thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Εφόσον ντε και καλά θές να πάρεις Imac αντι για Mac Mini πάρε τον iMac 27 Θα το μετανιώσεις γιατι ο 27άρης ειναι πολύ καλύτερος με λίγα χρήματα παραπάνω απο τον 21 Βάση απόδοσης τιμής ειναι καλύτερος απο τον iMac 21 και θα σου κρατήσει περισσότερα χρόνια , μαζί με το Apple Care θα σου βγει 2,000 Αυτο σκεφτομαι να κανω ενα απο τα δυο θα παρω ή 21'' ή 27'' αυτο το Apple Care τι ειναι ; Πηγή: Ποιον να παρω απο τα τρεια των 21'' και τον 27'' ; Πες μου φιλε μ θα μπορω να του περασω τα ελληνικα μενου μετα που θα μπω στο συστημα ή θα πρεπει κατα την αρχικη του εκκινηση να βαλω τα ελληνικα ; Αν θελω να το γυρισω στα αγγλικα μετα θα μπορω ή οχι ;
haHa Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Ακομα να καταλαβεις οτι ειδικα ο iMac 21" ειναι πεταμενα λεφτα. Που ακουστηκε να δωσεις 1650€ εν ετει 2014 για μηχανημα με μικρη οθονη 21", ενσωματωμενη καρτα γραφικων,χωρις ssd και με παναααργο δισκο 5400 στροφων(που δεν αλλαζει ευκολα); Μιλαμε για τραγικη αντοχη στο χρονο αυτο το μηχανημα. Μαλιστα απο την στιγμη που εχεις ηδη οθονη, γιατι δεν παιρνεις ενα mac mini ή ενα macbook air ή ενα macbook pro retina; Και φθηνοτερα θα σου ερθει και πιο γρηγορα ειναι στις περισσοτερες των περιπτωσεων και εχουν περισσοτερες χρησεις(λογω οτι μεταφερονται κλπ). 1
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Ακομα να καταλαβεις οτι ειδικα ο iMac 21" ειναι πεταμενα λεφτα. Που ακουστηκε να δωσεις 1650€ εν ετει 2014 για μηχανημα με μικρη οθονη 21", ενσωματωμενη καρτα γραφικων,χωρις ssd και με παναααργο δισκο 5400 στροφων(που δεν αλλαζει ευκολα); Μιλαμε για τραγικη αντοχη στο χρονο αυτο το μηχανημα. Μαλιστα απο την στιγμη που εχεις ηδη οθονη, γιατι δεν παιρνεις ενα mac mini ή ενα macbook air ή ενα macbook pro retina; Και φθηνοτερα θα σου ερθει και πιο γρηγορα ειναι στις περισσοτερες των περιπτωσεων και εχουν περισσοτερες χρησεις(λογω οτι μεταφερονται κλπ). Φιλε μου τοσα χρηματα διαθετω 1650 Ευρω μακαρι να ειχα περισσοτερα και θα πηγαινα σε 27αρα οθονη ομως δεν με πειραζει η οθονη εμενα γιατι ουτε αρχητεντονας ειμαι ουτε παιχνιδια παιξω ουτε τιποτα. Δεν ειπα οτι θα το αγορασω αυριο το πρωι αλλα το καλοκαιρι μια ημερα του καλοκαιριου απλος τωρα συζηταμε για να παρω γνωμες κλπ να μ απαντησετε σε αποριες κλπ...
Rush13 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Haha συμφωνώ γενικά αλλα εφόσον έχει τα χρήματα και η οθόνη του οπως αναφέρει ειναι 7ετίας δεν ειναι τοσο κακό να πάει σε iMac (τον 27άρη) Το apple care σου δίνει έξτρα εγγυηση και service στον iMac. Δυστυχώς η apple δινει μονο ένα χρόνο εγγυηση και άμα κάνεις μια αγορά τέτοιου ποσού σχεδόν επιβάλεται να δώσεις άλλα 180 ευρώ πόσα ειναι για να πάρεις την έξτρα εγγυηση Απ'οτι ειδα στην Κυπρο ειναι λίγο ακριβότερα απ'οτι εδώ. Εγω θα πήγαινα σε αυτον με τα 2100 Στην αρχή ειπες οτι δινεις μέχρι 2000 ομως Άμα δίνεις μέχρι 1650 αυστηρά το mac mini με μια οθόνη ειναι μονόδρομος
ozelot Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Αγαπητοί φίλοι που παίρνετε μέρος στη συζήτηση· Το θέμα έχει μαρκαριστεί σαν HOT ενώ, κατά την γνώμη μου, οι προτάσεις έχουν εξαντληθεί. Βέβαια ο φίλος thelos, θεμιτά κι έχοντας άγνοια περί Mac γενικότερα, ρωτά και ξαναρωτά παρ' ότι οι τοποθετήσεις μας κατά την γνώμη μου τον καλύπτουν. Φίλε thelos, αξιολόγησε όσα σου είπαμε κι ότι θελήσεις όταν πάρεις το Mac εδώ είμαστε.
zio10 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Ό,τι και να πάρεις δώσε κάτι παραπάνω να κάνεις επέκταση της εγγύησης όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι. Αν πάθει κάτι μετά το χρόνο θα κλαις, οι επισκευές είναι πανάκριβες!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Στο macmini βάζεις αν θες το ίδιο πληκτρολόγιο mouse και trackpad της apple αν θες όπως και στο iMac δένει εχει διαφορά. Μετατροπέα για απο hdmi σε dvi εχει μαζι με το mini.
haHa Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Φιλε μου τοσα χρηματα διαθετω 1650 Ευρω μακαρι να ειχα περισσοτερα και θα πηγαινα σε 27αρα οθονη ομως δεν με πειραζει η οθονη εμενα γιατι ουτε αρχητεντονας ειμαι ουτε παιχνιδια παιξω ουτε τιποτα. Δεν ειπα οτι θα το αγορασω αυριο το πρωι αλλα το καλοκαιρι μια ημερα του καλοκαιριου απλος τωρα συζηταμε για να παρω γνωμες κλπ να μ απαντησετε σε αποριες κλπ... Δεν ειναι μονο η μικρη οθονη για μηχανημα των 1650€, ειναι και οι αλλοι 2 παραγοντες που δεν εδωσες βαση. Επισης η μεγαλη,ανετη οθονη δεν εχει σχεση με το αν εισαι αρχιτεκτονας κλπ. Τελος παντων, δεν καταλαβαινω το λογο που να πας σε αυτην την κακιστη αγορα , απλα επειδη στο προτεινε ενας ασχετος πωλητης. Προφανως δεν σου ειπε οτι εχει αργη(για desktop) ενσωματωμενη καρτα γραφικων, παναααααργο σκληρο δισκο 5400 στροφων κλπ. http://arstechnica.com/apple/2013/09/new-cpus-faster-wi-fi-same-flaws-apples-2013-imac-reviewed/2/ Τhe bad news is that all four base iMac configurations, which start at $1,299 and run all the way up to $1,999, ship with standard mechanical hard drives by default. .., but none of these iMacs include solid-state by default, and base models are all that you can walk out of an Apple Store with unless you order through the online store first. Especially in the 21.5-inch iMac, this decision has a much larger impact on general system performance than the slight CPU and GPU upgrades. You can feel it in everything from boot time to app launch time to file copy time—that spinning hard drive is definitely the performance bottleneck here, just as it was last year. That nice, quad-core iMac is going to be faster for CPU-intensive tasks like video exporting and heavy multitasking, but the MacBook Air almost always manages to feel snappier by virtue of having an SSD.... It goes without saying that you shouldn't buy any iMac without a Fusion Drive configured, at least. Those upgrades start at $200 for all computers, which raises the base price by a not insignificant amount, but the performance benefits are more than worth it. ---------------------------------------------------------------------- Τελος απο την στιγμη που διαθετεις μεχρι 1650€(οσο δηλαδη κανει ο imac 21" με 3ετη εγγυηση) , δεν μπορεις να πας στον 27αρι. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι πρεπει να κανεις την μακρα χειροτερη αγορα. Κοιτα για ενα mac mini ή ενα macbook air 13" ή ενα macbook pro retina 13". Και φθηνοτερα θα σου ερθει και πιο γρηγορα ειναι στις περισσοτερες των περιπτωσεων και εχουν περισσοτερες χρησεις(λογω οτι μεταφερονται κλπ). Πχ η λυση του macbook pro retina 13" 8gb + 256gb ssd στα 1310€ + 259€ για 3ετη εγγυηση εχει κοστος γυρω στα 1600€ συνολο. Και φυσικα βαζεις την δικια σου οθονη 20" και οποτε θελεις παιρνεις μια μεγαλυτερη με ~200€, πχ αυτην την 24" που ειναι καλυτερη για εσενα απο την μικροτερη του imac 21".
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δεν ειναι μονο η μικρη οθονη για μηχανημα των 1650€, ειναι και οι αλλοι 2 παραγοντες που δεν εδωσες βαση. Επισης η μεγαλη,ανετη οθονη δεν εχει σχεση με το αν εισαι αρχιτεκτονας κλπ. Τελος παντων, δεν καταλαβαινω το λογο που να πας σε αυτην την κακιστη αγορα , απλα επειδη στο προτεινε ενας ασχετος πωλητης. Προφανως δεν σου ειπε οτι εχει αργη(για desktop) ενσωματωμενη καρτα γραφικων, παναααααργο σκληρο δισκο 5400 στροφων κλπ. http://arstechnica.com/apple/2013/09/new-cpus-faster-wi-fi-same-flaws-apples-2013-imac-reviewed/2/ ---------------------------------------------------------------------- Τελος απο την στιγμη που διαθετεις μεχρι 1650€(οσο δηλαδη κανει ο imac 21" με 3ετη εγγυηση) , δεν μπορεις να πας στον 27αρι. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι πρεπει να κανεις την μακρα χειροτερη αγορα. Κοιτα για ενα mac mini ή ενα macbook air 13" ή ενα macbook pro retina 13". Και φθηνοτερα θα σου ερθει και πιο γρηγορα ειναι στις περισσοτερες των περιπτωσεων και εχουν περισσοτερες χρησεις(λογω οτι μεταφερονται κλπ). Πχ η λυση του macbook pro retina 13" 8gb + 256gb ssd στα 1310€ + 259€ για 3ετη εγγυηση εχει κοστος γυρω στα 1600€ συνολο. Και φυσικα βαζεις την δικια σου οθονη 20" και οποτε θελεις παιρνεις μια μεγαλυτερη με ~200€, πχ αυτην την 24" που ειναι καλυτερη για εσενα απο την μικροτερη του imac 21". Μαλιστα φιλε μου σε ευχαριστω πολυ αλλα δεν εχω παραπονο με την οθονη μου οποτε δεν με χαλαει η 21άρα παρα αν ειχε 17'αραν θα προτιμουσα την 21άραν λογικο δεν ειναι εε ; Αυτα τα αγγλικα τι ειναι που μ εγραψες επειδη ειμαι ασχετος με τα αγγλικα αν μπορεις κανε μια μεταφρασουλα στην μητρικη μας γλωσσα. Ό,τι και να πάρεις δώσε κάτι παραπάνω να κάνεις επέκταση της εγγύησης όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι. Αν πάθει κάτι μετά το χρόνο θα κλαις, οι επισκευές είναι πανάκριβες! +1 συμφωνω οτι θα κλαιω σαν μικρο παιδι αν παθει τιποτα αλλα θα βρω την λυση και την ακρη τεχνικος η/υ σπουδαζω μην ξεχναμε.... Επισης γνωριζω οτι η επισκευη του θα κοστισει τριπλασια μην πω απο την αγορα του.
haHa Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μαλιστα φιλε μου σε ευχαριστω πολυ αλλα δεν εχω παραπονο με την οθονη μου οποτε δεν με χαλαει η 21άρα παρα αν ειχε 17'αραν θα προτιμουσα την 21άραν λογικο δεν ειναι εε ; Αυτα τα αγγλικα τι ειναι που μ εγραψες επειδη ειμαι ασχετος με τα αγγλικα αν μπορεις κανε μια μεταφρασουλα στην μητρικη μας γλωσσα. Αφου "δεν εχεις παραπονο με την οθονη σου", γιατι δεν παιρνεις ενα mac mini ή ενα macbook pro retina ή ενα macbook air και να συνδεσεις αυτο με την τωρινη οθονη σου; Χοντρικα με αυτοματη μεταφραση και μερικες διορθωσεις: Τhe bad news is that all four base iMac configurations, which start at $1,299 and run all the way up to $1,999, ship with standard mechanical hard drives by default. .., but none of these iMacs include solid-state by default, and base models are all that you can walk out of an Apple Store with unless you order through the online store first. Especially in the 21.5-inch iMac, this decision has a much larger impact on general system performance than the slight CPU and GPU upgrades. You can feel it in everything from boot time to app launch time to file copy time—that spinning hard drive is definitely the performance bottleneck here, just as it was last year. That nice, quad-core iMac is going to be faster for CPU-intensive tasks like video exporting and heavy multitasking, but the MacBook Air almost always manages to feel snappier by virtue of having an SSD.... It goes without saying that you shouldn't buy any iMac without a Fusion Drive configured, at least. Those upgrades start at $200 for all computers, which raises the base price by a not insignificant amount, but the performance benefits are more than worth it. Τα κακά νέα είναι ότι ο iMac διατιθεται με μηχανικους σκληρούς δίσκους από προεπιλογή . Κανένα από αυτά τα iMac δεν περιλαμβάνουν ssd από προεπιλογή. Ειδικά στο 21,5 - ιντσών iMac , η απόφαση αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στη γενική απόδοση του συστήματος από οτι μια μικρη αναβαθμίση CPU και GPU . Μπορείτε να το αισθανθείτε παντου, από το χρόνο εκκίνησης ως το χρονο έναρξης μιας εφαρμογης ή εκτελεσης ενος copy-paste - ότι η περιστροφή του μηχανικου σκληρού δίσκου σε σχεση με εναν ssd είναι σίγουρα η αιτια της αισθησης των χαμηλων επιδόσεων . Ο quad -core iMac θα είναι πιο γρήγορος για εργασίες που απαιτούν εντατική CPU , όπως το βίντεο εξαγωγής και βαρύ multitasking , αλλά το MacBook Air καταφέρνει σχεδόν πάντα να δινει την αισθηση οτι ειναι πιο γρηγορο,σβελτο, αποκρισημο λόγω της ύπαρξη SSD . ... Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αγοράσετε οποιαδήποτε iMac χωρίς δίσκο Fusion( ssd) . Αυτη η αναβαθμίση ξεκινα από $ 200 για όλους τους iMac , το οποίο αυξάνει την τιμή βάσης με ένα όχι ασήμαντο ποσό , αλλά τα οφέλη της αυξημενης απόδοσης είναι πολυ σημαντικα. Ερωτηση: Γνωριζεις τι ειναι ο ssd και ποσο σημαντικα πλεονεκτηματα προσφερει; Γνωριζεις οτι ο imac 21 εχει μηχανικο σκληρο δισκο και μαλιστα 5400 στροφων αντι για 7200; Γνωριζεις οτι δεν αλλαζει ευκολα ο σκληρος δισκος του; Αφιερωσε 10 λεπτα να δεις τα παρακατω video για να καταλαβεις για ποσο μεγαλη διαφορα σε αισθηση κ επιδοσεις θα εχεις με εναν ssd/fusion σε σχεση με τον κανονικο, μηχανικο σκληρο δισκο. +1 συμφωνω οτι θα κλαιω σαν μικρο παιδι αν παθει τιποτα αλλα θα βρω την λυση και την ακρη τεχνικος η/υ σπουδαζω μην ξεχναμε.... Επισης γνωριζω οτι η επισκευη του θα κοστισει τριπλασια μην πω απο την αγορα του. Φυσικα θα παρεις επεκταση εγγυησης. Και τεχνικος η/υ που εισαι δεν μπορεις να γλυτωσεις πολλα χρηματα, γιατι τα ανταλλακτικα ειναι ακριβα. Πχ στον imac εστω οτι σου χαλαει η μητρικη ή οθονη ή η καρτα γραφικων μετα απο 1.5 χρονο. Αν δεν εχεις εγγυηση, θα πρεπει να πληρωσεις πανω απο 500€. Σε εναν απλο desktop υπολογιστη απλα αγοραζεις νεα μητρικη/ καρτα γραφικων (50-100€) και εισαι ετοιμος. Οποτε να παρεις επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Πιστεύω πως παρατράβηξε, λοιπόν εδώ είναι οι πιο σωστές επιλογές κατά την ταπεινή μου γνώμη. No. 1 MacBook Pro Retina (8gb ram/256gb ssd/i5) στα 1325€ από e-mac συν επέκταση εγγύησης την οποία την αγοράζεις αν θες και αργότερα πριν όμως από την λήξη της εργοστασιακής εγγύησης. https://www.skroutz.gr/s/4046543/Apple-MacBook-Pro-13-2-4GHz-i5-8GB-256GB-Retina-Display.html Νο. 2 Mac mini i7 με full extra σε επεξεργαστή και ssd στα 1300 με extra εγγύηση το οποίο είναι killer μηχάνημα http://www.e-mac.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3290&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=30&lang=el No. 3 MacBook Air 13" με 8gb ram i5 και 256gb ssd. Στα περίπου 1540 ευρώ http://store.i-system.gr/macbook-air-13-3-256gb-7648.html Στα λαπτοπ βάζεις ανταπτορα από hdmi σε vga που έχει η οθόνη σου και τα συνδέεις εκεί όταν είσαι σπίτι, και στο Mac mini το ίδιο, ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ/ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ. Αν θες να ακούσεις και να κάνεις μια σωστή αγορά ώστε να μην κλαις τα λεφτά σου τότε εγώ πιστεύω πως σε κάλυψα πλήρως και από τα 3 οποίο και αν πάρεις θα μείνεις υπέρ ευχαριστημένος. Περιμένω τις γνώμες των υπολοίπων και τις προτάσεις τους για τυχόν λάθη μου Edit:Επίσης δώσε πολύ προσοχή στο πολύ κατατοπιστικό ποστ του φίλου Haha από πάνω 1
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Αφου "δεν εχεις παραπονο με την οθονη σου", γιατι δεν παιρνεις ενα mac mini ή ενα macbook pro retina ή ενα macbook air και να συνδεσεις αυτο με την τωρινη οθονη σου; Χοντρικα με αυτοματη μεταφραση και μερικες διορθωσεις: Ερωτηση: Γνωριζεις τι ειναι ο ssd και ποσο σημαντικα πλεονεκτηματα προσφερει; Γνωριζεις οτι ο imac 21 εχει μηχανικο σκληρο δισκο και μαλιστα 5400 στροφων αντι για 7200; Γνωριζεις οτι δεν αλλαζει ευκολα ο σκληρος δισκος του; Αφιερωσε 10 λεπτα να δεις τα παρακατω video για να καταλαβεις για ποσο μεγαλη διαφορα σε αισθηση κ επιδοσεις θα εχεις με εναν ssd/fusion σε σχεση με τον κανονικο, μηχανικο σκληρο δισκο. Φυσικα θα παρεις επεκταση εγγυησης. Και τεχνικος η/υ που εισαι δεν μπορεις να γλυτωσεις πολλα χρηματα, γιατι τα ανταλλακτικα ειναι ακριβα. Πχ στον imac εστω οτι σου χαλαει η μητρικη ή οθονη ή η καρτα γραφικων μετα απο 1.5 χρονο. Αν δεν εχεις εγγυηση, θα πρεπει να πληρωσεις πανω απο 500€. Σε εναν απλο desktop υπολογιστη απλα αγοραζεις νεα μητρικη/ καρτα γραφικων (50-100€) και εισαι ετοιμος. Οποτε να παρεις επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια. Τα γνωριζω φιλε μου ομως δεν θα το βαρυ φορτωσω για να ναι αργο αρα δεν θα χω προβλημα
haHa Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Τα γνωριζω φιλε μου ομως δεν θα το βαρυ φορτωσω για να ναι αργο αρα δεν θα χω προβλημα Aργο θα ειναι ακομα και αν δεν βαλεις τιποτα. Θα ειναι αισθητα πιο αργο στις περισσοτερες εργασιες απο τις φθηνοτερες εναλλακτικες που προταθηκαν. Απο οτι φαινεται θα προχωρησεις σε μια κακιστη αγορα επειδη στο προτεινε ενας ασχετος πωλητης που θελει τα χρηματα σου. Ειναι για γελια να αγοραζει καποιος εν ετει 2014 υπολογιστη desktop 1650€ με μικρη 21" οθονη, πανααααργο σκληρο δισκο 5400 στροφων και ενσωματωμενη καρτα γραφικων.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Aργο θα ειναι ακομα και αν δεν βαλεις τιποτα. Θα ειναι αισθητα πιο αργο στις περισσοτερες εργασιες απο τις φθηνοτερες εναλλακτικες που προταθηκαν. Απο οτι φαινεται θα προχωρησεις σε μια κακιστη αγορα επειδη στο προτεινε ενας ασχετος πωλητης που θελει τα χρηματα σου. Ειναι για γελια να αγοραζει καποιος εν ετει 2014 υπολογιστη desktop 1650€ με μικρη 21" οθονη, πανααααργο σκληρο δισκο 5400 στροφων και ενσωματωμενη καρτα γραφικων. Ε και γιαυτό τον λόγο δουλεύουν μαγαζιά του τύπου πλαίσιο γιατί βρίσκουν απλούς καταναλωτές και τους εκμεταλλεύονται. @ts Φίλε μου εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι αν αγοράσεις εσύ αυτό που σου προτείνουμε απλά προσπάθησε να λάβεις αυτό που σου λέμε σαν μια συμβουλή από έναν φίλο ή σαν μια συμβουλή από κάποιον που έχει πάρει φωτιά ο κώλος του από κακές αγορές και ξέρει και σκέψου καλά πριν σκάσεις τα 1700. Πάντως το iMac με σκληρό 5400 στροφών θα σέρνεται πολύ άσχημα. Εδώ σέρνόταν το δικό μου hackintosh όταν είχα το Mac στον μηχανικό ο οποίος είναι και 7200 στροφές.
thelos257 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Παιδια το θεμα θεορειται λυξα. θα αγορασω το iMac 21'5 οθονη και τελος μια χαρα θα μου ειναι. Το παραγγιλα απο το Public και σε 2-3 ημερες θα το εχω. Για οτιδιποτε απορια εχω εδω θα ειμαστε εε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις