thelos257 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Πες του παιδιού εκεί καληνύχτα ...καμία σχέση με patch και windows.... Έχει υποστήριξη ελληνικών με το καλημέρα στις ρυθμίσεις. Όσο για το μηχάνημα θα συμφωνήσω με τον παραπάνω, πολλά λεφτά όταν με τα ίδια παίρνεις laptop http://www.skroutz.gr/s/4046543/Apple-MacBook-Pro-13-2-4GHz-i5-8GB-256GB-Retina-Display.html Και μια οθόνη εξωτερική ...... Αν πας για iMac πας καρφί για 27". Αν άνοιξες συζήτηση στο insomnia για αγορά mac καλό είναι να μας ακούσεις. Γιατι αλλιώς τζάμπα γράφαμε όλοι εδώ μέσα..... Ναι φιλε μου συμφωνω μαζι σου οταν το αγορασω το καλοκαιρι θα επιστρεψω για αποριες Σε ευχαριστω και ολους εδω μεσα για την υπομονη που εχετε και με καθοδηγατε. Ομως γιατι να παω σε 27άρη αφου δεν ειμαι γραφηστας ουτε επαγγελματιας ουτε αρχιτεχτονας οπως μ ειπε και το παιδι εκει στο Public της Κυπρου θα μπορουσα να παρω το 20άρη iMac αφου επι 7 χρονια τωρα εχω μια οθονη 20άραν LG και δεν την αλλαξα γιατι ειμαι ευχαριστημενος. Με το 27άρη θα ναι στενομακρα τα γραμματα κλπ και θα χω προβλημα. Να παρω το 20'αρη να περασω και μετα απο 10 χρονια παιρνω ενα 27άρη τι λετε συμφωνειτε ;
haHa Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Οκ παιδια αποφαφησα τελικα θα το αγορασω Site: http://www.public-cyprus.com.cy/product/apple/mac/ypologistes-mac/apple-imac-215-me086gra/prod5110103pp/">αυτο εδω το καλοκαιρι δεν ξερω ποτε ακομα αλλα αυτο το καλοκαιρι σιγουρα. Ρωτησα αν υπαρχουν ελληνικα MAC OS και μ ειπε το παιδι που ηταν εκει πως δεν ειδε ως τωρα ελληνικα αλλα μπορει να γινεται με καποιο Path ενημερωση οπως γινεται στα windows 7ultimate. Θα ηθελα να μ πειτε πως να περασω το λειτουργικο συστημα που κατεβασα χθες το: Niresh-OSX-10.8.5 στον υπολογιστη μου ως εικονικο μεσω του VMware Workstation για να το δουλευω και να το μαθω ετσι ωστε οταν παρω το iMAC να μαι ξεφτερη Σας ευχαριστω ολους για την θερμη σας βοηθεια. Ειναι κακιστη αγορα.. Δεν νοειται να δωσεις 1450€+190€ για επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια(η apple εμπιστεύεται μονο με 1 χρονο εγγύηση τα μηχανηματα της) , δηλαδη ~1650€ εν ετει 2014 για desktop μηχανημα με μικρη οθονη 21", ενσωματωμενη καρτα γραφικων και σκληρο δισκο 5400 στροφων(ουτε καν 7200)... Εχει μικρη αντοχη στο χρονο και χαμηλες επιδοσεις αυτο το μηχανημα, χαμηλοτερα απο ενα windows pc των 900€. Κοιτα για ενα mac mini με ssd για να μη μεινεις δεσμιος μικρης οθονης(ειδικα απο την στιγμή που εχεις ηδη οθονη) . Ή κοιτα στο 27αρι imac με ssd που παει στα ~2300€. Αν σου φαίνονται πολλα χρηματα, κοιτα σε Windows pc για καλύτερες επιδοσεις/μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και χαμηλοτερη τιμη. 1
atheatos Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Ναι φιλε μου συμφωνω μαζι σου οταν το αγορασω το καλοκαιρι θα επιστρεψω για αποριες Σε ευχαριστω και ολους εδω μεσα για την υπομονη που εχετε και με καθοδηγατε. Ομως γιατι να παω σε 27άρη αφου δεν ειμαι γραφηστας ουτε επαγγελματιας ουτε αρχιτεχτονας οπως μ ειπε και το παιδι εκει στο Public της Κυπρου θα μπορουσα να παρω το 20άρη iMac αφου επι 7 χρονια τωρα εχω μια οθονη 20άραν LG και δεν την αλλαξα γιατι ειμαι ευχαριστημενος. Με το 27άρη θα ναι στενομακρα τα γραμματα κλπ και θα χω προβλημα. Να παρω το 20'αρη να περασω και μετα απο 10 χρονια παιρνω ενα 27άρη τι λετε συμφωνειτε ; Δεν εχει σημασία αν συμφωνούμε, εξάλλου εσύ θα το αγοράσεις και όχι εμεις....απλά σου λέμε την επιλογή να πάρεις ενα πολυ καλο laptop με μια εξωτερική οθονη ξεχωριστα απο το να πάρεις ενα μεγαλο λαπτοπ χωρίς μπαταρία.... 1
thelos257 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δεν εχει σημασία αν συμφωνούμε, εξάλλου εσύ θα το αγοράσεις και όχι εμεις....απλά σου λέμε την επιλογή να πάρεις ενα πολυ καλο laptop με μια εξωτερική οθονη ξεχωριστα απο το να πάρεις ενα μεγαλο λαπτοπ χωρίς μπαταρία.... Ναι αν παρω Laptop ομως τοτε θα εχει παραπανω πιθανοτητες να χαλασει παρα το iMac και απο οσο ξερω δεν θα ναι 300 ευρω π.χ. για να φτιαξτει οπως ενας φορητος υπολογιστης κανονικος.
Rush13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 O καρχαρίας μίλησε σωστά. Αν το κάνεις για το διαφορετικό ή έτσι επειδή σου ήρθε, πάρ'το... αλλά μην σκάσεις τόσα λεφτά. Κρίμα είναι... Ο κόσμος ψάχνει στους κάδους και εμείς πετάμε λεφτά σαν πασατέμπτο, βάζω και μένα μέσα. Αν δεν σε ενδιαφέρει η μεγάλη ανάλυση τότε πάρε ένα mac book. Θα το παίρνεις και όπου θέλεις. Είναι και πιο οικονομικά. Δεν ξέρω τι χρήση κάνεις του υπολογιστή, αλλά αν παίζεις παιχνίδια και δει κάποια συγκεκριμένα/ Ψάξε λίγο να δεις αν έχουν υποστήριξη για Mac. Αλλιώς αλλάζεις παιχνίδια ή βλέπεις κάτι σε windows. Δεν θα σε δυσκολέψει το περιβάλλον εργασίας. Είμαστε στο 2014, δεν υπάρχει λειτουργικό που να μην καταλαβαίνεις πως να κάνεις 2-3 βασικές λειτουργίες. Εκτός αν πατάς για πρώτη φορά το power on. Τότε ακόμη και τα windows θα σου φανούν βουνό! Αν το κάνεις για τους λόγους, σταθερότητα κτλπ. Μην πάρεις mac. Πολλά λεφτά για το τίποτα. Τα windows είναι σταθερότατα ειδικά από τα 7 και μετά. Έχω να δω μπλε οθόνη πάνω από 5ετία... Ξέρω, κάποιοι μπορεί να γκρινιάξουν που λέω σταθερά τα windows αλλά τα δουλεύω όλη μου την ζωή και ξέρω. Σου προτείνω και τα Linux, πολύ εύκολα και αυτά πλέον στην χρήση και δωρεάν. Αν σε τραβάει η φάση open source - κονσόλα κτλπ. Δοκίμασε πρώτα τα linux, δεν χάνεις τίποτα, τζάμπα είναι. Τα mac δεν είναι γρηγορότερα από τα windows. Βάλε mac & windows και να κάνουν export στο inDesign 100 σελίδες περιοδικό... Στα Windows μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις.. πχ να βλέπεις σελίδες στο internet ή να επεξεργάζεσαι μια εικόνα στο photoshop ενώ στα mac... Nope... σκάλωμα μεγάλο. Για να μην πω για τον χρόνο στο export όπου είναι μεγαλύτερος στα mac. + Ότι το περιβάλλον των προγραμμάτων της adobe είναι κατά πολύ πιο εύχρηστο στα windows παρά στα mac. Ξέρω μιλάω για πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο... αλλά είναι μια εμπειρία που είχα σε mac που όλοι λέγανε αν είσαι γραφίστας τότε πας δαγκωτό για mac. Κάποτε, τα mac είχαν οθονάρες και ήταν print ready. Πλέον δεν ισχύει. Αν γράφεις κώδικα να πας σε mac ή linux. Τους βγάζω το καπέλο... H Δικιά μου εμπειρία λέει άλλα...Ο Imac που ειναι στη δουλειά μου (μοντέλο 2010) ανοίγει πιο γρήγορα κάτι τεράστια mock up αρχεία στο φώτοσοπ που έκανα πρόσφατα απ'οτι τα ανοίγει ο υπολογιστής της υπογραφής μου Ανοίγω spotify,illustrator,photoshop,mail,skype,browser ταυτόχρονα και με μεγάλα αρχεία...και δέν κολλάει Ειναι κακιστη αγορα.. Δεν νοειται να δωσεις 1450€+190€ για επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια(η apple εμπιστεύεται μονο με 1 χρονο εγγύηση τα μηχανηματα της) , δηλαδη ~1650€ εν ετει 2014 για desktop μηχανημα με μικρη οθονη 21", ενσωματωμενη καρτα γραφικων και σκληρο δισκο 5400 στροφων(ουτε καν 7200)... Εχει μικρη αντοχη στο χρονο και χαμηλες επιδοσεις αυτο το μηχανημα, χαμηλοτερα απο ενα windows pc των 900€. Κοιτα για ενα mac mini με ssd για να μη μεινεις δεσμιος μικρης οθονης(ειδικα απο την στιγμή που εχεις ηδη οθονη) . Ή κοιτα στο 27αρι imac με ssd που παει στα ~2300€. Αν σου φαίνονται πολλα χρηματα, κοιτα σε Windows pc για καλύτερες επιδοσεις/μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και χαμηλοτερη τιμη. Συμφωνώ.
