Προς το περιεχόμενο

DSLR Nikon D5200 vs Sony SLT a65vl Τα Φώτα Σας!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!Θα ήθελα βοήθεια από κάποιον γνώστη του αντικειμένου όσον αφορά στις παραπάνω DSLR.Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα κινούμενα αντικείμενα να τα τραβάω.Πάνω από όλα με ενδιαφέρουν τα τοπία και έπειτα τα πορταίτα,κοντινά(macro) και όλα τα υπόλοιπα κτλ.Eίδα πως η D5200 έχει φίλτρο για το μουαρέ low pass filter κάτι που δεν έχουν οι νέες 5300 και 3300 που υποτίθεται ότι θα εχουν πιο λεπτομερή εικόνα λόγω αυτού.

Βρήκα αυτό είναι το πιο αξιόπιστο?

http://snapsort.com/compare/Nikon-D5200-vs-Sony-A65

1)Τόσο πιο χάλια είναι το ISO της Sony?Είδα πολύ "κόκκο" νομίζω στις φωτό της.

2)Ποιά έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας?Μου φάνηκε καλύτερη της Nikon αλλά από site σε site με δείγματα διαφέρουν και των 2 μηχανών τα δείγματα και διχάζομαι.

3)Διάβασα πως αν εχει low pass filter η εικόνα είναι λιγότερο sharp(πχ σε σχεση με την 5300,3300)και εμένα με ενδιαφέρει η λεπτομέρεια στην εικόνα όμως δεν γνωρίζω αν η διαφορα θα μου είναι αισθητή καθώς είδα δείγματα της 5200 και ήταν αψογες οι φωτογραφίες της.Αλλά επειδη θέλω να την κρατήσω οποια τελικα πάρω δεν γνωρίζω αν αξίζει η παραπάνω χρηματική διαφορά για την 5300 πχ.

4)Σκέφτομαι πως η Sony είναι παλιά που βγήκε το 2011 σε αντίθεση με την Nikon του 2013 κάνω λάθος που το σκέφτομαι έτσι?

5)Άκουσα πως οι Nikon είναι αργές στο Focus ισχύει?

Ευχαριστώ πολύ όποιον μου λύσει έστω και κάποιες απορίες από αυτές είμαι νέος στον κόσμο της φωτογραφίας!Σορρυ για το μεγάλο ποστ.

Επεξ/σία από giannakis898
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η βασικη διαφορα ειναι οτι η σονυ ειναι χωρις καθρεφτη.

για να δεις διαφορα χωρις το lpf πρεπει να εχεις τεζα καλο φακο.

γενικα ειναι καλυτερη η επενδυση σε νικον μιας και υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια και απειρα μεταχειρισμενα.

• Like 2

η σονυ ΕΧΕΙ καθρεπτη,σταθερο ημιδιαπερατο.ναι η εστιαση της σονυ,ειναι καλυτερη,και σε live view δλδ οταν χρησιμοποιεις την οθονη ειναι η καλυτερη ταχυτερη απο ολες τις αλλες μαρκες.

ναι, ολες οι σονυ σταθερου ημιδιαπερατου καθρεπτη,εχουν ενα κλικ περισοτερο θορυβο πανω απο τα 900 ιςο,εξαιτιας του καθρεπτη,ενω η νικον φτανει μεχρι 1200 για να αρχισει να φαινεται ο θορυβος.ναι,η διαφορα ειναι εμφανη για εναν που ασχολειτε....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...