Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα..

αρχικά η "ψιχτρα" που έχω κάνει παρα πολύ θορυβο.την έχω ανεχτεί 4 χρονια..πιστεύω έβγαλε τα λεφτά τις και ήρθε η ώρα να την αλλάξω...καθώς προσπάθησα να παίξω και κάποια παιχνίδια το GTA iv,far cry 3 και έσβηνε όλο το pc γιατί ανέβαινε η θερμοκρασία στην cpu ...οποτε μάλλον ίσως να έχει χαλάσει ...βεβαια μετά από κάποιες ρυθμίσεις στα βίος ( ανέβασμα τις γενικής θερμοκρασίας 20 c πάνω και χαμήλωμα των volt ..αυτό λέγεται overclock δεν ξέρω ?? ) παιζει κανονικα

αν μπορείτε πείτε καμια πρόταση ...να μην κάνει θόρυβο πολύ βασικό στοιχειο ..και να κάνει καλή δουλειά τώρα υδρόψυξη η όχι δεν ξέρω ...τι είναι καλύτερο ?
ο φίλος μου είπε αυτές πως τις "βλεπτε" ???

keyphrase=Coolermaster+Hyper+212+Evo

xaraktiristika pc mou AMD phenom II4 955 3.21GHz
το κουτί έχει διαστάσεις για cooling system 120x120x25 mm 1300rpm 17dBA
στην φωτογραφία είναι η παλιά μου "ψιχτρα"
το κουτιο που εχω ειναι αυτο :

λεφτά από 30-90 

τέλος θα ήθελα να ανεβάσω λίγο την RAM έχω 4GB (2x2GB) αυτήν την στιγμή...θα ήθελα να "aγορασω" άλλες 2 καρτέλες των 4 GB ....δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση η κάτι ??? απλώς αγοράζω τις τοποθετώ και τέλος ??? ένας μου έλεγε πρέπει να τις βάλω με συγκεκριμένη σειρά 4-2-4-2 ισχύει ???? 
θα τις αναγνωρίζει κανονικά χωρίς προβλήματα ?? ξέρεις κανεις ???

από το infoowrld λέω που είναι ίδιες με τις παλιές που έχω ...παίζει καμια σημασία όμως ???

post-285733-0-34151100-1398808394_thumb.jpg

post-285733-0-12496400-1398808648_thumb.jpg

post-285733-0-54988100-1398810861_thumb.jpg

post-285733-0-34933600-1398810986_thumb.jpg

post-285733-0-64549100-1398854441_thumb.jpg

Επεξ/σία από Blackdog17
Δημοσ.

Η ψύκτρα πατούσε κανονικά και θερμοαγώγιμη pasta είχε και ήταν ένταξη ....

η μητρική μου ειναι αυτη :

http://www.msi.com/product/mb/770C45.html

κόλλας και ενα δεύτερο 120αρι και θα εισαι μια χαρα   ???

φιλε δεν σε πιάνω τι είναι το δεύτερο 120αρι ???

Δημοσ.

προχωρά άφοβα τότε η evo ειναι αρκετά δυνατή αλλα πρόσεξε εάν χωράει στο κουτί σου.

όσο για τον 120αρι εννοούσαν ενα δεύτερο ανεμιστήρακι γιατι η evo έρχεται με ενα

Δημοσ.

Καταρχήν φίλε αφού δε ξέρεις τι ακριβώς πειράζεις στο BIOS, καλύτερα γύρνα τα σε default ρυθμίσεις. (overclock λέγεται όταν ανεβάζεις όχι όταν κατεβάζεις :P ) Aν όλα είναι καλά, δεν δικαιολογείται να κλείνει το PC από θερμοκρασία. Επειδή γενικώς το βλέπω καθαρό από σκόνες, τότε ίσως δεν πατούσε καλά η ψύκτρα, ή η πάστα είχε γίνει στόκος. 

Για τις ραμ όπως σου είπαν θα βάλεις το κάθε ίδιο ζευγάρι μνημών στο ίδιο χρώμα υποδοχών. Συνήθως τα χρώματα είναι εναλλάξ, αλλά στην μητρική σου δεν ισχύει κάτι τέτοιο μιας και βλέπω: μαύρο-μαύρο/μπλε-μπλε. Οπότε τις βάζεις στις 2 μπλε τις καινούριες.

Πρόσεξε να χωράει η Evo και γενικά οποια άλλη ψηλή ψύκτρα πάρεις γιατί σε μερικά κουτιά δε κλεινει το καπάκι με κάτι τέτοιες ψύκτρες :P

Το κουτί σου μπροστά έχει ανεμιστήρα; Αν όχι καλό θα ήταν να μπει. 

• Like 2
Δημοσ.

Η Evo 212 νομίζω δεν χωράει στο κουτί καθώς έχει διαστάσεις 

Διαστάσεις Ψήκτρας 120 x 80 x 159 mm

Ύψος Ψήκτρας 150 έως 179mm

Βάρος Ψήκτρας Γραμμάρια 580   vline2.png

Διαστάσεις Ανεμιστήρα 120 x 120 x 25mm  

αλλά ας σου απαντήσει καλύτερα κάποιος πιο σχετικός μήπως δεν κατάλαβα εγώ καλά τις διαστάσεις του κουτιού σου.

Όσο για της μνήμες βάζεις αυτές 

http://www.skroutz.gr/s/2604584/Kingston-HyperX-Beast-8GB-DDR3-2400MHz-Dual-Kit-XMP.html

και βγάζεις τελείως τις παλιές μνήμες αφού έτσι θα δουλεύουν σε dual channel, 8gb είναι υπεραρκετά και θα δουλεύουν στα και ίδια volt αλλά και χρονισμούς.

Δημοσ.

και η  prolimatech megahelms μου φαίνεται πολύ καλή ... αλλα θα χωράει αυτό το θηρίο στο κουτί μου ??? 

για την  ΕVO 212 είπατε όλοι καλά λόγια αλλα δεν είναι λίγα τα 30 ευρώ ???? θόρυβο ποια κάνει πιο πολύ η ΕVO η prolimatech megahelms...   micha 24 εσύ που έχεις την megahalems τι ανεμιστηράκι τις έχεις βάλει   ???? πως πάει  από θόρυβο  ???

αυτές οι 2 χωράνε τελικά ..??? μέτρησα έτσι πρόχειρα με έναν χάρακα 

cpu-καπάκι 17cm max 
cpu-τροφοδοτικό 6cm max   
Δημοσ.

η evo ειναι πολλή καλη σε εμενα κατεβασε τον ι7 απο 60 βαθμους με μαμα cooler στα 35 και σε full load δεν παει πανω απο 65,οσο για την megahelms ειναι παρα πολλη καλη ψυκρα αλλα θελεις περιπου 50-60 ευρω και κανα 10αρικο ακομα για ανεμηστηρακια(2),σε μενα παντως η εvo ειναι αθορυβη...

• Like 1
Δημοσ.

φιλε εγω την εχω με 2 12αρια 2000 στροφων.κανουν θορυβο αλλα αναγκαστηκα επειδη εχω τον i7 920 στα 4ghz.στο αλλον υπολογιστη που την εχω ειναι με ενα 12 αρι 1000 στροφων και δεν ακουγεται καθολου.στον θορυβο παιζουν ρολο οι στροφες απο τα ανεμιστηρακια

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ όλους για τις γνώμες σας ...πήρα τελικά την evo και είμαι πολύ καλύτερα και από θερμοκρασίες και από θόρυβο....τώρα ο νέος στόχος θα είναι ένας εσωτερικός SSD ...αλλα από  φτινοπωρο ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...