zio10 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Ναι αν παρω Laptop ομως τοτε θα εχει παραπανω πιθανοτητες να χαλασει παρα το iMac και απο οσο ξερω δεν θα ναι 300 ευρω π.χ. για να φτιαξτει οπως ενας φορητος υπολογιστης κανονικος. Όποιο και να σου χαλάσει άστα να πάνε είναι....
atheatos Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Ναι αν παρω Laptop ομως τοτε θα εχει παραπανω πιθανοτητες να χαλασει παρα το iMac και απο οσο ξερω δεν θα ναι 300 ευρω π.χ. για να φτιαξτει οπως ενας φορητος υπολογιστης κανονικος.Γιατι το λες αυτό? Και τα δυο έχουν μητρική laptop μόνο που το πραγματικό laptop (MacBook Pro retina) έχει καλύτερες επιδόσεις,λόγω ssd. Αν κάνουν την ίδια χρήση το MacBook Pro είναι πιο ανθεκτικό απο τον iMac λόγω ssd πάλι. Αν σου αρέσει ο iMac ως εμφάνιση καλό είναι να το παράδεχτεις και να μην φέρνεις φτηνές δικαιολογίες για να το καλύψεις. Απο ότι κατάλαβα πάλι έχουμε να κάνουμε με προκατελειμενο αγοραστή Mac που απλά θέλει να επιβεβαιωθεί λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης......ή έρχεται να το πανηγυρίσει και αυτός λες και είμαστε κανένα club... Λοιπόν για να τελειώνουμε τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Ναι παλαιότερα το iMac ήταν μια συμφέρουσα οικονομικά λύση για Mac, αλλά τώρα με τις τιμές των Mac laptop έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Καλό είναι μερικοί να το συνειδητοποιήσουν. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μεγάλη οθόνη 27" και στενόμακρα γράμματα...καμία σχέση, αν αυτό σε απασχολεί από το να πας σε 27", μη το σκέφτεσαι καθόλου δεν έχει βαση, δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Γιατί δεν κοιτάς την περίπτωση MacMini i5 ή i7; Το "mini" μη σε μπερδεύει, κανονικός υπολογιστής είναι (το mini αναφέρεται στο μέγεθος), με μία ωραία οθόνη στο μέγεθος που θες εσύ και είσαι κομπλέ. Αν θες βάζεις και fusion drive από τη μάνα του + παραπάνω μνήμη και είσαι μπόμπα!!!
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μεγάλη οθόνη 27" και στενόμακρα γράμματα...καμία σχέση, αν αυτό σε απασχολεί από το να πας σε 27", μη το σκέφτεσαι καθόλου δεν έχει βαση, δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Γιατί δεν κοιτάς την περίπτωση MacMini i5 ή i7; Το "mini" μη σε μπερδεύει, κανονικός υπολογιστής είναι (το mini αναφέρεται στο μέγεθος), με μία ωραία οθόνη στο μέγεθος που θες εσύ και είσαι κομπλέ. Αν θες βάζεις και fusion drive από τη μάνα του + παραπάνω μνήμη και είσαι μπόμπα!!! Καλημερα ρε παρεα αυτο σκεφτομουν αλλα το Mini δε θα αντεξει στον χρονον οπως μου ειπε ενα παιδι εκει στο Public-Cyprus ετσι μου προτινε το iMac 21'' ή 27'' το 21'' ειναι: Site: 144900€ αυτο που δουλευα εκει στο Public. Site: Αν δωσω κατι παραπανω τοτε περνω αυτο με καλυτερα χαρακτηριστικα ομως αφου δεν παιξω Gaming δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια εχω το Playstation 3 για αυτα τι να παρω το δευτερο που ειναι τα διπλασια Ευρω αφου θα κανω την δουλεια μου και με το πρωτο ; Ομως θα ηθελα να ρωτησω θα μπορω να του περασω τα ελληνικα μενου μετα που θα μπω στο iOS θα πρεπει πριν μολις το ξεκινησω θα μ εμφανισει γλωσσα και θα επιλεξω τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ; 1
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Φιλαράκι μου στο public λεφτά θέλουν οπότε αν τους πεις θέλω να δώσω 800€ για το mini αυτοί θα κάνουν κρα να πάρουν τα διπλά για το iMac. Εμπιστέψου μας γιατί έχουμε και μια α εμπειρία και όπως είπε και ο φίλος από πάνω καλύτερα να μας ακούσεις εσύ (και ο καθένας) αν θέλει να κάνει την σωστή αγορά σε ότι αφορά Mac Και είπαμε όταν παίρνεις Mac ξεχνάς τα παιχνίδια
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Όχι φιλε μου καμία σχέση! Όπως σου είπε και ο απο πάνω, απλα θέλουν να πουλήσουν και να πάρουν παραπάνω λεφτα και λογικό ειναι! Με το mini έχεις το πλεονέκτημα οτι πας σε οτι οθόνη θες εσυ, φορητότητα, μέγεθος, τιμη. Αν δεν παίζεις παιχνίδια όπως λες δεν εχει διαφορά με ένα imac με integrated gpu.
ozelot Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Έχω το Mac mini (Late 2012) με επεξεργαστή Ι5. Του έχω προσθέσει έναν SSD + 16GB RAM και πάει σφαίρα. Άκουσε τον φίλο Καρχαρία και 'μένα και ξεκίνα με ένα mini, δεν θα το μετανοιώσεις. Όσο δε αφορά στην αναβάθμιση δεν χρειάζεται να την κάνεις από την πρώτη μέρα, μια χαρά θα τρέχει το μηχάνημα. Εξοικιώσου δηλαδή πρώτα και βλέποντας και κάνοντας.
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Φιλαράκι μου στο public λεφτά θέλουν οπότε αν τους πεις θέλω να δώσω 800€ για το mini αυτοί θα κάνουν κρα να πάρουν τα διπλά για το iMac. Εμπιστέψου μας γιατί έχουμε και μια α εμπειρία και όπως είπε και ο φίλος από πάνω καλύτερα να μας ακούσεις εσύ (και ο καθένας) αν θέλει να κάνει την σωστή αγορά σε ότι αφορά Mac Και είπαμε όταν παίρνεις Mac ξεχνάς τα παιχνίδια Το γνωριζω φιλε μου οτι το Public θελει να πουλησει και να παρει τα διπλαλσια Ευρω ομως μου αρεσει το iMac πιο πολυ απο το μινι-Mac δεν ξερω γιατι αλλα το θαυμαζω εξαλλου μια φορα στην ζωη μου θα παρω iMac να παρω κατι καλο και οχι ενα κουτι που αν του βαλω ενα USB της Microsoft πληκτρολογιο και ποντικη μπορει να μην ειναι συμβατα οποτε θα θελω 70 ευρω για πλητρολογιο της Μac αρα το ποσο θα ανεστει γυρω στα 1000 κατι Ευρω οποτε αν θα αγορασω προτιμω να παρω κατι καλο που θα διαρκησει στον χρονον. Εχω αγορασει την οθονη μου την LG που ειναι 21'' και δεν την αλλαξα επι 7 χρονια τωρα την εχω οποτε γιατι να μετανιωσω αν παρω το iMac 21'' δεν μπορω να καταλαβω ; Εκτος απο αυτο το Mini-Mac που να το βαλω ; Εχουμε στο σαλονι μια τηλεοραση LG 41'' με καλωδιο HMDI οπου θα θελει η μανα μ να βλεπει τηλεοραση οποτε θα σκοτονομαστε επειδη εγω θα θελω να μαι πανω στο Mini-Mac συνεχεια. [link=http://www.public-cyprus.com.cy/product/apple/mac/ypologistes-mac/apple-mac-mini-md387gra/prod3080972pp/][/link] και δεν βλεπω καλωδιο vga ή dvi που θα μπορω να το συνδεσω πανω στην οθονη του υπολογιστη μου να βγαλω τον εναν υπολογιστη και να βαλω το Mini-Mac μου.
Rush13 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Εφόσον ντε και καλά θές να πάρεις Imac αντι για Mac Mini πάρε τον iMac 27 Θα το μετανιώσεις γιατι ο 27άρης ειναι πολύ καλύτερος με λίγα χρήματα παραπάνω απο τον 21 Βάση απόδοσης τιμής ειναι καλύτερος απο τον iMac 21 και θα σου κρατήσει περισσότερα χρόνια , μαζί με το Apple Care θα σου βγει 2,000
Προτεινόμενες αναρτήσεις