Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπερα μου μεσα στο καλοκαιρι που μας ερχεται σκεφτομαι να αγορασω ενα iMac και εγω γιατι τα Windows OS και τα απλα PC δεν εχουν μελλον απο οσο βλεπω.

Τι θα πρεπει να προσεξω οταν θα αγορασω ενα iMAC το οποιο να διαρκησει στον χρονον, να παρω επιτραπεζιο ή φορητο ; Πειτε μου μερικες προτασεις και χαρακτηριστηκα να δω και ως το καλοκαιρι αποφαφιζω. Επισης το περιβαλλον εργασιας των iMac ειναι ευκολοτερο ή δυσκολοτερο απο τα Windows , θα πρεπει να αγορασω καποιες εφαρμογες ή τις κατεβαζω απο το Μac Store αν υπαρχει ;

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την καλησπερα μου μεσα στο καλοκαιρι που μας ερχεται σκεφτομαι να αγορασω ενα iMac και εγω γιατι τα Windows OS και τα απλα PC δεν εχουν μελλον απο οσο βλεπω.

Λάθος

Τι θα πρεπει να προσεξω οταν θα αγορασω ενα iMAC το οποιο να διαρκησει στον χρονον, να παρω επιτραπεζιο ή φορητο ; Πειτε μου μερικες προτασεις και χαρακτηριστηκα να δω και ως το καλοκαιρι αποφαφιζω. Επισης το περιβαλλον εργασιας των iMac ειναι ευκολοτερο ή δυσκολοτερο απο τα Windows , θα πρεπει να αγορασω καποιες εφαρμογες ή τις κατεβαζω απο το Μac Store αν υπαρχει ;

Δεν εχει διαφορά στη λογική του να σκέφτεσαι να αγοράσεις μηχάνημα με windows os. Προγράμματα απο dvd ή mac stores. Μηχανημα desktop ή laptop αγοράζεις με βάση τις ανάγκες σου
Δημοσ.

Από που συμπέρανες ότι τα pc και τα windows δεν έχουν μέλλον? Τώρα για αυτά που ρωτάς, καταρχήν o imac είναι επιτραπέζιος, οι φορητοί είναι MacBook. Καλύτερα να πεις για τι δουλειές το χρειάζεσαι για να σου προτείνουν κάτι που θα σε καλύψει. Επίσης, τι χρήματα μπορείς να δώσεις. Καλό θα ήταν να δουλέψεις λίγο ένα mac για να δεις αν σου αρέσει το περιβάλλον του και η φιλοσοφία του πριν το αγοράσεις

Λάθος

Δεν εχει διαφορά στη λογική του να σκέφτεσαι να αγοράσεις μηχάνημα με windows os. Προγράμματα απο dvd ή mac stores. Μηχανημα desktop ή laptop αγοράζεις με βάση τις ανάγκες σου

Έχει διαφορά γιατί δεν αναβαθμίζεται, άρα θα πρέπει να διαλέξει το σωστό από την αρχή...

Δημοσ.

Έχει διαφορά γιατί δεν αναβαθμίζεται, άρα θα πρέπει να διαλέξει το σωστό από την αρχή...

Η απάντηση μου ήταν για το αν πάρει επιτραπεζιο ή φορητό. 

• Like 1
Δημοσ.

τα mac είναι πολύ πιο εύκολα από τα windows

για την ακρίβεια, σκέψου ένα android κινητό με ένα iphone

στο iphone τα έχεις όλα έτοιμα μπροστά σου, στο android θέλει ψάξιμο.

ναι στα windows κάνεις παραπάνω πράγματα από ότι σε έναν mac

επίσης ξεχνάς τα παιχνίδια.

Εν συντομία τα mac είναι ότι πιο επαγγελματικό/ σταθρότητα/ ασφάλεια/ δημιουργία/ κοκ. υπάρχει εκεί έξω.

κατά την άποψη μου απευθύνονται σε συγκεκριμένα άτομα, δεν σημαίνει όμως κάτι αυτό.

όσο για τα προγράμματα υπάρχει το store αλλά δεν κατεβάζεις μόνο από εκεί προγράμματα.

εάν οπωσδήποτε θες να αγοράσεις, θα σου έλεγα να πάρεις ένα macbook και όχι imac.

αλλά έλεγξε ξανά τις απαιτήσεις σου, γιατί η όλη διαφορά είναι στο λειτουργικό σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Δινω ως τα 2000 ευρω.
Η λογικη μου ειναι πως τα Windows τα ξερουμε ολοι μας ενω τα Mac και τα Μacbook ελαχιστα ατομα τα γνωριζουν και εχουν.

Θα ηθελα να μαθω και εγω το Mac να μην ειμαι σταθημος στα windows.

Δημοσ.

Δινω ως τα 2000 ευρω.

Η λογικη μου ειναι πως τα Windows τα ξερουμε ολοι μας ενω τα Mac και τα Μacbook ελαχιστα ατομα τα γνωριζουν και εχουν.

Θα ηθελα να μαθω και εγω το Mac να μην ειμαι σταθημος στα windows.

κοίτα υπάρχουν πολύ καλύτεροι λόγοι να ξοδέψεις 2000ευρω

από ότι κατάλαβα θες να κάνεις την διαφορά, ναι okay θα έχεις κάτι που έχουν λίγοι, πέρα από την ευχαρίστηση όμως δεν θα σου προσφέρει κάτι άλλο και στην τελική ένας υπολογιστής είναι, τα ίδια πράγματα θα κάνεις και με αυτόν. Αν υπήρχαν επαγγελματικοί λόγοι με την μια θα σου έλεγα mac και ξέχνα τα windows, αλλά ο λόγος που τον θες νομίζω είναι παιδικός.

στον αντίποδα σου προτείνω να ξοδέψεις τα 2000 ευρώ ή και λιγότερα σε ένα drone

• Like 2
Δημοσ.

Προχώρα κανονικά, αγόρασε το, μην το σκεφτείς καθόλου. Τα windows μέλλον έχουν, αλλά ένα μέλλον όλο θέματα! Αν είσαι Λεμεσό πήγαινε MyMall να τα δεις σε display στο Public.

Δημοσ.

Προχώρα κανονικά, αγόρασε το, μην το σκεφτείς καθόλου. Τα windows μέλλον έχουν, αλλά ένα μέλλον όλο θέματα! Αν είσαι Λεμεσό πήγαινε MyMall να τα δεις σε display στο Public.

Απο Παφο ειμαι φιλε μου θα παω στο Public μας εδω να δω να συκρινω κλπ ή στον Stephanis που απο εκει περνω τα περισσοτερα πραγματα.

Δημοσ.

ναι στα windows κάνεις παραπάνω πράγματα από ότι σε έναν mac

Μεγάλο λάθος. 

1) Το MAC OS έρχεται ήδη με σχεδόν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν σε Linux. Από functions και programs του bash (που το Windows δεν έχει καν bash), π.χ. sed, awk, wget, wcurl, xargs, vim, nano κτλ, έως και X11,και GIT, VIM. Στο Windows απλά είτε δεν τα έχεις αυτά είτε θα πρέπει να κάνεις πατέντες για να τα βάλεις. 

2) Το MAC OS έχει python installed by default μέσα του. Στο Windows όχι. 

3) Το MAC OS έχει FTP by default μέσα του. To Windows όχι. Πρέπει να κατεβάσεις εφαρμογή.

3) Το MAC OS έχει git by default μέσα του. To Windows όχι. Εκτός του ότι πρέπει να κατεβάσεις εφαρμογή εάν θες να την χρησιμοποιήσεις με rsa keys θα πρέπει να αλλάξεις τα settings σε εφαρμογές που θα πρέπει να κατεβάσεις. 

4) Το MAC OS έχει SVN by default μέσα του. Το Windows όχι (ένας όπως από τους καλύτερους clients για svn είναι για windows)

5) Το MAC OS έχει ssh by default μέσα του. To Windows όχι. 

6) Το MAC OS έχει το core audio. Μακράν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε audio API αυτή την στιγμή. Οι legacy routines του Windows είναι απλά για γέλια. 

7) Το MAC OS έχει gcc (και όλα τα παρελκόμενα). Το Windows όχι. 

8) Το mouse handling είναι κλάσεις ανώτερο στο MAC OS. Μπορείς να κάνεις scroll ακόμα και εάν δεν έχεις επιλεγμένο το παράθυρο. Στο Windows (και εν έτη 2014) ακόμα δεν έχουν καταφέρει να το υλοποιήσουν.

9) Στο MAC OS έχεις πολλαπλές επιφάνειες εργασίας. Στο Windows (και εν έτη 2014) ακόμα δεν έχουν καταφέρει να το υλοποιήσουν.

10) Στο MAC OS μπορούν σε έναν υπολογιστή να λειτουργούν πολλά άτομα ταυτόχρονα με το δικό τους account και by default. Στο Windows ακόμα δεν το έχουν καταφέρει. 

11) Στο MAC OS οι συντομεύσεις είναι ίδιες σε όλες τις native εφαρμογές. Π.χ., το preferences είναι πάντα cmd + , . Σε όποια εφαρμογή και να είσαι. Κάτι τόσο απλό δεν το έχουν καταφέρει ακόμα στα windows.

12) Στο MAC OS κάθε εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει ένα σύνολο εντολών (dictionary της εφαρμογής) για να την διαχειριστεί ο automator του MAC OS. Στις περισσότερες native εφαρμογές το πολλές "λέξεις" από το dictionary είναι ίδιες. Στο Windows δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. 

13) Στο MAC OS μπορείς να κάνεις reboot όποια εφαρμογή θέλεις, ακόμα και τον file browser, χωρίς να χάσεις ευστάθεια του συστήματος. Κάνε το ίδιο στο Windows ενώ το έχεις ανοιχτό χωρίς restart 20 μέρες και πες μας εάν λειτούργησε. 

14) Στο MAC OS υπάρχει application store και πολλές εφαρμογές είναι οι ίδιες, πιάνουν όλη την οθόνη χωρίς να είναι stretched εκδόσεις, με το iPad και το iPhone και σε θυμούνται σαν χρήστη εάν την έχεις σε κάποιο iPad ή/και iPhone. Στο windows όχι. 

Και ο κατάλογος μακρύς. 

Το μόνο που μπορεί κανείς να κάνεις πιο εύκολα και "πιο πολύ" στο Windows είναι να παίζει παιχνίδια ή να σχεδιάζει με το AutoCAD. Για τα υπόλοιπα απλά χάνει από ό,τι υπάρχει εδώ και χρόνια στην κοινότητα και με την οποία το MAC OS είναι απολύτως συμβατό. Ακόμα, πολλά από τα νέα, και συνήθως για ερευνητικούς σκοπούς, λογισμικά που υπάρχουν στην κοινότητα δεν υπάρχουν για Windows.

Όλα τα παραπάνω είναι τα ίδια στα 2/3 των λειτουργικών συστημάτων για desktop και laptop computers που κυκλοφορούν. Το υπόλοιπο ένα τρίτο είναι το Windows. 

• Like 4
Δημοσ.

Μεγάλο λάθος. 

Και ο κατάλογος μακρύς. 

Το μόνο που μπορεί κανείς να κάνεις πιο εύκολα και "πιο πολύ" στο Windows είναι να παίζει παιχνίδια ή να σχεδιάζει με το AutoCAD. Για τα υπόλοιπα απλά χάνει από ό,τι υπάρχει εδώ και χρόνια στην κοινότητα και με την οποία το MAC OS είναι απολύτως συμβατό. Ακόμα, πολλά από τα νέα, και συνήθως για ερευνητικούς σκοπούς, λογισμικά που υπάρχουν στην κοινότητα δεν υπάρχουν για Windows.

Όλα τα παραπάνω είναι τα ίδια στα 2/3 των λειτουργικών συστημάτων για desktop και laptop computers που κυκλοφορούν. Το υπόλοιπο ένα τρίτο είναι το Windows. 

το ίδιο πράγμα λέμε,

δεν αναφέρομαι στις επαγγελματικές δυνατότητες του mac vs windows

αλλά στην πρακτικότητα του μέσου χρήστη mac vs windows 

πολλές εφαρμογές που συνήθιζε να κατεβάζει ο μέσος χρήστης σε windows δεν υπάρχουν στα mac, για παράδειγμα τα ένα κάρο antivirus, clean software, κοκ

• Like 1
Δημοσ.

Ας εγκαταστησει τοτε το FreeBSD με KDE σε ενα υπολογιστη του 700άρικου, και ας του περισεψουν και 1300 ευρα.

Ο αρχαριος θα παίξει με την δυναμη της κονσολας σε UNIX και μαλιστα σε Μακ? Δεν το νομιζω..

Τωρα πως γινεται το 90 τοις εκατο των υπολογιστων να τρεχουν παραθυρια και εσυ να τα μετρας στο ενα τριτο δεν μπορω να καταλαβω...

• Like 1
Δημοσ.

Ας εγκαταστησει τοτε το FreeBSD με KDE σε ενα υπολογιστη του 700άρικου, και ας του περισεψουν και 1300 ευρα.

Ο αρχαριος θα παίξει με την δυναμη της κονσολας σε UNIX και μαλιστα σε Μακ? Δεν το νομιζω..

Τωρα πως γινεται το 90 τοις εκατο των υπολογιστων να τρεχουν παραθυρια και εσυ να τα μετρας στο ενα τριτο δεν μπορω να καταλαβω...

Εάν μου κάνεις παράθεση που λέω για 1/3 υπολογιστών θα σε παραδεχθώ. Μέχρι τότε λες απλά ό,τι σου κατέβει γιατί δεν έχεις ούτε την ικανότητα να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. 

το ίδιο πράγμα λέμε,

δεν αναφέρομαι στις επαγγελματικές δυνατότητες του mac vs windows

αλλά στην πρακτικότητα του μέσου χρήστη mac vs windows 

πολλές εφαρμογές που συνήθιζε να κατεβάζει ο μέσος χρήστης σε windows δεν υπάρχουν στα mac, για παράδειγμα τα ένα κάρο antivirus, clean software, κοκ

Δεν χρειάζονται ούτε clean software αλλά ούτε και antivirus.

Οπότε ΔΕΝ μπορείς να κάνεις πιο πολλά πράγματα με το Windows. 

Δημοσ.

Οκ. Βαλε εναν μεσο χρηστη mac να κάνει compile με gcc , να χρησιμοποιησει ftp και ssh που αναφερεις και αν τα καταφέρει σου χαριζω το συστημα της υπογραφης μου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...