Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω dual boot windows και linux. Στο boot loader μου εμφανιζει 5 επιλογες, 1 για τα windows και αλλες 4 που αφορουν τα linux ( 2 επιλογες για linux και 2 για debug νομιζω ).

Γινεται να κρατησω μονο τις 2 επιλογες για να μπαινω στα windows και linux ή οχι;

Εχω τα ubuntu 12.04 LTS.

Δημοσ.

Λογικά έχεις grub2 οπότε ψάξε να βρεις στο google πληροφορίες. Από ότι θυμάμαι το wiki του ubuntu έχει ότι χρειάζεσαι.

Μπορείς να βάλεις ό,τι επιλογές θέλεις. Προσωπικά δεν θα έβγαζα τις άλλες επιλογές γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί και να τις χρειαστείς.

Μία αρκετά βολική επιλογή για dual boot είναι να βάλεις το grub να θυμάται το τελευταίο λειτουργικό στο οποίο boot-αρες. Με τον τρόπο αυτό αν πχ κάνεις restart στα windows θα ξαναμπουτάρει απευθείας στα windows χωρίς να χρειάζεται να επέμβεις στο boot loader.

Δημοσ.

Το update-grub δεν θα ξαναβαλει τις επιλογες αυτες ?

Δεν ειναι debug αυτες οι επιλογες αστες εκει, και κανε αυτο που ειπε ο pmav99

Δημοσ.

Grub2 σε δικό μου σύστημα δεν έχω βάλει ποτέ, αλλά από όσο θυμάμαι μπορείς να κανονίσεις τι θα φαίνεται, απλά πρέπει να βρεις ποιο αρχείο να κάνεις edit (ή να δημιουργήσεις/σβήσεις ένα αρχείο) πριν τρέξεις update-grub

Δημοσ.

Grub2 σε δικό μου σύστημα δεν έχω βάλει ποτέ, αλλά από όσο θυμάμαι μπορείς να κανονίσεις τι θα φαίνεται, απλά πρέπει να βρεις ποιο αρχείο να κάνεις edit (ή να δημιουργήσεις/σβήσεις ένα αρχείο) πριν τρέξεις update-grub

Σωστος

# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entries

#GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"

στο : /etc/default/grub

Δημοσ.

Αμα θελεις να ξεκεινανε πρωτα τα windows πρεπει να επεξεργαστεις το αρχειο /etc/default/grub

sudo gedit /etc/default/grub

Θα βρεις τη γραμμη : GRUB_DEFAULT=0

και θα αλλαξεις το 0 με 6

Θα γινει δλδ : GRUB_DEFAULT=6.

Τελος θα εκτελεσεις την εντολη:

sudo update-grub

Οταν κανεις επανεκκινηση θα σε βαλει αυτοματα σε windows

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να εγκαταστήσεις το Grub Customizer και να διαμορφώσεις τον Boot Loader εύκολα και απλά με gui, όπως θέλεις εσύ:

http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-grub-customizer-in-ubuntu-13-04.html

Αν θέλεις να σβήσεις τους παλιούς kernel, εγκατέστησε το Ubuntu Tweak και κάνε έναν καθαρισμό του συστήματος:

http://ubuntu-tweak.com/

Επεξ/σία από Euclides
Δημοσ.

αν σβήσεις τους παλιούς πυρήνες και κάνεις

sudo update-grub

θα φύγει το previous versions

με αυτό στο post πριν την φωτογραφία θα φύγει η δεύτερη γραμμή με το recovery mode

μετά στον

/etc/grub.d/

φάκελο είναι τα scriptάκια που εκτελούνται όταν κάνεις update-grub

κάποιο θα λέει memtest, αν το κάνεις να μην είναι εκτελέσιμο δεν θα εμφανίζονται ούτε τα memtest

πάντα στο τέλος update-grub για να παίρνει τις αλλαγές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...