Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε προδιαγραφές καλής πάστας που κοιτούσα αναγραφόταν και όριο ζωής 2-3 χρόνια οπότε λογικό ήταν το αποτέλεσμα με την παλιά πάστα

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λογικό να ξεραθεί συμφωνώ αλλά είχαν βάλει μεγάλη ποσότητα .. Κάθε 3 χρόνια πάντως θέλει άνοιγμα το μηχάνημα για καθαρισμό και συντηρηση.

Κάθε χρόνο το θεωρώ υπερβολή και ειδικά σε μηχανήματα όπως το MacBook Pro που είναι δύσκολο σχετικά να το λυσεις..

• Like 1
Δημοσ.

Λογικό να ξεραθεί συμφωνώ αλλά είχαν βάλει μεγάλη ποσότητα .. Κάθε 3 χρόνια πάντως θέλει άνοιγμα το μηχάνημα για καθαρισμό και συντηρηση.

Κάθε χρόνο το θεωρώ υπερβολή και ειδικά σε μηχανήματα όπως το MacBook Pro που είναι δύσκολο σχετικά να το λυσεις..

Kαλά ναι σε macbook pro δεν βαζεις και ευκολα χερι.Το αφηνεις οσο το δυνατον περισσοτερο.Το φτανεις στο αμην για να το ανοιξεις καμια φορά. Αλλά έναν απλό φορητό τον ανοίγεις ανετα καθε 6μηνο-1χρονο.Ειναι και θεμα συνηθειας.Οσο πιο συχνά ανοίγεις τόσο πιο γρήγορα το κάνεις με τον καιρό.Καθαρή συνήθεια.Χρονοβόρο απλά δεν ειναι να απομακρύνεις την σκόνη,αλλά ο καθαρισμός και η σωστή εφαρμογή νέας πάστας θα έλεγα.

που να ανοίγεις macbook κάθε χρόνο.. θέλει προσοχή με τα καλωδιάκια και αν είσαι λίγο αφηρημένος μπορεί να κάνεις ζημιά..

+1

Ιδανικό κάθε 1 χρόνο, αλλά...

Αναλόγως με τα κέφια φυσικά !

Δημοσ.

Kαλά ναι σε macbook pro δεν βαζεις και ευκολα χερι.Το αφηνεις οσο το δυνατον περισσοτερο.Το φτανεις στο αμην για να το ανοιξεις καμια φορά. Αλλά έναν απλό φορητό τον ανοίγεις ανετα καθε 6μηνο-1χρονο.Ειναι και θεμα συνηθειας.Οσο πιο συχνά ανοίγεις τόσο πιο γρήγορα το κάνεις με τον καιρό.Καθαρή συνήθεια.Χρονοβόρο απλά δεν ειναι να απομακρύνεις την σκόνη,αλλά ο καθαρισμός και η σωστή εφαρμογή νέας πάστας θα έλεγα.

+1

Αναλόγως με τα κέφια φυσικά !

Ειδικά το mac book pro ανοίγει βγάζοντας το κάτω καπάκι και μπορείς εύκολα να το καθαρίσεις. Ίσως πιο εύκολα και από PC.

Φυσικά είναι ανάλογα τα κέφια, αλλά τα 3 χρόνια είναι πάρα πολλά.

Λιγότερο από 3 χρόνια το iMac μου και ως αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί αλλαγή το Cooler του HDD λόγω σκόνης.

http://www.insomnia.gr/topic/501748-επισκευή-οθόνης-imac-27-μαύρες-σκιές/?p=53187575

Δημοσ.

να το καθαρίσεις απο σκόνες σίγουρα είναι πανεύκολο.. να φτάσεις στην ψύχτρα και να αλλάξεις την πάστα δυσκολεύει.

Πάντως μου είχε κάνει εντύπωση ενα probook περσινό μοντέλο που είχα ανοίξει για αναβάθμιση επεξεργαστή πάλι είχαν βάλει μεγάλη ποσότητα θερμοαγώγιμης..Δεν ξέρω να είναι τυχαίο ή το κάνουν για κάποιο άλλο λόγο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι τυχαίο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την περισσότερη ποσότητα θερμοαγώγιμης. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει αυτή η υστερία στο παρόν thread γι' αυτό το θέμα.

Όποιο Laptop, κάρτα γραφικών ακόμα και CPU σε Desktop σύστημα (Με την προεγκατεστημένη πάστα), Chipset έχω ανοίξει, η θερμοαγώγιμη απλώνεται και εκτός chip, πάνω στην πλακέτα αυτού.

Να είστε σίγουροι ότι αν έπρεπε να εφαρμοστεί λιγότερη, θα ήταν οι πρώτοι που θα το έκαναν. :)

Δημοσ.

Έχω Macbook 2008 unibody και πρόσφατα που τον άνοιξα δεν είχε σχεδόν καθόλου σκόνες! Απλά τον ξανασυναρμολόγησα. Για την πάστα όμως δεν ήξερα και φοβάμαι να κάνω κάτι τέτοιο μόνος μου. Πόσο παίρνουν στο σέρβις?

Δεν έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες, αλλά το ανεμιστηράκι ακούγεται περισσότερο από ότι θέλω.

Δημοσ.

αν δεν έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες μην το ανοίξεις κάν τσάμπα κόπος και πιθανή φθορά.

Ακινητοποίησε τα ανεμιστηράκια με ενα καπάκι απο στυλο για πχ. και φύσα δυνατά με το στόμα ή με ενα blower ακόμη καλύτερα μήπως και έχει χνούδι .

Δημοσ.

Μα τον άνοιξα και δεν είχε καθόλου χνούδι! Μόνο λίγες σκόνες. Εντυπωσιάστηκα μιας και πλέον γίνεται 6 ετών και δεν πρέπει να είχε καθαριστεί ποτέ...

Η Apple έκανε πολύ καλή δουλειά στο σχεδιασμό του unibody σασί.

Δημοσ.

για μένα δεν έχει κάνει και τόσο καλή . και ειδικα το σύστημα ψύξης είναι απαράδεκτο για τέτοιου εύρους τιμής μηχάνημα.

Εχω ένα probook αξίας 400 ευρώ και παίζει 10 βαθμούς + χαμηλότερα σε full load . κοινώς δεν βράζει αν κάνεις κανένα encoding ή κάποια άλλη εργασία.

Μηχανήματα δυστηχώς με πολλά προβλήματα απο τα παλια μοντέλα έως τα σημερινά με τις θερμοκρασίες με κάρτα γραφικών με οθόνή (retina) και άλλα..

Ενα google να κάνετε έχει αμέτρητα threads με προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ειδικά το mac book pro ανοίγει βγάζοντας το κάτω καπάκι και μπορείς εύκολα να το καθαρίσεις. Ίσως πιο εύκολα και από PC.

Φυσικά είναι ανάλογα τα κέφια, αλλά τα 3 χρόνια είναι πάρα πολλά.

Λιγότερο από 3 χρόνια το iMac μου και ως αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί αλλαγή το Cooler του HDD λόγω σκόνης.

http://www.insomnia.gr/topic/501748-επισκευή-οθόνης-imac-27-μαύρες-σκιές/?p=53187575

Kαλά δεν αναφερόμουν στο κάτω καπάκι..Με 12 pentalobe screws δεν το λες και δυσκολο ανοιγμα.. Απλά δεν βάζεις εύκολα χέρι με την έννοια οτι δισταζεις να πειραζεις συχνα ακριβα προιοντα με πανακριβα ανταλλακτικά.Σκέψου πόσο μπορεί να σου κοστίσει η οποιαδήποτε βλακεία !

Μηχανήματα δυστηχώς με πολλά προβλήματα απο τα παλια μοντέλα έως τα σημερινά με τις θερμοκρασίες με κάρτα γραφικών με οθόνή (retina) και άλλα..

Ενα google να κάνετε έχει αμέτρητα threads με προβλήματα.

καλά μην υπερβάλλεις.στα παλαιότερα macbook σειράς 2008-2011 υπάρχει ένα θέμα με τις θερμοκρασίες.Τα ανεμηστηράκια τους τσιρίζουν από τα υπερβολικά rpm.Στα ρετινα ομως αυτό δεν παιζει..Ειναι εντελως αθορυβα μεχρι και τα 3000 rpm.Στις 4000 ακους τον ηχο που ειχαν τα προηγουμενα mac σε idle mode.. Εκτός αυτού είναι άμεσα αποτελεσματικά..1000rpm να αυξησεις με ενα fan control κατεβαζεις την θερμοκρασία στο άψε σβήσε.Προβλημα υπηρχε στα πρωτα πρωτα 15αρια ρετινα που ειχαν dedicated gpu την 650 αν θυμαμαι καλά,και δεν ειχε γινει τριβή και σωστό optimize του μοντελου με το νεο συστημα ψυξης..Απο 2013 δεν εχει ακουστει παραπονο.

Απο εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα επιλογης του χρήστη.Η αππλε λόγω του αριστου συστηματος ψυξης εχει τα ανεμηστηρακια σε minimum λειτουργια 1299στροφες.Το κακό απλά είναι οτι δεν ανεβαζει ευκολα στροφες.. Πρεπει να χτυπησει δηλαδη 80αρια για να το ανεβασει 2500,και 90αρια για 3000-4000. Σε κάθε περίπτωση με ενα smc fan control το εχεις σταθερα στις 2500 rpm minimum και δεν ακους τιποτα ουτε παρατηρεις υπερθερμανσεις.

