Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο πολλές προσπάθεις δεν μπόρεσα να βρω λύση.Έχουμε και λέμε

Έβαλα πρόσφατα κάτι ανεμιστηράκια στο κουτί μου. Όλα δουλέυουνε χωρίς να μου κάνουνε πολύ θόρυβο. Υπάρχει όμως ένα ανεμιστηράκι (το πλαινό) που μου σπάει τα νεύρα. Στην αρχή το είχα συνδέσει πάνω στην mobo σε ένα 3pin και δεν μπορούσα να το ελέγξω(έκανε πολύ θόρυβο) μετά το έβαλα πάνω στο ένα 4Pin που έχει και τώρα ποια το ελέγχω αλλά έχω το εξής πρόβλημα.

Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου και αφού περάσουνε 15 δευτερόλεπτα στα windows, το ανεμιστηράκι δουλέυει στο 90 % (1600 RPM) και εγώ αναγκάζομαι να ανοίγω συνεχώς το SpeedFan για να διορθώνω την ταχύτητα και να το βάζω στο 60 % (1300 RPM) . Το βάζω εκεί λόγο υπερβολικού θορύβου.
Το περίεργο? Ο Υπολογιστής από το beep μέχρι και να ανοίξουνε όλα τα προγράμματα,δουλέυει το ανεμιστηράκι όπως είναι ρυθμισμενο απο τα Bios!!! Μετά όμως (από περίπου 40 δευτερόλεπτα, 15 απο την στιγμή που μπει στα Windows) δουλεύει στις στροφές που ανέφερα.
Δοκίμασα να το αλλάξω απο τα bios και απο Normal να το βάλω quite . Δουλευει πιο σιγά αλλά μόλις περάσει η ώρα που αναφέρω ξαναπάει στο 90%.
Το δοκίμασα να το βάλω Manual,πάλι δουλευει όπως το ρύθμισα μέχρι να φτάσει στην ίδια στιγμή που αναφέρω.
Το δοκίμασα disable αλλά αυτό δουλέυει κατευθείαν στο 90% από το beep.

Η άποψη μου είναι ότι κάποιο πρόγραμμα μάλλον το αναγκάζει να πηγαίνει σε αυτές τις στροφές.
Τι μπορώ να κάνω για να μην γίνεται αυτό???
Μήπως άμα βάλω το Speed fan να ανοίγει με τα Windows? Ξέρει κάποιος αν γίνεται και πως?

ΥΓ: Το fan Controller είναι μια λύση αλλα θα ήθελα και κάποια άλλη.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φαντάζομαι κανείς δεν ήξερε. Δυστυχώς ούτε εγώ έμαθα τι έφταιγε αλλά για το feedback (σε περίπτωση που τύχει και σε άλλον) εγώ έλυσα το πρόβλημα με format. Άρα το πιό πιθανό είναι αυτό που πίστευα. Κάποιο πρόγραμμα το έκανα να παίζει στο full.

Αυτό ήθελα να γράψω απλά για την ιστορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...