khr1s Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Παιδια πριν 2-3 εβδομαδες το συστημα της υπογραφης ειχε ενα ατυχημα αλλα επειδη εφευγα για πασχα δεν προλαβα να ασχοληθω τοτε . Καταλαθος κουνησα το κουτι με το ποδι μου ,επαιξε το καλωδιο που ενωνει το psu με το πολυμπριζο μου και για3-4 δευτερολεπτα μια περνουσε ρευμα μια οχι απο οτι καταλαβα . Μεσα σε αυτα τα 3-4 δευτερολεπτα αρχισε να μυριζει καμμενο και τα ledακια απο τα fans αναβοσβηναν . Ευτυχως εβγαλα το πολυμπριζο απο το ρευμα και δεν ειχαμε χειροτερα . Μετα απο λιγο δοκιμασα να το λειτουργεισω ξανα το pc αλλα ματαια . Συνδεσα το τροφοδοτικο στη μητρικη και χωρις να πατησω τιποτα λειτουργουσαν μονο τα fans(χωρις καν να το ανοιξω). Δοκιμασα και με 2ο τροφοδοτικο και γινοταν το ιδιο. Το προβλημα ειναι στο να καταλαβω τι αχρηστευτικε στο hardware μου. -Στην μητρικη εχουμε ενα καμενο-ανατιναγμενο τσιπακι λιγο κατω απο την πρωτη PCI θυρα της . -Το τροφοδοτικο μου ειναι οκ ? Πως θα το καταλαβω ? Γιατι περασε αυτη η ασταθεια ρευματος απο μεσα του ? -Ο CPU πως θα καταλαβω αν λειτουργει για να τον πουλησω αν ειναι ? Ειναι παλιο socket(1366) και αντε να βρω τωρα ατομο με τετοια μητρικη. -Σκεφτομαι επειδη το τσιπακι ηταν κοντα στην καρτα γραφικων μηπως επαθε κατι και αυτη! -Με τις ram δεν θα υπαρχει προβλημα λογικα ε ? Τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι εντος εγγυησης εκτος απο psu. Αν θελετε ανεβαζω αυριο φωτογραφια με το καμενο κομματι της μητρικης . Δωστε τα φωτα σας Insomniacs γιατι εχω μεινει με το laptop της υπογραφης και πραγματικα δεν παλευεται η κατασταση Θελω να δω τι θα κρατηθει απο το pc- τι μπορει να φυγει σε αγγελιες για να σχεδιασω τα επομενα βηματα μου.
SPANK Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Αφου δοκίμασες και με 2ο τροφοδοτικό και σου κανει το ιδιο τοτε φυσιολογικά δεν ειναι τροφοδοτικό το πρόβλημα , μαλλον αυτο με το ρεύμα δημιουργήθηκε λόγω του πολύμπριζου που πολλές φορές ειναι χαλασμένα / χαλάνε και δημουργούν διάφορα προβλήματα οποτε μαλλον αυτο βλέπω σαν υπεύθυνο , για αυτο καλύτερα να αγοράσεις ενα πολύμπριζο ασφαλείας και παντα φυσικά το βάζουμε σε σούκο μπρίζα. Τώρα για το οτι σου κανει αυτα το pc μαλλον ειναι το ανατιναγμένο τσιπάκι που λες , κανε το εξής λύσε το pc εξω απο το κουτί και έχοντας παντω μονο κάρτα γραφικών χωρίς δίσκους και cdrom να δείς αν ανάβει και βάλε το απευθείας στην μπρίζα να μην περάσει απο το πολύμπριζο (δοκίμασε το και με τα 2 τροφοδοτικά) , επίσης κανε του και ενα bios reset απο την μπαταρία
khr1s Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Ok θα το δοκιμασω και θα ποσταρω ! Δεν εφταιγε το πολυμπριζο , ειναι το καλωδιο της εξωτερικης τροφοδοσιας που ενωνει πολυμπριζο με psu. Επαιξε στη θεση που επρεπε να μπει στο psu
doakes Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Στην μητρικη εχουμε ενα καμενο-ανατιναγμενο τσιπακι λιγο κατω απο την πρωτη PCI θυρα της .Αν θελετε ανεβαζω αυριο φωτογραφια με το καμενο κομματι της μητρικης . Ανεβασε μια φωτογραφια να δουμε αν επισκευαζεται!
khr1s Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Να 2 φωτο : Να συμπληρωσω οι δοκιμασα με 2 τροφοδοτικα ξανα και η μητρικη ξεκιναει μονη της(χωρις να βραχυκυκλωσω το power on για να αναψει ,απλα οταν συνδεθει το psu στο ρευμα) να δεινει ρευμα σε ανεμηστηρες (CPU,εξωτερικους,gpu) ΑΛΛΑ ο cpu δεν ζεσταινεται -> αρα δεν λειτουργει αυτος ή δεν λειτουργει σωστα μονο η μητρικη ? Επισης δεν χτυπαει error beep code οταν λειπουν ram, και αν ξεκινησει χωρις την ψυχτρα του cpu παλι δεν χτυπαει για error.
Fubar.gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το τσιπάκι αυτό είναι το clock generator για CPU, USB και PCI. Με αυτό σκασμένο δέν πρόκειται να δουλέψει τίποτα.
khr1s Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ωχ αχρηστη η μητρικη λοιπον. Ειναι και σπανιο το socket πλεον ρε γμτ δυσκολα θα βρω κατι φθηνο και τωρα αξιζει να ψαξω για μητρικη ή πουλάω τα αλλα και παω για νεο pc ? Yπαρχει τροπος να βεβαιωθω οτι λειτουργει σωστα ο CPU και δεν εχει χαλασει και αυτο?
SPANK Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δεν νομίζω να εχει πάρει και επεξεργαστή ο μονος τρόπος να βεβαιωθείς ειναι να τον δοκιμάσεις σε αλλη motherboard
dimitrisOP Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 ελλαδα να βρεις 1366 socket δεν προκειται ισως απο εξω μεταχειρησμενη,καλητερα να τα αλλαξεις ολα,γιατι προκειται για 5 χρονια socket edit:εχει καινουργια αλλα δεν νομιζω να αξιζει http://www.getitnow.gr/prod/ypologistes/anabathmisi/mitrikes/asus-sabertooth-x58-ix58/prod1130906pp/
khr1s Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Και αυτη στο getitnow ειναι εξαντλημενη. Οκ μαλλον θα παω τον i7 σε κανεναν τεχνικο να μου πει αν ειναι ΟΚ και θα φυγει στο insomnia στα 60€. Θα προσπαθησω να περιμενω τους skylake αλλιως θα παω στους haswell refresh ..
Roger Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ελεγξε το τροφοδοτικο σου και μετρησε το,μαλλον αυτο στην εχει κανει. Εχω παθει παρομια ζημια.
khr1s Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ελεγξε το τροφοδοτικο σου και μετρησε το,μαλλον αυτο στην εχει κανει. Εχω παθει παρομια ζημια. Να το παω δηλαδη στο eshop ? ειναι μεσα στην εγγυηση παντως
Roger Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Θα πρεπει να βεβαιωθεις οτι οι τασεις ειναι σωστες και δεν δινουν παραπανω.Δεν ξερω αν στο e-shop εχουν πολυμετρο και κανουν αυτην την δουλεια.Αλυσιδα λιανεμποριου ειναι ,δεν πιστευω οτι εχει κανενα service της προκοπης. Στην δικη μου περιπτωση ειχε σκασει το ιδιο τσιπακι και χωρις να μετρησω το τροφοδοτικο οπως θα επρεπε,αγορασα καινουργιο motherboard και ξαναεκανε τηγανητα το ιδιο τσιπακι.Στηριχτηκα οτι το τροφοδοτικο δουλευε κανονικα,αλλα τελικα μια ταση ητανε πολυ τσιμπημενη. Οσο ζεις μαθαινεις.
khr1s Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εστειλα μυνημα στο eshop να στειλω πισω το psu καθως ειναι μεσα στην εγγυηση , δεν ειχα πολυμετρο για να κανω μετρησεις αρα ηταν η μονη λυση . Τους ρωτησα και αν δικαιουμαι καποιου ειδους αποζημειωση για την ζημια που προκαλεσε(χλωμο το βλεπω), καθως πραγματικα μου κατεστρεψε ενα συστημα και αχρηστευτηκαν cpu+mobo. Το τροφοδοτικο δεν υπαρχει πλεον στο καταστημα τους οποτε ή θα μου δωσουν πισω τα χρηματα μου ή θα μου δωσουν κατι παρομοιο ή ανωτερο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα