alemaoyoko Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Καλησπερα σας και συγνωμη εαν θετω την ερωτηση μου σε λαθος τομεα. Οπως προλεγει και ο τιτλος εχω καποιο προβλημα και χρειαζομαι τα φωτα σας. Το προβλημα εχει εως εξης: Ο υπλογιστης μου δεν μπουταρε και ουτε παραγει καποιον ηχο(beep codes). Δοκιμασα να αφαιρεσω ενα ενα τα εξαρτηματα κ να τον ανοιξω και για καθε εξαρτημα που ελειπε εβγαζε το αντιστοιχο beep code, πρωτα για καρτα γραφικων και μετα για καρτες μνημης. Οταν παλι τα ξανα εβαλα μου το γυρισε στα ιδια ουτε beep ουτε τπτ, ανοιγει και λειτουργουν ολα αλλα δεν μπουταρει ουτε βγαζει καποιον ηχο. Οποτε υποθετω οτι υπαρχει καποιο προβλημα με τον επεξεργαστη η την ??μητρικη??. Αν εχετε κατι να μου προτεινεται Ξεχασα να αναφερω πως δοκιμασα αλλο τροφοδοτικο και εβγαλα/ξαναεβαλα την μπαταρια cmos.
zevage Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Καλησπερα σας και συγνωμη εαν θετω την ερωτηση μου σε λαθος τομεα. Οπως προλεγει και ο τιτλος εχω καποιο προβλημα και χρειαζομαι τα φωτα σας. Το προβλημα εχει εως εξης: Ο υπλογιστης μου δεν μπουταρε και ουτε παραγει καποιον ηχο(beep codes). Δοκιμασα να αφαιρεσω ενα ενα τα εξαρτηματα κ να τον ανοιξω και για καθε εξαρτημα που ελειπε εβγαζε το αντιστοιχο beep code, πρωτα για καρτα γραφικων και μετα για καρτες μνημης. Οταν παλι τα ξανα εβαλα μου το γυρισε στα ιδια ουτε beep ουτε τπτ, ανοιγει και λειτουργουν ολα αλλα δεν μπουταρει ουτε βγαζει καποιον ηχο. Οποτε υποθετω οτι υπαρχει καποιο προβλημα με τον επεξεργαστη η την ??μητρικη??. Αν εχετε κατι να μου προτεινεται Ξεχασα να αναφερω πως δοκιμασα αλλο τροφοδοτικο και εβγαλα/ξαναεβαλα την μπαταρια cmos. Δοκίμασε τις μνήμες RAM
alemaoyoko Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δοκιμασα να τις αφαιρεσω και να τον ανοιξω ετσι κ εβγαζε κανονικα beep code αρα τις εντοπιζε οταν ηταν πανω. Τωρα αν ειναι αυτες χαλασμενες δεν ξερω αλλα δεν νομιζω κιολας, θα δοκιμασω ομως αυριο να βαλω αλλες και θα σου πω. Καμθα αλλη ιδεα το τι μπορει να ειναι?
nitrah Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Αποσύνδεσε το τροφοδοτικό σου , βγάλε την μπαταρία από την μητρική σου , βρες τα 2 pin πάνω στην μητρική σου που είναι για Clear Cmos (CLR_CMOS) βάλε ενα jumper και άστο για 15 secs. Στην συνέχεια βγάλε το jumper , βάλε την μπαταρία και άνοιξε να δεις αν postarei. p.s. αν δεν βρίσκεις τα pin πες το μοντέλο της μητρικής σου να σου πω που είναι.
alemaoyoko Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Καταρχας σε ευχαριστω, και κατα δευτερον η μητρικη ειναι Asus p5gpl.
Poincareγρ Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δοκιμασα να τις αφαιρεσω και να τον ανοιξω ετσι κ εβγαζε κανονικα beep code αρα τις εντοπιζε οταν ηταν πανω. Τωρα αν ειναι αυτες χαλασμενες δεν ξερω αλλα δεν νομιζω κιολας, θα δοκιμασω ομως αυριο να βαλω αλλες και θα σου πω. Καμθα αλλη ιδεα το τι μπορει να ειναι? Δοκίμασε τις μνήμες μία-μία (δεν νομίζω να σου χαλάσαν όλες). Και αν σου είναι εύκολο δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών, μπορεί να μην έβγαζε beep code, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λειτουργεί 100%.
SPANK Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Βασικά πρέπει να βρείς αλλα πράγματα για να δοκιμάσεις δυστηχώς δεν υπάρχει αλλη λύση , και ενοω να βρείς αλλες ram και κάρτα γραφικών αν μπορεί να βρεθεί και ενα τροφοδοτικό ακομα καλύτερα. Επίσης λύσε το σύστημα και κανε τις δοκιμές εξω απο το κουτί
doctorC Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 δοκιμασε με μια μνημη και μια καρτα γραφικων οχι αναγκαστικα αυτη που εχεις βρες απο αλλο μηχανημα και βαλε μια αλλη..... δες τι γινεται αν σε βγαλει σε bios δες μηπως δεν εχεις το τελευταιο bios..Μια ερωτηση ? ΛΕΟΤΥΟΡΓΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
alemaoyoko Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Κατι που μου εκανε εντυπωση σημερα ειναι το παρακατω: Ελυσα τον υπολογιστη εξαρτημα εξαρτημα και τα εβαλα για δοκιμη ενα προς ενα. Ανοιξα τον υπολογιστη με μονο τον επεξεργαστη πανω στην μητρικη και δεν εβγαλε beep code ουτε και με τα υπολοιπα εξαρτηματα(μνημες-γραφικων) λες και το speaker χαλασε σε μια νυχτα. Αφαιρεσα την μπαταρια το αφησα για ενα λεπτο και ξαναφοκιμασα και παλι τα ιδια. Υποψιν να συμπληρωσω οτι δοκιμασα διαφορετικες καρτες μνημης. Και ναι ετσι στα ξαφνικα εγινε, τον εκλεισα και την επομενη μερα εγινε αυτο.
bomberb17 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Εάν ο Η/Υ δε ξεκινά καθόλου (δηλ. δε δείχνει ούτε BIOS) τότε μπορεί να φταίνε ένα από τα παρακάτω: RAM CPU Motherboard Τροφοδοτικό Κάρτα γραφικών Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει όπως είπε και ο Spank παραπάνω να βρεις άλλα εξαρτήματα και να τα αλλάξεις να κάνεις δοκιμές να βρεις τι φταίει. Μια γρήγορη διερεύνηση είναι να αλλάξεις θέση στις RAM αφήνοντας ένα DIMM μόνο πάνω, και μετά το ίδιο με το άλλο DIMM (εάν έχεις 2). Μετά κοιτάς κάρτα γραφικών, CPU και τροφοδοτικό. Πριν τα αλλάξεις με άλλα δοκίμασε να τα βγάλεις και να τα ξαναβάλεις (γνωστή τεχνική που πιάνει πολλες φορές!! που ξέρεις? μπορεί να μην "πατάει" κάτι καλά..) Επίσης βάλτου και μια ηλεκτρική σκούπα να φύγει η σκόνη. Αν τίποτα από τα παραπάνω δε πιάσει τότε μένει η motherboard...
alemaoyoko Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2014 Θα τα ξαναδοκιμασω ολα αλλη μια φορα μετα το σημερινο μπας και. Και θα απαντησω αυριο να σας πω τι εγινε. Αν και bomberb17 τα εχω ολα καθαρισμενα και σωστα τοποθετημενα αλλα ποτε δεν ξερεις. Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας παντως, θα σας ενημερωσω αυριο για το το γινεται
alemaoyoko Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Λοιπον, το αποσυναρμολογησα και το ξανα συναρμολογησα κομματι κομματι. Στην αρχη δρν αλλαξε τιποτα, το ιδιο προβλημα ειχα αλλα μετα εβαλα κατι παλιες μνημες που ειχα για να δω μπας και και μαντεψτε, δουλεψε. ΑΛΛΑ! Τις μνημες τις εβαλα στα διπλανα sockets καθοτι η μητρικη μου εχει 4(p5gpl μοντελο) και ανοιξε και μου εβγαλε κανονικα το bios. Ετσι λοιπον δοκιμασα να αλλαξω θεση τις ραμ γτ σκεφτηκα πως λογικα θα δουλευουν και στα διπλανα σοκετς και οταν το προσπαθησα μου εγινε παλι το ιδιο, no beep codes no bios. Τις ξαναβαζω στην προηγουμενη θεση τους και παλι τιποτα, τις αλλαξα μεταξυ τους θεση αριστερα και δεξια και δουλεψε και οταν προσπαθουσα να παιξω με τις θεσεις ποτε τις εντοπιζε ποτε οχι μεχρι μιας στιγμης που τις εντοπισε για τα καλα. Μετα εβγαλα τον επεξεργαστη για να βαλω θερμαπαγωγικη παστα και οταν τον ξαναεβαλα παλι μου εβγαλε το ιδιο προβλημα. Τι γινεται ρε παιδια? Να προσθεσω πως ξανακοιταξα για καμμενους πυλνωτες και για λαθος power leds κτλπ και ολα ειναι σωστα. Επισης κατι τελευταιο, πριν τα παρατησω δοκιμασα να αναψω τον υπολογιστη οπως ηταν αλλα χωρις την ψθκτρα πανω. Τον αναβω και αντι να κλεισει απο υψηλη θερμοκρασια του επενεργαστη αυτο συνεχιζε αλλα απο πτι ειδα ο επεξεργαστης εκαιγε κανονικα για αυτα τα 15 δευτερολεπτα. Τελικα τι εχει?
dimitrisOP Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2014 http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5GPL/e1972_p5gpl.pdf κοιτα το μανυαλ κανονικα οι μνημης για να δουλεψουν dual channel πρεπει να τις βαλεις στις θεσεις α1,β1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα