θα υποστηρίζει HDMI 2.0. Πάλι θα μπω σε έξοδα, αλλά τουλάχιστον μου δίνει την ευκαιρία να μην μετανιώσω την αγορά από τόσο νωρίς, γιατί κακά τα ψέματα είναι νωρίς ακόμη για 4Κ.  Αν κάνω λάθος και υπάρχει και άλλη εταιρία που το έχει προβλέψει διορθώστε με. Απλά όταν αγόρασα την τηλεόραση 4Κ είχαν μόνο η Samsung, η Sony και η LG. Αυτά τα λίγα είχα να πω, θα χαρώ να βοηθήσω αν υπάρχει κάποια ερώτηση και μπορώ να απαντήσω φυσικά!

Μας το ειπες κ σε αλλο θεμα για την τηλεορασαρα σου που ειναι η μονη που αξιζει κ επισης κ τα 4500 κ για την επεκταση κλπ... ( μιας κ μας ζητας να σου πουμε αν εχουν και αλλοι προβλεψη.. υπαρχουν κ αλλου πορτοκαλια κ μαλιστα καλυτερα- ανεξοδα .....πχ sony που εχει ηδη με απλο firmware update παει σε hdmi 2)
Θα επρεπε να μας ενδιαφερει σε θεμα τηλεορασης 1000 ευρω; Ας ελεγες απλως τη γνωμη σου ,με την οποια συμφωνω..Δεν ειναι καιρος ακομα για καμια ultra..Ουτε αυτη που πηρες... Οποιος δε βιαζεται περιμενει τα μοντελα του 2015..

Ο baskon με αυτό το με πρωτη ματια επιθετικο που μου φανηκε καπως ποστ, με εκανε να διαβασω και το παραπανω το οποιο σχολιασε.

Ένα σχολιο λοιπον και από μενα για το ^^.

Αν το να δωσεις 1000 ευρω είναι λαθος για την στιγμη συμφωνα και με τη γνωμη του SavvinDiesel (κατι που ολοι εχουμε γραψει ως γνωμη αρκετες φορες στα σχετικα με 4Κ τοπικς), το να δωσεις 4000+500=4500 είναι "4 φορες λαθος" με το ιδιο ακριβως σκεπτικο. Δεν υπαρχει επενδυση οσο και αν μοιαζει επειδή θα αλλαξεις το κουτακι όπως το λες των υποδοχων, αφου το 8Κ είναι πολύ πιο κοντα απο το 2020 που νομιζεις ότι "θα φτασει στην Ελλαδα το 4Κ". Οσο ξεπερασμενη θα είναι αυτή των 1000 ευρω, άλλο τοσο ξεπερασμενη θα είναι και αυτή των 4500. Με την διαφορα ότι με το ποσο των 4500 που εχεις δωσει, θα επαιρνες μια ξεπερασμενη των 1000ευρω τωρα+ μια φρεσκια των 8Κ μετα απο 4-5 χρονια. Η ακομα καλυτερα μια καλυτερη σε ένα χρονο + μια 8Κ μετα απο 4-5 χρονια. Κ.ο.κ.

Αν απο το ποστ σου εβγαινε καθαρα το μηνυμα "μην αγορασετε τωρα μια 4K tv, εκανα και εγω "λαθος" που πηρα μια-δεν ηξερα δεν ρωτησα", δεν θα διαβαζες τις αντιδράσεις που προκαλεσε το ποστ σου, που ηταν περισσοτερο "μην παρετε μια φτηνη, καλυτερα παρτε μια ακριβη γιατι είναι future proof", γιατι μονο εκει εστιασε το ποστ σου ως διαφορα των 2. ΔΕΝ είναι future proof λοιπον ουτε η ακριβη. Το μονο που μπορεις να πεις είναι, πως είναι 5% πιο future proof (λογω του νέο hdmi που αναφέρεις - με εξτρα κοστος ομως), με μια τιμη όμως 350% πιο πανω + το επιπλέον κοστος που θα χειροτερεψει ακομα την "κακη αγορα" (αν σκεφτόμαστε με ορους VFM).

Κατά τα αλλα μεγεια σου. :)

Να με σ'χωρατε που θα παρω το μερος του "κακου", αλλά ασχετως της δικης μου προσωπικης αποψης πιστευω οτι του SavvinDiesel του "την λετε" χωρις να εχει δωσει τα 'απαραιτητα δικαιωματα'.

Για την 'αντιδραση' του baskon εφοσον ειναι πραγματι copy-paste το ποστ (εγω το διαβασα εδω παντως πρωτη φορα και μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον) λεω απλα οτι τον καταλαβαινω, χωρις αλλη παρεμβαση.

Για τα υπολοιπα και για οσους το διαβασαν 1η φορα, αν δει κανεις το spoiler που ξαναβαζω το ποστ (γιατι νομιζω οτι διαβαζουμε άλλα πραγματα) εχω μαρκαρει το 75+% του κειμενου με μπλε και το ~10% με κοκκινο, τα οποια αντιστοιχουν στα αντιστοιχα διαστηματα που αναλυει το γιατι δεν αξιζει το 4Κ ακομα (μπλε) και γιατι δεν νιωθει οτι εκανε λαθος με την αγορα του (κοκκινο). Αυτο ως προς το που εστιαζει.

2ον (προς ολους), μονο σε εμενα ειναι 100% ξεκαθαρο οτι ο ανθρωπος ηθελε να παρει την συγκεκριμενη τηλεοραση και θα την επαιρνε οπως και να ειχε (και ουσιαστικα "οσο και να ειχε")?

Απο τη στιγμη που καποιος λεει "θα παρω αυτο" δεν υπαρχει ουτε σωστο ουτε λαθος (και αν υπαρχει κατι απο τα δυο τοτε υπαρχει μονο "σωστο", ενω σιγουρα κατι που ειναι για εμας "λαθος" δεν ειναι για ολους λαθος!). Προφανως δεν εψαχνε ουτε την τηλεοραση του 2020, ουτε και την thomson του θεματος που αδυνατω να καταλαβω γιατι μπαινει στην συγκριση ως προς το θεμα Value For Money (που ουτε αυτο το εψαχνε, εκτος αν οντως εχει πραγματικα 5% ποιοτικη διαφορα σε αυτα που προσφερει, που αν ειναι ετσι τοτε παιρνω δυο τετοιες σημερα κιολας), το δε "παρτε μια ακριβη καλυτερα αντι της φτηνης" εγω δεν το βλεπω ΠΟΥΘΕΝΑ ως προτροπη! Οποτε του την λετε γιατι ακριβως; Δε σας αρεσουν οι αποψεις που εκφραζει ή μηπως απλα οι αγοραστικες του συνηθειες;

Εγω κραταω το βασικο (οπως ξεκαθαρα φαινεται) νοημα του ποστ, κατι που αλλωστε και εγω και εσεις εχουμε ξαναπει, οτι δηλαδη το 4Κ δεν αξιζει ακομα σε καμια περιπτωση. Για μενα η μονη περιπτωση να αξιζει θα ειναι να υπαρχει ακριβως η ιδια τιμη για το ιδιο μοντελο σε 1080 και 4Κ και μονο τοτε.

Απο εκει και περα, οταν καποιος που ισχυριζεται οτι ξοδεψε 4,5 χιλιαρικα για την κορυφαια ισως σημερα τηλεοραση, μπαινει εδω και λεει "μην τσιμπατε οσοι ψαχνεστε αλλά δεν εχετε αναγκη" (ή λεφτα για σκοτωμα συμπληρωνω εγω), ε σορι αλλά οχι στο 75% του κειμενου του αλλά εστω και σε μιση προταση να το εγραφε εγω θα ελεγα κι ενα "μπραβο" (κυριως γιατι οταν τα λεμε μερικοι απο μας, οι ονειροπολοι μας βγαζουν μιζερους/μηδενιστες κλπ). Ποσο μαλλον οταν αντι να "δικαιολογησει" την αγορα του με το οποιοδηποτε επιχειρημα (αν δεν ειχε κι αυτος επιχειρηματα τοτε οι κατασκευαστες θα ειχαν φαλιρισει ολοι), στεκεται απλα στη μοναδικη (και 100% ontopic) αποψη οτι σαν "προσφορα" (ευκαιρια αγορας) ακομα 4Κ τηλεοραση δεν υπαρχει.

• Like 4
Δημοσ.

συμφωνω και γω... ακυρη η επιθεση στο φιλο. Δεν φαινεται να κοκορευεται για την τηλεοραση του, μαλλον για αστοχη αγορα μιλαει το παιδι αν διαβασει καποιος ολο το post του

Δημοσ.

Να με σ'χωρατε που θα παρω το μερος του "κακου", αλλά ασχετως της δικης μου προσωπικης αποψης πιστευω οτι του SavvinDiesel του "την λετε" χωρις να εχει δωσει τα 'απαραιτητα δικαιωματα'.

Για την 'αντιδραση' του baskon εφοσον ειναι πραγματι copy-paste το ποστ (εγω το διαβασα εδω παντως πρωτη φορα και μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον) λεω απλα οτι τον καταλαβαινω, χωρις αλλη παρεμβαση.

Για τα υπολοιπα και για οσους το διαβασαν 1η φορα, αν δει κανεις το spoiler που ξαναβαζω το ποστ (γιατι νομιζω οτι διαβαζουμε άλλα πραγματα) εχω μαρκαρει το 75+% του κειμενου με μπλε και το ~10% με κοκκινο, τα οποια αντιστοιχουν στα αντιστοιχα διαστηματα που αναλυει το γιατι δεν αξιζει το 4Κ ακομα (μπλε) και γιατι δεν νιωθει οτι εκανε λαθος με την αγορα του (κοκκινο). Αυτο ως προς το που εστιαζει.

2ον (προς ολους), μονο σε εμενα ειναι 100% ξεκαθαρο οτι ο ανθρωπος ηθελε να παρει την συγκεκριμενη τηλεοραση και θα την επαιρνε οπως και να ειχε (και ουσιαστικα "οσο και να ειχε")?

Απο τη στιγμη που καποιος λεει "θα παρω αυτο" δεν υπαρχει ουτε σωστο ουτε λαθος (και αν υπαρχει κατι απο τα δυο τοτε υπαρχει μονο "σωστο", ενω σιγουρα κατι που ειναι για εμας "λαθος" δεν ειναι για ολους λαθος!). Προφανως δεν εψαχνε ουτε την τηλεοραση του 2020, ουτε και την thomson του θεματος που αδυνατω να καταλαβω γιατι μπαινει στην συγκριση ως προς το θεμα Value For Money (που ουτε αυτο το εψαχνε, εκτος αν οντως εχει πραγματικα 5% ποιοτικη διαφορα σε αυτα που προσφερει, που αν ειναι ετσι τοτε παιρνω δυο τετοιες σημερα κιολας), το δε "παρτε μια ακριβη καλυτερα αντι της φτηνης" εγω δεν το βλεπω ΠΟΥΘΕΝΑ ως προτροπη! Οποτε του την λετε γιατι ακριβως; Δε σας αρεσουν οι αποψεις που εκφραζει ή μηπως απλα οι αγοραστικες του συνηθειες;

Εγω κραταω το βασικο (οπως ξεκαθαρα φαινεται) νοημα του ποστ, κατι που αλλωστε και εγω και εσεις εχουμε ξαναπει, οτι δηλαδη το 4Κ δεν αξιζει ακομα σε καμια περιπτωση. Για μενα η μονη περιπτωση να αξιζει θα ειναι να υπαρχει ακριβως η ιδια τιμη για το ιδιο μοντελο σε 1080 και 4Κ και μονο τοτε.

Απο εκει και περα, οταν καποιος που ισχυριζεται οτι ξοδεψε 4,5 χιλιαρικα για την κορυφαια ισως σημερα τηλεοραση, μπαινει εδω και λεει "μην τσιμπατε οσοι ψαχνεστε αλλά δεν εχετε αναγκη" (ή λεφτα για σκοτωμα συμπληρωνω εγω), ε σορι αλλά οχι στο 75% του κειμενου του αλλά εστω και σε μιση προταση να το εγραφε εγω θα ελεγα κι ενα "μπραβο" (κυριως γιατι οταν τα λεμε μερικοι απο μας, οι ονειροπολοι μας βγαζουν μιζερους/μηδενιστες κλπ). Ποσο μαλλον οταν αντι να "δικαιολογησει" την αγορα του με το οποιοδηποτε επιχειρημα (αν δεν ειχε κι αυτος επιχειρηματα τοτε οι κατασκευαστες θα ειχαν φαλιρισει ολοι), στεκεται απλα στη μοναδικη (και 100% ontopic) αποψη οτι σαν "προσφορα" (ευκαιρια αγορας) ακομα 4Κ τηλεοραση δεν υπαρχει.

Βεβαια για να γινω και εγω με την σειρα μου ο δικηγορος του διαβολου θα μπορουσε απλα να πει πως εχει αγορασει μια 4k τηλεοραση και πως δεν αξιζει γενικα η αγορα της χωρις να μπει σε λεπτομερειες περι του ποσο κοστισε, πιο μοντελο ειναι, κτλ κτλ κτλ.....(αυτο πχ ειχα κανει εγω χριστουγεννα του 07' οταν αγορασα μια απο τις πρωτες 55αρες FullHD που ηρθαν Ελλαδα , λεπτομερειες δεν πιστεψα πως χρειαζονταν).

Οπως και να εχει περεταιρω σχετικα με το 4k προτεινω να συνεχιστουν σε αντιστοιχο θεμα καπου αλλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να συμπληρώσω και κάτι ακόμη, θα ήταν παράλειψη από μέρους μου, εάν δεν το ανέφερα! Ίσως ισχύει και για τις υπόλοιπες εταιρίες, δεν το έχω ψάξει... Τουλάχιστον η δική μου τηλεόραση, native 4Κ περιεχόμενο δεν μπορεί να αναπαράξει και γι'αυτό μάλλον ευθύνονται οι προδιαγραφές του υπάρχοντος HDMI. Ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγει τα βίντεο 4Κ είναι ο εξής:

Κάθε video sample αποτελείται από 4 ξεχωριστά video σε ανάλυση 1920x1080. Κάθε video επί της ουσίας είναι το 1/4 της συνολικής εικόνας. Κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής ο επεξεργαστής κάνει stiching τα 4 video (ταυτόχρονη αναπαραγωγή εάν είναι δόκιμο να πω) και έτσι ο θεατής λαμβάνει ως αποτέλεσμα το 4Κ, το οποίο ναι πραγματικά είναι εντυπωσιακό.

Επίσης να προσθέσω ότι τα καταναλωτικά αγαθά διατίθενται για την κάλυψη αναγκών και όχι προς επένδυση! Δεν αναφέρθηκα πουθενά με αυτό τον όρο. Μπορεί κάποια αγαθά να προορίζονται και για επαγγελματική χρήση, στο εν λόγο topic όμως αναφερόμαστε για χρήση οικιακή. Δεν μιλάμε για software το οποίο μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα ενός υπαλλήλου ούτε για αντικατάσταση ενός μηχανήματος με ένα πιο εξελιγμένο, το οποίο με τη σειρά του θα επιφέρει αύξηση της παραγωγικότητας ανά εργατοώρα.

Χαίρομαι που έστω και 2-3 άτομα εδώ μέσα ''έπιασαν'' το clue της όλης υπόθεσης!

edit: Ρε παιδιά αυτό το value for money είναι πολύ σχετικό, ειδικά σε άμα τη εμφανίσει high-tech προϊόντα...

Επεξ/σία από SavvinDiesel
  • Like 2
Δημοσ.

Βεβαια για να γινω και εγω με την σειρα μου ο δικηγορος του διαβολου θα μπορουσε απλα να πει πως εχει αγορασει μια 4k τηλεοραση και πως δεν αξιζει γενικα η αγορα της χωρις να μπει σε λεπτομερειες περι του ποσο κοστισε, πιο μοντελο ειναι...

Σωστη παρατηρηση ως προς την τιμη, τη σκεφτηκα κι εγω, αλλά το μοντελο σορι αλλά ειναι σημαντικο, αλλιως σου φερνω Hisense 50αρα 4Κ στα 700 ή ξερω γω 37αρα στα 400 και 60αρα στα 1300, τι θα συγκρινουμε μετα; Δεν μπορεις να ισχυριστεις με ασφαλεια κατι αρνητικο για την τεχνολογια οταν εχεις ενα κινεζικο δειγμα που το αγοραζεις με το 1/5 των χρηματων. Το ιδιο προφανως και για τις "απλες" full HD τηλεορασεις ή και γενικα για το οτιδηποτε.

Απο τη στιγμη ομως που θα μας ελεγε εστω το μοντελο, αυτοματα σχεδον ολοι εδω μεσα θα ξεραμε και ποσα λεφτα ειχε σκασει (οκ και παλι το να το δηλωνει ειναι λιγο "πιασαρικο" στο ματι, αλλά λεω, στην ουσια δεν αλλαζει κατι εγραφε-δεν-εγραφε τα χρηματα, προσωπικα δεν ειδα να προκαλει με καποιο τροπο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...