Luxx Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Απλα μου ηρθε αυτη η απορια, βλεποντας μια επιλογη απο την bios, για boot priority και το εχει επιλεγμενο στο both legacy and uefi. Ειδα σε αυτο το λινκ εχει 4 τροπους για να δω τι ακριβως εχω, αλλα δε λειτουργει κανεις τροπος, ουτε στο desktop, ουτε στο laptop που εχω. Ακομα στο desktop δεν υπαρχει καν αυτος ο φακελος στο windows/partnet. Στο laptop υπαρχει, αλλα δε βρισκεται κατι αναλογο μεσα στο αρχειο. * Νομιζω οτι η μητρικη μου ειναι uefi bios, αλλα γιατι δε μπορω να το διαπιστωσω απο καπου; Και βασικα, ποια ειναι η διαφορα τους; * EDIT Απενεργοποιησα απο την bios το legacy και δεν εκανε boot στα windows, οποτε μαλλον αυτο εχω. Το θεμα ειναι πως βαζω UEFI. Θελει ξανα format; Λογικα το υποστηριζει η μητρικη μου. Το ιδιο συμβαινει και σε ενα lenovo laptop, με uefi δεν bootarei τα windows. Εαν καταλαβα καλα, UEFI εινα οταν μπαινεις στην bios, ενω ηδη εχεις μπει στα windows, κατι παρομοιο που γινεται και στα windows 8; Οποτε και εχεις και πιο γρηγορη εκιννηση. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2014 από Luxx
Luxx Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2014 Παντως οταν ξεκινανε τα windows μου λεει να πατησω delete για να εισελθω στην uefi bios.. Δεν καταλαβαινω..
Luxx Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Τα εφτιαξα τελικα. Κομπλε. Δε μου εμφανιζει τιποτα για bios στην εναρξη και θελει λιγοτερο απο 4 δευτερολεπτα για να μπει στα windows 8.1
Euclides Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Τα εφτιαξα τελικα. Κομπλε. Δε μου εμφανιζει τιποτα για bios στην εναρξη και θελει λιγοτερο απο 4 δευτερολεπτα για να μπει στα windows 8.1 Με Hibernation, ή μετά από Shut Down? Αν θέλεις να μετρήσεις τον πραγματικό χρόνο, δες αυτό: http://www.thewindowsclub.com/windows-boot-timer
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Κατ'αρχην φυσικά και έχεις ΜΟΝΟ UEFI bios. Από εκεί και πέρα όποιος έχει μόνο windows 8 στον υπολογιστή του μπορεί να "το συνδέσει" με το bios και να ενεργοποιήσει όλα τα speedboot που του δίνει αυτή η δυνατότητα.
Euclides Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Εγώ έχω απενεργοποιήσει το UEFI και έχω ρυθμίσει το BIOS σε Legacy. Έχω φορτώσει Windows 7, και για να κάνει reboot το laptop μου θέλει κάτι λιγότερο από 18 δευτερόλεπτα.
Luxx Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Με Hibernation, ή μετά από Shut Down? Αν θέλεις να μετρήσεις τον πραγματικό χρόνο, δες αυτό: http://www.thewindowsclub.com/windows-boot-timer Ναι οκ, 39 δευτερολεπτα μου λεει. λολ.. Μαλλον δεν εχει καλη συμβατοτητα με τα windows 8/8.1 και μετραει και τον χρονο για να πας απο το metro ui στο desktop. Παντως για τα 4 δευτερολεπτα οντως ημουν υπερβολικος. Εκανε 12,3 δευτερολεπτα μετρημενα σε χρονομετρο. Γρηγορα περναει ο χρονος!
Luxx Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μειωσα τον χρονο στα 10 δετερολεπτα. Αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο. Λογικα και συμφωνα με αυτο , στα windows 8/8.1 δε μπορεις να μπεις στη bios πριν μπεις στην επιφανεια εργασιας. Και καλα οτι ο χρονος που απαιτειται για να πατησεις το κουμπι ειναι απειροελαχιστος, λογω καποιον ρυθμισεων, ωστε να μπουταρει πιο γρηγορα ο υπολογιστης. Γιατι εγω οποτε παταω F2, μπαινω κανονικοτατα; Εννοειται οτι το παταω συνεχως. Μηπως ετσι ηταν στα windows 8 και το αλλαξαν με το update στα 8.1;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα