ssstergioss Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σας. Χρειάζομαι βοήθεια για την επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού για ασύρματο δίκτυο σε ένα νέο ξενώνα. Θέλω να έχει καλή εμβέλεια και να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερό γίνεται(να μην αποσυνδέεται κτλ). Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί κάποιο repeater ή οτιδήποτε άλλο.Η αρχική μου σκέψη είναι ένα πολύ καλό modem,από εκεί και πέρα κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Όσον αφορά το κτίριο οι διαστάσεις του είναι 15 μέτρα επί 10 μέτρα διώροφο και το modem θα μπει στην μέση του τοίχου που είναι 10 μέτρα.Οι εσωτερικοί τοίχοι έχουν πάχος 25 εκατοστά περίπου και οι εξωτερικοί 70 εκατοστά( ). Η γραμμή είναι ΟΤΕ ISDN.
rfc Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Αφου εισαι σε διωροφο με σχετικα μικρες διαστασεις βαλε ενα ασυρματο μοντεμ-ρουτερ κατω και με καλωδιο ενα ΑΡ πανω και θα εισαι οκ. draytek 2710n Linksys x3500 (με εξαιρετικο ασυρματο) και για ΑΡ βαζεις ενα τριπλο (κεραια) tplink που ειναι σχετικα φθηνα και καλα.
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 Δημοσ. 2 Μαΐου 2014 επειδη ειναι ξενωνας και θες υποτιθεται κατι καλο μην παιξεις με repeater.και επειδη ειναι χοντροι οι τοιχοι μην προσπαθησεις να παιξεις με ρουτερ που παιζουν πιο δυνατα κτλ η να καλυψεις ολο τον χωρο με ενα ρουτερ διοτι δεν θα παιξει καλα.αντιθετα προσπαθησε να βαλεις access points σε διαφορα σημεια για να εχεις μια ωραια ομοιομορφη καλυψη με καλο σημα κιολας.και ολα να ειναι με καλωδιο οχι Repeater.εειδικα αν ειναι πετρα ο τοιχος κοβει πολυ σημα.απο εκει και περα ειναι τι λεφτα θες να δωσεις. πχ draytek για adsl router οπως ειπε ο Rfc και μπορεις και draytek access points αν δεν σε πειραζει το οικονομικο.
ssstergioss Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Γενικά υπάρχει περίπτωση να με καλύψει κάτι πιο οικονομικό; Όσον αφορά το Access Point πάνω που προτείνατε πως πρέπει να το συνδέσω ώστε να μην υπάρχουν εξωτερικά καλώδια; 1
poulinos Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 για να μην υπαρχουν καλωδια ή παιζεις με powerline ή παιζεις με repeater αντι για access points.σε οικονομικα tp link. εγω προσωπικα δεν ειναι fan των repeaters ,powerlines,φτηνων access points για wi fi hot spots αλλα οκ εσυ αποφασιζεις.
ssstergioss Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δυστυχώς δεν μπορώ να παίξω με powerlines γιατί έχω τριφασικό ρεύμα. Εκτός αν υπάρχει κάτι που να μου κάνει. Στο πλαίσιο μου πρότειναν αυτό εδώ http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL-Modem-Router-%CE%9D-300Mbps-Annex-B-TD-W8961NB.htm Θα με καλύψει λέτε;
rfc Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 ετσι και ετσι αυτα τα tplink, παρε κατι καλυτερο. τις αξιολογησεις τις διαβασες καθολου?
ssstergioss Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Κάτι λιγα που διάβασα δεν λένε κάτι συγκεκριμένο. Μονο οτι κάποια ηταν ελαττωματικά. Πραγματικα δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι να αγοράσω.
poulinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δυστυχώς δεν μπορώ να παίξω με powerlines γιατί έχω τριφασικό ρεύμα. Εκτός αν υπάρχει κάτι που να μου κάνει. Στο πλαίσιο μου πρότειναν αυτό εδώ http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/TP-Link-Wireless-ADSL-Modem-Router-%CE%9D-300Mbps-Annex-B-TD-W8961NB.htm Θα με καλύψει λέτε; τα devolo παιζουν και σε τριφασικο οπως θα δεις.απλα για μενα το ethernet ειναι το καλυτερο. το tp link ειναι απλα value for money τιποτα περισσοτερο.τωρα αν το πλαισιο τα προτεινει σαν top μαλλον δεν εχουν κατι καλυτερο απο αυτα για να πουλησουν οποτε σου λενε παρε tp link>καλα που δεν σου λενε να παρεις κανα turbox:P( αν και τωρα που ειδα το site εχουν και κατι ακριβα netgear κτλ αλλα μαλλον δεν στα προτειναν λογω κοστους) Κάτι λιγα που διάβασα δεν λένε κάτι συγκεκριμένο. Μονο οτι κάποια ηταν ελαττωματικά. Πραγματικα δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι να αγοράσω. tp link γενικοτερα value for money.τιποτα professional ή για πιο σκληροπυρινικη χρηση.αναλογως βεβαια και τι θελει ο καθενας για το hot spot του.για καποιον το tp link μπορει να ειναι Jet.καποιοι αλλοι πανε σε πολυ πιο ακριβα ρουτερ και access points με σκοπο να εχουν κατι καλο στο ξενοδοχειο,ξενωνα ,ενοικιαζομενα δωματια.
ssstergioss Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Σκέφτομαι για αρχή να πάρω ενα καλό modem και ίσως αργότερα βάλω και τίποτα άλλο αν δεν με καλύψει, κανένα access point μάλλον. Έχω υπόψιν μου αυτό εδώ http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/TP-LINK-TD-W8980B,99452,486122,1219211.html?langId=-18 Αξίζει να δώσω τα παραπανω λεφτά απ αυτό που μου πρότειναν στο πλαίσιο; Γενικά δεν θέλω κάτι σκληροπυρηνικό, θέλω κάτι που να μου καλυψει την εμβέλεια και να είναι σταθερό και οικονομικό.
poulinos Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Σκέφτομαι για αρχή να πάρω ενα καλό modem και ίσως αργότερα βάλω και τίποτα άλλο αν δεν με καλύψει, κανένα access point μάλλον. Έχω υπόψιν μου αυτό εδώ http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/TP-LINK-TD-W8980B,99452,486122,1219211.html?langId=-18 Αξίζει να δώσω τα παραπανω λεφτά απ αυτό που μου πρότειναν στο πλαίσιο; Γενικά δεν θέλω κάτι σκληροπυρηνικό, θέλω κάτι που να μου καλυψει την εμβέλεια και να είναι σταθερό και οικονομικό. στην πραξη αυτο απλα παιζει και στα 5ghz με τις 3 κεραιες που εχει.τωρα ποσοι εχουν συσκευη που παιζει στα 5ghz για να το εκμεταλλευτεις αυτο ειναι αλλη ιστορια.επισης δεν ξερω ποσο καλο σημα θα σου δωσει στα 2,4 ghz που παιζει με τις εσωτερικες.εγω παντως θα προτιμουσα αυτα τα λεφτα να τα δωσω σε ενα πιο φτηνο adsl router και σε ενα access point παρα οπως ειπα να προσπαθω να καλυψω ολο το χωρο με ενα adsl router.εκτος αν ολος ο χωρος ειναι τοσο μικρος που καλυπτεται απο ενα adsl router οποτε ναι δεν υπαρχει λογος για access point οποτε ναι παιρνεις οτι καλυτερο μπορεις.και παλι θα πηγαινα σε κατι ποιο ποιοτικο και ας μην επαιζε στα 5 ghz.αλλα ναι το δευτερο γενικοτερα που εβαλες τωρα στο Link ειναι πιο σκληροπυρηνικο απο το πρωτο. ωραιο εειναι και το draytek 2710n που εχει και ρυθμισεις για bandwidth και διαφορα καλουδια αλλα παμε στα 150 ευρω.
ssstergioss Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Το θέμα με το access point είναι ότι δεν μπορώ να το συνδέσω μέσω ethernet. Αν πούμε ότι το βάζω στον πάνω όροφο πρέπει να παίξω με ασύρματη αναμετάδοση. Εκτός αν πάρω devolo powerline και μετά έχω 2 επιλογές α) παίρνω devolo με wifi στο τέλος β)παίρνω devolo-πρίζα και βάζω access point. Καμμία πρόταση;
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Το θέμα με το access point είναι ότι δεν μπορώ να το συνδέσω μέσω ethernet. Αν πούμε ότι το βάζω στον πάνω όροφο πρέπει να παίξω με ασύρματη αναμετάδοση. Εκτός αν πάρω devolo powerline και μετά έχω 2 επιλογές α) παίρνω devolo με wifi στο τέλος β)παίρνω devolo-πρίζα και βάζω access point. Καμμία πρόταση; αν χρεαστει access point και δεν μπορεις να ριξεις καλωδιο ναι μετα απο το να παιξεις σε repeater mode ειναι πιο καλα να παιξεις με τα devolo.παιζουν και σε τριφασικο ρευμα οποτε θεωρητικα θα πρεπει να εισαι οκ.τωρα για το αν θα παρεις ξεχωριστα access point και ξεχωριστα powerline για την χρηση που θες μπορει να σε βολευει πιο πολυ απο θεμα πως θα φαινεται να ειναι all in one δηλαδη να εχεις μονο το Powerline.δεν ξερω ποσο ειναι η διαφορα στην τιμη.αλλα λογικα δεν θα ειναι απαγορευτικη.γιατι και ενα φτηνο access point εχει 20 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα