Prof_Chaos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Το ανεβάζω .. Καλοκαίρι γαρ και το άνοιξα για να το καθαρίσω αλλά και να αφαιρέσω την θερμοαγώγιμη που έβαλα πριν 1 χρόνο περίπου. Αυτη τη φορά έβαλα ελάχιστη . Ενα πολύ λεπτό φιλμ ίσα που να καλύπτει τον επεξεργαστή και τα chipakia Αυτο που κατάλαβα ειναι οτι αν βάλεις λίγο παραπάνω βγαίνει αριστερά και δεξιά απο τον επεξεργαστή οπότε δεν έχει κάποιο νόημα. Θα δείξει εαν θα έχω καλύτερα αποτελέσματα . Πρώτη φορά εφαρμόζω τόσο μικρή ποσότητα..
atheatos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 αν οι επιφάνειες ήταν τέλεια επίπεδα δεν θα χρειαζόταν καθόλου πάστα. Από την στιγμή που δεν υπάρχει τελεία επαφή βάζουμε πάστα και συνήθως βάζουμε λίγο παραπάνω ώστε να εξασφαλίσουμε ότι σε περίπτωση που έχει γίνει επαφή, αυτή θα σπρώξει την πάστα έξω. Ένας από τους λογούς που πάντα ψάχνω για λεπτόρρευστες πάστες (άρε Zalman), για να μπορούν να βγαίνουν πιο γρήγορα έξω από την επιφάνεια σε περίπτωση επαφής.
Prof_Chaos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Σωστή η εξήγηση που έδωσες atheate. Της Zalman εχω κι εγώ και μάλιστα εχει και πινελάκι για σωστή επάληψη.
gousias Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Έκανα-για πρώτη φορά στη ζωή μου-άνοιγμα υπολογιστή και καθάρισμα υπολογιστή! WOW θες και συγχαρητήρια θα μου πείτε;! Φυσικά και όχι, απλά το αναφέρω γιατί όλη η διαδικασία με είχε αγχώσει και "τσιτώσει" για το αν έκανα όλα σωστά και εκεί είναι που θέλω να καταλήξω γιατί έχω κάποιες αμφιβολίες. Είναι MacBook Pro 13 του 2011 και αφού το άνοιξα, το καθάρισα με ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα που είχα από παλιά (όσο είχε δηλαδή μέσα, εδώ είναι το λάθος μου ότι δεν είχα κανονίσει να προμηθευτώ έγκαιρα κι άλλο ή τη λύση με blower) γιατί είχε μαζέψει αρκετή σκόνη μέσα και μπορώ να πω ότι πάλι έμεινε μία πολύ απαλή σκόνη, αλλά φοβόμουν να βάλω περισσότερο χέρι. Όταν έφτασα και στη πάστα, είδα ότι από Apple (factory) υπήρχε και πιο έξω περιμετρικά και ότι δεν ήταν απόλυτα ξερή! Την καθάρισα με χαρτί και λίγο οινόπνευμα (πάνω στο χαρτί) Έβαλα μία στρώση GC Extreme, αλλά μου βγήκε λίγο έξω και προσπάθησα όσο μπόρεσα να την καθαρίσω με χαρτί, αλλά όχι με απόλυτη επιτυχία. Ξεκίνησα να κλείνω, άλλαξα και τον σκληρό δίσκο με νέο ssd OWC MERCURY PRO 6G 120GB και τις μνήμες ram με νέες CRUCIAL 16GB DDR3L 1333 SODIMM MAC και τέλος εγκατέστησα με clean install Mac OS X El Capitan στο νέο ssd. Γενικά, όλα ήθελαν πολύ προσοχή μήπως κάτι τραβηχτεί λάθος. - Δεν έχω καταλάβει αν η ποσότητα πάστας είναι η σωστή αυτή που έβαλα. Αν έπεσε λίγο παραπάνω υπάρχει κίνδυνος για κάποιο πρόβλημα; - Στη αρχή που εγκατέστησα το λειτουργικό, ανέβασε θερμοκρασία έως και 89 βαθμούς, όπως και μετά σε κάποιες στιγμές που είτε έκανα εγκατάσταση κάποιες εφαρμογές, είτε είχα ανοιχτές εφαρμογές όπως το safari, appstore, mail, preferences. Τις υπόλοιπες στιγμές γενικά κινείται στους 50-60 βαθμούς και οι ανεμιστήρες στις 2000 στροφές, αλλά ανά περιόδους ανεβάζει για λίγο-σχεδόν στιγμιαία-ακόμη και στους 75 με mail μόνο. Είναι φυσιολογικό; - Με το στατικό ηλεκτρισμό τι κάνετε; Έχω δει στο ifixit ένα εργαλείο, το spudger. Είναι χρήσιμο, να το πάρω; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή το ίδιο στην Ελλάδα; Γενικά δείχνει να δουλεύει καλά, αν εξαιρέσω ένα πρόβλημα με την κάμερα, που ενώ ανοίγει το πράσινο λαμπάκι, δεν δείχνει εικόνα τόσο στο facetime όσο και στο skype. Παραδόξως στο team viewer λειτουργεί κανονικά. Όσο κι αν έχω ψάξει δεν έχω βρει λύση και στην αρχή είχα μία ανησυχία αν στο βύσμα/καλώδιο της κάμερας έγινε κάτι λάθος. Αν κάποιος έχει γνώση για λύση στο θέμα, παρακαλώ ας με βοηθήσει, είτε με pm-για να μη ξεφεύγει το θέμα εδώ-είτε με κάποιο θέμα συζήτησης αλλού πιο κατάλληλο. Επόμενο θα είναι το δικό μου MacBook 13 late 2007…
gousias Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν, στην φωτογραφία φαίνεται η στρώση της πάστας που έκανα. Είναι εντάξει;
SaFiS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν, στην φωτογραφία φαίνεται η στρώση της πάστας που έκανα. Είναι εντάξει; Άσπρη πάστα?? Μην μου πεις είναι αυτή που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί σε τρανζίστορ??
Heatspreader Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν, στην φωτογραφία φαίνεται η στρώση της πάστας που έκανα. Είναι εντάξει; Είναι πολύ. Αν θέλεις να την απλώσεις κάνε ένα παραλληλόγραμμο όπως έχεις κάνει αλλά μικρότερο σε έκταση. Όταν θα κάτσει πάνω το Heatsink φαντάσου ότι όλο αυτό θα απλώσει.
xpera_x Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω πως χρειάζεται μια ελάχιστη ποσότητα πάστας στο κέντρο μόνο. Σαν έναν κόκκο ρύζι λένε. Αυτή η ποσότητα θα απλωθεί σε μια λεπτή στρώση μόλις πατήσει καλά η ψύκτρα. Λοιπόν, στην φωτογραφία φαίνεται η στρώση της πάστας που έκανα. Είναι εντάξει; Αν πατήσει η ψύκτρα πάνω στην πάστα που έχει απλώσει όπως στη φωτογραφία υπάρχει πιθανότητα να εγκλωβίσει αέρα.
gousias Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Πόσο λιγότερο; Αυτό που έβαλα είναι σαν ένα κουκούτσι λεμονιού, όπως είχα διαβάσει παραπάνω. Να το αφαιρέσω τώρα; Αν είναι να το κάνω πριν αρχίσω τη συναρμολόγηση. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι σχεδόν γυμνή η cpu από πάστα;
xpera_x Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Υποτίθεται εσύ θέλεις η επαφή του επεξεργαστή με την ψύκτρα να είναι όσο πιο άμεση. Δε θέλεις πολλή θερμοαγώγιμη πάστα να σχηματίζει στρώμα παχύ. Και δε θέλεις να απομακρύνονται οι επιφάνειες επεξεργαστή-ψύκτρας. Θέλεις την πάστα να αποδίδει άμεσα τη θερμότητα από τον επεξεργαστή στην ψύκτρα. Τη θερμοαγώγιμη πάστα τη χρησιμοποιείς επειδή οι επιφάνειες επεξεργαστή-ψύκτρας είναι χωρίς αυτήν αδύνατο να εφαρμόσουν τέλεια και επειδή η αγωγή της θερμότητας παρεμποδίζεται από το λεπτό στρώμα αέρα που μοιραία παρεμβάλλεται. Ουσιαστικά θέλει τόσο όσο. Τόσο λίγη πάστα για να μη σχηματίζει δικό της στρώμα και να απομακρύνει τις επιφάνειες ψύκτρας-επεξεργαστή όσο ελάχιστη πάστα για να απομακρύνει πλήρως τον αέρα και να άγει τη θερμότητα. Έτσι έχω καταλάβει όπως λένε. 1
gousias Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Άρα, αν κατάλαβα σωστά, βάζω το ίδιο πάχος με πριν απλώς σε έκταση θα είναι πιο μέσα από ότι είχα βάλει, δηλαδή το παραλληλόγραμμο πάνω στη cpu;
xpera_x Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Ορισμένοι το έχουν κάνει επιστήμη το πώς θα εφαρμόσεις την πάστα. Άλλος βάζει λίγο σαν κόκκο ρυζιού, άλλος πολύ σα μπιζέλι, άλλος τη βάζει σε ευθεία γραμμή, άλλος σε σχήμα σταυρού, άλλος την απλώνει, άλλος τη βάζει στο κέντρο μόνο, άλλος σου λέει να μη ξεχειλίζει, στα Mac βλέπεις και ξεχειλίζει γύρω γύρω, άλλος σου λέει να την αλλάζεις κάθε χρόνο, άλλος σου λέει αναλόγως της απόδοσης του συστήματος μια γνώμη τελική δεν έχω ακούσει...
atheatos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Εγώ σε ψυκτρες που ξέρω οτι ακουμπάνε καλα τον επεξεργαστή , δηλαδή δεν τις εμποδιζει κατι και δεν έχουν επαφή με τον επεξεργαστη ή είναι κακοκατασκευασμένες , δεν βάζω πάστα αλλά υγρο-πάστα : http://www.skroutz.gr/s/7577580/Zalman-ZM-STG1-3-5gr.html Σε οτιδήποτε άλλο που εχω υποψιες οτι η ψυκτρα για κάποιο λογο δεν πατάει καλα βάζω πάστα. Την συγκεκριμένη zalman απλώνω ένα λεπτο στρώμα με το πινελάκι ασχετα αν αφήνει και κενά και πριν προλάβει να στεγνωσει βαζω την ψύκτρα και τέρμα. ΥΓ. Το κακο είναι αν την χρησιμοποιησεις πάνω απο 10 φορές ή αφήσεις πολυ ωρα το καπάκι ανοιχτό είναι για πέταμα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα