Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά θέλω να αγοράσω ένα laptop αλλά όλα έχουν οθόνη 16:9. Δεν θέλω να βλέπω ταινίες μόνο, θέλω να κάνωκαι άλλα πράγματα και η κάθετη διάσταση με περιορίζει. Πιο σαίνι σκέφτηκε να το κάνει έτσι?

Τώρα γράφω σε ένα laptop 5ετίας 17 ιντσων με ανάλυση 1440 χ 900 και δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξω οθόνη προς το χειρότερο. Τι χάλι είναι αυτό εκεί έξω?

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά θέλω να αγοράσω ένα laptop αλλά όλα έχουν οθόνη 16:9. Δεν θέλω να βλέπω ταινίες μόνο, θέλω να κάνωκαι άλλα πράγματα και η κάθετη διάσταση με περιορίζει. Πιο σαίνι σκέφτηκε να το κάνει έτσι?

Τώρα γράφω σε ένα laptop 5ετίας 17 ιντσων με ανάλυση 1440 χ 900 και δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξω οθόνη προς το χειρότερο. Τι χάλι είναι αυτό εκεί έξω?

φανταζομαι το ιδιο θα λεγες οταν απο 4:3 πηγες σε 16:10

Δημοσ.

φανταζομαι το ιδιο θα λεγες οταν απο 4:3 πηγες σε 16

Καθόλου!

Αντιθετως μου άρεσε. Το 16:10 όμως είναι το όριο για την καθετη ανάλυση. Έχω 2 laptops, ένα vaio της γυναικας μου και το εταιρικό μου, και δεν παλεύονται.

Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν αυτός που το έκανε.......τι έρευνα έκαναν

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ. Οι παλιές οθόνες ήταν πιο βολικές. Παρ' όλα αυτά και οι σημερινές έχουν και τα καλά τους! ;)

Δημοσ.

Συμφωνώ. Οι παλιές οθόνες ήταν πιο βολικές. Παρ' όλα αυτά και οι σημερινές έχουν και τα καλά τους! ;)

Πες μου ένα καλό του 16:9 vs 16:10

• Super Moderators
Δημοσ.

το 27αρι 2560Χ1440 είναι σημαντικά φτηνότερο από το 30αρι 2560Χ1600 :P

ουσιαστικά τα μόνα laptops που έχουν πλέον 1440Χ900 είναι macbook...

θεωρητικά και πρακτικά πάντως το 1600Χ900 και 1920Χ1080 είναι καλύτερα από το 1440Χ900...

Δημοσ.

Καθόλου!

Αντιθετως μου άρεσε. Το 16:10 όμως είναι το όριο για την καθετη ανάλυση. Έχω 2 laptops, ένα vaio της γυναικας μου και το εταιρικό μου, και δεν παλεύονται.

Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν αυτός που το έκανε.......τι έρευνα έκαναν

αρα επειδη αρεσε σε σενα πρεπει να αρεσει και στους αλλους.

πρεπει να καταλαβεις οτι δε γινεται ο καθενας να εχει δικο του AR,ολα πρεπει να ακολουθουν ενα standard.

το 16:9 ειναι κι αυτο ενα μεταβατικο σταδιο μεχρι να παμε στο AR Που βλεπουν τα ματια φανταζομαι ειναι κοντα στο 2.35:1.

Δημοσ.

πρεπει να καταλαβεις οτι δε γινεται ο καθενας να εχει δικο του AR,ολα πρεπει να ακολουθουν ενα standard.

το 16:9 ειναι κι αυτο ενα μεταβατικο σταδιο μεχρι να παμε στο AR Που βλεπουν τα ματια φανταζομαι ειναι κοντα στο 2.35:1.

Τι εννοείς βλέπουν τα μάτια? Το 4:3 δεν το βλέπουν τα μάτια? Αυτό είναι μαρκετιστικο θεωρώ!!

Κάνε ένα poll και θα δεις αν ειναι δικό μου ή όχι. Απλά πήγαν να προωθήσουν και λιγάκι ταινιες - video κτλ. Αλλά ειλικρινά να μου πει κάποιος γιατί σε δεδομένη διάσταση (πχ 17) η ανάλυση 16:9 είναι καλύτερη από την 16:10? Βλέπεις πιο πολλά Pixel? έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας? Τι είναι αυτό τέλος πάντων?

Βάζω "δεδομενη" διάσταση γιατί αυτό ειναι που αγοράζει κάποιος. Τις ίντσες.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν η ανάλυση είναι μεγαλύτερη τότε έχει και μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας...

Δημοσ.

Τα μάτια βλέπουν wide,γι'αυτό κάνουν και τις οθόνες όλο και πιο wide! Και οι ταινίες που λες,δεν βγαίνουν τυχαία έτσι...

Δημοσ.

Κι ομως, (αποδεδειγμενα) τα ματια βλεπουν πολυ πιο ξεκουραστα, σε υψος
:shifty:
(Μολονοτι υφισταται και η υποκειμενικοτητα) αν εχετε δυνατοτητα επιλογης
οθονης, best & safe choice για τα ματια -εαν υποθεσουμε οτι ολα υπολοιπα
χαρακτηριστικα ειναι τα ιδια- ειναι οσες εκτεινονται περισσοτερο σε υψος B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...