Kαι μία επεξήγηση ! Οπου δεις σε ρετινα θερμοκρασια περισσοτερη απο 70 βαθμους απο πίσω κρύβεται σίγουρα google chrome και flash player 1000%...Αθλια κυριολεκτικά.Ουτε σαμποταζ απο την google να ήταν.Πολύ απλά σταματάς να τα χρησιμοποιείς.Να ναι καλά η apple αποτοξινόθηκα από τον chrome ! Για την ίδια δουλειά σε σαφαρι με το flashplayer plugin εχεις τουλαχιστον 20βαθμους χαμηλοτερη θερμοκρασια.

Δημοσ.

Οπου δεις σε ρετινα θερμοκρασια περισσοτερη απο 70 βαθμους απο πίσω κρύβεται σίγουρα google chrome και flash player 1000%...Αθλια κυριολεκτικά.Ουτε σαμποταζ απο την google να ήταν.Πολύ απλά σταματάς να τα χρησιμοποιείς.Να ναι καλά η apple αποτοξινόθηκα από τον chrome ! Για την ίδια δουλειά σε σαφαρι με το flashplayer plugin εχεις τουλαχιστον 20βαθμους χαμηλοτερη θερμοκρασια.

Σε όλα γίνεται αυτό και στο δικό μου mid 2010 . Αυτο με το chrome και το flash συμφωνώ .Το χρησιμοποιούσα και έβλεπα περίεργα υψηλές θερμοκρασίες , 

Καταρχήν με το που ανοίγεις chrome χρησιμοποιεί την δυνατή κάρτα ( nvidia) χωρίς λόγο.

Διάβασα οτι πολλοί χρήστες έχουν πετάξει εκτός απο τον chrome και τον flash player εντελώς απο τον υπολογιστή τους μιας και δημιουργεί πρόβλημα με visual artifacts αλλά και θερμοκρασίες .

Το γεγονός οτι ανεβάζει στροφές μόλις ανεβάσει 78-80 και αυτό όχι άμεσα είναι εκνευριστικό. 

Δημοσ.

Σε όλα γίνεται αυτό και στο δικό μου mid 2010 . Αυτο με το chrome και το flash συμφωνώ .Το χρησιμοποιούσα και έβλεπα περίεργα υψηλές θερμοκρασίες , 

Καταρχήν με το που ανοίγεις chrome χρησιμοποιεί την δυνατή κάρτα ( nvidia) χωρίς λόγο.

Διάβασα οτι πολλοί χρήστες έχουν πετάξει εκτός απο τον chrome και τον flash player εντελώς απο τον υπολογιστή τους μιας και δημιουργεί πρόβλημα με visual artifacts αλλά και θερμοκρασίες .

Το γεγονός οτι ανεβάζει στροφές μόλις ανεβάσει 78-80 και αυτό όχι άμεσα είναι εκνευριστικό. 

Δεν ήξερα οτι γινεται σε όλα αυτό,αλλά παρακολουθώντας τα rpm το καταλαβαίνεις αμεσως. Ισως επρεπε να γινει διαφορετικη εργοστασιακη ρυθμιση στην αυξομειωση των rpm σε συναρτηση με την θερμοκρασια.Τι να πω.Καλά που υπάρχουν και τα tools σαν το smc..

Οσο για τον chrome δεν είναι τυχαίο που σε mac ολοι δουλευουν με safari.Ακόμα και σε θέμα αυτονομίας.Με safari ανοιχτό η αυτονομία πατώνει στην 1-1:30 ώρα.Και με τον mozilla που δοκίμασα τα ίδια κάνει με τον chrome.Εαν δούμε και ένα πολύ καλό user interface στον νέο safari στα νέα macos θα ήταν το ιδανικό ! Σε 4 μέρες τα αποκαλυπτήρια 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα iMac... Στα Laptop ναι. :)

Ένα καθάρισμα μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Η αλλαγή πάστας ίσως σε δυσκολέψει. Πιο σοβαρό είναι το καθάρισμα όμως.

Αν έχεις το ίδιο και είσαι σίγουρος ότι μπορείς να καθαρίσεις τους ανεμιστήρες το κάνεις, διαφορετικά ΟΧΙ!

http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+Pro+15-Inch+Unibody+Teardown/590

Αν δεν μπορώ θα πρέπει να το δώσω σε έναν τεχνικό, κι όσο αφορά την εφαρμογή θερμοαγώγιμης πάστας, καλό θα είναι να είμαι παρών κατά το service, ούτως ώστε να είμαι σίγουρος ότι κάνει αυτό που πρέπει. Σωστά; Πρόκειται για ένα MacBook 13,3", μοντέλο 2008 το οποίο χρησιμοποιώ σπανίως.

Επεξ/σία από Akanthos!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...